16 Dagen Bali - Lombok Volledig Verzorgd

16 Dagen Bali - Lombok Volledig Verzorgd

Bader in het heilige water van Tirta Empul
Snorkel met zeeschildpadden bij Gili Trawang
Dwaal op de fiets door de straten van Sanur
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Bali, Lombok 16 daagse rondreis

Deze reis laat u de spirituele kant van Bali ontdekken en reist u langs rijstvelden die tot de mooiste van Indonesië behoren.U bezoekt het traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. Op Lombok brengt u een bezoek aan het bounty eiland Gili Trawangan, waar u kunt snorkelen, duiken of eenvoudig genieten van de omgeving. Lombok is heel wat minder toeristisch dan buureiland Bali en heeft zijn woeste schoonheid weten te bewaren. 

Algemene informatie 16 dagen Bali en Lombok

 

Bali, ook wel het Eiland van de Goden genoemd is met zijn 5561 km² een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Lombok is kleiner dan Bali maar nog niet zo toeristisch. Een bezoek aan een traditioneel Sasakdorp staat dan ook op het programma. Lombok heeft prachtige stranden waar u kunt snorkelen en duiken. Vooral de noordwestkust rond Senggigi is een populaire bestemming. U brengt een bezoek aan het dorp Tetebatu gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan. U maakt een wandeling door deze prachtige omgeving langs uitgestrekte rijst- en tabaksvelden. 

Programma

 

Aantal nachten per plaatsInclusief / Exclusief ♦ Hotels


 

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Ubud

Na aankomst op het vliegveld van Bali wordt u door een reisleider/ster opgevangen. Er staat een airconditioned bus voor u klaar waarmee u naar het hotel in Ubud wordt gebracht. Nadat u de koffers heeft uitgepakt kunt u zich even opfrissen en uitrusten van de lange reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 3     Ubud
Vrije dag.

 

Dag 4   Ubud
Vandaag gaat u de spirituele kant van Bali ontdekken. Voordat u naar één van de belangrijkste tempels op Bali gaat, de Tirta Empul, maakt u een offer om toestemming aan de goden te vragen om het tempelcomplex te betreden. Het is   mogelijk om het heilige water in te gaan om uzelf te zuiveren. De gids zal u er alles over vertellen. De Tirta Empul is gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring en is gebouwd in 962 na Christus.Vervolgens gaat u naar het prachtige Gunung Kawi uit de 11e eeuw. Centraal staan de 10 beelden die uit de wand van de berg gehouwen zijn. De 7 meter hoge beelden zijn gebouwd ter ere van Koning Anak Wungsu. Om bij de beelden te komen moet u langs een steile trap van 371 treden naar beneden lopen. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de vallei en de rijstvelden. Na al deze indrukken gaat u lunchen op een prachtige plek tussen de rijstvelden bij de klaslokalen van stichting Yayasan Widya Guna.

 

Dag 5     Ubud
Vandaag maakt u een tour door centraal Bali. De eerste tempel die u bezoekt ligt in Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De koningen worden nog steeds vereerd in de staatstempel Pura Taman Ayun. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een mooi park. Na dit bezoek gaat u naar het Bratanmeer. Op de rand van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danu. De tempel dateert uit de 17e eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danu. Vervolgens gaat u richting het kleine dorpje Jatiluwih waarvan de rijstvelden tot de mooiste van Indonesië behoren. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict, ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief fris aanvoelt. Tot slot bezoekt u de tempel Pura Tanah Lot uit de 16e eeuw, Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in zee. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 6     Ubud - Sanur

In de ochtend vertrekt u naar Sanur, gelegen in het zuidoosten van Bali. Onderweg gaat u een batik workshop bijwonen. U leert alles over de geschiedenis en het proces van batik schilderen met hete was. Daarna is het uw beurt om een  kunstwerk te maken wat een blijvende herinnering zal zijn aan uw reis.

 

  

Dag 7   Sanur

Vandaag gaat u oost Bali verkennen. U bezoekt Tenganan, een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. De bewoners leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude regels die stammen uit de periode voordat het hindoeïsme de dominerende religie van Bali werd. Vervolgens gaat u naar het waterpaleis van Amlapura. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges, is in 1948 aangelegd door een Balinese Radja. De Radja heeft er maar 15 jaar plezier van gehad, want in 1963 heeft een uitbarsting van de vulkaan Agung een groot deel van het park verwoest. De watertuin is in 2003 weer gerestaureerd. Na de lunch in het waterpaleis Tirtagangga bezoekt u de bekende Goa Lawah-grot wat vleermuizengrot betekent. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel.


Dag 8   Sanur
In de vroege ochtend start de fietstour rond Sanur. Deze tour gaat voornamelijk over een vlak terrein. U begint met een bezoek aan een lokale markt. De grote weg heeft Sanur in 2 delen opgesplitst. Het oostelijke deel gelegen aan de kust is het toeristische gedeelte. Het westelijke gedeelte is niet zo bekend bij toeristen. Tijdens deze fietstocht gaat u beide delen verkennen. Langs het strand zult u over de 5 km lange boulevard fietsen. In het westelijke deel zal de gids u door de smalle straatjes leiden en een paar interessante stops inlassen. In totaal bent u 3 uur onderweg. De rest van de dag is ter vrije besteding.                                          
                   

Dag 9     Sanur
Vrije dag.

Tijdens het diner in een hotel kunt u genieten van een Balinese dansvoorstelling.

 

Dag 10  Sanur – Gili Trawangan

Na het ontbijt reist u naar de haven Padangbai en maakt u per snelboot de overtocht naar de Gili eilanden. Gili betekent klein eilandje in het bahasa Sasak. De drie Gili-eilandjes ten noordwesten van Lombok zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. U gaat naar het grootste eiland Gili Trawangan.

 

Dag 11 Gili Trawangan

Vrije dag.  

 
Dag 12   Gili Trawangan
Vandaag heeft u een vrije dag.

Facultatief: U kunt deelnemen aan een snorkeltrip waarbij u met een kleine boot de mooiste snorkelplekken opzoekt rond de 3 eilanden. Heel bijzonder is het blauwe koraal wat bijna nergens anders voorkomt. Het is ook heel goed mogelijk dat u zeeschildpadden te zien krijgt tijdens deze tocht. Liefhebbers van snorkelen kunnen hier hun hart ophalen.

 

Dag 13   Gili Trawangan - Senggigi

Vandaag verlaat u Gili Trawangan en wordt u naar de haven gebracht. Met een boot maakt u de overtocht naar het eiland Lombok. Lombok is heel wat minder toeristisch dan buureiland Bali en heeft zijn woeste schoonheid weten te bewaren. Het noordelijke gedeelte van het eiland wordt gekenmerkt door de weelderige plantengroei op de vruchtbare flanken van de heilige vulkaan Gunung Rinjani. Dit groene landschap vormt een opvallend contrast met het zuiden; daar dwong het harde leven op de dorre gronden de Sasaks ertoe om hun tradities te bewaren.

 

Dag 14  Senggigi
Vandaag staat er een dagexcursie naar het midden van Lombok op het programma waarbij u onderweg de markt Gunung Sari bezoekt. Vervolgens rijdt u verder naar het dorp Tetebatu gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan. U maakt een wandeling door de prachtige omgeving met uitgestrekte rijst- en tabaksvelden. Ook       zijn er indrukwekkende watervallen te zien. Na de wandeling bezoekt u het pottenbakkersdorp Masbagik en vervolgens rijdt u weer terug naar het hotel in Senggigi.

 

Dag 15   Senggigi - Luchthaven 
De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

 

Dag 16  Aankomst Amsterdam.

 


Aantal nachten per plaats:  

Bali: Ubud (4), Sanur (4) Lombok: Gili Trawangan (3), Senggigi (2)

 

Highlights:

Diner bij Pura Tanah Lot

Het volgen van een batik workshop

Fietstocht rond Sanur

Wandeling door de prachtige omgeving in Tetebatu 

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Bali / Lombok - Amsterdam met Garuda Indonesia via Jakarta

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag

  (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 4 t/m 8, 13 en 14

♦ Diner op dag 2, 3, 5 t/m 7 en 9 t/m 14

♦ Vertrekbelasting Indonesië

♦ Late check-out

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Indonesië

♦ Lunch op dag 2, 3, 9 t/m 12 en 15

♦ Diner op dag 4 en 8

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels

Ubud – Sri Bungalows***

Sanur – Swiss Belresort Watu Jimbar****

Gili Trawangan – Aston Sunset****

Sengiggi – Hotel Puri Saron***

Wijzigingen voorbehouden.

 

C. Janssen Hansen
“De reizen zijn prima georganiseerd, niets dan lof hiervoor!”
C. Janssen Hansen Java
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
29-2-2020
€ 2.040,00
€ 380,00

Beschikbaar

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706