7 dagen Noord en West Sumatra

7 dagen Noord en West Sumatra

Prachtige boottocht langs het Tobameer
Het berglandschap naar Bukittinggi
Pagaruyung paleis
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

7 dagen Noord en West Sumatra

Deze 7 daagse rondreis brengt u vanuit Medan via de Karo hooglanden naar het rustieke bergoord Brastagi waar u een lokale fruitmarkt bezoekt. U maakt een boottocht op het Tobameer waar u diverse Batakdorpen bezoekt. Na uw verblijf aan het Tobameer vervolgt u uw reis naar Padang Sidempuan en maakt u een stop bij een traditioneel Adat dorpje Lumban Binanga. Onderweg naar Bukittinggi passeert u de evenaar bij Bonjol. Een reis vol met natuur en cultuur en boeiende excursies. Een reis die u niet snel zult vergeten!

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Medan – Brastagi

Bij aankomst op de luchthaven van Medan wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. U maakt eerst een korte stadsrondrit door Medan, waarbij u een bezoek brengt aan de moskee Al-Mashum, de Boeddhistische tempel Vihara Gunung Timur en aan het Maimoon Paleis, van de voormalige Sultan van Deli. Vanuit Medan rijdt u door de Karo-hooglanden naar het hooggelegen, koele, rustieke bergoord Brastagi. Bij aankomst in Brastagi bezoekt u een lokale fruitmarkt.

 

Dag 2 - Brastagi – Tobameer

Vandaag rijdt u via een prachtige route door de bergen naar Parapat. Onderweg stopt u bij de Sipiso Piso waterval, het Karo dorp Dokan en bij het met houtsnijwerk versierde koningshuis Simalungun, dat u ook van binnen kunt bekijken. Vanuit Parapat maakt u de 45 minuten durende boottocht naar het eiland Samosir.

 

Dag 3 - Tobameer

U maakt vandaag een prachtige tocht rond het Tobameer. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Batakdorp Ambarita met haar stenen stoelen (waarop de dorpsoudsten vergarderen) en aan Tomok waar u de 300 jaar oude koningssarcofagen van Koning Sidabutar kunt bezichtigen. Tevens brengt u een bezoek aan Simanindo waar dansvoorstellingen worden gehouden in traditionele, geweven batakkleding.

 

Dag 4 - Tobameer – Padang Sidempuan

Na het ontbijt vertrekt u naar het vasteland. Vanaf Parapat rijdt u een stuk om het Tobameer naar de plaats Padang Sidempuan. Onderweg is veel te zien, u maakt een stop bij Lumban Binanga een traditioneel Adat dorpje, een ananasplantage, het marktplaatsje Balige waar de markthal is gebouwd in traditionele Tapanuli stijl, Taruntung een klein plaatsje in de Silindung Vallei en de hot spring (zwavelbronnen) bij Sipoholon.

 

Dag 5 - Padang Sidempuan – Bukittingi

Na het ontbijt vertrekt u voor een lange, maar boeiende tocht door tropische berglandschap naar de plaats Bukittingi. Bukittingi, wat “Hoge Berg” betekent ligt op 930 meter hoogte boven het karbouwengat (Ngarai Canyon) en heeft een koel en zonnig klimaat. Het is één van de mooiste steden van Sumatra. Aan de ene kant van Bukittingi verheft zich de 2891 meter hoge vulkaan Merapi en aan de andere kant de hoge Singallang. U maakt diverse stops onderweg o.a. bij de Aek Sijorni waterval, de mini botanische tuin en het natuurreservaat Panti (waar nog steeds de Sumatraanse tijgers leven). Ook passeert u vandaag de evenaar bij Bonjol. Bonjol ligt 56 kilometer ten noorden van Bukittingi. Een streep over de weg en een monument vormen de scheidingslijn tussen de noordelijke en zuidelijke helft van de aardbol.

 

Dag 6 - Bukittingi

Na het ontbijt start u met een dagexcursie in de omgeving van Bukittingi. U bezoekt de Big Tower O’clock “Jam Gadang”, de kleurrijke Pasar Atas, de Sianok Canyon, Fort de Kock in 1825 gebouwd door de Nederlandsers en het dorp Pandai Sikat, hier wonen een aantal houtsnijders en er worden in dit dorp ook traditionele stoffen geweven. Tevens bezoekt u het prachtige Minangkabouwse ‘Pagaruyung Paleis’ en een koffiemolen in Sungai Tarab.

 

Dag 7 - Bukittingi – Transfer luchthaven Padang

Na het ontbijt verlaat u Bukittingi om via de Anay Valley naar Padang (de hoofdstad van West-Sumatra) te reizen. Bij aankomst in Padang wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Tobameer

- Bukittingi

- Pagaruyung paleis

 

Overnachtingen

1 nacht Brastagi

2 nachten Toba meer

1 nacht Padang Sidempuan

1 nacht Bukttinggi

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706