7 dagen Centraal Java

7 dagen Centraal Java

Beleef de zonsopkomst bij de Borobudur
Geniet van de prachtige omgeving van Dieng Plateau
Bewonder de indrukwekkende tempels van Prambanan
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

7 dagen Centraal Java

Deze prachtige rondreis leidt u langs bijzondere tempels en bezienswaardigheden van Centraal Java. In Semarang brengt u onder andere een bezoek aan de oude stad Kota Lama waar u één van de laatste V.O.C. vestigingen kunt zien. U bezoekt het oudste restaurant van Indonesië Toko Oen. Deze reis brengt u ook naar het mysterieuze Dieng Plateau waar u de Hindoemonumenten kunt bewonderen die over zes heuvels verspreid liggen. Heel vroeg in de ochtend kunt u getuige zijn van de zonsopkomst op de Borobudur. Een prachtig moment van de dag om de mooiste foto's te maken van dit complex. kortom een reis met bezienswaardigheden die u absoluut niet mag missen!

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Semarang

Bij aankomst op de luchthaven Achmad Yani van Semarang wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Na ontvangst op de luchthaven maakt u een korte stadstour door Semarang waarbij u een bezoek brengt aan de oude stad Kota Lama, één van de weinige V.O.C. vestingen die nog behouden zijn. In de Jalan Letjen Suprapto (Heerenstraat) staat de oudste christelijke koepelkerk Gereja Blenduk uit 1753. Ondanks dat het gebouw dringend aan renovatie toe is, is het een bezoek meer dan waard. Daarna gaat u voor de lunch (op eigen rekening) naar Toko Oen, het oudste restaurant van Indonesië dat al sinds 1936 gerund word door de familie Oen. De inrichting heeft nog dezelfde nostalgische stijl als vroeger en ademt nog altijd de sfeer van weleer. Aan de muren hangen foto’s van bekende bezoekers, onder andere koningin Juliana en Wieteke van Dort.

 

Dag 2 - Semarang – Wonosobo

Na het ontbijt gaat u naar Lawang Sewu, Javaans voor duizend deuren, wat eens het hoofdkantoor van de Nederlands Indische Maatschappij was. Het gebouwencomplex werd ontworpen en gebouwd door de Nederlanders en bestaat uit verschillende gebouwen en de torens kijken uit over de Tugu Muda rotonde, voorheen het Wilhelminaplein. Het gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis en het verhaal gaat dat het er nog spookt in de kelders. Het gebouw is nu gedeeltelijk gerenoveerd en er wordt hard aan gewerkt om het in ere te herstellen. Hierna zet u uw reis voort naar Wonosobo, een plaatsje dichtbij het Dieng plateau.

 

Dag 3 - Wonosobo – Yogyakarta

Na het ontbijt bezoekt u het mysterieuze Dieng Plateau. De tempels zijn verspreid over zes heuvels van de zuidelijke helling Gunung Sindoro en Sumbing. Deze tempels zijn de oudste Hindoe monumenten op Java en lijken veel op tempels van de Prambanan, maar dan op kleinere schaal. De dag wordt vervolgd met een wandeling door Malioboro straat in Yogyakarta.

 

Dag 4 - Yogyakarta

Vandaag gaat u heel vroeg in de ochtend, rond vier uur, naar de Borobudur om de zonsopkomst mee te maken. Het is het beste moment van de dag om prachtige foto`s te maken van de tempel met uitzicht op het berglandschap en de Merapi vulkaan. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex één van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer. Hierna gaat u eerst ontbijten. Vervolgens zet u uw reis voort naar de tempel Mendut en de tempel Pawon. De Mendut tempel ligt op 3 kilometer afstand van de Borobudur. De voorzijde van de tempel is gericht naar Benares (India), waar Boeddha Gautama zijn vijf discipelen voor de eerste maal onderwees. In de tempel staat een schitterend drie meter hoog Boeddhabeeld en nog een aantal bijzondere beelden. Samen met de Pawon tempel vormt Mendut een integraal deel van het Borobudur complex. Bedevaartgangers passeren deze tempels alvorens ze de grote Borobudur beklimmen. De Pawon tempel is opgedragen aan Kuvera, de boeddhistische god van het geluk.

 

Dag 5 - Yogyakarta

Na het ontbijt maakt u een excursie naar sigarenfabriek Taru Martani, gebouwd in 1918. De naam van de sigarenfabriek Taru Martani, betekent zoiets als 'een blad dat leven geeft'. Als u hier binnenstapt lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De productie van de verschillende typen sigaren wordt, net als vroeger, nog steeds met de hand gedaan. Vervolgens bezoekt u een batikatelier waar verschillende batiks in klassieke en moderne designs worden tentoongesteld. Kota Gede is de zilverwijk van de stad waar zilversmeden aan het werk zijn. Hierna brengt u een bezoek aan de Prambanan tempel, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. De Prambanan werd gebouwd rond 850 na Christus en betekend ‘veel priesters’ die in de reliëfs worden afgebeeld met een lange baard. De drie grootste tempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoe Shiva, Vishnu en Brahma. Laat in de middag bezoekt u Alun-alun Kidul om Masangin te proberen. Masangin is met gesloten ogen door het midden van twee Banyanbomen lopen. Volgens het Javaanse geloof word een wens in vervulling gebracht als dit lukt.

 

Dag 6 - Solo

Na het ontbijt vertrekt u naar Solo, voorheen Surakarta, het oude culturele centrum van Java. In het centrum van Solo brengt u een bezoek aan het Kraton van Mangkunagara waar nog afstammelingen wonen. Er is ook een museum gevestigd waar een privéverzameling ligt van Mangkunegara IV. De collectie bestaat uit antieke objecten, topengmaskers, juwelen, oude Javaanse en Chinese munten, bronzen figuren en een aantal prachtige krissen. Hierna kunt u op Pasar Triwindu struinen tussen de leuke spulletjes en bezoekt u de Pasar Gede (grote markt).

 

Dag 7 - Solo – Transfer luchthaven Yogyakarta

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven van Yogyakarta gebracht.

 

Highlights

- Lawang Sewu

- Zonsopkomst Borobudur

- Dieng Plateau

- Prambanan

 

Overnachtingen

1 nacht Semarang

1 nacht Wonosobo

3 nachten Yogyakarta

1 nacht Solo

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706