Individuele rondreis Bali en Java

Individuele rondreis Bali en Java

Ervaar de zonsopkomst over de Bromo vulkaan
Maak een excursie naar de Borobudur
Beleef de Green Canyon Tour in Pangandaran
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

18 dagen Bali en Java

Deze 18 daagse Bali en Java rondreis begint op Bali, ook wel het eiland van de goden genoemd. Nadat u een aantal dagen heeft kunnen acclimatiseren op Bali vertrekt u naar Java.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 18 dagen Bali en Java

De eerste overnachting op Java is in het plaatsje Kalibaru, gelegen op de helling van de 300 meter hoge berg Raung. Uw volgende bestemming is Malang in Oost-Java. De zonsopgang over de Bromo vulkaan is een bijzondere ervaring met een adembenemend uitzicht over de vulkanen.

 

De volgende bestemming is Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java. Hier vindt u nog de traditionele ambachtslieden die batik en zilverwerk maken. Uiteraard bezoekt u de beroemde tempel de Borobudur en het minstens zo indrukwekkende Prambanan.

In Pangandaran gaat u met een motorbootje een fantastische tocht maken over de rivier richting de canyon. Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java. De stad is nog steeds bekend om de redelijk goed onderhouden gebouwen en lanen. Vanuit Bandung bezoekt u onder andere de kraterrand van de vulkaan Tangkuban Perahu en kunt u een voorstelling bijwonen in de beroemde Angklungschool van Pak Ujo. De reis eindigt in Jakarta waar u een wandeling maakt door het centrum van het oude Batavia en de oude haven Sunda Kelapa. 

Programma

Dag 1 - Bali – Tuban

Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u door uw gids en/of chauffeur opgevangen die u naar uw hotel brengt.

 

Dag 2 - Tuban

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 3 - Tuban

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 4 - Tuban – Kalibaru

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend van Bali naar Kalibaru (Java). Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje gelegen op de helling van de 300 meter hoge berg Raung.

                               

Dag 5 - Kalibaru – Malang

Na het ontbijt vertrekt u naar Malang. Malang is gelegen in de provincie Oost-Java, ongeveer negentig kilometer ten zuiden van Surabaya. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog  gelegen is: 339 tot 662 meter boven zeeniveau en het ligt ingesloten tussen twee bergmassieven. In het westen de hoogste berg op Java, de  Gunung Semeru (hoogte 3.680 meter) en in het oosten de Bromo. Onderweg brengt u een bezoek aan de plantage “Grote Tuin” waar u van de directrice uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden zoals koffiestruiken met zwarte en rode vruchten. Hier wordt o.a. de “Robustakoffie”geteeld. Facultatief kunt u de zonsopgang over de  Bromo vulkaan meemaken. U vertrekt rond middernacht. Neemt u voor deze excursie warme kleding mee, want de temperatuur is rond het vriespunt. Na 2,5 uur rijden met kleine busjes door de bergen, gaat u op weg naar boven voor de zonsopgang. Als de zon is opgekomen verschijnt er een prachtig uitzicht over de vulkanen. Hierna gaat u weer met de busjes naar beneden. Daar aangekomen moet u nog een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand. Er hangt een intense zwavellucht en we adviseren u een doekje of sjaaltje mee te nemen. De krater is ± 10 kilometer breed, met diverse vulkanen erin. De Bromo is de enige nog actieve vulkaan.

 

Dag 6 - Malang

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de middag maakt u een stadstour door Malang, die o.a. voert langs de voormalige Ljen Boulevard en Nederlandse buurten.

               

Dag 7 - Malang – Yogyakarta

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Yogyakarta. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken.

 

Dag 8 - Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u een excursie naar de beroemde tempel de Borobudur. Sinds 2022 is er een maximum aantal bezoekers ingesteld per dag. Het entreekaartje voor het plein vóór de tempel is inbegrepen. Als u de verschillende lagen van de tempel wilt betreden dan moet u hiervoor een extra kaartje bijkopen. Dit is op basis van beschikbaarheid. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer. Daarna bezoekt u het Prambanan tempelcomplex. Dit is de grootste hindoetempel in Indonesië wat oorspronkelijk uit 244 tempels bestond.

‘s Middags kunt u, op eigen gelegenheid, gaan winkelen in de Malioboro Street het centrum van Yogyakarta waar alles gebeurt. Hier zijn veel hotels, winkelcentra, straatverkopers en een aantal regeringsgebouwen

 

Dag 9 - Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Yogyakarta waarbij u een bezoek brengt aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Minstens twee maal per week vinden hier traditionele gamelanconcerten plaats. Als u in Yogya bent ontkomt u niet aan een bezoek aan een batikatelier. Hier worden verschillende batiks in klassieke en moderne designs tentoongesteld. Daarnaast kunt u de verschillende productieprocessen van batik bekijken. Ook staat een bezoek aan leer- en zilverwerkplaatsen op het programma.

Facultatief: ’s Avonds is er gelegenheid om een diner en Ramayanavoorstelling mee te maken. Tijdens de Ramayanavoorstelling wordt er een legende uitgevoerd waarbij de dansers prachtige kostuums dragen.

 

Dag 10 - Yogyakarta – Pangandaran

Na het ontbijt staat er een lange reisdag op het programma naar de kustplaats Pangandaran. Pangandaran is een vissersdorp en vormt de toegangspoort tot het schiereiland Cagar Alam Penanjung.

 

Dag 11 - Pangandaran

Vandaag maakt “de Green Canyon Tour” van ongeveer 3 uren. Met een eenvoudig motorbootje gaat u over de rivier richting de canyon. Het landschap onderweg is prachtig. De aanduiding 'green' is ontleend aan de groene kleur van het rivierwater. Als er veel regen is gevallen is het soms niet de moeite waard om hier naartoe te gaan, omdat de kleur groen dan verdwenen is.              

In de middag staat er een mooie excursie op het programma. U gaat met een becak (fietstaxi) een kampong bezoeken. Deze tour duurt ongeveer 4 uren.

 

Dag 12 - Pangandaran        

Deze dag heeft u ter vrije besteding.

               

Dag 13 - Pangandaran – Bandung

Na het ontbijt vertrekt u naar Bandung. Bandung is een stad met ongeveer twee miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad het 'Parijs van Java' genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer maar wanneer u de imposante koloniale en art-deco gebouwen ziet kunt u zich er wel iets bij voorstellen.

 

Dag 14 - Bandung

Na het ontbijt rijdt u naar de kraterrand van de vulkaan de Tangkuban Perahu wat letterlijk omgekeerde prauw betekent. Het is een nog steeds actieve vulkaan gelegen op zo`n 2000 meter. Voordat u bij de geisers aankomt moet u eerst afdalen. De wandeling naar beneden is ongeveer 2 kilometer en natuurlijk moet u ook weer naar boven lopen. Deze tocht is wel vermoeiend omdat de traptreden heel ongelijk zijn. Goede schoenen en een goede conditie heeft u wel nodig voor deze excursie. U wordt begeleidt door een plaatselijke gids.

We willen u er wel op attenderen dat hier opdringerige verkopers zijn die u hun handelswaar willen verkopen.

’s Middags kunt u een voorstelling bijwonen in de Angklungschool van “Pak Ujo”. Het programma begint met een korte wajangpoppen voorstelling gevolgd door een presentatie van het bamboe-instrument ‘de Angklung’ door een groep kinderen. Onderdeel van de presentatie is ook dat u zelf mee mag doen met het maken van muziek op een angklung.

 

Dag 15 - Bandung

Deze dag heeft u ter vrije besteding.

               

Dag 16 - Bandung – Jakarta

De tocht van Bandung naar Jakarta gaat via de tolweg. Jakarta is de bruisende hoofdstad van Indonesië. In deze alsmaar groter wordende metropool wonen zo'n 15 miljoen mensen.

Bij aankomst in Jakarta maakt u een wandeling door het centrum van het oude Batavia. De soms gerestaureerde, maar vaak slecht onderhouden, koloniale gebouwen tonen de grandeur van vroeger. Vanaf het Fatahillah plein loopt u via de Hoenderpasserbrug naar de Uitkijk, een Nederlandse uitkijktoren uit de 19e eeuw en naar fort Culemborg. Via pasar Ikan, de oude vismarkt, loopt u naar de oude haven ‘Sunda Kelapa’. Tegenwoordig is Sunda Kelapa een visserswerf en een vertrekpunt om naar andere eilanden te reizen. U wandelt hier over de twee kilometer lange kade, waar iedere dag veel oude vloten liggen afgemeerd en waar de houten schoeners met veel mankracht worden gelost. Als slot van de tocht loopt u via het scheepsvaartmuseum Bahari, een klein museum ondergebracht in één van de voormalige pakhuizen van de VOC, terug naar het Fatahillah plein.

 

Dag 17 - Jakarta

Na het ontbijt gaat u naar de beroemde Botanische tuin Kebun Raya Indonesia in Bogor waar u onder leiding van een plaatselijke gids een rondleiding krijgt. De tuin is ongeveer 87 hectare groot en huisvest een grote collectie van duizenden soorten planten uit de hele wereld. Tevens maakt u een fotostop bij het paleis van de president die naast de botanische tuin gelegen is. ‘s Middags gaat u naar een plaats waar wajangpoppen worden gemaakt.

               

Dag 18 - Jakarta – Luchthaven Soekarno-Hatta

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Bromo vulkaan

- Borobudur

- Green Canyon Tour

- Oude Have Sunda Kelapa

 

Overnachtingen

3 nachten Tuban

1 nacht Kalibaru

2 nachten Malang

3 nachten Yogyakarta

3 nachten Pangandaran

3 nachten Bandung

2 nachten Jakarta

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java

Beleef een individuele rondreis over Bali en Java

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706