13 dagen Sumatra en Pulau Weh

13 dagen Sumatra en Pulau Weh

Pulau Weh een prachtig eiland
Boottocht over het Tobameer
Tropische berglandschap Bukittinggi
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

13 dagen Sumatra en Pulau Weh

Ervaar tijdens deze 13 daagse rondreis Sumatra en Pulau Weh. Het eiland Pulau Weh, gelegen op het noordelijkste puntje van Sumatra, is nog niet door veel toeristen ontdekt. Het heeft prachtige witte stranden en het is een prima plek voor snorkelaars en duikers. Op Sumatra rijdt u door de Karo Hooglanden naar het hooggelegen bergoord Brastagi en bezoekt u de Batakkers aan het Tobameer. U maakt een boeiende tocht door een tropische berglandschap naar de plaats Bukittinggi, één van de mooiste steden van Sumatra.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Bandah Aceh – Pulau Weh

Na aankomst in Bandah Aceh wordt u door een gids en/of chauffeur opgevangen en reist u per ferry naar Pulau Weh. Pulua Weh wordt ook wel Sabang genoemd, omdat dit de grootste stad op eiland is. Het is tevens de meest westelijke stad van Indonesië.

 

Dag 2 - Pulau Weh

Na het ontbijt gaat u het eiland verkennen.

 

Dag 3 - Pulau Weh

Vrije dag.

 

Dag 4 - Pulau Weh – Medan

Vandaag reist u per ferry en binnenlandse vlucht naar de luchthaven van Medan (Sumatra). Na aankomst wordt u door een gids opgevangen en naar uw hotel gebracht. Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra en is de op 2 na grootste stad van Indonesië met 3 miljoen inwoners. Het is een erg drukke stad waar het verkeer kriskras door elkaar rijdt.

 

Dag 5 - Medan

Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit waarbij u een bezoek brengt aan de moskee Al-Mashum, de Boeddhistische tempel Vihara Gunung Timur en het Maimoon Paleis van de voormalige Sultan van Deli. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6 - Medan – Brastagi

Vanuit Medan rijdt u door de Karo-hooglanden naar het hooggelegen, koele, rustieke bergoord Brastagi. Bij aankomst in Brastagi bezoekt u een lokale fruitmarkt.

 

Dag 7 - Brastagi – Tobameer

Na het ontbijt rijdt u via een prachtige route naar het hotel op het eiland Samosir en maakt u onderweg een stop bij het batakdorp Dokan. Na een rit van 180 km bereikt u de havenplaats Parapat aan het Tobameer. Het Tobameer is al lang geleden ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting en wordt omgeven door berghellingen. Het is 80 km lang en 50 km breed en heeft een diepte van 400 meter. Vanuit Parapat maakt u met de boot de oversteek naar het eiland Samosir, een boottocht van ca. 45 minuten. Het hotel waar u verblijft ligt op het schiereiland “Tuk-Tuk”. `s Middags heeft u nog tijd om een wandeling over het eiland te maken.

 

Dag 8 - Tobameer

Vandaag gaat u naar  Ambarita, een typisch Batakdorpje waarvan de huisjes versierd zijn met houtsnijwerk. Op de binnenplaats staan stenen stoelen en tafels en de tombe van een lokale vorst. Ook is er een oude stenen offerplaats waar vroeger executies werden uitgevoerd.

               

Dag 9 - Tobameer

Excursie met de boot naar het kleine dorpje Tomok, waar zich oude koningssarcofagen bevinden van koning Sidabutar. Hij was de eerste koning die over het dorp heeft geregeerd. Langs de kant staan kraampjes waar u typische batak-souveniers kunt kopen. Hierna brengt u een bezoek aan de bewoners van kampong Sigapiton, gelegen op de zuidpunt van Samosir. U kunt hier rondlopen en kijken hoe de mensen hier leven. Daarna vaart u langs de waterval Binanga Lom.

                               

Dag 10 - Tobameer – Padang Sidempuan

Na het ontbijt vertrekt u naar het vasteland. Vanaf Parapat rijdt u een stuk om het Tobameer naar de plaats Padang Sidempuan. Onderweg is veel te zien, u maakt een stop bij Lumban Binanga, een traditioneel Adat dorpje, een ananasplantage, het marktplaatsje Balige waar de markthal is gebouwd in traditionele Tapanuli stijl, Tarutung, een klein plaatsje in de Silindung Vallei en de hot spring (zwavelbronnen) bij Sipoholon.

 

Dag 11 - Padang Sidempuan – Bukittingi

Na het ontbijt vertrekt u voor een lange, maar boeiende tocht door een tropisch berglandschap naar de plaats Bukittingi. Bukittingi, wat “Hoge Berg” betekent ligt op 930 meter hoogte boven het karbouwengat (Ngarai Canyon) en heeft een koel en zonnig klimaat. Het is één van de mooiste steden van Sumatra. Aan de ene kant van Bukittingi verheft zich de 2891 meter hoge vulkaan Merapi en aan de andere kant de hoge Singallang. U maakt diverse stops onderweg o.a. bij de Aek Sijorni waterval, de mini botanische tuin, het Islamitisch centrum in Purba Baru Village en het natuurreservaat Panti (waar nog steeds Sumatraanse tijgers leven). Ook passeert u vandaag de evenaar bij Bonjol. Bonjol ligt 56 kilometer ten noorden van Bukittingi. Een streep over de weg en een monument vormen de scheidingslijn tussen de noordelijke en zuidelijke helft van de aardbol.

 

Dag 12 - Bukittingi

Na het ontbijt start u met een dagexcursie in de omgeving van Bukittingi. U bezoekt de Big Tower O’clock “Jam Gadang”, de kleurrijke Pasar Atas, de Sianok Canyon, Fort de Kock, in 1825 gebouwd door de Nederlanders, de kleurrijke Pasar Atas en het dorp Pandai Sikat, hier wonen een aantal houtsnijders en er worden in dit dorp ook traditionele stoffen geweven. Tevens bezoekt u het prachtige Minangkabouwse 'Pagaruyung Paleis' en een koffiemolen in Sungai Tarab.

 

Dag 13 - Bukittingi – luchthaven Padang

De reis zit er alweer op. U verlaat Bukittingi om via de Anay Valley naar Padang (hoofdstad van West-Sumatra) te reizen. Bij aankomst in Padang wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Pulau Weh

- Samosir

- Bonjol

- Bukittingi

 

Overnachtingen

3 nachten Pulau Weh

2 nachten Medan

1 nacht Brastagi

3 nachten Samosir

1 nacht Padang Sidempuan

2 nachten Bukittingi

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706