Individuele rondreis Bali en Lombok

Individuele rondreis Bali en Lombok

Bezoek de tempel Tanah Lot
Wandel door de rijstvelden van Jatiluwh
Ga snorkelen bij de prachtige Gili eilanden
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

15 dagen Bali, Lombok

Wilt u de diversiteit van twee Indonesische eilanden proeven? Kies dan voor een combinatiereis van Bali en Lombok. Het gastvrije Bali met haar prachtige rijstvelden in terrasvorm en de hindoetempels en op het eiland Lombok de authentieke Sasakdorpen. Bij de Gili-eilanden kunt u zwemmen, snorkelen of duiken. 

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Denpasar – Legian

Na aankomst op het vliegveld van Bali wordt u opgevangen door een gids en/of chauffeur die u tijdens deze reis zal begeleiden. U wordt met airconditioned vervoer naar het hotel in Legian gebracht. Nadat u de koffers heeft uitgepakt kunt u zich even opfrissen en uitrusten van de lange reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 2 - Legian

Vrije dag. Vandaag bent u in de gelegenheid om te gaan shoppen in Kuta of u kunt heerlijk ontspannen aan het strand of het zwembad.

 

Dag 3 - Legian

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Batubulan waar u getuige bent van een prachtige dansshow van Barong dansers. De dansen zijn gebaseerd op de Ramayana en Mahabharata legenden, die al eeuwenlang overal in Zuidoost Azië meegaan. De essentie van het verhaal gaat over de tegenstellingen tussen goed en kwaad en hoe de mensen die twee tegengestelde krachten in evenwicht kunnen houden. In de middag gaat u naar de tempel Tanah Lot die in de 16e eeuw is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Door zijn prachtige locatie en architectuur is het één van de meest karakteristieke tempels van Bali. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 4 - Legian – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg brengt u een bezoek aan Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Deze tempel dateert uit de 10e eeuw en is in 1923 herontdekt. Via een gang van twaalf meter lang komt u in een ruimte van drieënhalve meter breed, twintig meter lang en net hoog genoeg om te kunnen blijven staan. In een nis staat een beschadigd beeld van de olifantengod Ganesha. Tevens bezoekt u één van de belangrijkste tempels op Bali. De Tirta Empul is in 962 na Christus gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan.

 

Dag 5 - Ubud

Vandaag heeft u de ochtend en begin van de middag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Ubud verkennen en o.a. een bezoek brengen aan het paleis Puri Saren. Ondanks dat het nog steeds bewoond is, is het grootste deel van het paleis toegankelijk. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de kunstmarkt waar zowel moderne hedendaagse als traditionele Indonesische en Balinese kunst te zien en te koop is. U kunt ook een wandeling maken in het heilige apenbos. Het bos is bevolkt door meer dan 150 grijze Balinese langstaart makaken. Behalve apen is het bos ook een bezoekje waard voor de drie veertiende eeuwse tempels die hier staan. Aan het eind van de middag staat er een wandeling op het programma. U wordt met een auto buiten Ubud gebracht en van hieruit maakt u een tocht langs de rijstvelden.

 

Dag 6 - Ubud – Lovina

Na het ontbijt vertrekt u naar Lovina gelegen in het noorden van Bali. Typerend voor deze plaats zijn het zwarte zand en de kalme zee. Onderweg bezoekt u het vlinderpark en vervolgens gaat u naar de tempel Pura Luhur Batukaru die verborgen ligt in het regenwoud aan de voet van de Batukaru berg. De tempel stamt uit de 11e eeuw toen de Radjas van Tabanan nog in het gebied heersten. Vervolgens gaat u richting het kleine dorpje Jatiluwih waarvan de rijstvelden tot de mooiste van Indonesië behoren. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief fris aanvoelt. In de middag bezoekt u een vruchten- en bloemenmarkt waarna gestopt wordt bij het Bratanmeer. Op de rand van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danau. De tempel dateert uit de 17e eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danau. Op weg naar het hotel komt u door een prachtig gebied met mooie rijstvelden en passeert u het Balinese dorpje Munduk gelegen op 700 meter hoogte.

 

Dag 7 - Lovina

In de ochtend maakt u een dolfijntour. Om 6 uur in de ochtend gaat u met een kleine prauw de zee op en kunt u terwijl u op zoek gaat naar de dolfijnen, genieten van de opkomende zon. Als u terug bent in het hotel gaat u eerst ontbijten. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 8 - Lovina – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u naar het hotel dat gelegen is in Sanur. Onderweg stopt u bij de waterval Git-Git. Op verzoek kan er gestopt worden bij houtsnijwerkateliers en zilversmeden.

 

Dag 9 - Sanur

Vrije dag.

 

Dag 10 - Sanur

Vrije dag.

 

Dag 11 - Sanur – Senggigi (Lombok)

Na het ontbijt verlaat u Bali en zal u per vlucht de overtocht naar Lombok maken. Lombok is heel wat minder toeristisch dan buureiland Bali en heeft zijn woeste schoonheid weten te bewaren. Het noordelijke gedeelte van het eiland wordt gekenmerkt door de weelderige plantengroei op de vruchtbare flanken van de heilige vulkaan Gunung Rinjani. Dit groene landschap vormt een opvallend contrast met het zuiden; daar dwong het harde leven op de dorre gronden de Sasaks ertoe om hun tradities te bewaren. De belangrijkste troef van Lombok vormt zonder twijfel de prachtige ongerepte stranden.

 

Dag 12 - Senggigi

Vandaag maakt u de traditionele Sasak-toer. Deze dagtocht voert u naar het zuiden van Lombok. De grootste etnische groep van Lombok is de Sasak, ze vormen ongeveer 80 procent van de bevolking. In Sukarara bezoekt u de traditionele weefindustrie. Keramiek is een van de oudste ambachtstradities van Indonesië. Oorspronkelijk was het maken van potten in Lombok noodzakelijk om huishoudelijke goederen op te slaan als rijst, water, zout en specerijen. Deze ambachtskunst is ontstaan in de dorpen Penujak, Banyumulek en Masbagik. U brengt een bezoek aan het pottenbakkersdorp Penujak, het Sasakdorp Rambitan, het kustplaatsje Kuta en de kust van Tanjung Ann, met prachtige witte stranden en rotspartijen.

 

Dag 13 - Senggigi

Vrije dag.

 

Dag 14 - Senggigi

Vandaag maakt u een dagtocht naar de prachtige Gili-eilanden, waar u kunt zwemmen, snorkelen of duiken. Gili betekent klein eilandje in het bahasa Sasak. De drie Gili-eilandjes ten noordwesten van Lombok zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. U brengt een bezoek aan Gili Air, een plat eilandje vol met kleine huisjes en hutjes. Op het eilandje kunt u ook een ritje met paard met wagen maken. Ook bestaat de mogelijkheid om een halve dagtocht te maken naar de bekende tempel Pura Lingsar en naar het waterpaleis in Taman Narmada. De Pura Lingsar tempel is gebouwd in 1714 en herbouwd in 1878, als symbool van de harmonie en eenheid tussen de Balinese Hindoes en Islamitische Sasak. Ongeveer elf kilometer ten oosten van Mataram ligt Taman Narmada. De naam is afgeleid van de heilige rivier in India. Taman Narmada is gebouwd in 1727 door de Balinese koning Anak Agung Gede Ngurah Karang Asem. Het park dient als een recreatietuin en een plek waar Shiva kan worden aanbeden.

 

Dag 15 - Senggigi – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Tempel Tanah Lot

- Barong dans

- Rijstvelden van Jatiluwh

- Gili eilanden

 

Overnachtingen

3 nachten Legian

2 nachten Ubud

2 nachten Lovina

3 nachten Sanur

4 nachten Senggigi

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706