14 dagen Bali

14 dagen Bali

Bezoek de Tempel Tanah Lot
Dompel je in het heilige water van de Tirta Empul
Prachtige snorkelen rond het eiland Menjangan
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 dagen Bali

Deze rondreis over Bali voert u langs diverse plaatsen. Zo bezoekt u het kunstenaarsdorp Ubud, dit bergplaatsje is bekend vanwege de vele kunstenaars die er leven en werken. De routes van de ene naar de andere plaats is fantastisch, de prachtige rijstvelden en vergezichten leveren altijd geweldige foto's op. En dit alles in een aangenaam tempo. De reis begint en eindigt aan het strand, waar u op twee verschillende locaties aan de zuidkust van Bali verblijft.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Denpasar – Seminyak

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u met airconditioned vervoer naar het hotel in Seminyak gebracht. De rest van de dag kunt u alvast acclimatiseren en een duik nemen in het zwembad van het hotel.

 

Dag 2 - Seminyak

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje Seminyak verkennen.

 

Dag 3 - Seminyak

De ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag gaat u een tour over het mooie eiland Bali maken. De eerste tempel die u bezoekt ligt in Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De koningen worden nog steeds vereerd in deze staatstempel “Pura Taman Ayun”. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een mooi park. Vervolgens gaat u naar de tweede tempel “Pura Tanah Lot” uit de 16e eeuw, Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 4 - Seminyak – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg bezoekt u het dorpje Celuk wat bekend staat om zijn goud- en zilversmeden. U bezoekt hier de werkplaats waarbij een medewerker vertelt hoe de sieraden worden gemaakt. Daarna heeft u gelegenheid om in de winkel sieraden te kopen. Hierna bezoekt u een traditioneel Balinees huis wat gebouwd is volgens de Balinese architectuur. Het rijke culturele aanbod van Ubud en de omliggende steden blijkt uit de vele soorten galerijen die je daar aantreft. Batuan beschikt over een galerij met schilderijen van zowel Balinese kunstenaars als ook van kunstenaars die uit andere delen van de archipel en het buitenland afkomstig zijn. U vervolgt de reis en in het dorpje Kemenuh bezoekt u een werkplaats voor houtbewerking. Hier kunt u de houtsnijders aan het werk zien en vervolgens kunt u in de naast gelegen winkel een kijkje nemen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Deze tempel dateert uit de 10e eeuw en is in 1923 herontdekt. Via een gang van twaalf meter lang komt u in een ruimte van drieënhalve meter breed, twintig meter lang en net hoog genoeg om te kunnen blijven staan. In een nis staat een beschadigd beeld van de olifantengod Ganesha. De laatste plaats die u vandaag bezoekt is één van de belangrijkste tempels op Bali. De Tirta Empul is gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring en is gebouwd in 962 na Christus. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan.

 

Dag 5 - Ubud

Na het ontbijt vertrekt u richting Kintamani. Onderweg stopt u bij het dorpje Panelokan en hier heeft u het beste uitzicht over het Baturmeer en de krater Gunung Batur. Vervolgens gaat u naar Pura Besakih die de grootste en belangrijkste tempel van Bali is, ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de heilige en nog steeds actieve Agung vulkaan. Vanaf het tempelcomplex dat bestaat uit zo’n 22 tempels kijkt u uit over heel zuid-Bali. Deze bijzondere tempel in combinatie met de vulkaan op de achtergrond maken het een geweldige ervaring! Daarna gaat u in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtbank van justitie. Kerta Gosa stamt uit de 17e eeuw en werd gebruikt voor de administratie van de traditionele justitie door een raad van wijze mannen. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk bezit unieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoelt om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen. Er wordt uitgebeeld welke straf ze in de hel te wachten staat.

 

Dag 6 - Ubud

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 7 - Ubud - Lovina

Na het ontbijt vertrekt u van Ubud naar Lovina. Onderweg bezoekt u het vlinderpark en vervolgens gaat u richting het kleine dorpje Jatiluwih waarvan de rijstvelden tot de mooiste van Indonesië behoren. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief fris aanvoelt. In de middag bezoekt u een vruchten- en bloemenmarkt waarna gestopt wordt bij het Bratanmeer. Op de rand van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danau. De tempel dateert uit de 17e eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danau. Op weg naar het hotel komt u door een prachtig gebied met mooie rijstvelden en passeert u het Balinese dorpje Munduk gelegen op 700 meter hoogte.

 

Dag 8 - Lovina

In de ochtend kunt u facultatief deelnemen aan een dolfijntour. Om 6 uur in de ochtend gaat u met een kleine prauw de zee op en kunt u terwijl u op zoek gaat naar de dolfijnen, genieten van de opkomende zon. Als u terug bent in het hotel gaat u eerst ontbijten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 9 - Lovina

Vandaag brengt u een bezoek aan het eiland Menjangan. Menjangan eiland is de beste plek om te snorkelen op Bali. Menjangan is een eiland wat deel uitmaakt van het Bali Borat National Park. Er wordt daarom streng gecontroleerd door instanties die de omgeving beschermen. U kunt facultatief een snorkeltrip boeken en dan wordt u naar diverse locaties gebracht. Zo kunt u snorkelen vanaf de boot en vervolgens snorkelen vanaf het strand.

 

Dag 10 - Lovina – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u via Blimbing naar Sanur. Blimbing ligt in een schitterend onbekend gebied: ravijnen, dorpjes, zo prachtig! De rijstvelden in dit gebied zijn schitterend.

 

Dag 11 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 12 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 13 - Sanur

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 14 - Sanur – Transfer luchthaven Denpasar

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Tempel Tanah Lot

- Tirta Empul

- Menjangan

- Blimbing

 

Overnachtingen

3 nachten Seminyak

3 nachten Ubud

3 nachten Lovina

4 nachten Sanur

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706