17 dagen China

17 dagen China

Chinese muur
Verboden stad
Xi'an: Terracota leger, boottocht Li rivier
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

17 dagen China

Ontdek het veelzijdige China tijdens de 17 daagse rondreis van HSS, tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van China waaronder de Chinese muur. Ontdek snel meer over deze indrukwekkende reis.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 17 dagen China

Tijdens deze reis bezoekt u paleizen en tempels en brengt u natuurlijk ook een bezoek aan de Verboden Stad, waar vroeger de keizers van het land woonden en regeerden. Maak een wandeling over de indrukwekkende Chinese Muur. Alleen daarom is een bezoek aan Beijing de moeite waard. Met de nachttrein reist u door naar Pingyao. U waant zich hier in vervlogen tijden met alleen maar authentieke huizen en kleine winkeltjes. Deze ommuurde stad is niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot Cultureel Werelderfgoed.

Verbaas u in Xi’an over het enorme terracotta leger dat de grafheuvel van een oude keizer bewaakt. Geniet van een adembenemend panorama tijdens een fantastische boottocht over de Li rivier. Het karstgebergte waar u doorheen vaart wordt omringd door rijstvelden, waterbuffels en vissers. U bezoekt het oude gedeelte van Shanghai waar u naast prachtige excursies nog genoeg gelegenheid heeft om te gaan winkelen in de naast gelegen Yuyuan Bazaar waar u souvenirs kunt kopen.

Programma

Dag 1 - Beijing (L)

Na aankomst op de luchthaven van Beijing treft u buiten de chauffeur die u naar het hotel in Beijing zal brengen. Aangezien de kamers in het hotel pas om 14.00 uur betrokken kunnen worden gaat u eerst naar het Zomerpaleis dat sinds 1925 opengesteld is voor publiek. Het complex is ruim 300 ha groot en was vroeger het buitenverblijf van de keizers. Het bestaat uit veel gebouwen, prachtige tuinen en een met de hand uitgegraven meer. Het is een groot park waar veel Chinezen hun vrije tijd doorbrengen.

 

Dag 2 - Beijing (L)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Lama Tempel dat in 1744 in gebruik werd genomen als klooster. Het voormalige paleis van de Eeuwigdurende Harmonie is volgens velen één van de mooiste en rijkst gedecoreerde Tibetaanse tempels buiten Tibet. Ook bezoekt u vandaag de Tempel van de Hemel. Hier werd vroeger door de keizer aan het begin van het jaar een ceremonie gehouden om de oogstgoden gunstig te stemmen. Het park waarin de tempelhallen liggen wordt door veel Chinezen gebruikt om tai-ji te beoefenen maar u kunt ook westerse dansen en ritmische gymnastiek te zien krijgen.

 

Dag 3 - Beijing (L-D)

Na het ontbijt vertrekt u naar één van de zeven wereldwonderen, de Chinese Muur. Het is het grootste bouwwerk ter wereld met een lengte van ongeveer 8400 km. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 voor Christus in de Qin-dynastie. De Chinese muur is gebouwd als verdedigingsmuur tegen vijandige legers uit het noorden. Het eerste stuk muur is gemaakt van verhogingen van aarde en leem, daarna gingen ze steen gebruiken en werden er sein- en wachttorens gemaakt. Uiteraard heeft u de tijd om zelf een wandeling te maken op dit immense bouwwerk. Één van de hoogtepunten van uw reis naar China is het proeven van de beroemde Peking duck. In de avond neemt u deel aan een Peking duck dinner in een lokaal restaurant.

 

 Dag 4 - Beijing (L)

Na het ontbijt bezoekt u Tian’anmen Square, de Verboden Stad. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de 24 Chinese keizers van de Ming- en de Quing-dynastie hun rijk bestuurden. De stad werd gebouwd tussen 1406 en 1420. U kunt hier het grootste museum ter wereld bezoeken en ronddwalen door de vele paleizen, paviljoenen en tuinen. Aan de overkant ligt het Plein van de Hemelse Vrede waar het Mausoleum staat waar Mao Zedong sinds 1997 opgebaard ligt.In de avond kunt u optioneel naar het Red Theater gaan voor een spectaculaire “Acrobatic Show”. U zult versteld staan van de verbazingwekkende kunsten en stunts die de acrobaten uitvoeren.

 

Dag 5 - Beijing – Pingyao

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de loop van de middag vertrekt u naar het station voor de nachttrein naar Pingyao, waar u de volgende ochtend aankomt. De treinreis van Beijing naar Pingyao duurt zo’n 12,5 uur.

 

Dag 6 - Pingyao

In de ochtend komt u aan in het traditioneel Chinese stadje Pingyao. U verblijft in Pingyao in een eenvoudig guesthouse midden in het centrum. Het centrum is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, u dient daarom zelf uw koffer mee te nemen naar het guesthouse (± 80 meter).

 

Dag 7 - Pingyao (L)

In de ochtend staat er een tour door Pingyao op het programma. Pingyao is een goed bewaard gebleven traditionele stad en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco. U waant zich in vervlogen tijden met alleen maar authentieke huizen en kleine winkeltjes. Het oude stadje was ooit het centrum van handel en het was de eerste stad die een bankkantoor had. Tijdens de tour loopt u een eind over de stadsmuren die het stadje omringt waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Daarna bezoekt u het allereerste bankgebouw (Rishengshang) van China en het oudste gerechtsgebouw.

 

Dag 8 - Pingyao – Xi’an

Vandaag wordt u naar het treinstation van Pingyao gebracht voor de treinreis naar de plaats Xi`an. De trein (D2503) vertrekt om 10:08 uur en zal rond 13:07 uur in Xi’an arriveren. Na aankomst in Xi’an gaat u meteen naar het hotel. Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en de vroegere hoofdstad van China.

 

Dag 9 - Xi’an (L)

In de ochtend gaat u naar het opgravingsgebied van één van de bekendste bezienswaardigheden: het Terracottaleger. U bekijkt eerst een film waarin het ontstaan van het Terracottaleger wordt uitgelegd. Daarna bezoekt u het museum dat toegang biedt tot een groot deel van de beelden. Het terracottaleger werd in 1974 ontdekt door boeren die een put aan het graven waren. Na verder graven kwamen er duizenden soldaten, paarden en strijdwagens tevoorschijn. Het leger maakte deel uit van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang en was bedoeld als beschermleger die de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid. Het leger bleek in volle paraatheid te zijn opgesteld, met staande infanteristen, knielende boogschutters en wagenmenners met strijdwagens. De figuren zijn zeer gedetailleerd gemaakt, elk met verschillende gelaatstrekken, kapsels en gezichtsuitdrukkingen. Helaas zijn tijdens de boerenopstand veel beelden door brand en instorting verwoest. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 10 - Xi’an (L)

Vandaag maakt u een stadstour door Xi’an waarbij u de oudste en best bewaarde stadsmuur van China gaat bezoeken. De Stadsmuren en Stadspoorten van Xi’an zijn meer dan 14 kilometer lang. Het is ook mogelijk om ter plaatse fietsen te huren. U heeft een prachtig uitzicht over de oude stad en u bezoekt de historische klokken- en drumtoren. In het centrum ligt de Moskee Qingzhen Dasi, met een oppervlakte van 12000 vierkante meter de grootste moskee van China. Deze moskee is anders dan andere moskees want het is een typisch Chinees gebouw met enkele Arabische invloeden. Het complex kent vier binnenplaatsen. Vanuit de moskee loopt u de moslimwijk in waar een markt is waar u voor weinig geld souvenirs kunt kopen. Verder zijn er in de smalle straatjes diverse eetstalletjes en winkeltjes waar u zich kunt vermaken. Vanavond kunt u optioneel een dinershow meemaken in het Shaanxi Grand Opera House. Voorafgaand aan de show krijgt u een buffetdiner geserveerd waarna u kunt genieten van een zang-, muziek- en dansvoorstelling met hofvermaak uit de Tangdynastie. De kostuums zijn prachtig en de professionele decors doen denken aan het China van lang geleden.

 

Dag 11 - Xi’an – Guillin (L)

Vandaag gaat u per binnenlandse vlucht van Xi’an naar de plaats Guilin (± 1 uur en 45 minuten). Guilin ligt in het zuiden aan de Li rivier. Het prachtige landschap wordt gevormd door het karakteristieke karstgebergte. Na aankomst bezoekt u de Rieten Fluit Grot. Deze grot is ongeveer 240 meter lang, 18 meter hoog en 93 meter breed. Door de aangepaste verlichting kunt u de stalagmieten en stalactieten goed bekijken.

 

Dag 12 - Guilin – Yansghuo (L)

In de ochtend rijdt u naar de Zhujiang werf (± 40 minuten) waar u op een boot stapt voor een boottocht van ± 4 uren over de Li-rivier naar de plaats Yangshuo. Tijdens de boottocht kunt u genieten van een adembenemend panorama. Het karstgebergte waar u doorheen vaart wordt omringd door rijstvelden, waterbuffels en vissers. De lunch wordt aan boord geserveerd. Na aankomst in Yangshuo gaat u naar het hotel wat erg leuk gelegen is in het centrum waar diverse goede restaurants te vinden zijn.

 

Dag 13 - Yangshuo

De ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag maakt u een mooie tocht op een bamboevlot door het prachtige karstgebergte. Soms ziet u vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen. In de avond kunt u facultatief naar een openlucht voorstelling.The performance utilizes the natural surroundings to create a spectacular outdoor theatre which is the largest of its kind. The Li River itself is the stage and twelve mountains serve as the backdrop.De Li-rivier is het podium en met het Karstgebergte als decor en zo’n 600 artiesten in kleurrijke kleding zult u uw ogen uitkijken.

 

Dag 14 - Yangshuo – Shanghai

Vandaag rijdt de bus terug naar Guilin waar u op het vliegtuig stapt naar Shanghai. We willen u er wel op wijzen dat de veiligheidsmaatregelen op dit vliegveld zeer streng zijn. Het is absoluut verboden om aanstekers, lucifers en vloeistoffen in de handbagage mee te nemen! Deze voorwerpen zullen door de douane in beslag worden genomen. Na aankomst rijdt u meteen door naar het hotel.

 

Dag 15 - Shanghai (L)

In de ochtend vertrekt u naar het “oude” gedeelte van Shanghai waar u een bezoek brengt aan de klassieke Yuyuan Tuin die centraal gelegen is in Shanghai. Deze tuin is in het midden van de jaren 1500 gebouwd tijdens de Ming-dynastie. Hierna heeft gelegenheid om te gaan winkelen in de naast gelegen Yuyuan Bazaar waar u Chinese souvenirs kunt kopen. Vergeet u vooral niet om af te dingen! De rest van de middag is ter vrije besteding. Optioneel is het mogelijk om in de avond de show "ERA - Intersection of Time" bij te wonen. Acrobaten, kostuums, muziek, dans, multimedia en mooie verlichting behoren tot de vaste onderdelen van deze show.

 

Dag 16 - Shanghai

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt deze dag benutten om op eigen gelegenheid de stad te verkennen en de laatste inkopen te doen.

 

Dag 17 - Shanghai – transfer luchthaven

De reis zit erop. Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

               

Highlights

- Chinese muur

- Verboden stad

- traditoneel Chinese stadje Pingyao

- Xi’an: Terracota Leger

- Boottocht Li-river

 

Overnachtingen

4 nachten Beijing

1 nacht nachttrein

2 nachten Pingyao

3 nachten Xi’an

1 nacht Guilin

2 nachten Yangshuo

3 nachten Shanghai

An en Meindert
“Goed georganiseerd en afwisselende reis door China”
An en Meindert China
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706