12 daagse individuele rondreis Bali

12 daagse individuele rondreis Bali

Breng een bezoek aan de olifantengrot Goa Gajah
Ervaar de heilige watertempel Tirta Empul
Beleef het prachtige kunstenaarsdorp Ubud
Download brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

12 daagse reis Bali

Een individuele rondreis naar Bali is ideaal wanneer u graag alleen, met z'n tweeën of samen met familie of vrienden reist. Onze individuele rondreizen Azië kennen geen vaste vertrekdatum. U bepaalt zelf waar, wanneer en met wie u reist. Beleef en ervaar een bijzondere reis naar Bali!

Vraag offerte aan

Ontdek het prachtige Bali met een individuele rondreis

Deze reis begint in het bruisende Legian, waar u kunt genieten van het strand, de vele restaurants en winkeltjes. Onderweg naar Pemuteran brengt u bezoek aan het kunstenaarsdorp Ubud en bezoekt u de tempel Tirta Empul. Deze tempel wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de 'magische' en helende krachten die het geiserwater zou bevatten. 

In Sanur kunt u genieten van de kalme zee waar u kunt zwemmen en zonnebaden. Een reis vol hoogtepunten waarbij er ook voldoende vrije dagen zijn om te genieten van de prachtige omgeving.

Programma

Dag 1 - Denpasar – Legian

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u met airconditioned vervoer naar het hotel in Legian gebracht. De rest van de dag kunt u alvast acclimatiseren en een duik nemen in het zwembad van het hotel.

 

Dag 2 - Legian

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje Legian verkennen.

 

Dag 3 - Legian

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 4 - Seminyak – Pemuteran

Na het ontbijt vertrekt u naar Pemuteran, een klein vissersdorp gelegen aan de noordwestkust van Bali. Onderweg brengt u bezoek aan het kunstenaarsdorp Ubud. In Ubud brengt u een bezoek aan de kunstmarkt waar zowel moderne hedendaagse als traditionle Indonesische en Balinese kunst te zien en te koop is. Vervolgens brengt u een bezoek aan Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Deze tempel dateert uit de 10e eeuw en is in 1923 herontdekt. Via een gang van twaalf meter lang komt u in een ruimte van drieënhalve meter breed, twintig meter lang en net hoog genoeg om te kunnen blijven staan. In een nis staat een beschadigd beeld van de olifantengod Ganesha. De laatste plaats die u vandaag bezoekt voordat u doorreist naar Pemeturan is één van de belangrijkste tempels op Bali. De Tirta Empul is gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring en is gebouwd in 962 na Christus. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan.

 

Dag 5 - Pemuteran

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 6 - Pemuteran

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 7 - Pemuteran – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur. Onderweg bezoekt u de bekende “Goa Lawah”-grot wat “vleermuizengrot” betekent. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel die voor de grot staan. Daarna gaat u in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtsbank van justitie. Kerta Gosa stamt uit de 17e eeuw en werd gebruikt voor de administratie van de traditionele justitie door een raad van wijze mannen. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk bezit unieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoeld om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen. Er wordt uitgebeeld welke straf ze in de hel te wachten staat.

 

Dag 8 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag,

 

Dag 9 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 10 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 11 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 12 - Sanur – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 

Highlights

- Goa Gajah

- Tirta Empul

- Goa Lawah

- Klungkung

 

Overnachtingen

3 nachten Legian

3 nachten Pemuteran

5 nachten Sanur

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java

Ontdek het prachtige Bali met een individuele reis

vraag offerte aan
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706