Individuele rondreis Maleisië

Individuele rondreis Maleisië

Bezoek de Kek Lok Si tijdens de Hill & Tempel Tou
Wandel over de Siti Khadijah markt
Ervaar de historische stad Malakka
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

12 dagen Maleisië

In het prachtige Maleisië gaan tradities, natuur en de moderne tijd hand in hand. Deze 12 daagse rondreis begint op het bruisend tropisch eiland in het noordwesten van het schiereiland Maleisie Penang, Kota Bahru, Kuala Terengganu, Kuantan, Malakka, de reis eindigt in de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur . Cultuur, natuur en heerlijk eten staan centraal tijdens deze fantastische 12 daagse rondreis.  

Vraag offerte aan

Algemene informatie 12 dagen Maleisië

Reis met HSS Azië Reizen en bezoek een van de meest bijzondere landen in Zuidoost-Azië Maleisië! Bezoek de parel van de oriënt, de historische handelsstad Malacca, of kom tot rust op één van de mooie stranden van Maleisië.

Een vakantie naar Maleisië met HSS Azië Reizen gaat verder dan een standaard doorsnee reis. HSS Azie Reizen kijkt naar het budget, tijd en wensen. Je bepaalt zelf of je gaat ontspannen op het strand van Langkawi, gaat winkelen in metropool Kuala Lumpur of een bezoek brengt aan Taman Negara national park. Met een vakantie van HSS Azië reizen zit je altijd goed.

12 dagen Maleisië

Dag 1      Penang

Na aankomst in Penang wordt u opgevangen door een Engels sprekende gids/chauffeur, die u gedurende uw verblijf in Maleisië zal begeleiden. U wordt met een airconditioned bus opgehaald en aansluitend gaat u lunchen in China Town. Na de lunch krijgt u kort de gelegenheid om China Town op eigen gelegenheid te verkennen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond is er een welkomstdiner.

 

Dag 2      Penang

Na het ontbijt maakt u de Hill & Temple Tour. Tijdens deze tour bezoekt u de grootste Boeddhistische Tempel van Zuidoost Azië, Kek Lok Si, waar u een mix van Chinese, Thaise en Birmese bouwstijlen kunt zien. Vervolgens brengt u een bezoek aan Penang Hill waar u met een kabeltrein naar de top gaat van de 833 meter hoge berg. Geniet van het prachtige uitzicht over het eiland en het vaste land. In de avond maakt u met een fietstaxi een ritje door de smalle straatjes van Georgetown waar u langs historische plaatsen rijdt zoals de Kapitan Keling Moskee, St. George’s Church, de Chinese Kamer van Koophandel, Star Publication House en Kuan Yin Teng Tempel. Na de tocht stopt u bij het Red Garden Food Paradise, een populaire plaats voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Hier vindt u niet alleen de beste lokale gerechten, maar ook internationale gerechten.

 

Dag 3      Penang

Vandaag is ter vrije besteding.

 

Dag 4      Penang – Kota Bahru

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Kota Bahru, een afstand van ± 375 km over de East-West Highway. De route gaat door tropisch regenwoud en langs het grootste kunstmatige Temenggor meer wat omgeven is door een diversiteit aan flora en fauna. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 5      Kota Bahru – Kuala Terengganu

Een goede manier om een stad te leren kennen is het bezoeken van een markt. U bezoekt de Siti Khadijah markt die vernoemd is naar de ondernemende vrouw van de profeet Mohammed. Deze markt wordt door vrouwen gerund en er worden voornamelijk verse producten verkocht zoals vis, groente en fruit. Hierna vertrekt u naar de volgende verblijfplaats Kuala Terengganu.

 

Dag 6      Kuala Terengganu – Kuantan

Onderweg van Kuala Terengganu naar Kuantan bezoekt u Pulau Duyong, bekend om zijn traditionele scheepswerven. U kunt hier zien hoe er van generatie op generatie boten worden gebouwd zonder bouwtekening. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Islamic Civilization Park gemarkeerd door 23 prachtige miniaturen van beroemde monumenten zoals de Alhambra Citadel van Spanje en de Taj Mahal in India. Bij een fabriekje kunt u een gerecht proeven wat favoriet is bij de lokale bevolking ‘Lemang’, kleefrijst gekookt in kokosmelk en gestoomd in een bamboekoker. Bij een weverij worden op ambachtelijke manier door vrouwelijke dorpelingen tassen en matten gemaakt van Mengkuang bladeren. Het is interessant om te zien hoe ze iets moois kunnen maken van de stugge bladeren.

 

Dag 7      Kuantan

Vandaag is ter vrije besteding.

 

Dag 8      Kuantan – Malakka

Na het ontbijt vertrekt u naar de historische stad Malakka gelegen aan de zuidwestkust. Sinds 2008 staat Malakka op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U maakt een wandeling door dit fascinerende gebied waarbij u de St. Peter’s Church bezoekt, de oudste kerk in Maleisië die nog steeds in gebruik is. Bewonder de beroemde poort van Port De Santiago en wandel door de ruïnes van St. Paul’s Church. Hierna bezoekt u het Rode Plein die zo genoemd is vanwege de zalmroze gebouwen. Hier staat de roodwitte kerk Christ Church, oorspronkelijk een Nederlands Hervormde Kerk, en daar vlakbij het voormalige Nederlandse Stadhuys. Vervolgens gaat u naar de boeddhistische tempel Cheng Hoon Teng, een van de oudste nog functionerende tempels.

 

Dag 9      Malakka

Vandaag is ter vrije besteding.

Dag 10    Malakka – Kuala Lumpur

Na het ontbijt vertrekt u naar de bruisende stad Kuala Lumpur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Putrajaya, bekend om zijn architectonische bouwwerken. Putrajaya is het administratieve centrum van de federale regering van Maleisië.

 

Dag 11    Kuala Lumpur

Na het ontbijt maakt u een excursie in de omgeving rondom Kuala Lumpur. U rijdt door Maleisische dorpen en maakt een stop bij ’s werelds grootste en meest gerenommeerde tinfabriek de Royal Selangor, wat bekend staat om hun bijzondere vakmanschap. Hierna brengt u een bezoek aan een batikfabriekje. Als laatste staat er een bezoek aan de kleurrijke Batu Caves op het programma. Om bij de ingang van de tempel te komen moet u eerst 272 treden beklimmen maar het is absoluut de moeite waard. Door de lichtinval ziet de grot er schitterend uit en krijgt het geheel iets magisch. De tempel is gedecoreerd met wandschilderingen en veel beelden van hindoegoden. De rest van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u de bruisende hoofdstad verkennen door te dwalen door de smalle straatjes van Chinatown waar op de avondmarkt van alles te koop is. In Petaling Street zijn eetwagentjes die traditionele ma chi (kleefrijst met pinda’s) verkopen. Proeft u ook eens de Sweet patato bal, een knapperig warme zoete aardappel, een heerlijke lekkernij. Vervolgens bezoekt u de Chinese Guan Di Tempel en de Indiase Tempel Sri Maha Mariamman. Als laatste plaats brengt u een bezoek aan Jalan Alor, een straatje met diverse eetstalletjes waar u uw eigen noodle gerecht kunt samenstellen.

 

Dag 12    Kuala Lumpur – Transfer luchthaven

Vandaag vertrekt u naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

 

 

 

 

 

 

C. Zanden
“Een indrukwekkende reis om nooit meer te vergeten.”
C. Zanden Ermelo

Reis naar de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706