20 dagen China

20 dagen China

Chinese muur
Hanende klooster in Hunyuan, Xi'an:Terracota leger
Chengdu: Reuzenpanda opvangcentra
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

20 dagen China

Ontdek samen met HSS het veelzijdige China tijdens de 20 daagse rondreis door dit schitterende land. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden, van de druk bevolkte steden en uitgestrekte landschappen die dit land te bieden heeft.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 20 dagen China

Bezoek de moderne stad Beijing en ontdek de oude culturele erfenissen. Ervaar zelf hoe oneindig lang de Chinese Muur is. Tijdens de treinreis naar Datong kunt u genieten van het prachtige landschap. Bezoek de Boeddhistische Yungang grotten die zijn uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. In de plaats Pingyao waant u zich in vervlogen tijden met alleen maar authentieke huizen en kleine  winkeltjes. Onderweg brengt u een bezoek aan het bijzondere Hangende Klooster in Hunyuan. Bezoek in Xi’an één van de bekendste bezienswaardigheden van China, het Terracottaleger.

Maak een stadstour door Xi’an waarbij u de oudste en best bewaarde stadsmuur van China gaat bezoeken. In Chengdu brengt u een bezoek aan het Chengdu’s Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvangcentrum voor reuze panda's. In Leshan staat het grootste steengehouwen Boeddhabeeld ter wereld. Wenst u zich graag onder de lokale bevolking te mengen, slentert u dan eens door het Volkspark. Ouderen die in de vroege ochtend Tai Chi beoefenen of samen dansen op Chinese of Westerse muziek. Het theehuis dat in het park staat, is er één met ouderwetse charme.

Programma

Dag 1 Beijing

Na aankomst op de luchthaven van Beijing treft u buiten de gids en chauffeur die u naar het hotel in Beijing zullen brengen.

 

Dag 2 Beijing (L)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Lama Tempel dat in 1744 in gebruik werd genomen als klooster. Het voormalige paleis van de Eeuwigdurende Harmonie is volgens velen één van de mooiste en rijkst gedecoreerde Tibetaanse tempels buiten Tibet. Ook bezoekt u vandaag de Tempel van de Hemel. Hier werd vroeger door de keizer aan het begin van het jaar een ceremonie gehouden om de oogstgoden gunstig te stemmen. Het park waarin de tempelhallen liggen wordt door veel Chinezen gebruikt om tai-ji te beoefenen maar u kunt ook westerse dansen en ritmische gymnastiek te zien krijgen.

 

Dag 3 Beijing (L-D)

Na het ontbijt vertrekt u naar één van de zeven wereldwonderen, de Chinese Muur. Het is het grootste bouwwerk ter wereld met een lengte van ongeveer 8400 km. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 voor Christus in de Qin-dynastie. De Chinese muur is gebouwd als verdedigingsmuur tegen vijandige legers uit het noorden. Het eerste stuk muur is gemaakt van verhogingen van aarde en leem, daarna gingen ze steen gebruiken en werden er sein- en wachttorens gemaakt. Uiteraard heeft u de tijd om zelf een wandeling te maken op dit immense bouwwerk. Één van de hoogtepunten van uw reis naar China is het proeven van de beroemde Peking duck. In de avond neemt u deel aan een Peking duck dinner in een lokaal restaurant.

 

Dag 4  Beijing (L)

Na het ontbijt bezoekt u Tian’anmen Square, de Verboden Stad. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de 24 Chinese keizers van de Ming- en de Quing-dynastie hun rijk bestuurden. De stad werd gebouwd tussen 1406 en 1420. U kunt hier het grootste museum ter wereld bezoeken en ronddwalen door de vele paleizen, paviljoenen en tuinen. Aan de overkant ligt het Plein van de Hemelse Vrede waar het Mausoleum staat waar Mao Zedong sinds 1997 opgebaard ligt. In de avond kunt u optioneel naar het Red Theater gaan voor een spectaculaire “Acrobatic Show”. U zult versteld staan van de verbazingwekkende kunsten en stunts die de acrobaten uitvoeren.

 

Dag 5 Beijing (L)

Vandaag bezoekt u het Zomerpaleis dat sinds 1925 opengesteld is voor publiek. Het complex is ruim 300 ha groot en was vroeger het buitenverblijf van de keizers. Het bestaat uit veel gebouwen, prachtige tuinen en een met de hand uitgegraven meer. Het is een groot park waar veel Chinezen hun vrije tijd doorbrengen. In de namiddag bezoekt u de Hutongs (smalle steegjes) van Beijing. U kunt hier zien hoe de mensen vroeger hebben geleefd en nu nog leven. U gaat eerst met de auto naar de Hutongs. Daarna maakt u een ritje met de riksja door de Hutongs.

 

Dag 6 Beijing – Datong

Vrije ochtend. In de middag vertrekt u naar het station voor de treinreis van 6 uren door het prachtige landschap naar de plaats Datong. Tijdens de rit komen verkopers met fruit en drankjes langs. Na aankomst in Datong wordt u naar het hotel gebracht.

 

Dag 7 Datong (L)

In de ochtend bezoekt u eerst de oude Boeddhistische Yungang grotten die zijn uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. Over een lengte van bijna een kilometer zijn 252 grotten uitgehouwen die meer dan 51.000 Boeddhabeelden en beeldjes bevatten, in grootte variërend van enkele centimeters tot wel 18 meter. Het oudste gedeelte kwam tot stand tussen 460 en 525 onder de Noordelijke Weidynastie. In de middag brengt u een bezoek aan de Huayan-kloosters die in het centrum van de stad staan. Het klooster bestaat uit 2 delen en doet tegenwoordig dienst als regionaal museum. De kloosterbibliotheek die in 1038 werd gebouwd heeft de tand des tijds goed doorstaan en is nog authentiek. In dit complex kunt u behalve de mooie Boeddhabeelden ook prachtige fresco’s bewonderen.

 

Dag 8 Datong – Pingyao (L)

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Pingyao waarbij u onderweg een bezoek brengt aan het bijzondere Hangende Klooster in Hunyuan. Het hangende klooster is gebouwd in 491, en hangt er al meer dan 1500 jaar. Het klooster hangt zo`n 50 meter boven de grond maar is stevig bevestigd in de uitgehakte rotswand. De verschillende hallen en paviljoens zijn met elkaar verbonden door smalle gangen en steile trappen en overdekte corridors. In de Hal van de Drie Religies staan beelden van zowel Confucianistische, Boeddhistische als Taoïstische goden naast elkaar. In de middag brengt u een bezoek aan de in 1056 gebouwde Yingxian Pagode. Deze van hout gemaakte pagode is 67 meter hoog en bij de bouw zijn geen spijkers gebruikt. U verblijft in Pingyao in een eenvoudig guesthouse midden in het centrum. Het centrum is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, u dient daarom zelf uw koffer mee te nemen naar het guesthouse (± 80 meter).

 

Dag 9 Pingyao (L)

In de ochtend staat er een tour door Pingyao op het programma. Pingyao is een goed bewaard gebleven traditionele stad en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco. U waant zich in vervlogen tijden met alleen maar authentieke huizen en kleine winkeltjes. Het oude stadje was ooit het centrum van handel en het was de eerste stad die een bankkantoor had. Tijdens de tour loopt u een eind over de stadsmuren die het stadje omringt waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. Daarna bezoekt u het allereerste bankgebouw (Rishengshang) van China en het oudste gerechtsgebouw.

 

Dag 10 Pingyao (L)

Vandaag maakt u een dagtocht naar Wang Family Courtyard. Het complex van de familie Wang ligt op ongeveer een uur rijden van Pingyao. Het is heel indrukwekkend om te zien hoe de welvarende familie hier vroeger heeft geleefd. De binnenplaatsen en loopbruggen die de verbindingen maken zijn erg mooi. Laat u verrassen door de oude Chinese architectuur en ga mee terug naar de geschiedenis van deze plek. Vervolgens gaat u naar Zhangbi Castle, dat werd gebouwd in het begin van de 7e eeuw. Het is vooral bekend om de ondergrondse tunnels die meer dan 1000 jaar geleden onder het kasteel werden gebouwd. De tunnels werden pas ontdekt in 1994 en ze zijn nog niet allemaal gevonden. Er zijn veel bochten en tunnels die in verschillende richtingen gaan. Het werd grotendeels gebruikt tijdens de Sui-dynastie voor de bescherming tegen de Tang invasie.

 

Dag 11 Pingyao

Vandaag kunt u Pingyao op eigen gelegenheid verder gaan verkennen.

 

Dag 12   Pingyao – Xi’an

Vandaag na het ontbijt vertrekt u naar Xi’an. Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en de vroegere hoofdstad van China.

 

Dag 13 Xi’an (L)

In de ochtend gaat u naar het opgravinggebied van één van de bekendste bezienswaardigheden: het Terracottaleger. U bekijkt eerst een film waarin het ontstaan van het Terracottaleger wordt uitgelegd. Daarna bezoekt u het museum dat toegang biedt tot een groot deel van de beelden. Het terracottaleger werd in 1974 ontdekt door boeren die een put aan het graven waren. Na verder graven kwamen er duizenden soldaten, paarden en strijdwagens tevoorschijn. Het leger maakte deel uit van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang en was bedoeld als beschermleger die de keizer vergezelde in zijn onsterfelijkheid. Het leger bleek in volle paraatheid te zijn opgesteld, met staande infanteristen, knielende boogschutters en wagenmenners met strijdwagens. De figuren zijn zeer gedetailleerd gemaakt, elk met verschillende gelaatstrekken, kapsels en gezichtsuitdrukkingen. Helaas zijn tijdens de boerenopstand veel beelden door brand en instorting verwoest. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 14   Xi’an (L)

Vandaag maakt u een stadstour door Xi’an waarbij u de oudste en best bewaarde stadsmuur van China gaat bezoeken. De Stadsmuren en Stadspoorten van Xi’an zijn meer dan 14 kilometer lang. Het is ook mogelijk om ter plaatse fietsen te huren. U heeft een prachtig uitzicht over de oude stad en u bezoekt de historische klokken- en drumtoren. In het centrum ligt de Moskee Qingzhen Dasi, met een oppervlakte van 12000 vierkante meter de grootste moskee van China. Deze moskee is anders dan andere moskees want het is een typisch Chinees gebouw met enkele Arabische invloeden. Het complex kent vier            binnenplaatsen. Vanuit de moskee loopt u de moslimwijk in waar een markt is waar u voor weinig geld souvenirs kunt kopen. Verder zijn er in de smalle straatjes diverse eetstalletjes en winkeltjes waar u zich kunt vermaken. Vanavond kunt u optioneel een dinershow meemaken in het Shaanxi Grand Opera House. Voorafgaand aan de show krijgt u een buffetdiner geserveerd waarna u kunt genieten van een zang-, muziek- en dansvoorstelling met hofvermaak uit de Tangdynastie. De kostuums zijn prachtig en de professionele decors doen denken aan het China van lang geleden.

 

Dag 15 Xi’an (L)

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Pagode van de Grote Wilde Gans die op loopafstand ligt van het hotel. De pagode is gebouwd in 648 na Christus en bestaat uit 7 verdiepingen die toegankelijk zijn voor bezoekers. De middag is ter vrije besteding. Vanavond kunt u optioneel een dinershow meemaken in het Shaanxi Grand Opera House. Voorafgaand aan de show krijgt u een buffetdiner geserveerd waarna u kunt genieten van een zang-, muziek- en dansvoorstelling met hofvermaak uit de Tangdynastie. De kostuums zijn prachtig en de professionele decors doen denken aan het China van lang geleden.

 

Dag 16   Xi’an – Chengdu

Vandaag vertrekt u met de sneltrein naar Chengdu. Chengdu heeft een lange geschiedenis, waarvan de sporen nog op vele plaatsen in de stad zijn terug te vinden. De Jinjiang River die de stad in twee delen splijt, was een gedeelte van de Zijderoute waarover het waardevolle Chinese zijde werd vervoerd naar Centraal-Azië en verder door naar Europa. Chengdu is een charmante stad met, voor Chinese begrippen, veel bomen en bloemen.     

 

Dag 17 Chengdu (L)

Na het ontbijt gaat u het bekendste dier van China bezoeken, de Reuzenpanda. China is het enige land waar dit met uitsterven bedreigde dier nog in het wild te vinden is. Aangezien er slechts nog enkele panda’s in het wild leven, is de kans op een wilde panda spotten zeer klein. Om er zeker van te zijn dan dat u er een ziet, bekijkt u ze in Chengdu’s Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvangcentrum. De grootste hobby van de panda is slapen: ze zijn alleen ’s morgens actief wanneer ze te eten krijgen. Om 10.00 uur is het voedertijd. De middag is ter vrije besteding in Chengdu. Breng bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een bezoek aan Qingyang Gong, een authentieke Taoïstische tempel buiten het centrum gelegen. De tempel is gebouwd en ingericht naar de criteria van de Yin en Yang filosofie. Of maak een wandeling door Narrow & Broad Alley, historische steegjes met de mooiste courtyards en huisjes. In deze steegjes hebben bekende Chinezen vroeger gewoond.

 

Dag 18 Chengdu (L)

Vandaag rijdt u naar het zuidelijker gelegen Leshan, bekend om het grootste steengehouwen Boeddhabeeld ter wereld. Leshan ligt op de kruising van de drie Minjiang, Dadu en Qingyi rivieren. De Chinese monnik Haithong had bedacht dat de Grote Boeddha van Leshan de rivieren kalmte kon bieden, zodat de schepen gemakkelijk konden passeren. Door het vele gesteente dat tijdens de bouw in de rivier terecht is gekomen, is de rivier van koers veranderd en werkelijk kalmer geworden. Hoewel op een andere manier dan oorspronkelijk bedacht, is Haithongs plan toch geslaagd. U vaart de rivier op om de reusachtige Boeddha vanuit een ander perspectief te bekijken.

 

Dag 19 Chengdu

Vandaag heeft u een vrije dag. Wenst u zich graag onder de lokale bevolking te mengen, slentert u dan eens door het Volkspark. Ouderen die in de vroege ochtend Tai Chi beoefenen of samen dansen op Chinese of Westerse muziek. Het theehuis dat in het park staat, is er één met ouderwetse charme. Naar goed oud gebruik kunt u hier naast het nuttigen van een heerlijke thee, ook grondig uw oren schoon laten maken. Een ervaring die u niet snel zal vergeten. Winkelen is een van de beste manieren om Chengdu te ontdekken. De Qing Shi Qiao-markt in het stadscentrum is één van de meest bruisende plekjes van de stad, waar kooplui van alles en nog wat verkopen, van cactussen tot vis. Tong Ren Tang in het Jinjiang- district is een van de beste plekken om te snuffelen naar Chinese geneesmiddelen. Traditionele Chengdu producten kunnen worden gekocht in het Chengdu Shu Brocade Instituut (brokaatfabriek) en de Chengdu Lacquer-wares Factory (lakwerkfabriek).

 

Dag 20 Chengdu – transfer luchthaven

De reis zit erop. Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

 

Highlights

- Lama Tempel

- Chinese muur

- Hangende klooster in Hunyuan

- Xi’an: Terracotta leger

- Chengdu: Reuzenpands

 

Overnachtingen

5 nachten Beijing

2 nachten Datong

4 nachten Pingyao

4 nachten Xi’an

4 nachten Chengdu

An en Meindert
“Goed georganiseerd en afwisselende reis door China”
An en Meindert China
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706