8 dagen Java en Bali

8 dagen Java en Bali

Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

8 dagen Java en Bali

Deze gevarieerde rondreis brengt u langs prachtige locaties op het eiland Java. Maak kennis met de lokale gebruiken en de bevolking en zie de zon opgaan over de actieve Bromo vulkaan. Een ervaring om nooit meer te vergeten. In Kalibaru brengt u een bezoek aan een plantage. Op Bali kunt u genieten van de zonsondergang bij de tempel Tanah Lot.  

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Surabaya

Na aankomst in Surabaya wordt u door uw gids en/of chauffeur opgevangen die u naar uw hotel brengt.

 

Dag 2 - Surabaya – Malang

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan House of Sampoerna (sigaretten fabriek). Hier kunt u met eigen ogen zien dat de kreteksigaretten (kruidnagel) nog met de hand gedraaid worden. ’s Middags gaat u via Sidoarjo naar Malang. Facultatief kunt u de zonsopgang over de  Bromo vulkaan meemaken. U vertrekt rond middernacht. Neemt u voor deze excursie warme kleding mee, want de temperatuur is rond het vriespunt. Na 2,5 uur rijden door de bergen, gaat u op weg naar boven voor de zonsopgang. Als de zon is opgekomen verschijnt er een prachtig uitzicht over de vulkanen. Hierna gaat u weer naar beneden. Daar aangekomen moet u nog een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand. Er hangt een intense zwavellucht en we adviseren u een doekje of sjaaltje mee te nemen. De krater is ± 10 kilometer breed, met diverse vulkanen erin.

 

Dag 3 - Malang

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 4 - Malang – Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje gelegen op de helling van de 300 meter hoge berg Raung.

 

Dag 5 - Kalibaru – Seminyak (Bali)

Na het ontbijt vertrekt u naar het hindoe eiland Bali. Met een veerboot maakt u de oversteek naar Bali die ongeveer 40 minuten duurt. Daarna moet u nog zo’n 145 kilometer rijden totdat u bij het hotel aankomt. Onderweg brengt u een bezoek aan de plantage “Grote Tuin” waar u van de directrice uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden zoals koffiestruiken met zwarte en rode vruchten. Hier wordt o.a. de “Robustakoffie”geteeld.

 

Dag 6 - Seminyak

De ochtend heeft u ter vrije besteding.

Begin van de middag gaat u naar de tempel Tanah Lot die in de 16e eeuw is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Door zijn prachtige locatie en architectuur is het één van de meest karakteristieke tempels van Bali. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 7 - Seminyak

Deze dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 8 - Seminyak – Luchthaven Denpassar

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- House of Sampoerna

- Bromo vulkaan

- Tempel Tanah Lot

 

Overnachtingen

1 nacht Surabaya

2 nachten Malang

1 nacht Kalibaru

3 nachten Seminyak

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706