Individuele rondreis Thailand

Individuele rondreis Thailand

Bezoek de drijvende markt in Damnoen Saduak,
Reis naar de eeuwenoude tempels van Ayutthaya
Maak kennis met de gouden driehoek
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

13 dagen Thailand

Deze 13 daagse Thailand individuele rondreis heeft veel te bieden voor de cultuurliefhebber: van bruisende moderne steden zoals Bangkok en Chiang Mai, tot historische plaatsen zoals Kanchanaburi en een heerlijke keuken voor de culinaire fijnproever. Maar ook de natuurliefhebber komt in Thailand volop aan zijn trekken.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 13 dagen Thailand

Een Thailand vakantie is de zachte introductie tot Azië voor diegene die dit continent voor het eerst bezoeken. De bevolking is vriendelijk en de keuken is internationaal befaamd. De inwoners van Thailand praktiseren het Theravada-boeddhisme en zijn fervente aanhangers van het koningshuis.

Een Thailand rondreis kan je het hele jaar door ondernemen. Van mei tot en met oktober is het natte seizoen, waarbij de zon ook regelmatig schijnt. In het binnenland kan je prachtige ruïnes en tempelcomplexen vinden die uit een periode voor Angkor in Cambodja dateren. De golf van Thailand leent zich het beste voor strandvakanties van juni tot en met september. De Andamanse kust, is het beste tussen november tot en met maart te bezoeken.

Programma

Dag 1      Bangkok

Na aankomst op het vliegveld van Bangkok wordt u opgevangen door een Engelssprekende gids en/of chauffeur. Er staat airconditioned vervoer voor u klaar die u naar het hotel in Bangkok brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds is er een romantische welkomst dinercruise op de Chao Praya rivier.

 

Dag 2      Bangkok

Vandaag gaat u verschillende tempels bekijken. Als eerste bezoekt u de Wat Traimit tempel met als belangrijkste attractie de 3 meter hoge en massief gouden Boeddhabeeld. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho Tempel de oudste en grootste tempel van Bangkok. Als laatste bezoekt u het immense terrein waar het Koninklijk Paleis staat. Hier staat ook de Wat Phra Keaw, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Aansluitend stapt u op een traditionele longtailboot en vaart u door de klongs, de kanalen van Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 3      Bangkok – Kanchanaburi

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Kanchanaburi. U gaat naar Ratchaburi waar u met een longtailboot naar Damnoen Saduak, de drijvende markt gaat. Aangekomen in Kanchanaburi bezoekt u het oorlogskerkhof van de geallieerde krijgsgevangenen die tijdens de bouw van de Birmaspoorlijn in W.O. II omkwamen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het oorlogsmuseum en de beroemde brug over de rivier Kwai. Als laatste maakt u vanaf het stationnetje River Kwai Bridge met de trein een ritje over de Birmaspoorlijn.

 

Dag 4      Kanchanaburi – Chiang Mai  

Vandaag brengt u een bezoek aan de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. In 1767 werd Ayutthaya aangevallen en verwoest door de Birmezen en kwam er een eind aan dit koninkrijk. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van Ayutthaya. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Sri Sanphet. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de avond vertrekt u per nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai.

 

Dag 5      Chiang Mai

Na aankomst op het treinstation in Chiang Mai gaat u eerst ontbijten. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Wat Phrathat Doi Suthep, deze tempel ligt op een berg met een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Er zijn twee manieren om het tempelcomplex te bereiken, via een trap (309 treden) of met een lift. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 6      Chiang Mai

Vrije dag.

 

Dag 7      Chiang Mai – Chiang Rai

Na het ontbijt vertrekt u naar Chiang Rai. Na aankomst bezoekt u de Wat Rong Kun, ook bekend als de Witte tempel. Daarna brengt u een bezoek aan Mae Fah Luang Art & Cultural Park, waar u diverse kunstwerken uit de Lanna en Thai cultuur kunt bezichtigen.

 

Dag 8      Chiang Rai

Vandaag begint u met een bezoek aan de Akha en Yao bergstam. Thailand huisvest verschillende etnische minderheden, beter bekend als de 'hilltribes' (bergstammen).  De bergstammen hebben allemaal hun eigen identiteit, klederdracht, cultuur, religie en taal. Vervolgens rijdt u naar Chiang Saen, een stad aan de oevers van de Mekong. Verspreid over de stad bevinden zich ruïnes van het Chiang Saen Koninkrijk uit 1325. Hierna maakt u kennis met de beruchte Gouden Driehoek. U maakt met een longtail boot een boottocht over de rivier de Mekong. Ook brengt u een bezoekje aan het bescheiden, maar interessante opiummuseum in Sop Ruak. Het plaatsje Mae Sai, aan de grens met Birma is vandaag de laatste plaats die we bezoeken. In de hoofdstraat van Mae Sai verkopen Birmese kooplui hun koopwaar.

 

Dag 9      Chiang Rai – Hua Hin

Na het ontbijt vertrekt u per binnenlandse vlucht van Chiang Rai naar Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok staat de gids u op te wachten, om u naar het kustplaatsje Hua Hin te brengen.

 

Dag 10-13 Hua Hin

Vrije dagen.

 

Dag 14    Transfer luchthaven Hua Hin

De reis zit er alweer op. Middels een transfer wordt u naar de luchthaven van Hua Hin gebracht.

 

Kees Pieterse
“Een mooie reis met goede hotels en begeleiding.”
Kees Pieterse Utrecht

Van Bangkok tot Chiang Mai, beleef Thailand

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706