Individuele rondreis Singapore en Maleisië

Individuele rondreis Singapore en Maleisië

Vaar naar het Merlion Park
Breng een bezoek aan het rode plein
Ga snorkelen in het Pulau Payar Marine Park
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 dagen Singapore - Maleisië

Deze 14 daagse rondreis begint in Singapore, het kleinste land van Zuidoost-Azië. De bruisende metropool Kuala Lumpur en Malakka met zijn Nederlandse koloniale historie zijn een bezoek meer dan waard. Vervolgens brengt u een bezoek aan Taman Negara, één van de oudste en mooiste regenwouden ter wereld en daarna reist u door naar de enorme theeplantages van de Cameron Highlands. De reis wordt afgesloten op de tropische eilanden Penang en Langkawi.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 14 dagen Singapore - Maleisië

Deze reis start in Singapore. U kunt zelf zien hoe Singapore is getransformeerd van een slaperig vissersdorp naar een wereldstad. U begint met een tochtje op een traditionele boot naar het Merlion Park waar u het Merlion (half vis/half leeuw) standbeeld kunt bekijken. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Marina Bay. U bezoekt het Civic District waar u tijdens het wandelen over de boulevards de historische gebouwen kunt bekijken. Slenter over Orchard Road, een chique winkelstraat in het centrum van de stad.

Wat je in Maleisië zeker zult zien, zijn de hoge torens van de Petronas Twin Towers en de KL-tower. In Kuala Lumpur kun je je te goed doen aan heerlijk Indisch, Maleis, Indiaas of Chinees eten. Nog ouder dan de Amazone zijn de regenwouden van Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld. Je kunt hier over de hoogste hangbruggen ter wereld lopen. Hoog boven de boomtoppen kijk je uit over het enorme oerwoud. Langkawi met zijn 99 kleine omliggende eilandjes, waarvan er slechts drie bewoond zijn, is fantastisch voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Je vindt er prachtige valleien, jungle, ongerepte stranden, en authentieke dorpjes. Deze HSS Azië reis brengt je langs de mooiste plekken van Maleisië en Singapore 

14 dagen Singapore - Maleisië

Dag 1      Singapore

Op het vliegveld van Singapore wordt u opgevangen door een Engels sprekende gids/chauffeur. U wordt met een airconditioned bus opgehaald en aansluitend gaat u lunchen in Little India. Na de lunch krijgt u kort de gelegenheid om Little India op eigen gelegenheid te verkennen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond is er een welkomstdiner in een restaurant.

 

Dag 2      Singapore

Vandaag gaat u Singapore ontdekken. U kunt zelf zien hoe Singapore is getransformeerd van een slaperig vissersdorp naar een wereldstad. U begint met een tochtje op een traditionele boot naar het Merlion Park waar u het Merlion (half vis/half leeuw) standbeeld kunt bekijken. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Marina Bay. Hierna gaat u naar het Civic District waar u tijdens het wandelen over de boulevards de historische gebouwen kunt bekijken. Vervolgens gaat u naar Orchard Road, een chique winkelstraat in het centrum van de stad. Tot slot brengt u een bezoek aan het National Orchid Garden. Hier kunt u wel 60.000 planten en orchideeën bekijken.

 

Dag 3      Singapore – Malakka

In de ochtend vertrekt u richting Johor Bharu, waar u op een andere bus moet overstappen die u naar Maleisië, Malakka zal brengen. Op de grens van Singapore naar Maleisië moet u twee keer uitstappen om de nodige stempels te halen bij het immigratie- en douanekantoor. Omdat de bagage in- en uitgeladen moet worden is het handig als u een koffer op wielen meeneemt. Sinds 2008 staat Malakka op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U maakt een wandeling door dit fascinerende gebied waarbij u de St. Peter’s Church bezoekt, de oudste kerk in Maleisië die nog steeds in gebruik is. Bewonder de beroemde poort van Port De Santiago en wandel door de ruïnes van St. Paul’s Church. Hierna bezoekt u het Rode Plein die zo genoemd is vanwege de zalmroze gebouwen. Hier staat de roodwitte kerk Christ Church, oorspronkelijk een Nederlands Hervormde Kerk, en daar vlakbij het voormalige Nederlandse Stadhuys. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Cheng Hoon Teng Tempel, een van de weinige plaatsen waar de drie pijlers van de Chinese spiritualiteit, het Taoïsme, het Boeddhisme en het Confucianisme onder één dak te vinden zijn.  

 

Dag 4      Malakka – Kuala Lumpur

Na het ontbijt vertrekt u naar de bruisende stad Kuala Lumpur.
 

Dag 5      Kuala Lumpur

Vandaag wordt u opgehaald en bezoekt u de Petronas Twin Towers. Ze steken met hun 88 verdiepingen en 452 meter boven de Skyline van Kuala Lumpur uit. Dit architectonische wonder, welke geïnspireerd werd door de vijf pijlers van de Islam, is het centrum van het ultra moderne Kuala Lumpur. U gaat met de lift omhoog tot de brug die de beide torens met elkaar verbindt. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel. Op Maandags gesloten!

 

Dag 6      Kuala Lumpur – Cameron Highlands

Na het ontbijt vertrekt u via de Noord-Zuid Highway naar het gebergte van de Cameron Highlands. De Cameron Highlands zijn grotendeels begroeid met thee- en groenteplantages. Onderweg stopt u bij de Lata Iskandar waterval. Het water stroomt hier van grote hoogte ruisend naar beneden. De route gaat verder via een kronkelweg met meer dan zeshonderd bochten waarbij u kunt genieten van steeds mooier wordende vergezichten. Zo is de rit naar de Cameron Highlands al een belevenis op zich. Lunch onderweg.

 

Dag 7      Cameron Highlands

In de ochtend rijdt u met een Land Rover naar de Gunung Brinchang, de hoogste berg in de omgeving. Bij helder weer heeft u tijdens de rit een adembenemend uitzicht op de omliggende theeplantages. Vervolgens brengt u een bezoek aan de theeplantage Boh Tea Factory. U krijgt een rondleiding waarna u zelf de thee kunt gaan proeven. Na de lunch brengt u een bezoek aan een vlindertuin, een insectenboerderij, een fruit- en bloemenmarkt, een aardbeienboerderij en de Boeddhistische tempel Sam Poh. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 8      Cameron Highlands – Penang  

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Penang, een rit langs bossen, rubber- en palmolieplantages. Het eiland Penang is een deelstaat aan de westkust van het schiereiland. Het is één van de bekendste vakantiebestemmingen. Niet alleen Georgetown, een stad met een rijke historie is bekend, maar ook het lange strand van Batu Ferringhi met zijn mooie hotels en zijn vergezichten op zee. In 1786 richtten de Britten hier hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. Tegenwoordig hebben Penang en de hoofdstad Georgetown een zeer levendig centrum met een unieke mix van culturen uit het Oosten en Westen. Het eiland is door een 13,5 km lange brug met het vasteland verbonden. Het is één van de langste bruggen in Azië. Onderweg bezoekt u de grottempel Sam Poh Tong met zijn enorme Boeddhabeelden. Na de lunch komt u langs het goed onderhouden Royal Town Kangsar, het oude en nieuwe paleis van de Sultan van Perak. Vervolgens bezoekt u de Ubudiah Moskee en het Istana Kayangan (het Koninklijk museum). Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 9      Penang 

Na het ontbijt maakt u de Hill & Temple Tour. Tijdens deze tour bezoekt u de grootste Boeddhistische Tempel van Zuidoost Azië, Kek Lok Si, waar u een mix van Chinese, Thaise en Birmese bouwstijlen kunt zien. Vervolgens brengt u een bezoek aan Penang Hill waar u met een kabeltrein naar de top gaat van de 833 meter hoge berg. Geniet van het prachtige uitzicht over het eiland en het vasteland. In de avond maakt u met een fietstaxi een ritje door de smalle straatjes van Georgetown waar u langs historische plaatsen rijdt zoals de Kapitan Keling Moskee, St. George’s Church, de Chinese Kamer van Koophandel, Star Publication House en Kuan Yin Teng Tempel. Na de tocht stopt u bij het Red Garden Food Paradise, een populaire plaats voor zowel de lokale bevolking als de toeristen. Hier vindt u niet alleen de beste lokale gerechten, maar ook internationale gerechten.

 

Dag 10    Penang

Vandaag is de dag ter vrije besteding

 

Dag 11    Penang - Langkawi

In de loop van de ochtend vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Langkawi. Daar aangekomen staat de plaatselijke gids u op te wachten. Na het inchecken in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen bij het hotel of een wandeling maken door het omliggende natuurgebied. Lunch en diner is voor eigen rekening.

 

Dag 12    Langkawi

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding.

In de namiddag wordt u opgehaald voor een cruise bij zonsondergang over de Andamanse Zee. De avondtijd is de beste tijd van de dag om te zeilen, aangezien de zon laag aan de hemel staat en de temperatuur aangenaam fris is. Dompel uzelf onder in de vrede en rust van de Andamanse Zee terwijl u ontspant bij het zachte schommelen van het jacht. Geniet van de vliegende vissen die tevoorschijn komen om te spelen op het zeeoppervlak en de majestueuze adelaars die door de lucht cirkelen op zoek naar prooi. Vergeet niet uw zwemkleding aan te doen en een handdoek in te pakken. Om de ervaring compleet te kunt u genieten van een barbecuebuffet.

 

Dag 13    Langkawi

Na het ontbijt maakt u een boottocht door de mangrovebossen van Langkawi. U vaart door het leefgebied van de apen, ijsvogels en varanen. U maakt een stop bij de Bat Cave, waar duizenden vleermuizen aan het plafond hangen. Hierna bezoekt u een viskwekerij waar u zelf de pijlstaartroggen kunt voeren. Met een beetje geluk kunt u de White Head adelaar in het water zien duiken om zijn voedsel te vangen. Op het eind van deze tocht kunt u nog even genieten van de mooie witte stranden van Tanjung Rhu Beach. Voordat u teruggaat naar het hotel wordt u in de gelegenheid gesteld om op eigen kosten te lunchen bij het Floating Fish Farm Restaurant.

 

Dag 14    Langkawi – Transfer luchthaven

Vandaag vertrekt u naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

 

 

 

 

Reis naar het prachtige Singapore en Maleisië

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706