5 dagen Orang-Oetangreservaat en

5 dagen Orang-Oetangreservaat en

Bezoek het beroemde orang-oetangreservaat
Sipiso piso waterval
Batakdorp Ambarita
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

5 dagen Orang-Oetanreservaat en Tobameer

U brengt een bezoek aan het Orang-Oetanreservaat in Bukit Lawang. De Orang-Oetans komen meestal naar de voederplaats toe. Het is een unieke ervaring om ze in het wild te zien. U maakt onder leiding van een gids een tocht dieper de jungle in. Onderweg naar het Tobameer rijdt u via een prachtige route door de bergen naar Parapat waar u per boot de oversteek maakt naar het eiland Samosir. Cultuur en natuur zijn de kernwoorden van deze 5 daagse Sumatra reis.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Medan – Bohorok

Bij aankomst op de luchthaven van Medan wordt u opgevangen door uw chauffeur en/of reisleider. Vanuit Medan rijdt u naar Bohorok, deze tocht van zo’n 5 uur leidt u langs oliepalm- en rubberplantages.                   

 

Dag 2 - Bohorok – Brastagi 

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het beroemde orang-oetangreservaat Bukit Lawang. Onder leiding van een gids wordt u de snelstromende Bohorokrivier overgezet. Het reservaat, wat een voederplaats heeft, is voor orang-oetans die ooit in gevangenschap hebben gezeten. Hier worden ze voorbereidt op een zelfstandig leven in hun oorspronkelijke leefomgeving. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Voor het gebruik van camera`s wordt er een bijdrage gevraagd. Dit bedrag komt weer ten goede aan het park. Na het voederen maakt u onder begeleiding van een gids een tocht van 2 à 3 uren dieper in de jungle. Na het einde van de jungletocht gaat u ”tuben” ofwel het per binnenband afzakken van de rivier naar uw Hotel. Na dit bezoek rijdt u naar Brastagi en hier brengt u een bezoekt   aan de lokale fruitmarkt.

 

Dag 3 - Brastagi – Tobameer  

Vandaag rijdt u via een prachtige route door de bergen naar Parapat. Onderweg stopt u bij de Sipiso Piso waterval en bij het, met houtsnijwerk versierde, koningshuis Simalungun dat u ook van binnen kunt bekijken. Vanuit Parapat maakt u de 45 minuten durende boottocht naar het eiland Samosir.

 

Dag 4 - Tobameer

U maakt vandaag een prachtige tocht om het Tobameer. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Batakdorp Ambarita met haar stenen stoelen (waarop de dorpsoudsten vergaderen) en aan Tomok waar u de 300 jaar oude koningssarcofagen van Koning Sidabutar kunt bezichtigen. Tevens brengt u een bezoek aan Simanindo waar dansvoorstellingen worden gehouden in traditionele, geweven batakkleding.

 

Dag 5 - Parapat – Medan                                                  

 Vandaag rijdt u via Pematang Siantar naar Medan. Pematang Siantar staat bekend als het centrum van rubber- en palmolie. Bij aankomst in Medan wordt u naar de luchthaven of uw hotel gebracht.

 

Highlights

- Orang-oetanreservaat Bukit Lawang

- Sipiso Piso waterval

- Batakdorp Ambarita

 

Overnachtingen

1 nacht Bohorok

1 nacht Brastagi

2 nachten Samosir

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706