Individuele rondreis Bali en Flores

Individuele rondreis Bali en Flores

Ervaar de zonsopkomst bij Gunung Kelimutu
Bezoek het nationaal park Pulau Tujuh Belas
Wandel door de rijstvelden van Jatiluwih
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

17 dagen Bali en Flores

Deze 17 daagse rondreis brengt u langs de hoogtepunten op Bali waaronder de steden Ubud, Lovina, Maumere, Ende, Riung, Bajawa, Ruteng, Labuan Bajo en Sanur.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 17 dagen Bali en Flores

De reis begint in Ubud van waaruit u enkele prachtige excursies zult maken. U reist vervolgens naar Lovina, bekend vanwege haar zwarte stranden. U ziet de mooiste rijstvelden van Indonesië in de omgeving van het kleine dorpje Jatiluwih en u stopt bij het Bratanmeer waar u het tempelcomplex Pura Ulun Danau kunt bezichtigen. De gigantische heilige boom bij het dorpje Gesing, de koele bergmeren van Tambligan en de schitterende botanische tuinen bij Bedugul zijn uw bezoek meer dan waard. Een heerlijke wandeltocht langs rijstvelden en plantages is een ervaring die u niet snel zult vergeten.

 

Van Bali vertrekt u met een binnenlandse vlucht naar het eiland Flores. U bezoekt diverse authentieke dorpjes waar traditionele ambachten worden getoond. De plaatselijke markt in Maumere laat u kennismaken met de verschillende groenten en fruit uit de regio.

Vroeg in de ochtend gaat u naar Gunung Kelimutu waar u de zonsopgang bij de drie kleuren meren kunt meemaken, een prachtig uitzicht wat vele mooie foto's zal opleveren. Per boot maakt u een tocht naar het Nationaal Park Pulau Tujuh Belas. Deze 17 eilanden voor de kust van Riung zijn adembenemend. U kunt hier wandelen of snorkelen bij de koraalriffen voor de eilanden. Zie de vliegende honden (Kalongs) aan de noordkust van Ontoloe. Onderweg naar Bajawa bezoekt u de heetwaterbronnen bij Soa, waar u in het water kunt baden.  Op de top van het gebergte bij het Rana Mesemeer kunt u prachtige foto's maken van de omgeving. Tijdens de reis worden er diverse stops gemaakt waar u kunt genieten van de prachtige panorama's van Flores. Deze reis eindigt op het goden eiland Bali, waar u kunt bijkomen van de vele indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Sanur is een fantastische plaats om uw laatste dagen in Indonesië door te brengen.

Programma

Dag 1 Denpasar – Ubud

Na aankomst op het vliegveld van Denpasar wordt u opgevangen door een gids en/of chauffeur die u tijdens deze reis zal begeleiden. U wordt met airconditioned vervoer naar het hotel in Ubud gebracht. Nadat u de koffers heeft uitgepakt kunt u zich even opfrissen en uitrusten van de reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 2 - Ubud

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Deze tempel dateert uit de 10e eeuw en is in 1923 herontdekt. Via een gang van twaalf meter lang komt u in een ruimte van drieënhalve meter breed, twintig meter lang en net hoog genoeg om te kunnen blijven staan. In een nis staat een beschadigd beeld van de olifantengod Ganesha. Vervolgens bezoekt u één van de belangrijkste tempels op Bali, de Tirta Empul. Deze tempel is in 962 na Christus gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan. 

 

Dag 3 Ubud – Lovina

Na het ontbijt vertrekt u naar Lovina gelegen in het noorden van Bali. Typerend voor deze plaats zijn het zwarte zand en de kalme zee. Onderweg bezoekt u de tempel Pura Luhur Batukaru, die verborgen ligt in het regenwoud aan de voet van de Batukaru berg. De tempel stamt uit de 11e eeuw toen de Radjas van Tabanan nog in het gebied heersten. Vervolgens gaat u richting het kleine dorpje Jatiluwih waarvan de rijstvelden tot de mooiste van Indonesië behoren. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief fris aanvoelt. Ook wordt er gestopt bij het Bratanmeer, op de rand van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danau. De tempel dateert uit de 17e eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danau. Op weg naar het hotel komt u door een prachtig gebied met mooie rijstvelden en passeert u het Balinese dorpje Munduk gelegen op 700 meter hoogte.

 

Dag 4 Singaraja – Lovina

Na het ontbijt staat er een wandeltocht op het programma. Tijdens deze tocht gaat u door rijstvelden en plantages, u moet veel traplopen. U komt langs de Aling-Aling waterval en u kunt genieten van de mooie natuur. Tip: draag wandelschoenen met profiel. Na de wandeling wordt er een bezoek gebracht aan de markt in de vroegere hoofdstad van Bali ‘Singaraja’. Een bezoek aan de traditionele markt staat garant voor een culturele ervaring die u niet mag missen. Er zitten uiteraard geen prijskaartjes op de producten en het is de bedoeling dat u door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaalt. Het is verstandig om voldoende contant geld mee te nemen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 5 - Lovina

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 6 Munduk – Gesing – Bedugul

Na het ontbijt maakt u een dagtocht met als hoogtepunten de Heet waterbronnen “Air Panas”, de waterval van Munduk, een gigantische heilige boom bij het dorpje Gesing, de koele bergmeren Tambligan en de schitterende Botanisch tuinen bij Bedugul. 

 

Dag 7 Lovina – Denpasar – Maumere

Vandaag vertrekt u na het ontbijt van Denpasar met een binnenlandse vlucht naar Maumere op het eiland Flores. Flores is het mooiste eiland van de Nusa Tenggara. Na aankomst op het vliegveld Waioti, wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht hier in een eenvoudig resort, alleen voorzien van koud water.

 

Dag 8 Watublapi – Bola

Na het ontbijt vertrekt u naar het authentieke dorpje Watublapi waar door de vrouwen prachtige Ikat sarongs worden gemaakt. U maakt, onder leiding van een lokale gids, een wandeling van ongeveer twee uren naar het dorp Bola. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van de omgeving dat vooral bekend staat vanwege de akkerbouw. 

 

Dag 9 Maumere – Ende

Na het ontbijt vertrekt u naar Moni. Onderweg stopt u bij een plaatselijke markt in Maumere waar volop verse groenten en fruit worden verhandeld. U rijdt door naar Ledalero waar u een bezoek brengt aan het antropologisch museum Bikon Blewut. U kunt hier foto's en vondsten van aardewerk uit de tijd dat hier Nederlanders zaten bekijken. U brengt ook een bezoek aan het weefdorpje Sikka dat geldt als het centrum van de traditionele weverij in deze streek. Na de koffiestop bij Paga Beach bezoekt u het traditionele dorp Jopu. U verblijft in een eenvoudig hotel waar airco niet nodig is omdat het klimaat zeer aangenaam is. 

 

Dag 10 Moni – Riung

‘s Morgens héél vroeg, ± half 5, gaat u naar Gunung Kelimutu, waar u de zonsopgang bij de driekleuren meren mee kunt maken. U gaat eerst een stuk met een busje naar boven en daarna loopt u verder, ± een half uur, op een goed aangelegd pad. Via een trap van ongeveer 200 treden bereikt u de top. Zodra de zon opkomt heeft u een prachtig uitzicht over de 3 meren. De kleur van de meren en het feit dat ze slechts door lage kraterranden van elkaar worden gescheiden maakt ze zo bijzonder. Het grootste meer heeft nu een turkooizen kleur, het andere is donker bruin en het derde is zwart van kleur. Neemt u wel een warme trui mee want het is behoorlijk fris. Na het ontbijt vertrekt u naar Riung. 

 

Dag 11 Riung – Bajawa

Riung is een klein kustplaatsje wat bekend staat om zijn prachtige koraaltuinen. Na het ontbijt maakt u per boot een excursie naar het Nationaal Park Pulau Tujuh Belas (Zeventien Eilanden) voor de kust van Riung. U kunt er wat rondwandelen, genieten van een prachtig wit zandstrand of snorkelen bij de koraalriffen voor de eilanden. Aan de noordkust van Ontoloe, het grootste eiland, verzamelen de grote, fruit etende vliegende honden (kalongs) zich in de mangrovebomen. Laat in de middag varen we terug naar Riung en daarna gaat u naar de volgende plaats Bajawa. Onderweg brengt u nog een bezoek aan de heetwaterbronnen bij Soa, waar u in het water kunt baden. 

 

Dag 12 Bajawa – Ruteng

Na het ontbijt staan er bezoeken aan diverse traditionele dorpen op het programma. Zo bezoekt u een traditioneel dorp van de Bajawastam waar u een Bajawanese dans zult bijwonen gevold door een kort bamboe-fluitconcert. Na dit bezoek rijdt u door naar het traditionele dorpje Bena. Het dorp staat boven op een heuvel. De verschillende gedeelten zijn door trappen met elkaar verbonden. De hoogteverschillen worden hierdoor vrij goed opgevangen. Onderweg maakt u nog een fotostop. Hierna vertrekt u naar Ruteng. Omdat de weg erg slecht, steil en bochtig is, wordt het een vrij lange reis. Onderweg wordt er gestopt bij het Rana Mese Meer op de top van het gebergte waar u mooie foto`s kunt maken van de omgeving. 

 

Dag 13 Ruteng – Labuhan Bajo

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het traditionele dorp van de Manggaraistam, Runtengpuu. Dit dorp staat bekend om de vormgeving van de huizen. Vervolgens vertrekt u naar de havenstad Labuhan Bajo. Onderweg worden diverse stops gemaakt waaronder in Lembor en Cancar waar u kunt genieten van prachtige panorama’s. 

 

Dag 14 Labuhan Bajo – Denpasar – Sanur

Na het ontbijt heeft u vrije tijd, voordat u met een binnenlandse vlucht vertrekt naar Bali. Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u naar uw hotel in Sanur gebracht.

 

Dag 15 - Sanur

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 16 - Sanur

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. 

 

Dag 17 Sanur – Denpasar

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java

Ontdek het prachtige Bali en Flores in 17 dagen

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706