4 dagen Tobameer Sumatra

4 dagen Tobameer Sumatra

Prachtig boottocht naar het Batakdorp Ambarita
Simalungun King's Palace
Maimoon paleis
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

4 dagen Tobameer Sumatra

In het Tobameer ligt een schiereiland dat ongeveer 30.000 jaar geleden is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Dit eiland, Samosir genaamd is bij de Indonesië liefhebber een populaire bestemming. U bezoekt de prachtige dorpjes met Batak-huizen, zoals Ambarita met haar stenen stoelen en Tomok waar u de 300 jaar oude koningssarcofagen van Koning Sidabutar kunt bezichtigen en Simanindo waar door de bewoners dagelijks dansvoorstellingen worden gegeven. Een prachtige korte rondreis door het noorden van Sumatra.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Medan – Tobameer

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Medan rijdt u via Pematang Siantar, het centrum van de rubber- en palmolie, naar Parapat. Parapat is gelegen aan het Tobameer vanwaar u een 45 minuten durende boottocht maakt naar het eiland Samosir.

 

Dag 2 - Tobameer

U maakt vandaag een prachtige tocht rond het Tobameer. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Batakdorp Ambarita met haar stenen stoelen (waarop de dorpoudsten vergaderen) en aan Tomok waar u de 300 jaar oude koningssarcofagen van Koning Sidabutar kunt bezichtigen. Tevens brengt u een bezoek aan Simanindo waar dansvoorstellingen worden gehouden in traditionele, geweven batakkleding.

 

Dag 3 - Tobameer – Medan

Na het ontbijt vertrekt u naar het vasteland. Vanaf Parapat rijdt u richting Brastagi en onderweg maakt u een stop bij het dorpje Karo Batak en het Simalungun King’s Palace waar u kunt zien hoe een Batak koningsfamilie leefde. In Brastagi brengt u een bezoek aan een lokale fruitmarkt. Vanuit Brastagi rijdt u via een weg door de bergen vol panoramische uitzichten naar Medan. Bij aankomst in Medan maakt u een korte stadsrondrit waarbij u een bezoek brengt aan het Maimoon Paleis, van de voormalige Sultan van Deli en aan de moskee Al-Musham.

 

Dag 4 - Medan – Transfer luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u na het uitchecken naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Batakdorp Ambarita

- Simalungun King’s Palace

- Maimoom Paleis

 

Overnachtingen

2 nachten Samosir

1 nacht Medan

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706