8 dagen West Java

8 dagen West Java

Bezoek de botanische tuin Kebun Raya
Maak een trekking door Gede-Prangrango natuurpark
Bewonder de natuur met de Creen Canyon Tour
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

8 dagen West Java

Tijdens deze reis bezoekt u onder andere de botanische tuin in Bogor en maakt u een trekking door het Gede-Pangrango Nationaal Park met de tweelingvulkanen Gunung Gede en Gunung Pangrango. Net buiten Garut ligt Kampung Naga, een traditioneel dorpje waar de mensen volgens de oude Sundanese tradities leven. In Pangandaran staat er behalve een bezoek aan een natuurreservaat ook  een boottocht op het programma. Kortom een actieve reis met veel natuur en cultuur.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Jakarta –Puncak

Bij aankomst op de internationale luchthaven Soekarno-Hatta van Jakarta wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar Bogor. Bogor ligt ongeveer 60 kilometer van Jakarta en 120 kilometer van Bandung. Vroeger stond de stad bekend als ‘Buitenzorg’. In Bogor bezoekt u de beroemde Botanische tuin Kebun Raya Indonesia waar u onder leiding van een plaatselijke gids een rondleiding krijgt. De tuin is ongeveer 120 hectare groot en huisvest een grote collectie van ±15.000 soorten planten uit de hele wereld. Vanuit de Botanische tuin heeft u zicht op het Presidentieel Paleis. Het Presidentieel Paleis is gebouwd in 1744 als een toevluchtsoord voor de Nederlandse gouverneurs en werd later gebruikt door de Britse regering. Hierna reist u verder naar de Puncak Pas met zijn uitgestrekte theeplantages en hier verblijft u één nacht.

 

Dag 2 - Puncak –Bandung

Na het ontbijt wordt u rond 07.00 uur opgehaald door uw chauffeur voor een trekking in het Gede-Pangrango National Park. Hier vindt u de ‘tweeling vulkanen’ Gunung Gede (2958 m) en Gunung Pangrango (3019 m). Hierna reist u verder naar Bandung. Bandung is een stad met ruim twee miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad het ‘Parijs van Java’ genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer maar wanneer u de imposante koloniale en art-deco gebouwen ziet kunt u zich er wel iets bij voorstellen. ’s Middags woont u een voorstelling bij in de Angklungschool van “Pak Ujo”. Het programma begint met een korte wajangpoppen voorstelling gevolgd door een presentatie van het bamboe-instrument ‘de Angklung’ door een groep kinderen. Onderdeel van de presentatie is ook dat u zelf mee mag doen met het maken van muziek op een angklung.

 

Dag 3 - Bandung – Garut

Vandaag brengt u als eerste een bezoek aan Kopi Aroma, een koffiefabriek uit 1930. Deze koffiefabriek bevindt zich middenin het centrum van Bandung en er wordt nog steeds op traditionele wijze koffie verwerkt. Hierna verlaat u Bandung en vertrekt u naar Garut. Onderweg brengt u een bezoek aan de Hindoe tempel Cangkuang in het dorpje Leles Cangkuang. Deze kleine tempel is de enige Hindoe tempel in West Java en de tocht er naartoe is bijzonder. U maakt met een bamboe vlot de oversteek naar het eiland waar het tempel Cangkuang zich bevindt. Hierna brengt u een kort bezoek aan de helling van de berg Papandayan, waar u een prachtig uitzicht heeft over diverse plantages, vooral theeplantages. Na dit bezoek zet u uw reis voort naar Garut. In de jaren dertig van de vorig eeuw was Garut een geliefd bergoord mede door de aanwezigheid van een treinstation. Het treinstation van Garut wordt genoemd in het boek “De stille kracht” van Louis Couperus.

 

Dag 4 - Garut – Kampung Naga – Pangandaran

Op weg van Garut naar Pangandaran vindt u net buiten Garut kampung Naga. Dit is een traditioneel dorpje waar de mensen nog altijd volgens de oude Sundanese tradities leven. De kampung is schitterend gelegen aan een rivieroever. Via een steile trap kunt u het dorpje bereiken. Rond de authentieke huizen ziet u de rijstvelden en het heilige bos met de begraafplaatsen. Hierna reist u verder naar Pangandaran. Pangandaran is een vissersdorp en vormt de toegangspoort tot het schiereiland Cagar Alam Penanjung. Op de punt hiervan ligt het natuurreservaat Cagar Alam. Er leven wilde dieren zoals herten, buffels (banteng), vliegende honden (kalong), stekelvarkens en vooral veel brutale apen die gewend zijn om door toeristen gevoerd te worden.

 

Dag 5 - Pangandaran

Na het ontbijt maakt u een “de Green Canyon Tour” van ongeveer 3 uren. Met een eenvoudig motorbootje gaat u over de rivier richting de canyon. Het landschap onderweg is prachtig. De aanduiding 'green' is ontleend aan de groene kleur van het rivierwater.

De middag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 6 - Pangandaran – Wonosobo

De lange tocht van Pangandaran naar Wonosobo duurt ongeveer 6 uren en brengt u naar Midden Java, waarbij u de grens passeert in het plaatsje Banjar. In de avond maakt u een ritje rond het ‘Alun Alun’ het centrale plein, de ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking.

 

Dag 7 - Wonosobo –Yogyakarta

Na het ontbijt gaat u op weg naar de volgende en laatste plaats Yogyakarta. Onderweg bezoekt u het mysterieuze Dieng Plateau. De tempels liggen verspreid over zes heuvels van de zuidelijke helling Gunung Sindoro en Sumbing. Deze tempels zijn de oudste Hindoe monumenten op Java en lijken veel op tempels van de Prambanan, maar dan op kleinere schaal. Hierna zet u de reis voort en maakt u een excursie naar de beroemde tempel de Borobudur. Sinds 2022 is er een maximum aantal bezoekers ingesteld per dag. Het entreekaartje voor het plein vóór de tempel is inbegrepen. Als u de verschillende lagen van de tempel wilt betreden dan moet u hiervoor een extra kaartje bijkopen. Dit is op basis van beschikbaarheid. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer.

 

Dag 8 - Yogyakarta – Transfer luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Botanische Tuin Kebun Raya Indonesia

- Trekking Gede-Pangrango National Park

- Green Canyon Tour

- Dieng Plateau

 

Overnachtingen

1 nacht Puncak

1 nacht Bandung

1 nacht Garut

2 nachten Pangandaran

1 nacht Wonosobo

1 nacht Yogyakarta

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706