Bezoek bruisend Kuala Lumpur

Bezoek bruisend Kuala Lumpur

Ervaar de jungle van Taman Negara
Beleef het koele Cameron Highlands
Geniet van koloniaal Penang
Vraag Brochure Aan
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

18 dagen Maleisië

Ervaar Maleisië als geen ander met deze 18 daagse rondreis. U bezoekt de wereldstad Kuala Lumpur en wandelt u tevens door de prachtige theeplantages in Cameron Highlands. Ook bezoekt u de 'Parel van de Oriënt' Penang. Geniet van het schitterende uitzicht over het regenwoud van Taman Negara, het oudste en grootste Nationale Park van Maleisië, en zult u zeker genieten van het prachtig tropisch eiland Tioman. Kortom een afwisselende reis met natuur, cultuur en strand.

18 daagse rondreis Maleisië

Inclusief - Exclusief - Hotels

 

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2    Kuala Lumpur

Na aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur wordt u door een Engels sprekende gids opgevangen en naar het centraal gelegen hotel gebracht. De rest    van de dag is ter vrije besteding. In de avond gaat u naar een lokaal restaurant voor een welkomstdiner.

 

Dag 3

Na het ontbijt gaat u tijdens een stadstour het oude en het moderne Kuala Lumpur verkennen. Om te beginnen gaat u naar de Batu Caves die 15 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur liggen. Het eerste wat u ziet is het 42 meter hoge gouden standbeeld van Lord Murugan. Daarnaast ziet u de trap met de 272 traptreden die u naar de grotten brengen. Er lopen veel apen rond die uit zijn op voedsel, dit kunt u kopen in één van de winkeltjes. De grotten zijn in 1892 ontdekt en 400 meter lang en 100 meter hoog. Het is de heilige plaats van de Hindoes in Maleisië. Boven aangekomen kunt u genieten van het mooie uitzicht over de stad. De bekendste grot is de Temple Cave vanwege de Hindoetempels die binnen te vinden zijn. Hierna gaat u naar het stadscentrum waar u de Indiase tempel Sri Maha Mariamman bezoekt en een wandeling maakt door Chinatown, een bijzondere en leuke wijk met overal kraampjes en eettentjes. En tot slot gaat u naar het Merdeka plein dat omringd is met koloniale gebouwen. De rest van de dag bent u vrij om er zelf op uit te gaan.

 

Dag 4  

Vandaag heeft u een vrije dag. Facultatief kunt u deelnemen aan een authentieke Maleisische kookles van ± 6 uren. Na het ontbijt gaat u naar een lokale markt om inkopen te doen waarna er een 3-gangenlunch wordt bereid, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Maleisisch eten is een combinatie van verschillende culturen, voornamelijk Maleis, Chinees, Indiaas, Nyonya en Mamak. Na de kookles kunt u genieten van uw eigen bereide maaltijd waarna u terug wordt gebracht naar uw hotel.

 

Dag 5     Kuala Lumpur - Penang

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Penang. Het eiland Penang is een deelstaat aan de westkust van het schiereiland en wordt ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Het is één van de toeristische bestemmingen in Maleisië. Het eiland is door een 13,5 km lange brug met het vasteland verbonden. Het is één van de langste bruggen in Azië. De hoofdstad George Town is een prachtige stad met een rijke historie. Het is een bruisende stad met winkelcentra, restaurantjes en barretjes. In 1786 richtten de Britten hier hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. Het hotel waar u verblijft is centraal gelegen en heeft een zwembad op de bovenste verdieping. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6

Na het ontbijt gaat u met een trishaw (fietstaxi) de historische stad George Town verkennen. Vanuit het hotel wordt u naar het startpunt Tanjung City Marina gebracht. U brengt eerst een bezoek aan de Clan Jetties, dit is een compleet dorp op palen boven het water waar Chinese immigranten in de 19e eeuw zich vestigden. Ook bezoekt u een Clan huis zoals de Cheah Kongsi, en u komt bij de Hock Teik Cheng Sin Tempel alles te weten over de geheime sociëteit van Penang. U rijdt verder door de nauwe steegjes en straten naar de Lebuh Aceh street waar één van de oudste moskeeën van Penang staat, de Acheen Street Moskee. Een bezoek aan Penang is pas echt compleet als u het lokale eten heeft geproefd.  Er worden verschillende stops gemaakt bij lokale stalletjes. Zo kunt u onderweg genieten van een vroege lunch bij een Chinees eetstalletje. Na deze tour wordt u teruggebracht naar uw hotel en bent u vrij om er op eigen gelegenheid op uit te gaan.

 

Dag 7     Penang - Cameron Highlands

Vandaag vertrekt u naar de Cameron Highlands, gelegen op 1542 meter boven de zeespiegel. Door de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. De  hooglandvlakte is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Door het perfecte klimaat zijn de omstandigheden gunstig om er thee te verbouwen. Het gebied wordt dan ook gekenmerkt door uitgestrekte theeplantages. Naarmate u  hoger de hooglanden in gaat, wordt de weg bochtiger en heeft u een prachtig uitzicht op de regenwouden en plantages. Na aankomst bent u vrij om de omgeving te verkennen of te genieten van thee met scones.

               

Dag 8    

In de ochtend rijdt u per Land Rover naar de Gunung Brinchang, de hoogste berg in de omgeving. Bij helder weer heeft u tijdens de rit een adembenemend uitzicht op de omliggende theeplantages. Onderweg bezoekt u `Mossy Forest`, een prachtig bos waarbij een gids u alles zal vertellen over de bijzondere planten die er te vinden zijn. Vervolgens brengt u een bezoek aan de theeplantage Boh Tea Factory. U krijgt een rondleiding met uitgebreide uitleg over thee waarna u zelf de thee kunt gaan proeven.

               

Dag 9     Cameron Highlands - Taman Negara

Na het ontbijt vertrekt u naar Taman Negara, het oudste en grootste Nationale Park van Maleisië met een oppervlakte van 4343 km². Taman Negara ligt in het midden van het schiereiland. In de avond maakt u kennis met de gids die u meeneemt tijdens een wandeling over een junglepad. U gaat naar een plaats waar u met een beetje geluk nachtdieren kunt observeren.

             

Dag 10  

Na het ontbijt gaat u onder leiding van een gids een wandeling maken naar de voet van de Teresek Hill. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over het regenwoud. Van hieruit gaat u verder het nationale park in. Taman Negara heeft een prachtige flora, er zijn heel veel verschillende planten te bewonderen, maar ook vogels, insecten en reptielen. Bij helder weer kunt u Mount Tahan zien liggen, de hoogste berg op het schiereiland Maleisië.

Hierna loopt u terug naar het resort en is de rest van de dag ter vrije besteding.

             

Dag 11   Taman Negara - Kuantan

Vandaag vertrekt u naar Kuantan, een plaatsje aan de oostkust van het Maleisische schiereiland. Na aankomst checkt u in in het hotel en kunt u de rest van de dag genieten op het nabijgelegen strand of bij het zwembad.

 

Dag 12   Kuantan - Tioman

Na het ontbijt wordt u naar de haven van Mersing gebracht en vanaf hier neemt u de veerboot naar Tioman eiland. Tioman is een prachtig tropisch eiland met een dichte jungle. Alleen tussen de dorpjes en langs de kust lopen paden en wegen. Het eiland wordt omringd door kraakhelder zeewater en er zijn diverse activiteiten zoals snorkelen en duiken, een trekking maken via de ruige junglepaden of ontspannen op de prachtige stranden.

Houdt u er rekening mee dat er geen geldautomaten op dit eiland zijn.

 

Dag 13   Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u het eiland op eigen gelegenheid gaan verkennen.

 

Dag 14   Vandaag heeft u nog een dag om te genieten van dit tropische paradijs met witte stranden en heldere azuurblauwe zee.

 

Dag 15   Tioman - Malakka

Vandaag heeft u na het ontbijt nog even tijd om te genieten van het mooie eiland  voordat u per veerboot terug gaat naar Mersing. Vanaf hier reist u door naar Malakka. Na aankomst checkt u in in het hotel en bent u de rest van de dag vrij. Malakka is een prachtige historische stad die sinds 2008 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft diverse mooie bezienswaardigheden die de eeuwenoude geschiedenis van de stad duidelijk weergeeft. Nederland heeft in het verleden een flinke stempel gedrukt op het stadje.

 

Dag 16  

Vandaag maakt u een tocht door de stad Malakka. U bezoekt historische bezienswaardigheden zoals Porta de Santiago, een fort gebouwd door de Portugezen in 1511 ook bekend als A Famosa, en de ruïnes van de St. Paul’s Kerk dat gebouwd is in het jaar 1521. U gaat ook naar het beroemde Rode Plein waar een Nederlandse gouverneur het Stadhuys liet bouwen. Hiernaast staat de Christ Church waar u ook duidelijk de Nederlandse bouwstijl in terug ziet komen. Tevens bezoekt u Harmony Street, waar u op steenworp afstand van elkaar de Cheng Hoon Teng tempel, de Kampung Keling Moskee en de Sri Poyatha Moorthi Hindu-tempel vindt. Een passende weergave van de 3 belangrijkste culturen van Maleisië die naast elkaar bestaan. Een reis naar Malakka is niet compleet zonder een wandeling te maken door Jonker Street met zijn felgekleurde winkels en verkopers aan beide kanten van de   weg die hun waren verkopen. Er zijn kunstgaleries, antiekwinkels, souvenirwinkels en diverse restaurantjes en eettentjes waar u voor weinig geld lekker kunt eten. Vooral de Chicken Rice ball is erg populair evenals Popiah en de zoete kajang gebakjes.

             

Dag 17   Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Kuala Lumpur voor de terugreis naar Amsterdam.
 

Dag 18   Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief
•  Vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur / Kuala Lumpur - Amsterdam
•  Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)
•  Rondreis volgens programma
•  Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden
•  Engelssprekende reisleiding
•  Logies en ontbijt
•  Lunch op dag 6
•  Diner op dag 2, 7 t/m 10
  
Exclusief
•  Administratiekosten € 27,50 per factuur

   (maximaal 6 personen op 1 factuur)
•  Facultatieve excursies
•  Fooien
•  Lunch op dag 2 t/m 5 en 7 t/m 17
•  Diner op dag 3 t/m 6 en 11 t/m 17
•  Reis- en/of annuleringsverzekering
  
Hotels
Kuala Lumpur – Verdant Hill Hotel****
Penang – Hotel Neo+***
Cameron Highlands – Strawbery Park Resort****
Taman Negara – Mutiara Taman Negara Resort****
Kuantan – Swiss Garden Resort & Spa****
Tioman – Berjaya Tioman Resort****
Malakka – Ibis Melaka Hotel****
Wijzigingen voorbehouden.

Greet van Duivenoord
“Maleisie is een prachtig land en het eten is er fantastisch.”
Greet van Duivenoord Tilburg