Individuele rondreis Yogyakarta

Individuele rondreis Yogyakarta

Maak een excursie naar een Batikatelier
Ervaar het schitterende Kraton paleis
Bezoek het boeddhistisch heiligdom de Borobudur
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

5 dagen Yogyakarta

Bij een bezoek aan Java ontkomt u bijna niet aan een bezoek aan de cultuurstad Yogyakarta. Yogyakarta is een van de laatste traditionele steden in midden Java en is daarom absoluut een bezoek waard. De highlights van Yogyakarta zijn de wereldberoemde tempels de Prambanan en de Borobudur. Een bezoek aan de ambachtslieden die zilverwerk en batik maken mag ook niet ontbreken in deze reis.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Yogyakarta

Bij aankomst op de internationale luchthaven Adi Sucipto van Yogyakarta wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken. Na ontvangst op de luchthaven maakt u een excursie naar een batikatelier waar verschillende batiks in klassieke en moderne designs worden tentoongesteld. Kota Gede is de zilverwijk van de stad waar zilversmeden aan het werk zijn. Kasongan ligt ten zuiden van Yogyakarta en is bekend door de pottenbakkerij en aardewerk. Tegenwoordig zijn er ook een aantal souvenirs en kunstwinkels.

 

Dag 2 - Yogyakarta

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Minstens twee maal per week vinden hier traditionele gamelanconcerten plaats. Hierna gaat u naar de beroemde tempel de Borobudur bezoeken. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de zevende en het begin van de achtste eeuw na Christus. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 km.

 

Dag 3 - Yogyakarta

Na het ontbijt vertrekt u naar Solo, voorheen Surakarta, het oude culturele centrum van Java. In het centrum van Solo brengt u een bezoek aan het Kraton van Mangkunagara waar nog afstammelingen wonen. Er is ook een museum gevestigd waar een privéverzameling ligt van Mangkunegara IV. De collectie bestaat uit antieke objecten, topengmaskers, juwelen, oude Javaanse en Chinese munten, bronzen figuren en een aantal prachtige krissen. Hierna kunt u op Pasar Triwindu struinen tussen de leuke spulletjes en bezoekt u de Pasar Gede (grote markt). Op de terugweg naar Yogyakarta stopt u bij de Prambanan tempel, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. De Prambanan werd gebouwd rond 850 na Christus en betekend ‘veel priesters’ die in de reliëfs worden afgebeeld met een lange baard. De drie grootste tempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoe Shiva, Vishnu en Brahma.

 

Dag 4 - Yogyakarta

Vandaag heeft u een vrije dag. (Optioneel) Een excursie naar Imogiri. Imogiri betekent heilige dodenstad en ligt 12 km van Yogyakarta. Geopend op zondag en maandag van 10.00 – 13.00 uur en op vrijdag van 13.30 – 16.00 uur. U moet minstens een half uur van tevoren aanwezig zijn om de ceremonie mee te maken. Uit eerbied voor de doden wordt er verwacht dat u Javaanse kleding draagt (u kunt dit ter plaatse huren). De heilige dodenstad is zeer indrukwekkend. In Imogiri bevindt zich de laatste rustplaats van sultan Agung van Mataram en van de vorsten van Solo (Surakarta) en Yogyakarta. De begraafplaats is via 365 traptreden te bereiken. Bijna boven aangekomen ziet u een oude Javaanse poort met vier grote vazen gevuld met heilig water. Na de oude poort volgen er nog meer poorten en al klimmend bereikt u het overdekte graf van sultan Agung. Er is gelegenheid om het graf van binnen te bewonderen, hier mogen geen foto’s genomen worden. Het uitzicht vanaf de berg is prachtig.

 

Dag 5 - Yogyakarta – Transfer luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Batik en zilverwerkplaatsen

- Kraton Yogyakarta

- Borobudur

- Bezoek aan de plaats Solo

 

Overnachtingen

4 nachten Yogyakarta

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java

Ervaar de cultuurstad Yogyakarta als geen ander

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706