14 dagen Bali

14 dagen Bali

Waterpaleis Tirtgangga
Traditioneel Balineesdorp Tenganan
Pura Meduwe Karang tempel
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 dagen Bali

Tijdens deze reis bezoekt u prachtige tempels, traditionele vissersdorpjes en kunt u genieten van spectaculaire rijstvelden. In Ubud brengt u een bezoek aan Batubulan waar u getuige bent van een Barong dansshow. Snorkelen of duiken in Amed met zijn kleurrijke koraaltuinen is een ervaring die u niet snel zult vergeten. U bezoekt diverse tempels waaronder Mengwi, Pura Besakih en Pura Meduwe Karang. Op weg naar Candi Dasa doorkruist u prachtige rijstvelden en terrassen. Dit alles in een aangenaam tempo met uitstekende hotel accommodaties. 

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Denpasar – Ubud

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u met airconditioned vervoer naar het hotel in Ubud gebracht.

 

Dag 2 - Ubud

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje Ubud verkennen.

 

Dag 3 - Ubud

Na het ontbijt brengt u een bezoek Batubulan waar u getuige bent van een prachtige dansshow van Barong dansers. De dansen zijn gebaseerd op de Ramayana en Mahabharata legenden, die al eeuwenlang overal in Zuidoost-Azië meegaan. Na de voorstelling bezoekt u een tempel in Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De koningen worden nog steeds vereerd in deze staatstempel “Pura Taman Ayun”. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een park. Hierna gaat u naar de tempel Tanah Lot die in de 16e eeuw is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Door zijn prachtige locatie en architectuur is het één van de meest karakteristieke tempels van Bali. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 4 - Ubud – Amed

Na het ontbijt vertrekt u naar Amed. Amed was ooit een vissersdorpje, maar nu is het vooral bekend om zijn duiklocaties en de traditionele zoutwinning. De Jemeluk-baai, ten oosten van Amed is bekend om de kleurrijke koraaltuinen en vele vissen. Onderweg bezoekt u de Pura Meduwe Karang tempel, die gewijd is aan Batan Meduwe Karang (God van de grond). De tempel zorgt voor goddelijke bescherming van gewassen en vruchtbare grond. Bij de ingang staan drie rijen met Ramayana beelden. De tempel is ommuurd en versierd met zuilen. Er zijn twee gespleten poorten en enkele paviljoenen. Op het bovenste gedeelte bevindt zich het hoofdaltaar. Op de zijkant hiervan staat een afbeelding van een fietser, waarvan gedacht wordt dat het de Nederlandse kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp is die in 1904 Bali per fiets verkende. Vervolgens bezoekt u de Beji tempel die gebouwd is in de 15e eeuw en gelegen in Sangsit, vlakbij Singaraja. Deze tempel is toegewijd aan de godin Dewi Sri die de rijstvelden over heel Bali beschermt. Pura Beji is bekend om zijn barong architectuur en virtuoze gravures in de roze zandsteen.

 

Dag 5 - Amed

Vandaag heeft u een vrije dag

 

Dag 6 - Amed – Candi Dasa

Na het ontbijt vertrekt u zuidwaarts richting Candi Dasa. U doorkruist een spectaculair rijstveldenlandschap met terrassen die als groene cascades naar beneden golven.

 

Dag 7 - Candi Dasa

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 8 - Candi Dasa

Vandaag brengt u een bezoek aan Tenganan een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. De bewoners leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude regels die stammen uit de periode voordat de hindoeïsme de dominerende religie van Bali werd. Dit is het enige dorp in Indonesië waar men de dubbele Ikat techniek beheerst. Ikat is een weeftechniek waarbij draden worden gebruikt waarop van tevoren al het patroon is geverfd. De productie van een sarong kan maanden duren. Vervolgens gaat u naar Pura Besakih die de grootste en belangrijkste tempel van Bali is, ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de heilige en nog steeds actieve Agung vulkaan. Vanaf het tempelcomplex dat bestaat uit zo’n 22 tempels kijkt u uit over heel Zuid-Bali. Als laatste brengt u vandaag een bezoek aan het waterpaleis van Amlapura genaamd Tirtagangga. Het waterpaleis ligt aan de kust bij Ujung en tegen de hellingen van de vulkaan Agung. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges, is in 1948 aangelegd voor een Balinese Radja. De Radja heeft er maar 15 jaar plezier van gehad, want in 1965 heeft een uitbarsting van de vulkaan Agung een groot deel van het park verwoest. De watertuin is in 2003 weer gerestaureerd net als de meeste beschadigde beelden.

 

Dag 9 - Candi Dasa – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur.

 

Dag 10 - Sanur

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de middag brengt u een bezoek aan het Garuda Wisnu Kencana Cultureel Park. Dit vrij nieuwe park ligt boven op een grote heuvel van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over Jimbaran en het zuiden van Bali. Het park is een soort van bedevaartsoord geworden door de grote standbeelden van de Hindoegod Vishnu en de grote vogel Garuda. Het was de bedoeling om de Vishnu bijna 150 meter hoog te maken al zittend op de grote vogel Garuda, maar het is maar de vraag of het beeld ooit nog compleet zal worden. De Pahrayangan Somaka Giri waterbron heeft water dat rijk is aan mineralen en wordt als een klein wonder beschouwt omdat het verder zeer droog is op de kalkstenen heuvel. Vervolgens zet u de reis voort naar Pura Luhur Uluwatu. De tempel is gebouwd op een 90 meter hoge klif boven de Indische Oceaan en is gewijd aan de goden en geesten van de oceaan en behoort tot de groep van heilige staatstempels. Vanaf de top van de klif heeft u een prachtig uitzicht. Net als veel andere Balinese tempels lopen er bij de Pura Luhur Uluwatu een groot aantal apen rond. Let u hier goed op uw spullen! Daarna gaat u naar een voorstelling van de fascinerende Kecak-dans, oftewel Apendans. Het koor, wat bestaat uit ongeveer 100 mannen, zit in cirkels rondom een lamp en begeleidt zelf de dans door steeds “tjak-a tjak-a” te zingen. Tijdens de dans wordt het verhaal van Ramayana uitgebeeld.

 

Dag 11 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 12 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 13 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 14 - Sanur – Transfer luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

 

Highlights

- Pura Meduwe Karang tempel

- Tenganan traditioneel Balinees dorp

- Waterpaleis Tirtagangga

- Uluwatu

 

Overnachtingen

3 nachten Ubud

2 nachten Amed

3 nachten Candi Dasa

5 nachten Sanur

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706