Volledig Verzorgde Reizen naar Java

Volledig Verzorgde Reizen naar Java

Geniet van de zonsopkomst bij de Borobudur
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Java informatie

Java is het belangrijkste eiland van Indonesië. Hier bevindt zich tevens de dynamisch hoofdstad van Indonesië Jakarta, het economisch hart van Indonesië. Met zijn miljoenen inwoners is dit een zeer levendige, drukke stad met zeer druk verkeer. Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië, met ongeveer 65% van de totale bevolking van de Republiek Indonesië.

Het landschap op Java

Het landschap is zeer divers. Er is een vulkanische bergketen waarvan slechts een handvol van de 30 nog werkende vulkanen te bezichtigen zijn. De prachtige sawa’s oftewel rijstvelden zult u overal aantreffen.

 

Klimaat op Java

Het klimaat is hier subtropisch, gemiddeld tussen de 22 en 29 graden.

 

De provincies op Java

Java heeft drie provincies: West, Midden en Oost Java met zeven belangrijke steden.

 

In West-Java kunt u o.a. de beroemde botanisch tuinen van Bogor, de vele theeplantages rond de Puncakpas en de beroemde Tangkuban Prahu bewonderen. Bandung is de hoofdstad van West-Java. 

Op Midden-Java, dat algemeen wordt beschouwd als het culturele middelpunt van het eiland zijn de Borobudur, tempelcomplex de Prambanan en het fascinerende Dieng-Plateau de hoogtepunten. Bij Yogyakarta bevindt zich de nog steeds actieve vulkaan Merapi. In Yogya kunt u ook het zilverwerk, batik, schilderkunst en houtsnijwerk bezichtigen. Verder bevindt zich hier het in de 19e eeuw gebouwde paleis Kraton Kasunanan. Semarang is de hoofdstad van Midden-Java.

 

Op Oost-Java, met als hoofdstad Surabaya, is het landschap wat vlakker, met kilometers lange rijstvelden. Hier bevindt zich echter ook één van de meest actieve vulkanen, de Gunung Bromo (2614 m) in het Tenger gebergte. Het is een bijzondere belevenis om de zonsopgang mee te maken boven op deze berg.

Onze gespecialiseerde reizen