14-dagen Yoga reis - Bali

14-dagen Yoga reis - Bali

Beoefen yoga op unieke locaties
Bader in het heilige water van Tirta Empul
Ontmoet de spirituele goeroe Pemangku
Bekijk beschikbaarheid
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14-dagen Yoga reis - Bali

Yoga beoefenen midden in een prachtige omgeving op Bali met uitzicht op prachtige stranden of fantastische rijstvelden. Ontspannen yoga aangevuld met fantastische excursies. Dit wordt uw beste yoga vakantie ooit!

Algemene informatie Bali

Bali is een vulkanisch eiland gelegen tussen de eilanden Java en Lombok; Bali behoort tot de Sunda-eilanden. Het is een thuishaven voor de Hindoeïstische gemeenschap van Indonesië en heeft daardoor een heel ander karakter als de rest van het land. Het eiland heeft een magnetische aantrekkingskracht voor toeristen die met volle teugen van de spiritualiteit, kunst, dans en muziek komen genieten. Het eiland Bali heeft als hoofdstad Denpasar (vroeger Badung genoemd). Verlaat je de hoofdstad, dan kom je terecht in een oase vam mangrovebossen, tropisch regenwoud en savannes. Rond het eiland bevinden zich prachtige koraalriffen die wereldwijd geliefd zijn bij duikers en snorkelaars. Op eiland wemelt het van de tempels gelegen tussen prachtige terrasvormige groene rijstvelden.

Bali heeft net als de rest van Indonesië een tropisch klimaat. Kenmerkend voor dit klimaattype zijn de hoge temperaturen en de eveneens hoge relatieve luchtvochtigheid. De zon schijnt zeer frequent. Het droge seizoen loopt van half april tot half november. De zon schijnt dan volop en de relatieve luchtvochtigheid bedraagt gemiddeld 70 tot 80 %. De gemiddelde dagtemperatuur ligt deze periode rond de 30 graden Celsius. De zeewatertemperatuur is deze periode ongeveer 27 graden Celsius. Het regenseizoen (de moesson) begint half november tot duurt tot half april . Dit seizoen is over het algemeen aangenamer omdat de luchtvochtigheid een stuk lager is en er verfrissende buien vallen aan het einde van de dag. Meestal komen die na 4 uur in de middag voor.

14-dagen Yoga reis - Bali

Aantal nachten per plaatsInclusief / Exclusief ♦ Hotels 


Dag 1    Vertrek Amsterdam.

 

Dag 2    Denpasar – Tabanan

Na aankomst op het vliegveld van Bali wordt u door een gids opgevangen en naar het hotel in Tabanan gebracht. Het hotel waar u verblijft ligt in een traditioneel Balinees dorp prachtig gesitueerd tussen de rijstvelden, kokosnootbomen en rivieren. Een unieke kans om Bali te leren kennen zoals het in het verleden was. Het is een zeer geschikte plek om te onthaasten. U kunt hier genieten van de Balinese gastvrijheid in een prachtige omgeving.

 

Dag 3    Tabanan

Na het ontbijt heeft u een unieke ontmoeting met een Pemangku (spirituele goeroe). Hij zal u laten zien hoe u zich moet kleden voor een bezoek aan de tempel en hoe de offers worden voorbereid. Hij is een Balinese genezer die u kan onderzoeken, hij zal zich daarbij richten op de chakra`s. Na de lunch brengt hij u naar de tempel en gaat hij u voor in het traditioneel Balinees bidden.

 

Dag 4    Tabanan - Pemuteran

Na het ontbijt vertrekt u naar Pemuteran, een klein vissersdorp gelegen aan de Noordwestkust van Bali. Onderweg stopt u bij het tempelcomplex Taman Ayun en de Mekori tempel. Taman Ayun betekent ‘mooi park’ en is in 1634 gebouwd. De Mekori tempel ligt in een prachtig stuk beschermd oerwoud.

 

Dag 5    Pemuteran

Vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een yogales. Yoga en meditatie geven de beste resultaten wanneer deze gedaan worden in de vroege uurtjes. Na het ontbijt gaat u naar de haven en vaart u in zo’n 45 minuten naar het eiland Menjangan. Menjangan maakt deel uit van het Bali Barat National Park en staat vooral bekend om zijn levend koraal en tientallen soorten gekleurde vissen, een ideale plek om te snorkelen.

 

Dag 6    Pemuteran

Vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een yogales. Na het ontbijt is de rest van de ochtend ter vrije besteding. In de middag vertrekt u naar het West Bali National Park voor een trekking van ongeveer 2,5 uur. Het park herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren. U kunt hier de volgende dieren spotten: luipaarden, herten, wilde buffels, slangen, leguanen, schildpadden, apen, gekko’s, grote spinnen en schorpioenen.

 

Dag 7    Pemuteran – Sidemen

Vroeg in de ochtend staat er weer een yogales op het programma en de rest van de ochtend is ter vrije besteding. Aan het begin van de middag vertrekt u naar het oostelijk gelegen Sidemen. Onderweg stopt u bij de Pura Pabean tempel en de tempel Pura Melanting. De tempel Pura Pabean is gewijd aan de voorouders van de zeelieden uit China en andere landen die Bali bezochten. Momenteel wordt de tempel vooral gebruikt door lokale vissers, die komen bidden voor een veilige reis en etnische Chinezen die op Bali wonen. Deze tempel vertoont een ongewone mix van Balinese en Chinese decoraties. 300 meter naar het oosten ligt de tempel Pura Melanting, ook wel de tempel van de handelaar genoemd. Deze tempel dateert uit de 15e eeuw en ligt op de helling van de Pulaki berg omgeven door tropische bossen. Hier komen ondernemers vragen om geluk en zakelijk succes. Zodra u in het district Sidemen aankomt kijkt u uw ogen uit. U wordt omringd door de prachtige rijstterrassen die tegen de helling van de Gunung Agung aan liggen.

 

Dag 8    Sidemen

In de ochtend gaat u naar de heilige berg Gunung Agung, de hoogste berg op Bali. Aan de voet van de berg bezoekt u eerst een kleine tempel met de naam Pura Pasar Agung. Pasar Agung wordt beschouwd als de markt van de goden. Het is een spectaculaire tempel en een plaats van kracht en energie. De Pura Besakih is de moedertempel van Bali en ligt op 1000 meter hoogte op de helling van de vulkaan Gunung Agung. Het heilige tempelcomplex is bereikbaar door een lange trap. Het bestaat uit wel 200 bouwwerken verdeeld over een lengte van één kilometer.

 

Dag 9    Sidemen – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg bezoekt u het waterpaleis van Amlapura genaamd Tirtagangga gelegen tegen de helling van de vulkaan Agung. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges, is in 1948 aangelegd voor een Balinese Radja. Vervolgens brengt u een bezoek aan Tenganan, een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg. De bewoners leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude tradities die stammen uit de periode voordat het hindoeïsme de dominerende religie van Bali werd. Onderweg maakt u een stop bij de Goa Lawah-grot wat vleermuizengrot betekent. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel die voor de ingang van de grot staat. Als laatste gaat u in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtbank van justitie. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk stamt uit de 17e eeuw en bezit unieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoelt om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen.

 

Dag 10  Ubud

De excursie die u vandaag maakt geeft u meer inzicht in het Balinese hindoeïsme. U brengt als eerste een bezoek aan een Balinese familie. Deze familie runt een stichting die zorgt voor de financiering van opleidingen voor kansarme kinderen. U leert zelf offers maken die u naar de tempel Tirta Empul brengt. Na de zegening van de tempelpriester kunt u een bad nemen in het heilige water. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. Vervolgens bezoekt u iets ten noorden van Ubud de koningsgraven van Gunung Kawi uit de 11e eeuw. In een vallei, te midden van prachtige rijstterrassen, zijn voor Koning Anak Wungsu en zijn belangrijkste vrouwen monumenten gemaakt. Hierna gaat u terug naar de Balinese familie voor een Indonesische lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 11  Ubud - Sanur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Paleis Puri Saren. Het paleis dateert uit de zestiende eeuw en ligt in het centrum van Ubud. Ondanks dat het nog steeds bewoond is door afstammelingen van de Koninklijke familie, is het grootste deel van het paleis meestal wel toegankelijk. Daarna heeft u de gelegenheid om de kunstmarkt te bezoeken waar zowel moderne hedendaagse als de traditionele Indonesische en Balinese kunst te zien en te koop is. Ook bezoekt u het heilige apenbos, Mandala Wisata Wanara Wana, waar u heerlijk kunt wandelen. Het bos wordt bewoond door meer dan 600 Balinese langstaart makaken. Let goed op uw spullen want de apen kunnen erg brutaal zijn. Behalve apen is het bos ook een bezoekje waard voor de drie 14e eeuwse tempels die hier staan. Hierna gaat u naar Tegalalang, ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum van Ubud, waar u kunt genieten van het prachtige landschap en de mooiste rijstvelden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het huis van priester/medium I Made Lunas. Deze priester doet handlezingen, emotionele genezingen, lichamelijke genezingen, karakter lezingen en aura zuivering. Later op de dag vertrekt u naar de volgende plaats Sanur. In de middag kunt u deelnemen aan een yogales.

 

Dag 12  Sanur

In de ochtend heeft u een yogales en de rest van de ochtend is ter vrije besteding. Rond 14.00 uur wordt u opgehaald bij het hotel om Pura Luhur Uluwatu te bezoeken. Deze tempel is gebouwd op een 90 meter hoge klif boven de Indische Oceaan en is gewijd aan de goden en geesten van de oceaan en behoort tot de groep van heilige staatstempels. Vanaf de top van de klif heeft u een prachtig uitzicht. Daarna gaat u naar een voorstelling van de fascinerende Kecak-dans, oftewel Apendans. Het koor, wat bestaat uit ongeveer 100 mannen, zit in cirkels rondom een lamp en begeleidt zelf de dans door te zingen. Tijdens de dans wordt het verhaal van Ramayana uitgebeeld. Na de Kecak-dans gaat u naar Jimbaran om te genieten van een diner in een visrestaurant.

 

Dag 13  Sanur

Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 14  Aankomst Amsterdam.

 

Aantal nachten per plaats:

Bali:Tabanan (2), Pemuteran (3), Sidemen (2), Ubud (2), Sanur (2)

 

Highlights:

Yoga en meditatie op de mooiste plekjes van Bali

Ontmoeting met een Pemangku (spirituele goeroe)

Trekking in een National Park

Snorkelen bij Menjangan eiland

Lunchen bij een Balinese familie
 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Denpasar / Denpasar - Amsterdam

   met Garuda Indonesia via Jakarta

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3,5 en 10

♦ Diner op dag 2 en 12

♦ Vertrekbelasting Indonesië

♦ Late check-out

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Indonesië

♦ Lunch op dag 2, 4, 6 t/m 9 en 11 t/m 13

♦ Diner op dag 3 t/m 11

 

Hotels

Tabanan – Puri Taman Sari***

Pemuteran – Taman Sari Cottage****

Sidemen – Nirarta Centre**

Ubud – Bhuwana Ubud Hotel****

Sanur – Puri Santrian****

Wijzigingen voorbehouden.

Floor
“Bali is een stukje paradijs in Indonesië.”
Floor Sittard
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
7-10-2019
€ 1.978,00
€ 456,00

Afgesloten

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706