9 daagse reis Bali

9 daagse reis Bali

Tempel Pura Ulun danu Bratan
Waarmwaterbronnen van Banjar
Boeddhistischeklooster Brama Vihara Ashrama
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

9 daagse reis Bali

Wilt u Bali in al haar schoonheid ontdekken? Boek dan deze fantastische rondreis langs de bezienswaardigheden van Bali. Bezoek de oude steden en vroegere koninkrijken, traditionele dorpen, tempels en nog veel meer. Met deze reis bezoekt u onder andere steden zoals Ubud, Pemuteran, Lovina, Candi Dasa en Sanur.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 - Denpasar – Ubud

Bij aankomst op de internationale luchthaven Ngurah Rai van Denpasar wordt u opgevangen door uw reisleider en/of chauffeur. Vanaf de luchthaven vertrekt u naar Ubud. De rest van de dag kunt u alvast acclimatiseren en een duik nemen in het zwembad van het hotel.

 

Dag 2 - Ubud

De ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt op uw gemak het plaatsje Ubud verkennen. In de middag wordt u opgehaald voor een excursie naar naar de tempel “Pura Tanah Lot” uit de 16e eeuw, Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Bij helder weer kunt u hier getuige zijn van een mooie zonsondergang wat mooie plaatjes oplevert.

 

Dag 3 - Ubud – Pemuteran

Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan Alas Kedaton, een tempel gelegen in de Monkey Forest bij Tabanan. Hierna zet u uw reis voort naar het plaatsje Bedugul aan het Bratanmeer, waar u de water tempel Pura Ulun Danu Bratan bezoekt. Via Munduk, waar u een prachtige waterval en de mooiste rijstvelden van Bali vindt, gaat u naar het einddoel van vandaag Pemuteran. Pemuteran is een klein dorpje in het noordwesten van Bali. Het plaatsje is vooral bekend als een van de beste duik- en snorkellocaties van Bali.

 

Dag 4 - Pemuteran

Deze dag heeft u ter vrije besteding. In Pemuteran kunt u vanaf het strand snorkelen of een uitstapje maken naar het West-Bali National Park.

 

Dag 5 - Pemuteran – Lovina

In de loop van de ochtend vertrekt u naar Lovina, een rit van circa anderhalf uur. Onderweg brengt u een bezoek aan de watmwaterbronnen van Banjar en het enige boeddhistische klooster van Bali de Brahma Vihara Ashrama. Het klooster ligt ongeveer tien kilometer ten zuidwesten van Lovina, is gebouwd op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het land en het water. Het klooster is in 1970 gebouwd en wordt ook wel de kleine Borobudur genoemd.

 

Dag 6 - Lovina – Candi Dasa

In de ochtend kunt u facultatief deelnemen aan een dolfijntour. Om 6 uur in de ochtend gaat u met een kleine prauw de zee op en kunt u terwijl u op zoek gaat naar de dolfijnen, genieten van de opkomende zon. Als u terug bent in het hotel gaat u eerst ontbijten. Daarna vertrekt u naar Candi Dasa waarbij u onderweg de op de Penulisan berg gelegen tempel Tegeh Koripan bezoekt. Het tempelcomplex stamt uit de 11e eeuw en ligt op 1745 m hoogte. U zult veel trappen moeten lopen maar dan kunt u wel genieten van een prachtig panorama. U vervolgt de reis bergafwaarts waarbij u bij Kintamani een schitterend uitzicht heeft over het vulkanische Batur meer.

 

Dag 7 - Candi Dasa – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur. Onderweg bezoekt u de bekende "Goa Lawah"-grot wat "vleermuizengrot" betekent. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel die voor de grot staat. Daarna gaat u in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtbank van justitie. Kerta Gosa stamt uit de 17e eeuw en werd gebruikt voor de administratie van de traditionele justitie door een raad van wijze mannen. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk bezit unieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoelt om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen. Er wordt uitgebeeld welke straf ze in de hel te wachten staat.

 

Dag 8 - Sanur

Deze dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 9 - Sanur – Transfer

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Tempel Pura Tanah Lot

- Tempel Pura Ulun danu Bratan

- Warmwaterbronnen van Banjar

- Boeddhistische klooster Brahma Vihara Ashrama

 

Overnachtingen

2 nachten Ubud

2 nachten Pemuteran

1 nacht Lovina

1 nacht Candi Dasa

2 nachten Sanur

L.A.C. de Goey
“Wij gaan zeker in de toekomst weer met HSS op vakantie”
L.A.C. de Goey Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706