4 dagen Yoyakarta en Wonosobo

4 dagen Yoyakarta en Wonosobo

Bezoek de indrukwekkende Borobudur
Bewonder de prachtige omgeving van Dieng Plateau
Wandel door de koninklijke tuin Taman Sari
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

4 dagen Yoyakarta en Wonosobo

Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hoop te bieden. Tijdens deze reis bezoekt u de Borobudur, het mysterieuze Dieng Plateau en het Kraton uit het jaar 1755.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Yogyakarta – Wonosobo

Bij aankomst op de internationale luchthaven Adi Sucipto van Yogyakarta wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken. Na ontvangst op de luchthaven maakt u een excursie naar de beroemde tempel de Borobudur. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer. Vervolgens brengt u een bezoek aan tempel Mendut en de tempel Pawon. De Mendut tempel ligt op 3 kilometer afstand van de Borobudur. De voorzijde van de tempel is gericht naar Benares (India), waar Boeddha Gautama zijn vijf discipelen voor de eerste maal onderwees. In de tempel staat een schitterend drie meter hoog Boeddhabeeld en nog een aantal bijzondere beelden. Samen met de Pawon tempel vormt Mendut een integraal deel van het Borobudur complex. Bedevaartgangers passeren deze tempels alvorens ze de grote Borobudur beklimmen. De Pawon tempel is opgedragen aan Kuvera, de boeddhistische god van het geluk.

 

Dag 2 - Wonosobo – Yogyakarta

Na het ontbijt bezoekt u het mysterieuze Dieng Plateau. De tempels zijn verspreid over zes heuvels van de zuidelijke helling Gunung Sindoro en Sumbing. Deze tempels zijn de oudste Hindoe monumenten op Java en lijken veel op tempels van de Prambanan, maar dan op kleinere schaal. Als laatste bezoekt u vandaag Gedhongkiwo om een leren poppenshow “Wayang Kulit” te zien. Dit is een poopenshow volgens oud Javaanse traditie.

 

Dag 3 - Yogyakarta

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Minstens twee maal per week vinden hier traditionele gamelanconcerten plaats. Hierna gaat u naar het waterkasteel Taman Sari. Taman Sari is een voormalige Koninklijke tuin van het Sultanaat van Yogyakarta en is gebouwd in de 18e eeuw. Taman Sari had meerdere functies, zoals o.a. een rustgebied, een meditatieruimte en een schuilplaats. Als u in Yogya bent ontkomt u niet aan een bezoek aan een batikatelier. Hier worden verschillende batiks in klassieke en moderne designs tentoongesteld. Daarnaast kunt u de verschillende productieprocessen van batik bekijken.

 

Dag 4 - Yogyakarta – Transfer luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Borobudur

- Dieng Plateau

- Kraton Yogyakarta

- Waterkasteel Taman Sari

 

Overnachtingen

1 nacht Wonosobo

2 nachten Yogyakarta

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706