Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij de SGR

Fascinerend China 23 dagen

China verandert snel sinds de deuren open zijn gezet voor het toerisme. Wij willen u graag kennis laten maken met dit, voor velen, nog onbekende deel van de aarde door middel van deze prachtige 23 daagse rondreis. De meeste afstanden worden afgelegd per bus over zeer goede snelwegen.

Algemene informatie fascinerend China 23 dagen

Het uitgestrekte China is met zijn 1,3 miljard inwoners in vele opzichten een gevarieerd land. China heeft een oppervlakte van 9.6 miljoen km2. Naast de Han meerderheid leven er nog 55 etnische minderheden. Elke regio heeft zijn eigen taal, schrift, volksmuziek en instrumenten. Wij willen u graag kennis laten maken met de typische Chinese gebruiken en gewoonten. En wat dacht u van de Chinese keuken die gekenmerkt wordt door een eindeloze variatie. Behalve de traditionele gerechten zijn er ook steeds meer westerse buffetten en fastfood restaurants te vinden. 

Aangezien China groter is dan heel Europa en over een groot cultureel erfgoed beschikt hebben we een keuze gemaakt en enkele hoogtepunten geselecteerd die we u graag willen laten zien tijdens de reis: 

 • De Chinese Muur 
 • Tempel van de Hemel in Beijing 
 • De Verboden Stad 
 • Yungang grotten nabij Datong 
 • Het authentieke Pingyao 
 • Het Hangende Klooster 
 • Terracotta leger in Xi`an 
 • Karstgebergte Guilin e.o. 
 • De Tuinen in Suzhou 
 • De metropool Shanghai 

Programma

Dag 1

Vanuit Schiphol vliegt u met de KLM rechtstreeks naar Beijing.

 

Dag 2

Na aankomst op de luchthaven van Beijing treft u buiten uw Chinese Engelstalige gids en Nederlands sprekende reisleider. Aangezien de kamers in het hotel pas om 14.00 uur betrokken kunnen worden gaat u eerst naar het Zomerpaleis dat sinds 1925 opengesteld is voor publiek. Het complex is ruim 300 ha groot en was vroeger het buitenverblijf van de keizers. Het is een groot park waar veel Chinezen hun vrije tijd doorbrengen.


Dag 3

Vandaag bezoekt u in de ochtend de Tempel van de Hemel. Hier werd vroeger door de keizer aan het begin van het jaar een ceremonie gehouden om de oogstgoden gunstig te stemmen.
Het park waarin de tempelhallen liggen wordt door veel Chinezen gebruikt om tai-ji te beoefenen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Lama Tempel die in 1744 in gebruik werd genomen als klooster. Het voormalige paleis van de Eeuwigdurende Harmonie is volgens velen één van de mooiste en rijkst gedecoreerde Tibetaanse tempels buiten Tibet. 

 

Dag 4

 

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar één van de zeven wereldwonderen, de Chinese Muur. Het is het grootste bouwwerk ter wereld met een lengte van ongeveer 8400 km. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 voor Christus in de Qin-dynastie. De Chinese muur is gebouwd als verdedigingsmuur tegen vijandige legers uit het noorden. 
In de namiddag is het optioneel mogelijk een bezoek te brengen aan de Hutongs (smalle steegjes) van Beijing. U kunt hier zien hoe de mensen vroeger hebben geleefd en nu nog leven.  

 

Dag 5

In de ochtend bezoekt u de Verboden Stad. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de 24 Chinese keizers van de Ming- en de Quing-dynastie hun rijk bestuurden. De stad werd gebouwd tussen 1406 en 1420.Aan de overkant ligt het Plein van de Hemelse Vrede waar het Mausoleum staat waar Mao Zedong sinds 1997 opgebaard ligt.
Na de lunch vertrekt u naar het station voor de treinreis van 6 uren door het prachtige landschap naar de plaats Datong

 

Dag 6

In de ochtend bezoekt u eerst de oude Boeddhistische Yungang grotten die zijn uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. Over een lengte van bijna een kilometer zijn 252 grotten uitgehouwen die meer dan 51.000 Boeddhabeelden en beeldjes bevatten, in grootte variërend van enkele centimeters tot wel 18 meter.
Na de lunch brengt u een bezoek aan de Huayan-kloosters die in het centrum van de stad staan.
Het klooster bestaat uit 2 delen en doet tegenwoordig dienst als regionaal museum.
De kloosterbibliotheek die in 1038 werd gebouwd heeft de tand des tijds goed doorstaan en is nog authentiek. In dit complex kunt u behalve de mooie Boeddhabeelden ook prachtige fresco’s bewonderen.

 

Dag 7

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Pingyao waarbij u onderweg een bezoek brengt aan het bijzondere Hangende Klooster in Hunyuan. Het hangende klooster is gebouwd in 491, en hangt er al meer dan 1500 jaar. Het klooster hangt zo`n 50 meter boven de grond maar is stevig bevestigd in de uitgehakte rotswand. De verschillende hallen en paviljoens zijn met elkaar verbonden door smalle gangen en steile trappen en overdekte corridors. In de Hal van de Drie Religies staan beelden van zowel Confucianistische, Boeddhistische als Taoïstische goden naast elkaar. Daarna brengt u een bezoek aan de in 1056 gebouwde Yingxian Pagode. Deze van hout gemaakte pagode is 67 meter hoog en bij de bouw zijn geen spijkers gebruikt. U verblijft in Pingyao in een eenvoudig guesthouse midden in het centrum.

 

Dag 8

In de ochtend staat er een tour door Pingyao op het programma. Pingyao is een goed bewaard gebleven traditionele stad en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco. U waant zich in vervlogen tijden met alleen maar authentieke huizen en kleine winkeltjes.
Het oude stadje was ooit het centrum van handel en het was de eerste stad die een bankkantoor had. Tijdens de tour loopt u een eind over de stadsmuren die het stadje omringt waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Daarna bezoekt u het allereerste bankgebouw (Rishengshang) van China en het oudste gerechtsgebouw.

 

Dag 9

Na de lunch vertrekt u naar het station van Pingyao en reist u per sneltrein naar de plaats Xi`an waar u aan het einde van de middag zult arriveren. Na aankomst in Xi’an gaat u meteen naar het hotel. Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en de vroegere hoofdstad van China.

 

Dag 10

In de ochtend gaat u naar het opgravinggebied van één van de bekendste bezienswaardigheden: het Terracottaleger. U bezoekt het museum dat toegang biedt tot een groot deel van de beelden.
Het terracottaleger werd in 1974 ontdekt door boeren die een put aan het graven waren. Na verder graven kwamen er duizenden soldaten, paarden en strijdwagens tevoorschijn. Het leger maakte deel uit van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang en was bedoeld als beschermleger die de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid. Het leger bleek in volle paraatheid te zijn opgesteld, met staande infanteristen, knielende boogschutters en wagenmenners met strijdwagens.
In de namiddag kunt u optioneel een bezoek brengen aan de Pagode van de Grote Wilde Gans. 

 

Dag 11

Vandaag maakt u een stadstour door Xi’an waarbij u de best bewaarde stadsmuur van China gaat bezoeken. U heeft hier een prachtig uitzicht over de oude stad. In het centrum ligt de Moskee Qingzhen Dasi, met een oppervlakte van 12000 vierkante meter de grootste moskee van China. Vanuit de moskee loopt u de moslimwijk in waar een markt is waar u voor weinig geld souvenirs kunt kopen. U luncht in een lokaal restaurant waar u kunt zien hoe Dumpling, de plaatselijke specialiteit, wordt gemaakt. Dumplings zijn lapjes deeg met een hartige vulling. Daarna staat er nog een bezoek aan het Shaanxi Provinciaal Museum op het programma waarin u de geschiedenis van de oude Chinese beschaving kunt bekijken. 

 

Dag 12

Vandaag gaat u per binnenlandse vlucht van Xi’an naar de plaats Guilin. Guilin ligt in het zuiden aan de Li rivier. Het prachtige landschap wordt gevormd door het karakteristieke karstgebergte. Na aankomst bezoekt u de Rieten Fluit Grot. Deze grot is ongeveer 240 meter lang, 18 meter hoog en 93 meter breed.

 

Dag 13

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel is het mogelijk om een tour te maken naar Longji (± 2,5 uren rijden) waar u een fantastisch uitzicht heeft over de vele rijstterrassen. U maakt hier ook kennis met de bewoners van dit gebied waarvan veel vrouwen nog steeds in traditionele kleding rondlopen. 

 

Dag 14

In de ochtend maakt u een boottocht over de Li-rivier naar de plaats Yangshuo. Tijdens de boottocht kunt u genieten van een adembenemend panorama. Het karstgebergte waar u doorheen vaart wordt omringd door rijstvelden, waterbuffels en vissers..
Na aankomst in Yangshuo gaat u naar het hotel wat erg leuk gelegen is in het centrum waar diverse goede restaurants te vinden zijn.

 

Dag 15

Optioneel: In de ochtend is het mogelijk om met een lokale kar naar een guesthouse van Nederlanders te gaan dat gelegen is tussen de rijstvelden en het karstgebergte.
Na de lunch maakt u een mooie tocht op een bamboevlot door het prachtige karstgebergte.
Soms ziet u vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen. In de avond kunt u facultatief naar een openlucht voorstelling. De Li-rivier is het podium en met het Karstgebergte als decor en zo’n 600 artiesten in kleurrijke kleding zult u uw ogen uitkijken.

 

Dag 16

Vandaag rijdt de bus terug naar Guilin waar u op het vliegtuig stapt naar Hangzhou. Na aankomst rijdt u meteen door naar het hotel. 

 

Dag 17

Vandaag gaat u diverse bezienswaardigheden langs die Hangzhou rijk is. Hangzhou is al lange tijd een toeristische trekpleister. Dit komt mede door een Chinees gezegde; “In de hemel is het paradijs en op aarde zijn er Hangzhou en Suzhou”. U bezoekt het Lingyin klooster wat in een mooi park gelegen is. In de rotsen zijn Boeddhistische beelden uitgehouwen. Daarna maakt een wandeling door het park langs het beroemde West Lake. 
Na de lunch gaat u een korte boottocht maken over het West Lake, een meer dat omgeven is door een mooie natuur.

 

Dag 18

In de ochtend vertrekt u naar Suzhou. Na aankomst gaat u naar de Lingering Garden, een prachtige tuin met een oppervlakte van zo`n 23000 vierkante meter. Het is een klassieke privétuin gebouwd in de typische Qing stijl en staat bekend om de prachtige zalen en de verschillende vormen en kleuren van de gebouwen. In 1997 werd de tuin opgenomen op de lijst van UNESCO. 
Na de lunch gaat u naar de zijdefabriek waar u het hele proces van het maken van zijde te zien krijgt. 

 

Dag 19

Deze ochtend brengt een bezoekje aan de Panmen stads- en waterpoort in Suzhou. U ziet hier o.a. de Ruiguang pagode, een mooi aangelegde tuin, het Philips monument en de Marco Polo brug. Na de lunch maakt u een leuke boottocht door een kanaal.
De stad Suzhou staat bekend om haar mooie tuinen, bruggen en gebouwen. Na het diner brengt u een bezoek aan de "Tuin van de Meester van de Visnetten" uit 1140. Hier worden leuke korte acts, muziek, dans en zang opgevoerd.

 

Dag 20

In de ochtend rijdt u naar de grootste stad van China, Shanghai. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij het pittoreske waterdorpje Zhu Jia Jiao. Het meer dan 400 jaar oude dorpje heeft een mooie brug van vijf bogen over de Cao Gang Rivier. 
Na het diner, nabij de Huanggu-rivier, kunt u een korte wandeling maken over de Bund, een prachtige boulevard met een fantastische skyline waar altijd een gezellige drukte heerst. Vervolgens zet de bus koers naar de ‘French Concession’, een gezellig gerenoveerd shoppinggedeelte van Shanghai.

 

Dag 21

In de ochtend vertrekt u naar het “oude” gedeelte van Shanghai waar u een bezoek brengt aan de klassieke Yuyuan Tuin die centraal gelegen is in Shanghai. Deze tuin is in het midden van de jaren 1500 gebouwd tijdens de Ming-dynastie. Hierna heeft u gelegenheid om te gaan winkelen in de naast gelegen Yuyuan Bazaar waar u Chinese souvenirs kunt kopen. 
De middag is ter vrije besteding maar optioneel wordt u een mooie excursie aangeboden.
In Pudong staat de 468 meter hoge televisietoren, de Oriental Pearl TV Tower, waarin u met de lift naar boven kunt tot de middelste bol op 263 meter waar u een mooi uitzicht heeft over Shanghai. In de kelder van de toren is het Historisch Museum gevestigd waar u een heel goed beeld krijgt van het Shanghai van vroeger en de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt. 
Optioneel is het mogelijk om in de avond de show "ERA - Intersection of Time" bij te wonen. Acrobaten, kostuums, muziek, dans, multimedia en mooie verlichting behoren tot de vaste onderdelen van deze show.

 

Dag 22

Vandaag heeft u een vrije dag. `s Avonds is er een gezamenlijk afscheidsdiner waarbij u nog een keer kunt genieten van de Chinese keuken.

 

Dag 23

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. In de avond komt u weer aan in Amsterdam. 

 

Inclusief     

-  Vlucht Amsterdam - Beijing / Shanghai - Amsterdam met KLM 
-  Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen Voorbehouden
-  Binnenlandse vlucht Xi’an - Guilin 
-  Binnenlandse vlucht Guilin - Hangzhou 
-  Rondreis volgens programma 
-  Nederlandssprekende reisleiding 
-  Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden 
-  Logies en ontbijt 
-  Lunch op dag 2 t/m 12, 14 t/m 21 
-  Diner op dag 2, 4 t/m 9, 11, 12, 15 t/m 20 en 22

 

Exclusief 

- Administratiekosten € 25,00 per factuur (maximaal 6 personen op 1 factuur) 
-  Facultatieve excursies 
-  Fooien 
-  Visumkosten China (deze dient u voorafgaand aan uw reis zelf in Nederland aan te vragen) 
-  Lunch op dag 13 en 22 
-  Diner op dag 3, 10, 13, 14 en 21 
-  Reis- en/of annuleringsverzekering

 

 

An en Meindert
“Goed georganiseerd en afwisselende reis door China”
An en Meindert China
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
7-9-2016
€ 3.263,00
€ 670,00

Afgesloten

headerImage2
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

 • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
 • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
 • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.