11 dagen Sri Lanka

11 dagen Sri Lanka

Yoga en meditatie lessen
Leeuwenrots
Jeepsafari
Vraag Brochure Aan
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

11 dagen Sri Lanka - Yoga en Meditatie

Deze reis bestaat uit 11 dagen Sri Lanka waarin de thema's Yoga en Meditatie centraal staan. Daarnaast bezoekt u vele bezienswaardigheden in dit schitterende land. Aan het eind van de reis zult u helemaal uitgerust en vol nieuwe ervaringen terugkeren naar huis.

Vraag offerte aan

prachtige individuele rondreis Sri Lanka

Boek nu

Algemene informatie 11 dagen Sri Lanka

Een reis voor zowel het lichaam als de ziel. In Sri Lanka verblijft u in hotels die een verscheidenheid aan yoga bieden met Sri Lankese vriendelijkheid. Ook ontdekt u tijdens deze 11 daagse reis de groene theeplantages, de lang verborgen koningssteden, de boeddhistische grotten, tempels en de schitterende natuur van Sri Lanka. 

Ervaar de kunst van Yoga en de rust van het mediteren en geniet van de bijzondere schoonheid van Sri Lanka.

Programma

Dag 1 - Colombo – Gonaduwa

Na aankomst op de luchthaven Katunayake Bandaranayake International (Colombo) wordt u ontvangen door een Engelstalige lokale vertegenwoordiger. U wordt naar het resort in Gonaduwa gebracht. Het resort ligt aan de rand van het Bolgoda meer in een omgeving met een ongerepte en tropische sfeer. In de avond maakt u een boottocht over het Bolgoda meer. Het meer heeft een oppervlakte van 347 vierkante meter en is het grootste, natuurlijke meer in Sri Lanka.

 

Dag 2 - Gonaduwa

Vandaag staat u vroeg op, voor zonopgang. Na een kopje thee, krijgt u een yogales in het Resort. Yoga en meditatie geven de beste resultaten wanneer deze gedaan worden in de vroege uurtjes van de ochtend. De yogalessen worden gegeven door ervaren docenten. Yogalessen zorgen ervoor dat de kern van uw spieren zal verfijnen en die zijn van vitaal belang voor een goede houding en sterke botten. Dit resulteert in een slank en gedefinieerd lichaam. Uw yogales begint om 06:30 uur en duurt ongeveer een uur. U leert de basisprincipes van yoga. Hierna heeft u een half uurtje pauze. Om 08:00 uur krijgt u een inleiding tot meditatie en een korte les over hoe u moet mediteren. Na uw yoga- en meditatieles gaat u ontbijten. In de middag maakt u een drie uur durende fietstocht naar een dorp aan het Bolgoda meer. De inwoners van Sri Lanka zijn erg gastvrij en trots op hun land en cultuur. De huizen zijn traditioneel en elk dorp wordt veelal bewoond door hele familiegeneraties. En het dorpsleven is fascinerend en zeer gezellig.

 

Dag 3 - Gonaduwa

Na het vroege ontbijt krijgt u wederom een yoga- en meditatieles. In de middag gaat u naar de plaats Kalutara wat gelegen is aan de monding van de Kalu Ganga (zwarte rivier). U brengt hier een bezoek aan het karakteristieke herkenningspunt van de stad, de Kalutara Bodhi. Dit is een Boeddhistische tempel met een grote witte dagoba en wordt ook wel Gangatilaka Vihara genoemd. De tempel is in de jaren 60 gebouwd op de plek waar vroeger het Nederlandse Fort van Kalutara stond en heeft vele muurtekeningen die het leven van Boeddha laten zien.

 

Dag 4 - Gonaduwa – Kandy

U begint ook deze dag met een yoga- en meditatieles. Vervolgens vertrekt u naar de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. De oude koningsstad Kandy is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters en is prachtig gelegen in een groen heuvellandschap. Kandy staat tegenwoordig bekend als het centrum van de traditionele cultuur.

 

Dag 5 - Kandy

In de ochtend gaat u naar één van de grootste trekpleisters in Kandy, de Tempel van de tand, Dalada Maligawa. Hier wordt de heilige tand van Boeddha bewaard. De tempel stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. Als bezoeker krijgt u de tand zelf niet te zien want deze is veilig opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Het wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de Inner Tempel. Alleen het buitenste kistje wordt drie keer per dag aan pelgrims en toeristen getoond. Voor het betreden van de tempel dient u kleding te dragen die uw knieën en schouders bedekken, ook mag u de tempel alleen blootsvoets betreden. Vervolgens gaat u naar het Nilambe Meditatie Centrum, aan de rand van Kandy. Dit centrum is gelegen in een prachtige omgeving boven een theeplantage en staat bekend als één van de beste meditatiecentra van Sri Lanka. De leraar van het Meditatie Centrum benadrukt de aspecten van de boeddhistische traditie met de nadruk op metta (liefdevolle vriendelijkheid) en mindfulness in het dagelijks leven. In de middag brengt u een bezoek aan de botanische tuin Peradeniya. In de 14e eeuw zijn de tuinen aangelegd voor de koning maar in 1821 door de Engelsen tot botanische tuinen omgevormd. De tuinen worden zeer goed onderhouden en het gebied is zo’n 67 ha groot. Er zijn ongeveer 5500 soorten planten en bloemen te bewonderen, heel veel oude bomen, een kruidentuin en een orchideeënhuis, kortom een plaats waar u heerlijk kunt wandelen. Na dit bezoek maakt u een stadstour door Kandy. En u sluit de dag af met een bezoek aan de traditionele dansuitvoering van de Kandydansers. De prachtig uitgedoste dansers beelden een reeks van ceremoniën uit op ritmische muziek en gezang.

 

Dag 6 - Kandy – Dambulla

Na ontbijt vertrekt u naar Dambulla. Onderweg bezoekt u in Matale een tuin waar allerlei specerijen zoals peper, kaneel, kruidnagelen, cacao etc. worden verbouwd. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel gaat u naar Sigiriya voor de beklimming van de Leeuwenrots die ongeveer 200 meter hoog is. De Leeuwenrots stamt uit de 5e eeuw en was het bolwerk van Koning Kasyapa die bovenop de rots zijn paleis en fort bouwde. Van het complex zijn de restanten van de muren en een aantal waterreservoirs bewaard gebleven. Via een aantal trappen en een wenteltrap bereikt u halverwege de schilderingen (fresco`s) van vrouwenfiguren, de zogenaamde Hemelse Maagden. Daarna gaat u verder tot u op het platform aankomt waar de gigantische leeuwenpoten zich bevinden. Van daaruit klimt u via smalle steile trappen naar de top waar de klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving van Sigiriya. Voor deze excursie dient u goed ter been te zijn. Goede schoenen/sandalen zijn aan te bevelen.

 

Dag 7 - Dambulla – Minneriya National Park

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla. Dit is een complex van historische tempels die ook op de lijst van werelderfgoederen staan. Dambulla bestaat uit een serie tempels daterend uit de 1e eeuw voor Christus, gebouwd in rotsformaties op de top van de 125 meter hoge berg. De klim via de vele trappen is zwaar maar is zeker de moeite waard. In de vijf heilige grotten, ook wel Raja Maha Vihara genoemd, bevinden zich Boeddhistische muurschilderingen met een oppervlakte van maar liefst 2100 vierkante meter, een 15 meter lange liggende Boeddha en 157 levensgrote beelden van Boeddha’s en goden. In de middag maakt u een jeepsafari in het Minneriya National Park. Het Minneriya National park heeft een oppervlakte van 8889 ha en de thuisbasis van wilde olifanten, herten, vele watervogels en met een beetje geluk ziet wellicht ook sambars en luipaarden. Verder is het park bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir waar vooral tijdens het droge seizoen wilde olifanten komen baden.

 

Dag 8 - Dambulla – Gonaduwa

Vandaag vertrekt u weer naar Gonaduwa, een rit van ongeveer vijf uren. Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U zou een wandeling kunnen maken langs het Bolgoda meer. In de avond zou u een meditatieles kunnen volgen.

 

Dag 9 - Gonaduwa

Vandaag staat u vroeg op voor uw yoga- en meditatieles. Hierna gaat u ontbijten en heeft u de middag ter vrije besteding. In de vroege avond maakt u een boottocht over het Bolgoda meer. Vanwege de vele mangrove in het meer is er een diversiteit aan vissoorten zoals de Barramundi, Travilly en Barracuda’s. Tijdens deze boottocht kunt u zien hoe de lokale vissers te werk gaan. Ze hanteren nog een primitieve techniek om garnalen te vangen, genaamd “Ja-Kotuwa”. Het zijn bamboeverdelers die in het midden van het meer worden geplaatst als val en ’s nachts verlicht worden door middel van olielampen.

 

Dag 10 - Gonaduwa – Colombo        

Na het ontbijt gaat u naar Colombo. Aan het begin van de middag maakt u een stadstour door Colombo met eerst een bezoek aan de noordelijk gelegen wijk ‘Het Fort’ wat tegenwoordig het commerciële centrum is. Hier staan grote kantoorgebouwen, het World Trade Center, winkelcentra, de Klokkentoren en de Anglicaanse St. Peters Kerk. Ook de invloed van de Nederlanders is terug te zien in de Wolvendael kerk. In de wijk Pettah ziet u de levendige markten en bazaars. En u bezoekt het Nationaal Museum met een mooie collectie antiek en kunst uit Sri Lanka. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan zowel een Boeddhistische als een Hindoetempel.

 

Dag 11 - Colombo – Luchthaven 

De reis zit er weer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht. Colombo – 1 nacht ???

 

Highlights

- Yoga en meditatie lessen

- Leeuwenrots

- Gouden Tempel van Dambulla

- Jeepsafari

 

Overnachtingen

3 nachten Gonaduwa

2 nachten Kandy

2 nachten Dambulla

2 nachten Gonaduwa

1 nacht Colombo

Bert en Johanna
“Wij hebben een heel mooie reis meegemaakt, complimenten voor HSS!”
Bert en Johanna Sri Lanka
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706