12 dagen Java en Bali

12 dagen Java en Bali

Bezoek de Angklungschook van Pak Ujo
Geniet van het uitzicht over de Bromo vulkaan
Bewonder de karakteristieke tempel Tanah Lot
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

12 dagen Java en Bali

Een schitterende 12 daagse rondreis waarin u diverse hoogtepunten van Java bezoekt. Maak een wandeling door het centrum van het oude Batavia met de koloniale gebouwen. Na het verblijf in Bandung gaat u met de trein naar Yogyakarta waar u de diverse excursies maakt. De spectaculaire zonsopgang meemaken over de Bromo-vulkaan is een ervaring om nooit meer te vergeten. Op het godeneiland Bali kunt u bij de karakteristieke tempel Tanah Lot getuige zijn van een adembenemende zonsondergang.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Jakarta   

Bij aankomst in Jakarta wordt u door uw gids en/of chauffeur opgevangen en naar uw hotel gebracht. Jakarta behoort met circa 15 miljoen inwoners tot één van de grootste steden ter wereld.

 

Dag 2 - Jakarta – Bandung

Na het ontbijt maakt u een wandeling door het centrum van het oude Batavia. De soms gerestaureerde, maar vaak slecht onderhouden, koloniale gebouwen tonen de grandeur van vroeger. Vanaf het Fatahillah plein loopt u via de Hoenderpasserbrug naar de Uitkijk, een Nederlandse uitkijktoren uit de 19e eeuw en naar fort Culemborg. Via pasar Ikan, de oude vismarkt, loopt u naar de oude haven ‘Sunda Kelapa’. Tegenwoordig is Sunda Kelapa een visserswerf en een vertrekpunt om naar andere eilanden te reizen. U wandelt hier over de twee kilometer lange kade, waar iedere dag veel oude vloten liggen afgemeerd en waar de houten schoeners met veel mankracht worden gelost. Als slot van de tocht loopt u via het scheepsvaartmuseum Bahari, een klein museum ondergebracht in één van de voormalige pakhuizen van de VOC, terug naar het Fatahillah plein.

Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaat u via de tolweg van Jakarta naar Bandung. Bandung is een stad met ongeveer twee miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad het ‘Parijs van Java’ genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer maar wanneer u de imposante koloniale en art-deco gebouwen ziet kunt u zich er wel iets bij voorstellen.

 

Dag 3 - Bandung

Na het ontbijt rijdt u naar de kraterrand van de vulkaan de Tangkuban Perahu wat letterlijkomgekeerde prauw betekent. Het is een nog steeds actieve vulkaan gelegen op zo`n 2000 meter. Voordat u bij de geisers aankomt moet u eerst afdalen. De wandeling naar beneden is ongeveer 2 kilometer en natuurlijk moet u ook weer naar boven lopen. Deze tocht is wel vermoeiend omdat de traptreden heel ongelijk zijn. Goede schoenen en een goede conditie heeft u wel nodig voor deze excursie.  U wordt begeleid door een plaatselijke gids die u ter plaatse moet betalen. We willen u er wel op attenderen dat hier opdringerige verkopers zijn die u hun handelswaar willen verkopen. ’s Middags kunt u een voorstelling bijwonen in de Angklungschool van “Pak Ujo”. Het programma begint met een korte Wajang-poppen voorstelling gevolgd door een presentatie van het bamboe-instrument ‘de Angklung’ door een groep kinderen. Onderdeel van de presentatie is ook dat u zelf mee mag doen met het maken van muziek op een angklung.

 

Dag 4 - Bandung – Yogyakarta 

Vandaag vertrekt u per trein van Bandung naar Yogyakarta. Na aankomst in Yogyakarta wordt u naar uw hotel gebracht. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken.

 

Dag 5 - Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Yogyakarta waarbij u een bezoek brengt aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Minstens twee maal per week vinden hier traditionele gamelanconcerten plaats. Als u in Yogya bent ontkomt u niet aan een bezoek aan een batikatelier. Hier worden verschillende batiks in klassieke en moderne designs tentoongesteld. Daarnaast kunt u de verschillende productieprocessen van batik bekijken. Ook staat een bezoek aan leer- en zilverwerkplaatsen op het programma.

Facultatief: ’s Avonds is er gelegenheid om een diner en Ramayanavoorstelling mee te maken. Tijdens de Ramayanavoorstelling wordt er een legende uitgevoerd waarbij de dansers prachtige kostuums dragen.

 

Dag 6 - Yogyakarta – Malang          

Na het ontbijt vertrekt u naar Malang. Het is een lange rit van ongeveer 300 kilometer, maar onderweg zal er diverse keren worden gestopt. Malang is gelegen in de provincie Oost-Java, ongeveer negentig kilometer ten zuiden van Surabaya. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is: 339 tot 662 meter boven zeeniveau en het ligt ingesloten tussen twee bergmassieven. In het westen de hoogste berg op Java, de Gunung Semeru (hoogte 3.680 meter), en in het oosten de Bromo. Facultatief kunt u de zonsopgang over de Bromo vulkaan meemaken. U vertrekt rond middernacht. Neemt u voor deze excursie warme kleding mee, want de temperatuur is rond het vriespunt. Na 2,5 uur rijden door de bergen, gaat u op weg naar boven voor de   zonsopgang. Als de zon is opgekomen verschijnt er een prachtig uitzicht over de vulkanen. Hierna gaat u weer naar beneden. Daar aangekomen moet u nog een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand. Er hangt een intense zwavellucht en we adviseren u een doekje of sjaaltje mee te nemen. De krater is ± 10 kilometer breed, met diverse vulkanen erin.

 

Dag 7 - Malang  

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Batu. Batu is een klein stadje 19 kilometer van Malang verwijderd. Malang is gelegen op een hoogte van 445 meter en is een stad met een Europese sfeer. Doordat het gelegen is op een helling heeft Malang een koel klimaat. U brengt een bezoek aan een Tahu (tofu) fabriek en hier kunt u zien hoe ze op een primitieve manier tahu produceren. Daarna gaat u naar de beroemde waterval Coban Rondo, die 32 kilometer ten westen van Malang ligt. Deze waterval is 85 meter hoog en is in een natuurpark gelegen. Ook staat er een wandeling op het programma. Eerst brengt u een bezoek aan een kampung waar de bewoners de koeienstallen in het huis hebben. Daarna wandelt u naar het bloemendorp, hier worden o.a. cactussen, orchideeën en ook koffiebomen en mahoniebomen gekweekt. Aan het einde van de wandeling bezoekt u een kooikarper kwekerij.

 

Dag 8 - Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje gelegen op de helling van de 300 meter hoge berg Raung. U brengt een bezoek aan de plantage “Grote Tuin” waar u van de directrice uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden zoals koffiestruiken met zwarte en rode vruchten. Hier wordt o.a. de “Robusta-Koffie” geteeld. Na de rondleiding krijgt u een kopje koffie/thee en wat lekkers aangeboden.

 

Dag 9 - Kalibaru – Sanur

Vandaag kunt u een kijkje nemen bij de school die de Stichting heeft laten bouwen. Hier kunt u met eigen ogen zien wat er met u donatie en een deel van de reissom wordt gedaan. U wordt welkom geheten door de directrice die u een rondleiding geeft. De kinderen hebben de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud, en zijn verdeeld in 6 klasjes. In de klassen wordt u uit volle borst toegezongen. Daarna vertrekt u naar het hindoe eiland Bali. Met een veerboot maakt u de oversteek naar Bali die ongeveer 40 minuten duurt. Daarna moet u nog 145 kilometer rijden totdat u bij het hotel aankomt.

 

Dag 10 - Sanur

Vandaag heeft u de ochtend vrij.

Begin van de middag gaat u naar de tempel Tanah Lot die in de 16e eeuw is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Door zijn prachtige locatie en architectuur is het één van de meest karakteristieke tempels van Bali. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

                               

Dag 11 - Sanur     

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 12 - Sanur – Transfer luchthaven Denpasar

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 

Highlights

- Angklunschool Pak Ujo

- Kraton Yogyakarta

- Bromo

- Tanah Lot

 

Overnachtingen

1 nacht Jakarta

2 nachten Bandung

2 nachten Yogyakarta

2 nachten Malang

1 nacht Kalibaru

3 nachten Sanur

 

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706