Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij de SGR

Het beste van de Kleine Sunda Eilanden Rondreis 23 dagen

Ontdek de machtig mooie Sunda Eilanden: Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok, een prachtige rondreis, die slingert over de eilandenreeks. De reis begint op Bali, daarna vliegt u naar Flores, waar u in een geheel andere wereld belandt. Flores en Sumbawa zijn nog authentiek en het massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen. Daardoor zijn sommige accommodaties eenvoudig te noemen maar als u flexibel bent ingesteld beleeft u een fantastische reis. 

Algemene informatie 23 dagen Kleine Sunda Eilanden

Tijdens de reis geniet u optimaal van de prachtige Sunda Eilanden en bezoekt u bijzondere bezienswaardigheden die deze eilanden kenmerken. Zo bezoekt u onder andere traditionele steden en dorpjes waar u kennis maakt met de lokale bevolking. Geniet van de diversiteit van prachtige natuurgebieden van vulkanen tot koraaltuinen.

 

Voor de avonturiers wordt er een ochtend wandeltocht georganiseerd, waarbij u een uitzonderlijk mooi beeld krijgt van de zonsopkomst met uitzicht op 3 meren. Een beeldschone beloning na het leveren van zo’n inspanning die ongetwijfeld aan een bijzondere ervaring zal bijdragen.

Geniet van de mooiste stranden van Lombok bij Senggigi, vaar mee met een authentieke Phinisi boot en bezoek het Komodo Nationaal Park en ontmoet de prehistorische komodovaranen. Een prachtige en uitzonderlijke reis waarbij u kennis maakt met de puzzelachtig mooie Kleine Sunda Eilanden.

 

Tijdens de reis heeft u ook enkele vrij te besteden dagen, voor informatie of advies voor het invullen van deze dagen kunt u ons altijd raadplegen. Lees het programma voor het volledige overzicht.

Programma

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2 

Op het vliegveld van Bali wordt u opgevangen door een Nederlandssprekende reisleider die u tijdens de reis zal begeleiden. U wordt met airconditioned busjes naar uw hotel gebracht.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 3 

Na het ontbijt maakt u een excursie naar Kintamani waar u kunt genieten van het uitzicht op de vulkaan Gunung Batur (1717 m). De rit is schitterend en onderweg wordt diverse malen gestopt o.a. bij een batikfabriek in Batubulan, het zilverstadje Celuk Village en Mas Village, wat bekend staat om het schitterende houtsnijwerk. Na de lunch bezoekt u één van de belangrijkste tempels op Bali. De Tirta Empul is gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring in 962 na Christus. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. 

 

Dag 4 

Vrije dag. Vandaag bent u in de gelegenheid om op eigen gelegenheid het eiland Bali te verkennen. 

 

Dag 5 

Vandaag vertrekt u na het ontbijt vanaf Den Pasar met een binnenlandse vlucht naar Ende op het eiland Flores. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel in Moni gebracht. Wat natuurschoon betreft is Flores het mooiste eiland van Nusa Tenggara. 

 

Dag 6 

‘s Morgens heel vroeg, ± half 5, gaat u naar Gunung Kelimutu, waar u de zonsopgang bij de driekleuren meren mee kunt maken. U rijdt met de bus eerst een stuk naar boven tot aan een parkeerplaats. Daar vandaan loopt u verder naar de top op 1600 meter. De wandeling begint met een aantal treden en vervolgens loopt u

± een half uur op een redelijk aangelegd pad. Via een lange trap van ongeveer 200 ongelijke treden bereikt u de top. Zodra de zon opkomt heeft u een prachtig uitzicht over de 3 meren. Het grootste meer heeft een turkooizen kleur, het andere is donkerbruin en het derde is zwart van kleur. In de loop der jaren zijn de meren verschillende keren van kleur verandert.

Hierna maakt u een wandeling naar een traditioneel Lio dorp met bijzondere traditionele huizen. U brengt ook een bezoek aan het weefdorpje Jopu dat geldt als het centrum van de traditionele weverij in deze streek. 

 

Dag 7 

Na het ontbijt vertrekt u naar de plaats Riung. Riung is een klein kustplaatsje wat bekend staat om zijn prachtige koraaltuinen.

 

Dag 8 

Na het ontbijt gaat u naar het Nationaal Park Pulau Tujuh Belas (Zeventien Eilanden). Met vissersbootjes vaart u eerst naar de noordkust van Ontoloe, het grootste eiland. Hier verzamelen de grote fruitetende vliegende honden (kalongs) zich in de mangrovebomen. Vervolgens vaart u naar het eiland Rutong. Hier kunt u wat rondwandelen, genieten van het witte zandstrand of snorkelen bij de koraalriffen voor het eiland.

 

Dag 9 

Na het ontbijt vertrekt u naar de volgende plaats Bajawa. Een prachtige plek met hoge uitkijkposten waarvan u de vele eilandjes voor de kust kunt zien liggen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een school en maakt u een stop bij de warmwaterbronnen van Soa. Na aankomst in het stadje Bajawa kunt u een wandeling maken waarbij u de lokale markt kunt bezoeken.

 

Dag 10 

Het stadje Bajawa is gelegen in de meest traditionele streek van Flores. In de ochtend brengt u een bezoek aan twee dorpen, Bena en Luba, waar de mensen nog volgens de oude tradities leven. Het dorp Bena is boven op een heuvel gelegen en de verschillende gedeelten zijn door trappen met elkaar verbonden. De hoogteverschillen worden hierdoor vrij goed opgevangen.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 11 

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar het marktstadje Ruteng. Ruteng is de hoofdstad van het Manggarai-gebied. Omdat de weg erg slecht, steil en bochtig is, wordt het een lange reis. Onderweg wordt diverse malen gestopt bij o.a. een Arakstokerij. Hier kunt u het proces van het stoken van Arak bekijken.

 

Dag 12 

Na het ontbijt vertrekt u naar de havenstad Labuhan Bajo. Onderweg brengt u een bezoek aan kampung Cancar van waaruit u de rijstvelden in de vorm van een spinnenweb kunt bekijken. De kampung is op een heuvel gelegen. De klim naar boven, en later ook weer naar beneden, is erg steil en er is geen pad aangelegd.

 

Dag 13 

Vroeg in de ochtend gaat u naar de haven waar de boot ligt aangemeerd. Het is een gemotoriseerde houten Buginese Schoener, ook wel bekend als de Phinisi. Op het bovenste dek staan banken met daar tussen een lange tafel, hier kunt u gedurende het varen plaats nemen. Aan boord bevindt zich een ruimte met daarin een westers toilet, wasbak en een eenvoudige douche. Met deze boot vaart u naar het eiland Rinca. Het eiland Rinca, Komodo en Padar vormen samen het Komodo Nationaal Park dat in 1980 is opgericht. Direct na aankomst op Rinca maakt u onder leiding van een ranger een mooie wandeling om de prehistorische komodovaranen te bekijken. De dieren zijn hier in hun natuurlijke omgeving en moeten zelf hun prooi zoeken. Vervolgens vaart u naar Gili Lawa waar u kunt zwemmen.

U overnacht aan boord.

 

Dag 14 

U vertrekt vroeg in de ochtend met de boot naar Tanjung Bendera waar u kunt zwemmen en snorkelen. Vervolgens is het nog 4 uren varen naar de havenplaats Sape op het eiland Sumbawa. Na aankomst in Sape rijdt u meteen door naar het hotel in Bima.

 

Dag 15 

Na het ontbijt vertrekt u naar Sumbawa Besar, de hoofdstad van het eiland. Het is een lange rit van zo`n 8 uren, maar onderweg zal er volop gelegenheid zijn om foto`s te maken en een kijkje te nemen bij de zoutpannen. Het hotel beschikt over een zwembad en heeft uitzicht op zee.

 

Dag 16

Na het ontbijt staat er een wandeling door het dorp Pemulung op het programma waar u ook een bezoek brengt aan een kleuterschool. Vervolgens brengt u een bezoek aan Bala Kuning, het voormalige huis van de Sultan in Sumbawa Besar.

Tegenwoordig is van het huis een museum gemaakt waar nog veel te zien is uit de Nederlandse tijd. U krijgt een rondleiding en kunt o.a. kleding, sieraden en vele foto’s bekijken. Hierna kunt u een wandeling maken over de Pasar, de lokale markt.

Vervolgens gaat u terug naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 17 

Na het vroege ontbijt vertrekt u via Alas naar de haven Poto Tano waar u de veerboot neemt naar Lombok. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Na aankomst in de haven wordt u naar uw hotel in Tetebatu gebracht. Lombok is heel wat minder toeristisch dan het buureiland Bali en heeft zijn woeste schoonheid weten te bewaren.

 

Dag 18 

Vrije dag. Na het ontbijt kunt u facultatief een wandeling naar de Tibu Topat waterval maken. Deze wandeling duurt 3 tot 4 uren en voert u door een prachtige omgeving met rijst- en tabaksvelden.

 

Dag 19

Na het ontbijt reist u naar Senggigi. Senggigi heeft één van de mooiste stranden van Lombok gelegen aan de westkust van het eiland. Onderweg maakt u een traditionele Sasak-tour. In Pringgasela bezoekt u de traditionele weefindustrie.

Keramiek is een van de oudste ambachtstradities van Indonesië.

Deze ambachtskunst is ontstaan in het pottenbakkersdorp Penakak wat u zult gaan bezoeken. Vervolgens rijdt u naar het kustplaatsje Kuta en de kust van Tanjung Ann, met prachtige witte stranden en rotspartijen. De grootste etnische groep van Lombok is de Sasak, ze vormen ongeveer 80 procent van de bevolking. Daarom staat er ook een bezoek aan het traditionele Sasakdorp Sade op het programma.

 

Dag 20

Vrije dag. U kunt facultatief een tocht naar één van de Gili-eilanden

maken gelegen voor de zuidwestkust van Lombok. U gaat met de bus naar de haven vanwaar u met een prauw de oversteek maakt naar het eiland Gili Nanggu. Dit is een klein eilandje met witte stranden waar u heerlijk kunt snorkelen in het heldere water.

 

Dag 21 

Vrije dag. Optioneel kunt u deelnemen aan een wandeltocht in Senaru, een bergdorpje op de noordelijke flank van de vulkaan Rinjani. In en rond Senaru is het prachtig wandelen, met een mix van natuur, traditionele Sasakdorpjes, rijstvelden en een waterval.

 

Dag 22 

Vandaag vertrekt u van Lombok weer naar Amsterdam. 

 

Dag 23 

Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief 
-  Vlucht Amsterdam - Denpasar / Lombok - Amsterdam met Singapore Airlines
-  Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden) 
-  Binnenlandse vlucht Bali – Ende 
-  Rondreis volgens programma 
-  Nederlandssprekende reisleiding 
-  Alle omschreven excursies, incl. entreegelden 
-  Logies en ontbijt 
-  Lunch op dag 2,3 en 5 t/m 20
-  Diner op dag 2 t/m 21

 

Exclusief 
-  Administratiekosten € 25,00 per factuur (maximaal 6 personen op 1 factuur) 
-  Facultatieve excursies 
-  Fooien 
-  Visumkosten Indonesië 
-  Luchthavenbelasting binnenlandse vlucht  
-  Lunch* op dag 4, 21 en 22 
-  Reis- en/of annuleringsverzekering

Kees
“Geweldige reis, gezellige en zorgzame reisleider. We hebben genoten!”
Kees Kleine Sunda Eilanden
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
12-9-2016
€ 2.544,00
€ 355,00

Afgesloten

8-3-2017
€ 2.518,00
€ 355,00

Beschikbaar

headerImage2
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.