Amazing Thailand
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Amazing Thailand

Tijdens deze 15 daagse rondreis maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van het boeddhistische Thailand.

Algemene informatie 15 dagen Thailand

Thailand telt ca. 62 miljoen inwoners en is ongeveer 22x zo groot als Nederland. De natuur van Noord-Thailand is schitterend; bossen, bergen en rijstvelden gelegen in groene valleien. Hier treft u de bergstammen aan die trouw zijn aan oude gebruiken en gewoonten. Bangkok heeft veel te bieden zoals markten, tempels, parken, musea en natuurlijk een bruisend uitgaansleven. Thailand is een land van karakteristieke bergvolken, prachtige tempels en paradijselijke zandstranden en eilanden. 

Vriendelijkheid, behulpzaamheid en respect domineren dit intrigerende land. De inwoners van Thailand praktiseren het Theravada-boeddhisme en zijn fervente aanhangers van het koningshuis. De Thai staan bekend om hun tolerante houding jegens andere culturen en hun vriendelijkheid jegens toeristen. De hotelaccommodaties zijn schoon en altijd goed verzorgd.

Programma

Dag 1    

Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Bangkok

Op het vliegveld van Bangkok wordt u door een Nederlandssprekende Thaise gids opgevangen. Er staat een airconditioned bus voor u klaar waarmee u naar het hotel wordt gebracht. De middag is ter vrije besteding. In de avond gaat u naar de pier waar u aan boord gaat van een Wan Fah. Een Wan Fah is een traditionele boot in Noord-Thaise stijl. Op deze luxueuze boot kunt u genieten van een welkomstdiner op de Chao Phraya rivier met Thaise dans en muziek.

 

Dag 3

Vandaag gaat u verschillende tempels bekijken. Als eerste bezoekt u de Wat Traimit tempel met als belangrijkste attractie het 3 meter hoge en 5,5 ton zware massief gouden Boeddhabeeld. Vervolgens gaat u naar de Wat Pho Tempel, de oudste en grootste tempel van Bangkok. Hier vindt u het 46 meter lange en 15 meter hoge vergulde beeld van een liggende Boeddha. Als laatste bezoekt u het immense terrein waar het Koninklijke Paleis staat. Hier staat ook de Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het van jade gemaakte beeldje is 66 centimeter hoog en één van de meest vereerde beelden van Thailand. Aansluitend stapt u op een traditionele longtailboot en vaart u door de klongs, de kanalen van Bangkok. Onderweg maakt u een stop bij een kunstenaarsdorpje waar een poppenvoorstelling wordt gegeven en passeert u de Wat Arun tempel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel: U kunt ’s avonds met een tuk tuk een tour maken door de straten van Bangkok. Bezoek de diverse eetstalletjes en geniet van het Thaise eten.

 

Dag 4     Bangkok - Kanchanaburi

 Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Kanchanaburi. De rit vanuit Bangkok voert u langs zout- en rijstvelden. In Ratchaburi stapt u aan boord van een longtailboot en vaart u naar de drijvende markt Damnoen Saduak. Na aankomst in Kanchanaburi bezoekt u het oorlogskerkhof van de geallieerde krijgsgevangenen die tijdens de bouw van de Birmaspoorlijn in W.O. II omkwamen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het museum en de beroemde brug over de rivier Kwai. Als laatste maakt u vanaf het stationnetje River Kwai Bridge met de trein een ritje over de Birmaspoorlijn.

 

Dag 5     Kanchanaburi – Ayutthaya – Chiang Mai

Vandaag brengt u een bezoek aan de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. In 1767 werd Ayutthaya aangevallen en verwoest door de Birmezen en kwam er een eind aan dit koninkrijk. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van Ayutthaya. Eén van de belangrijkste tempels is de Wat Phra Sri Sanphet. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de avond vertrekt u per nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai.

 

Dag 6     Chiang Mai

Na aankomst op het treinstation in Chiang Mai gaat u eerst ontbijten. Daarna brengt u een bezoek aan de Wat Phrathat Doi Suthep, deze tempel ligt op een berg met een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Er zijn twee manieren om het tempelcomplex te bereiken, via een trap (309 treden) of met een lift. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Optioneel: Wilt u zelf de geheimen van de Thaise keuken ontdekken op een leuke manier? Dan is deze excursie iets voor u. In de avond gaat u bij een Thaise familie in het dorp San Ton Pao een traditionele maaltijd bereiden. Een mooie manier om meer te weten te komen over de Thaise cultuur en de mensen beter te leren kennen tijdens het gezamenlijke diner van de gerechten die uzelf heeft bereid.

 

Dag 7     Vandaag is ter vrije besteding.

Optioneel: Een fietstocht door Chiang Mai inclusief een boottocht over de Mae Ping rivier. Er is geen betere manier om de omgeving van Chiang Mai te verkennen dan per fiets. U wordt met een pick-uptruck opgehaald bij het hotel die u naar het startpunt brengt. Nadat u de fiets heeft opgehaald fietst u door een afwisselend landschap naar de ruïnes van de eeuwenoude tempels Wat Pu Pia en Wat E-Gang. Daarna fietst u naar Wat Chai Mongkol waar u op de boot stapt voor een tocht over the Mae Ping Rivier. Tijdens het varen krijgt u een goede indruk van het landelijke leven langs de rivier. Bij een Thaise boerderij kunt u kennis maken met de bewoners en genieten van een traditionele lunch die bestaat uit de ‘khao soi’ noedelsoep, een specialiteit uit het noorden van Thailand. Hierna gaat u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. 

 

Dag 8     Chiang Mai – Chiang Rai

Na het ontbijt vertrekt u naar Chiang Rai waar u na aankomst gaat inchecken in het hotel. In de middag staat er een mooie tour op het programma. U bezoekt de Wat Rong Kun, ook wel bekend als de Witte tempel. Daarna brengt u een bezoek aan Mae Fah Luang Art & Cultural Park, waar u diverse kunstwerken uit de Lanna en Thai cultuur kunt bezichtigen. Er staan kleine moderne tempels, Boeddhabeelden en houten huizen.

 

Dag 9     Vandaag bezoekt u diverse bergvolkeren. U begint met een bezoek aan de Akha en Yao bergstammen. Thailand huisvest verschillende etnische minderheden, beter bekend als de 'hilltribes'. De bergstammen hebben allemaal hun eigen identiteit, klederdracht, cultuur, religie en taal. De Akha bergstam vindt zijn oorsprong in Tibet en behoort tot één van de armste etnische minderheden van Thailand. De oorsprong van de Yao bergstam bevindt zich in China en wordt nog steeds sterk beïnvloed door de Chinese tradities. Vervolgens rijdt u naar Chiang Saen, een stad gelegen aan de oevers van de Mekong. Verspreid over de stad bevinden zich ruïnes van het Chiang Saen Koninkrijk uit 1325. Hierna maakt u kennis met de beruchte Gouden Driehoek.

U maakt met een longtail boot een tocht over de rivier de Mekong. Ook brengt u een bezoekje aan het bescheiden, maar interessante opiummuseum in Sop Ruak. Het dorp Mae Sai, aan de grens met Birma is de laatste plaats die u bezoekt. In de hoofdstraat van Mae Sai brengen Birmese kooplui hun goederen aan de man.

             


Dag 10
    Chiang Rai – Bangkok – Hua Hin

Na het ontbijt vertrekt u met een binnenlandse vlucht van Chiang Rai naar Bangkok. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok staat een gids u op te wachten en wordt u naar het hotel in Hua Hin gebracht. Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand en heeft een kilometers lang strand waar altijd wel een plekje voor uw handdoek te vinden is. Er heerst een gezellige drukte maar er is geen uitbundig nachtleven. Er zijn dan ook nauwelijks bars of nachtclubs. Er is een diversiteit aan dag- en avondmarkten waar u de keuze heeft uit een groot assortiment. Een bezoek aan de Nightmarket is zeker de moeite waard. Er staan kraampjes met een uitgebreid aanbod van kleding, schoenen, handtassen, souvenirs en lokale ambachten.

 

Dag 11 t/m 14   Vrije dagen.

 

Dag 15    In de ochtend wordt u met de bus naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor de vlucht   naar Amsterdam waar u in de avond aankomt.


Aantal nachten per plaats:

Bangkok (2), Kanchanaburi (1), nachttrein (1), Chiang Mai (2), Chiang Rai (2), Hua Hin (5)

 

Highlights:

Welkomstdiner aan boord van een Wan Fah

Tocht per longtailboot door de klongs

Bezoek aan de mooiste tempels van Thailand

Birmaspoorlijn en brug over de rivier Kwai

Op bezoek bij diverse bergstammen

Hotels

Bangkok – Grand China Hotel****

Kanchanaburi – Royal Riverkwai Resort & Spa***

Ayuthaya – Krungsri River Hotel****

Chiang Mai – Amora Hotel****

Chiang Rai – Khamthana the Colonial Hotel Chiangrai****

Hua Hin – Amari Hua Hin****+

Wijzigingen voorbehouden.

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam – Bangkok / Bangkok – Amsterdam met Eva Air

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Binnenlandse vlucht Chiang Rai – Bangkok

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3 t/m 6, 8 en 9

♦ Diner op dag 2 en 3

♦ Vertrekbelasting Thailand

 
 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Diner op dag 4 t/m 13

♦ Lunch op dag 2, 7, 10 t/m 14

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

 

Janssens en Houben
“Wat een geweldige reis! We zullen HSS en deze reis aanbevelen!”
Janssens en Houben Thailand
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706