Individuele rondreis Bogor en Bandung

Individuele rondreis Bogor en Bandung

Punchak Pas met zijn uitgestrekte theeplantages
Bezoek de Angklungschool van Pak Ujo
Ervaar de geneeskrachtige Ciater warmwaterbronnen
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

6 dagen Bogor en Bandung

In Bogor bezoekt u het presidentieel paleis en de beroemde Botanische tuin Kubun Raya waar zo'n 15.000 soorten planten uit de hele wereld kunnen worden bewonderd. De prachtige rit van Bogor naar Bandung leidt u over de Puncak pas met zijn uitgestrekte theeplantages. In Bandung bezoekt u de angklungschool van Pak Ujo waar u een voorstelling bijwoont die door kinderen wordt uigevoerd. Ook gaat u naar de geisers van de vulkaan Tangkuban Perahu en kunt u baden in de Ciater warmwaterbronnen.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Jakarta – Bogor

Bij aankomst op de internationale luchthaven Soekarno-Hatta van Jakarta wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar Bogor. Bogor ligt ongeveer 60 kilometer van Jakarta en 120 kilometer van Bandung. Vroeger stond de stad bekend als ‘Buitenzorg’.

 

Dag 2 - Bogor

Na het ontbijt gaat u naar de beroemde Botanische tuim Kubun Raya Indonesia waar u onder leiding van een plaatselijke gids een rondleiding krijgt. De tuin is ongeveer 120 hectare groot en huisvest een grote collectie van ±15.000 soorten planten uit de hele wereld. Vanuit de Botanische tuin heeft u zicht op het Presidentieel Paleis. Het Presidentieel Paleis is gebouwd in 1744 als een toevluchtsoord voor de Nederlandse gouverneurs en werd later gebruikt door de Britse regering. U bezoekt tevens het Safaripark Taman Safari. Met de auto rijdt u door dit mooie park en kunt u de dieren van dichtbij bekijken.

 

Dag 3 - Bogor – Bandung

De lange bustocht van Bogor naar Bandung leidt over de Puncak Pas met zijn uitgestrekte theeplantages. Bandung is een stad met ruim twee miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad het ‘Parijs van Java’ genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer maar wanneer u de imposante koloniale en art-deco gebouwen ziet kunt u zich er wel iets bij voorstellen.

 

Dag 4 - Bandung

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Facultatief kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan Kopi Aroma, een koffiefabriek uit 1930. Deze koffiefabriek bevindt zich midden in het centrum van Bandung en er wordt nog steeds op traditionele wijze koffie verwerkt. ’s Middags woont u een voorstelling bij in de Angklungschool van “Pak Ujo”. Het programma begint met een korte wajangpoppen voorstelling gevolgd door een presentatie van het bamboe-instrument ‘de Angklung’ door een groep kinderen. Onderdeel van de presentatie is ook dat u zelf mee mag doen met het maken van muziek op een angklung.

 

Dag 5 - Bandung

Na het ontbijt rijdt u naar de kraterrand van de vulkaan de Tangkuban Perahu wat letterlijk omgekeerde prauw betekent. Het is een nog steeds actieve vulkaan gelegen op zo’n 2000 meter. Voordat u bij de geisers aankomst moet u eerst afdalen. De wandeling naar beneden is ongeveer 2 kilometer en natuurlijk moet u ook weer naar boven lopen. Deze tocht is wel vermoeiend omdat de traptreden heel ongelijk zijn. Goede schoenen en een goede conditie heeft u wel nodig voor deze excursie. We willen u er wel op attenderen dat hier opdringerige verkopers zijn die u hun handelswaar willen verkopen. Vervolgens gaat u naar de Ciater warmwaterbronnen, waar u in het geneeskrachtige water kunt baden. Het water is wel erg warm, tussen de 39 en 42 graden.

 

Dag 6 - Bandung – Transfer luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven van Bandung gebracht.

 

Highlights

- Puncak Pas

- Tangkuban Perahu

- Angklunschool Pak Ujo

- Ciater warmwaterbronnen

 

Overnachtingen

2 nachten Bogor

3 nachten Bandung

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java

Maak een prachtige reis naar Bogor en Bandung

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706