5 dagen Orang-Oetanreservaat en

5 dagen Orang-Oetanreservaat en

Orang-Oetanreservaat
Natuurpark Tangkahan
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

5 dagen Orang-Oetanreservaat en National park Tangkahan

Vanuit Medan reist u naar Bukit Lawang waar het Orang-Oetans rehabilitatiecentrum ligt. In de ochtend maakt u een wandeling naar de voederplaats over een smal pad dwars door de jungle waar u de kans heeft om de zeldzame Orang-Oetans van dichtbij te zien. In het kleine jungledorpje Tangkahan overnacht u midden in het tropische regenwoud van Noord-Sumatra. Tangkahan is gelegen aan de grens van het Gunung Leuser Nationaal Park, waar de heldere Buluh en Batang rivier samen komen. Dit is het territorium van de Sumatraanse tijger en neushoorn, maar ook smaragd varanen en neushoornvogels vinden hier hun thuis. 

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Medan – Bohorok

Bij aankomst op de luchthaven van Medan wordt u opgevangen door uw chauffeur en/of reisleider. Vanuit Medan rijdt u naar Bohorok, deze tocht van zo’n 5 uur leidt u langs oliepalm- en rubberplantages.

 

Dag 2 - Bohorok

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het beroemde orang-oetanreservaat Bukit Lawang. Onder leiding van een gids wordt u de snelstromende Bohorokrivier overgezet. Het reservaat, wat een voederplaats heeft, is voor orang-oetans die ooit in gevangenschap hebben gezeten. Hier worden ze voorbereidt op een zelfstandig leven in hun oorspronkelijke leefomgeving. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Voor het gebruik van camera`s wordt er een bijdrage gevraagd. Dit bedrag komt weer ten goede aan het park. Na het voederen maakt u onder begeleiding van een gids een tocht van 2 à 3 uren dieper in de jungle. Na het einde van de jungletocht gaat u ”tuben” ofwel het per binnenband afzakken van de rivier naar uw Hotel.

 

Dag 3 - Bohorok – Tangkahan

Vanaf Bohorok rijden we in jeeps of per motorfiets naar het natuurpark Tangkahan. Tangkahan is fascinerend jungle gebied. Het maakt deel uit van het Nationale Park Leuser. U gaat in een zeer klein bootje over een rivier naar uw accommodatie. De accommodatie is heel eenvoudig, het heeft alleen koud water en er is alleen elektriciteit van 18.00 tot 24.00 uur. U heeft wel een ventilator en een klamboe.

 

Dag 4 - Tangkahan - Medan

Voordat u vertrekt naar Medan kunt u facultatief nog zwemmen in de ongerepte jungle rivier of een jungletocht maken. U neemt afscheid van een stukje puur natuur en de rit naar Medan leidt u langs diverse kleine dorpjes.

 

Dag 5 - Medan

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Orang-Oetanreservaat

- Natuurpark Tangkahan

 

Overnachtingen

2 nachten Bohorok

1 nacht Tangkahan

1 nacht Medan

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706