14 dagen Sri Lanka

14 dagen Sri Lanka

Olifantenweeshuis in Pinnawela
Leeuwenrots
Yala national Park
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 dagen Sri Lanka

In deze 14 daagse reis ontdekt u het prachtige Sri Lanka, laat u verbazen over de prachtige natuur en diverse landschappen. Tijdens deze indrukwekkende reis bezoekt u vele hoogtepunten die het land te bieden heeft.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 14 dagen Sri Lanka

Tijdens deze reis laten we u kennis maken met de diversiteit van het land. Zo staat een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela op het programma. Beklim de 200 meter hoge Leeuwenrots om de restanten van het oude koninkrijk te bekijken. Door het koloniale verleden bezit Sri Lanka een schat aan geschiedenis. Dit ziet u vooral terug in Nuwara Eliya waar duidelijk te zien is dat het vroeger een Britse kolonie was. 

Sri Lanka heeft diverse nationale parken en een jeepsafari is dan ook zeker aan te raden. De schoonheid van het weelderige groene binnenland, de tropische warmte, de spirituele rust van mediterende monniken en de mooie stranden dragen bij aan een bijzondere reiservaring.

Programma

Dag 1 - Colombo – Negombo

Na aankomst op het Katunayake Bandaranayake International vliegveld staat de gids en/of chauffeur u hier op te wachten. Het vliegveld ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Colombo. Met een bus vertrekt u naar het vissersdorp Negombo waar u incheckt in het hotel. Na het inchecken kunt u even uitrusten van de lange reis. In de middag maakt u een wandeling door de hoofdstraat waarbij u een kerk bezoekt en een Hindoe tempel. Daarna gaat u een leuke boottocht maken door de mangrove.

 

Dag 2 - Negombo – Polonnaruwa

Vroeg in de ochtend staat er een prachtige excursie naar het beroemde olifantenweeshuis in Pinnawela op het programma. Hier worden olifanten opgevangen die ziek zijn of verstoten door hun moeder. Het is een prachtig gezicht om de kudde te zien baden in de rivier. Na het baden kunt u zien hoe de jongen met de fles worden gevoed. Hierna brengt u een bezoek aan de historische tempels van Dambulla die ook op de lijst van werelderfgoederen staan. Dambulla bestaat uit een serie tempels daterend uit de 1e eeuw voor Christus, gebouwd in rotsformaties op de top van de 125 meter hoge berg. De klim via de vele trappen is zwaar maar is zeker de moeite waard. In de vijf heilige grotten, ook wel Raja Maha Vihara genoemd, bevinden zich behalve fresco’s, ook een 15 meter lange liggende Boeddha en 150 levensgrote beelden van Boeddha’s en goden.

 

Dag 3 - Sigiriya – Polonnaruwa

Na het ontbijt gaat u al heel vroeg in de ochtend naar Sigiriya voor de beklimming van de Leeuwenrots die ongeveer 200 meter hoog is. De Leeuwenrots stamt uit de 5e eeuw en was het bolwerk van Koning Kasyapa die bovenop de rots zijn paleis en fort bouwde. Van het complex zijn de restanten van de muren en een aantal waterreservoirs bewaard gebleven. Via een aantal trappen en een wenteltrap bereikt u halverwege de schilderingen (fresco`s) van vrouwenfiguren, de zogenaamde Hemelse Maagden. Daarna gaat u verder tot u op het platform aankomt waar de gigantische leeuwenpoten zich bevinden. Van daaruit klimt u via smalle steile trappen naar de top waar de klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving van Sigiriya. Voor deze excursie dient u goed ter been te zijn. Goede schoenen/sandalen zijn aan te bevelen. Voor diegenen die niet de trappen op willen/kunnen, bestaat er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het museum wat dichtbij de Leeuwenrots ligt. Hierna brengt u een bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa. Polonnaruwa was in de 11e en de 12e eeuw de hoofdstad van het land. Onder koning Parakramabahu kende de stad de grootste groei. Hij bouwde een enorm waterreservoir en gaf opdracht tot het bouwen van kloosters, tempels, paleizen, zwembaden en Boeddhistische beelden. Van Polonnaruwa zelf resten alleen nog de ruïnes maar u krijgt een goed beeld van de grootsheid van dit oude Koninklijke complex. Het hoogtepunt zijn de vier uit de rots van Gal Vihara gehouwen Boeddhabeelden. Naast de 14 meter liggende Boeddha staat een andere Boeddha van 7 meter en twee zittende Boeddha`s. De stad raakte na de 14e eeuw in verval en werd pas in de 19e eeuw (her)ontdekt door Britse archeologen.

 

Dag 4 - Polonnaruwa – Kandy

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Onderweg bezoekt u in Matale een tuin waar allerlei specerijen zoals peper, kaneel, kruidnagelen, cacao etc. worden verbouwd. Hier wordt ook de lunch gebruikt. De oude koningsstad Kandy is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters en is prachtig gelegen in een groen heuvellandschap. Kandy staat tegenwoordig bekend als het centrum van de traditionele cultuur. In de middag gaat u naar één van de grootste trekpleisters in Kandy, de Tempel van de tand, Dalada Maligawa. Hier wordt de heilige tand van Boeddha bewaard. De tempel stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. Als bezoeker krijgt u de tand zelf niet te zien want deze is veilig opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Het wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de Inner Tempel. Alleen het buitenste kistje wordt drie keer per dag aan pelgrims en toeristen getoond. Voor het betreden van de tempel dient u kleding te dragen die uw knieën en schouders bedekken, ook mag u de tempel alleen blootsvoets betreden. Daarna gaat u een traditionele dansuitvoering meemaken van de Kandydansers. De prachtig uitgedoste dansers beelden een reeks van ceremoniën uit op ritmische muziek en gezang.

 

Dag 5 - Kandy

In de ochtend brengt u een bezoek aan de botanische tuin Peradeniya. In de 14e eeuw zijn de tuinen aangelegd voor de koning maar in 1821 door de Engelsen tot botanische tuinen omgevormd. De tuinen worden zeer goed onderhouden en het gebied is zo’n 67 ha groot. Er zijn ongeveer 5500 soorten planten en bloemen te bewonderen, heel veel oude bomen, een kruidentuin en een orchideeënhuis, kortom een plaats waar u heerlijk kunt wandelen. In de middag maakt u per tuk-tuk een stadstour door Kandy.

 

Dag 6 - Kandy – Nuwara Eliya

Na het ontbijt vertrekt u van Kandy naar Nuwara Eliya. Omdat Nuwara Eliya op een hoogte van ongeveer 1889 meter gelegen is kan het er ’s avonds koud zijn. Het is nog duidelijk te zien dat het vroeger een Britse kolonie was aan de bouwstijlen van de huizen en hotels. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de uitgestrekte theeplantages. Er wordt een bezoek gebracht aan een theefabriek waar u het proces van theeblaadjes naar thee kunt zien en natuurlijk kunt u hier zelf ook een kop thee proeven.

 

Dag 7 - Nuwara Eliya

Vandaag heeft u een vrije dag maar er zijn diverse facultatieve excursies beschikbaar. De chauffeur/gids zal de mogelijkheden (en kosten) aan u doorgeven. Een aanrader voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Nationale Park Horton Plains. Tijdens de ± 3 uur durende wandeling over de hoogvlakte door een landschap van grasland, afgewisseld met bos en bergpieken, kunt u waarschijnlijk herten, apen en hagedissen zien. Het uitzicht vanaf World`s End, waaronder de afgrond ruim 1600 meter lager ligt, is bij helder weer werkelijk adembenemend. Via bospaden komt u bij de mooie waterval Baker`s Fall. Deze wandeling is niet zwaar en u hoeft niet veel te klimmen of te dalen. Draagt u wel goede wandelschoenen en neemt u regenkleding mee.

 

Dag 8 - Nuwara Eliya – Tissamaharama

Vandaag vertrekt u door de bergen naar de plaats Tissamaharama de uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabij gelegen nationale parken Bundala en Yala. In de namiddag kunt u optioneel een jeepsafari maken door Bundala nationaal park. Dit park is favoriet onder de vogelliefhebbers want er zitten ongeveer 150 verschillende soorten vogels. Daarnaast zijn er olifanten, krokodillen, apen en andere dieren te vinden.

 

Dag 9 - Tissamaharama

Vandaag gaat u vroeg in de ochtend naar Yala National Park. In een open jeep gaat u een safari maken door het grootste natuurpark van Sri Lanka. Het is de beste plaats  om wilde olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien. Het is het leefgebied van meer dan 130 verschillende diersoorten. Tijdens de safari kunt u met een beetje geluk beren, waterbuffels, herten, wilde zwijnen, varanen, apen, krokodillen en vele vogelsoorten spotten. De kans om een luipaard te zien is klein maar aanwezig. Na de jeepsafari gaat u terug naar het hotel.

 

De rest van de middag heeft u vrij en zou u Hambantota op eigen gelegenheid kunnen gaan verkennen. Hambantota is een typische vissersplaats. Hier bevinden zich de eeuwenoude zoutwinningsgebieden. In 1765 veroverden de Nederlanders deze plaats en bouwden een fort om het gebied te beschermen. Op een heuvel staat nog een rondstenen fort, de Martello-toren. Een leuke bezienswaardigheid van Hambantota zijn de vissers die hun koopwaar aanbieden op het strand en de markt.

 

Dag 10 - Tissamaharama – Hikkaduwa

Na het ontbijt vertrekt u naar de kustplaats Hikkaduwa. Tijdens de rit kunt u de paalvissers bewonderen die vanaf een paal hun hengel in het water uitgooien. Dit levert mooie plaatjes op. Het is gebruikelijk om hier een kleine bijdrage voor te betalen. Onderweg naar Hikkaduwa komt u door de oude vestingstad Galle, een havenplaats waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1663 een fort bouwde. Tijdens een stadswandeling kunt u zelf zien dat het Hollandse verleden nog duidelijk aanwezig is en is het niet moeilijk om een voorstelling te maken hoe het koloniale leven hier ooit geweest is. Enkele straatnamen zijn zelfs nog in het Nederlands. Een bezoek aan de Nederlandse Hervormde Kerk is zeker de moeite waard evenals de Groote Kerk en het bastion Utrecht. Tijdens een wandeling langs de brede muren van het fort heeft u een prachtig uitzicht over het plaatsje en de zee.

 

Dag 11 - Hikkaduwa

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 12 - Hikkaduwa

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 13 - Hikkaduwa – Negombo

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Negombo. U heeft de dag ter vrije besteding in dit visserdorp. U kunt relaxen bij het hotel of souvenirs kopen in de hoofdstraat. Negombo is gelegen op een half uur rijden van de luchthaven.

 

Dag 14 - Negombo – luchthaven Colombo

Vandaag vertrekt u naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

 

Highlights

- Olifantenweeshuis in Pinnawela

- Leeuwenrots

- Tempel van de tand, Dalada Maligawa

- Yala National Park

 

Overnachtingen

1 nacht Negombo

2 nachten Polonnaruwa

2 nachten Kandy

2 nachten Nuwara Eliya

2 nachten Tissamaharama

3 nachten Hikkaduwa

1 nacht Negombo

Bert en Johanna
“Wij hebben een heel mooie reis meegemaakt, complimenten voor HSS!”
Bert en Johanna Sri Lanka
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706