Bali landinformatie

Bali landinformatie

Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Bali informatie

Bali, ook wel het Eiland van de Goden genoemd ligt op een korte afstand van de oostkust van Java, gescheiden door een smalle zeestraat is een overtocht zo gemaakt. Met zijn 5561km² is Bali een klein eiland en is ongeveer ¼ van Nederland. Den Pasar is de hoofdstad van het eiland.

Bali, Eiland van de goden

Het landschap is ook hier weer zeer verschillend, van oost naar west ligt een keten van vulkanen, met als hoogtepunt de Gunung Agung met een hoogte van 3142 meter. Ten noorden van de bergen bevindt zich een gebied met vruchtbare akkers. Ook zijn er diverse meren, sawa’s, palmbomen en baaien omringd door witte stranden.

 

Klimaat

Het hele jaar door heerst er een warm, maar aangenaam klimaat, en zelfs in de regentijd schijnt regelmatig de zon. De regenbuien zijn net zo heftig als ze kort zijn.

 

Godsdienst

In tegenstelling tot de rest van Indonesië, is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige tempel te Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten, waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn.

 

Cultuur

De Balinese dansen worden beoefend vanaf de kindertijd. Een bezoek aan een Barungdans of Kecak voorstelling is dan ook aan te raden. Kuta en Sanur zijn de meest bekende toeristische trekpleisters op Bali. Lovina in het noorden en Candi Dasa in het oosten zijn echter ook sterk in opkomst.

 

Ubud wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd, hier kunt u o.a. werkplaatsen voor het zilver-, schilder- en houtsnijwerk bezoeken. 

 

Bali is zo rijk aan attracties dat u zich geen minuut hoeft te vervelen.