Sumatra Toba Meer pag. 43 linksboven
Ontdek per boot en fiets de omgeving rond Tobameer
Spot Orang Oetans in Bohorok
Te combineren met 17 dagen Java-Bali
Brochure aanvragen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

7 daagse Prétour Sumatra

De 7 daagse Sumatra reis is uitstekend te combineren met de 17 daagse Java-Bali rondreis. De vertrekdata sluiten precies op elkaar aan. Deze 7 daagse reis biedt het mooiste van Sumatra.  U rijdt via een prachtige route door de bergen naar Parapat waar u per boot oversteekt naar het schiereiland Samosir. U maakt prachtige tochten per boot en per fiets rond het Tobameer. Ook brengt u een gezoek aan het National Park Gunung Leuser, hier kunt u Orang Oetans en nog meer dieren in het wild spotten.

Sumatra

Wandelen door tropische regenwouden, heuze vulkanen beklimmen en snorkelen of duiken in azuurblauw water. Sumatra heeft het allemaal.  Ook kunt u een bezoek brengen aan uitgestrekte theeplantages, kennis maken met inheemse bevolkingsgroepen en wilde maar toch nieuwsgierige Orang-Oetans bekijken. Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië, dus groot genoeg om een bijzondere reis te beleven.

Behalve cultuur snuiven en avonturen beleven kunt u er ook heerlijk tot rust komen op de stranden van Paluau Weh. Toch liever weer terug naar het avontuur? Ga dan zeker naar de vulkaan van Sinabung of breng een bezoek aan de kleurrijke jungle in het Gunung Leuser National Park.

Sumatra 7-daagse Prétour

 

Dag 1     Medan - Tobameer

Op het vliegveld van Medan wordt u opgevangen door een Nederlandssprekende reisleider die u op Sumatra zal begeleiden. Vanuit Medan rijdt u via een prachtige route door de bergen naar Parapat. Vanuit Parapat maakt u de 45 minuten durende boottocht naar het eiland Samosir.

 

Dag 2     Vandaag maakt u een prachtige tocht rond het Tobameer per fiets en per boot. Als eerste vaart u naar het dorp Simanindo, waar de traditionele Batak volksdans wordt uitgevoerd door de dorpsbewoners. U bezoekt een museum gebouwd in de unieke Batak bouwstijl. Vervolgens gaat u met de fiets naar Ambarita, een typisch Batakdorpje waarvan de huizen versierd zijn met houtsnijwerk. Op de binnenplaats staan stenen stoelen en tafels en de tombe van een lokale vorst. Ook is er een oude stenen offerplaats waar vroeger executies werden uitgevoerd. Vanaf Ambarita gaat u per boot naar het dorp Tomok, in het dorpje Tomok bevinden zich de 300 jaar oude koningssarcofagen van koning Sidabutar. Hij was de eerste koning die over het dorp heeft geregeerd. Vanuit Tomok gaat u terug naar het hotel. Aan u de keus of u dit per boot of per fiets wilt doen.

 

Dag 3     Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u zelf het eiland gaan verkennen.

 

Facultatief: Vandaag kunt u deelnemen aan een kookles. U wordt ’s ochtends vroeg bij uw hotel opgehaald waarna u naar de lokale markt gaat om de ingrediënten voor de kookles te kopen. Tijdens de kookles leert u de basisprincipes van de Indonesische keuken en bereidt u, als het goed is, een heerlijke maaltijd voor uzelf.

 

Dag 4     Tobameer – Brastagi

Vandaag verlaat u het eiland en gaat u met de boot naar Parapat waar u de bus neemt naar het hooggelegen, koele, rustieke bergoord Brastagi.

 

Dag 5     Brastagi – Bohorok Na het ontbijt rijdt u naar Bohorok. Bohorok ligt aan de rand van het Nationale Park Gunung Leuser. Dit is één van de grootste nationale parken ter wereld, met meer dan 800.000 hectare van ongerepte regenwoud. Het is de thuisbasis van de Orang Oetans, gibbons, olifanten, Sumatraanse- neushoorn en tijger.

 

Dag 6     Bohorok – Medan

Onder leiding van een plaatselijke gids maakt u een trekking om Orang Oetans in het wild te spotten. Tijdens de trekking gaat u dieper de jungle in en kunt u naast de   Orang Oetans nog meer dieren in hun natuurlijke omgeving spotten.  Na de trekking vertrekt u naar Medan.

 

Dag 7     Medan

Vandaag wordt u naar het vliegveld Kualanamu International Airport gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

             


 

 

 

 

31 mei

 

25 oktober

2 – 3 personen

 

€ 846

€ 846

4 – 5 personen

 

€ 695

€ 695

6 – 7 personen

 

€ 630

€ 630

8 – 9 personen

 

€ 590

€ 590

10 <   personen

 

€ 585

€ 585

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeslag kamer alleengebruik € 150

 

Inclusief

  • Rondreis volgens programma
  • Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden
  • Nederlandssprekende reisleiding
  • Logies en ontbijt
 
 

Exclusief

  •  Administratiekosten € 27,50 per factuur

        (maximaal 6 personen op 1 factuur)

  • Facultatieve excursies
  • Fooien
  • Visumkosten bij verblijf  vanaf 30 dagen
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Intercontinentale vluchten
 

Hotels

Samosir – Tabo Cottage***

Berastagi – Grand Mutiara Hotel***

Bukit Lawang – Eco Lodge**

Medan – Aryaduta Hotel****

Wijzigingen voorbehouden.

 
 
G. van Bronckhorst
“Het was bijzonder om de geboorte plaats van mijn opa te bezoeken.”
G. van Bronckhorst Leuven