Individuele rondreis Thailand

Individuele rondreis Thailand

Ga op excursie naar het Erawan National park
Breng een bezoek aan het Long Neck bergvolk
Ervaar de drijvende markt van Damnoen Saduk
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

22 dagen Thailand

Een prachtige 22 daagse rondreis door het land van de glimlach. Bij deze Individuele rondreis van HSS zult u onder andere de volgende steden bezoeken: Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Rai, Chiang Mai, Pai, Mae Hong Son en Phuket. Een reis gevuld met hoogtepunten!

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1      Bangkok

U vliegt naar Bangkok waar u op het vliegveld wordt opgevangen door een Engelssprekende Thaise gids. U wordt met een airconditioned bus opgehaald en naar het hotel gebracht. De middag is ter vrije besteding. In de avond gaat u naar de pier waar u aan boord gaat van de Wan Fah. Op deze prachtige boot kunt u genieten van een welkomstdiner op de Chao Praya rivier onder het genot van Thaise dans en muziek.

 

Dag 2      Bangkok

Vandaag gaat u verschillende tempels bekijken. Als eerste bezoekt u de Wat Traimit tempel met als belangrijkste attractie het 3 meter hoge en 5,5 ton zware massief gouden Boeddhabeeld. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho Tempel de oudste en grootste tempel van Bangkok. Hier vindt u het 46 meter lange en 15 meter hoge vergulde beeld van een liggende Boeddha. Als laatste bezoekt u het immense terrein waar het Koninklijk Paleis staat. Hier staat ook de Wat Phra Keaw, de tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het van jade gemaakte beeldje is 66 centimeter hoog en één van de meest vereerde beelden van Thailand. Aansluitend stapt u op een traditionele longtailboot en vaart u door de klongs, de kanalen van Bangkok. Onderweg maakt u een stop bij een kunstenaarsdorpje waar een poppenvoorstelling wordt gegeven en passeert u de Wat Arun tempel.

*Optioneel: U kunt ’s avonds met een tuk tuk een tour maken door de straten van Bangkok. Bezoek de diverse eetstalletjes en geniet van het Thaise eten.

 

Dag 3      Bangkok – Kanchanaburi

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Kanchanaburi. U gaat naar Ratchaburi waar u met een longtailboot naar Damnoen Saduak, de drijvende markt gaat. Aangekomen in Kanchanaburi bezoekt u het oorlogskerkhof van de geallieerde krijgsgevangenen die tijdens de bouw van de Birmaspoorlijn in W.O. II omkwamen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het oorlogsmuseum en de beroemde brug over de rivier Kwai.

 

Dag 4      Kanchanaburi

Vandaag maakt u vanaf het station Tha Kilen met de trein een ritje over de beruchte Birma dodenspoorlijn. Aansluitend bezoekt u het indrukwekkende Hell Fire Pass Memorial Museum dat op een integere manier over de geschiedenis van de spoorlijn vertelt. De pass is in 1943 aangelegd door krijgsgevangenen en is berucht omdat velen hier zijn gestorven.

In de middag gaat u naar het Erawan National Park. Dit park heeft een oppervlakte van 550 km2 en heeft de mooiste watervallen van Thailand. De watervallen bestaan uit zeven trappen. De verschillende trappen zijn te bereiken via een avontuurlijk pad door de jungle. Onderaan iedere waterval is een kristalheldere poel waar u een verfrissende duik kunt nemen. 

 

Dag 5      Kanchanaburi – Ayutthaya

Vandaag vertrekt u naar de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. In 1767 werd Ayutthaya aangevallen en verwoest door de Birmezen en kwam er een eind aan dit koninkrijk. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van Ayutthaya. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Sri Sanphet. Hier bekijkt u de oude stadsruïnes. 

 

Dag 6      Ayutthaya – Sukhothai

Na het ontbijt rijdt u naar Lop Buri waar u een bezoek brengt aan de Khmer-tempel Phra Prang Sam Yot, van oorsprong een Hindoe heiligdom gebouwd in de 13e eeuw. Vervolgens bezoekt u de apentempel San Phra Kan. Hierna reist u verder naar Phitsanulok. Deze stad is vooral bekend door de tempel Wat Phra Si Rattana Mahathat waar één van de bekendste Boeddhabeelden staat. In een Boeddha gieterij, Buddha Casting Factory, worden bronzen Boeddhabeelden nog op traditionale wijze gegoten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar Sukhothai.

  

Dag 7      Sukhothai

Vandaag staat er een mooie excursie op het programma. Met een saleng, een gemotoriseerde fietstaxi, gaat u het Thaise platteland bezoeken en het dorpsleven ervaren. De tocht gaat door lokale dorpjes en er wordt onderweg regelmatig gestopt op interessante plaatsen. Zo bezoekt u een werkplaats waar manden wordt gemaakt en indien mogelijk kunt u een houten Thais huis bezichtigen. Onderweg wordt er voor de lunch gestopt bij een eenvoudig, authentiek eetstalletje. Uiteraard gaat u ook naar het Sukhothai Historical Park, een UNESCO Werelderfgoed met prachtige tuinen, ruïnes, Boeddhabeelden en monumenten. 

 

Dag 8      Sukhothai – Chiang Rai

Na het ontbijt rijdt u naar Lampang. Hier gaat u een rit met paard en wagen maken waarbij u de bekende tempels Wat Phra That Lampang Luang en Wat Pra Kaew Don Tao bezoekt. Na de lunch reist u verder naar Chiang Rai. 

 

Dag 9      Chiang Rai

Vandaag begint u met een bezoek aan de Akha en Yao bergstam. Thailand huisvest verschillende etnische minderheden, beter bekend als de 'hilltribes' (bergstammen).  De bergstammen hebben allemaal hun eigen identiteit, klederdracht, cultuur, religie en taal. De Akha bergstam vindt zijn oorsprong in Tibet en behoren tot de armste etnische minderheid van Thailand. De oorsprong van de Yao bergstam bevindt zich in China en wordt nog steeds sterk beïnvloed door de Chinese tradities. Vervolgens rijdt u naar Chiang Saen, een stad aan de oevers van de Mekong. Verspreid over de stad bevinden zich ruïnes van het Chiang Saen Koninkrijk uit 1325. Hierna maakt u kennis met de beruchte Gouden Driehoek. U maakt met een longtail boot een boottocht over de rivier de Mekong. Ook brengt u een bezoekje aan het bescheiden, maar interessante opiummuseum in Sop Ruak. Het plaatsje Mae Sai, aan de grens met Birma is vandaag de laatste plaats die u bezoekt. In de hoofdstraat van Mae Sai verkopen Birmese kooplui hun koopwaar.

 

Dag 10    Chiang Rai – Chiang Mai

Na het ontbijt bezoekt u enkele bijzondere bezienswaardigheden van Chiang Rai. Zo brengt u een bezoek aan Wat Rong Kun, ook wel bekend als de Witte tempel. Daarna bezoekt u Mae Fah Luang Art & Cultural Park, waar u diverse kunstwerken uit de Lanna en Thai cultuur kunt bezichtigen. Na de lunch vertrekt u naar Chiang Mai.

 

Dag 11    Chiang Mai

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Wat Phrathat Doi Suthep, deze tempel ligt op een berg met een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Er zijn twee manieren om het tempelcomplex te bereiken, via een trap (309 treden) of met een lift. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Optioneel: U kunt met een tuk tuk Chiang Mai gaan verkennen ook in culinair opzicht.

 

Dag 12    Chiang Mai

Vandaag is ter vrije besteding.

*Optioneel: Een halve dagtocht in de omgeving van Chiang Mai. Een fietstocht door de ruïnes van eeuwenoude tempels en de mooie omgeving. Aansluitend een boottocht over the Ping Rivier waarbij u bij een Thais huis een traditionele lunch gebruikt.

 

Dag 13    Chiang Mai – Pai

Vandaag rijdt u via een prachtige route door de bergen naar Pai. De grote koffers blijven achter in het hotel. U neemt alleen handbagage mee. U rijdt door een prachtig natuurgebied waarbij u onderweg stopt bij een lokale markt en de Pong Duet heetwaterbronnen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u de tempel Wat Nam Hoo, een van oorsprong oud klooster. Vlakbij Pai bezoekt u het dorpje Ban Santichon, voornamelijk bewoond door gevluchte Yunnanese Chinezen. De huizen zijn gebouwd in de typische Chinese stijl. 

 

Dag 14    Pai – Mae Hong Son

Vandaag rijdt u verder naar Mae Hong Son. Onderweg stopt u bij de Tham Pla visgrot. De omgeving is heuvelachtig, koel en bosrijk en ademt een zeer ontspannen sfeer uit. De bijzondere trekpleister hier is een diepe holle grot vol met duizenden Phluang vissen. Vervolgens gaat u naar de Lod Grotten waar de beek Nam Lod doorheen stroomt. Het is fascinerend om te zien hoe het water van de ingang tot de uitgang van de grot 500 meter omlaag stroomt. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Lahu en Lisu bergstammen. De Lahu bergstam wordt ook wel Musser genoemd en in de Noord Thaise bergen wonen er wel 40.000. Na de lunch in een lokaal restaurant reist u verder na Mae Hong Son en stopt u onderweg bij de bekende spa van Pu Klon. Liefhebbers kunnen hier genieten van een heerlijke gezichtsbehandeling met modder.

Hierna kunt u nog 3 verschillende tempels gaan ontdekken, de Wat Chong Klang, Wat Chong Kam en de Wat Phrathat Doi Kong Mu. 

 

Dag 15    Mae Hong Son

Na het ontbijt staat er deze morgen een indrukwekkend bezoek gepland aan het Long Neck bergvolk. Met een boot vaart u over de Pai rivier waarna u aankomt bij de giraffe vrouwen, oftewel de Karen lange nekkenstam. De nekken van de vrouwen zijn verfraaid met geelkoperen ringen, sinds hun vlucht 20 jaar geleden uit Birma zijn zij een belangrijke toeristische attractie gebleken. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u naar Mae La Noi om de Kaew Komol grot te bezoeken. Vervolgens gaat u naar het district Mae Sariang, gelegen in een vallei en omringd door bergen en bossen. Hier wonen vooral immigranten uit het zuiden van China, de zogenaamde Shan en een mengeling van bergstammen, zoals de Karen, Lawa en Hmong. 

 

Dag 16    Mae Hong Son – Chiang Mai

Voor het ontbijt maakt u een wandeling naar de dichtstbijzijnde lokale markt. Na het ontbijt bezoekt u het Mae Sariang Museum. In dit kleine museum geeft men enige uitleg over de gewoontes en gebruiken van de bewoners in dit gebied. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u terug naar Chiang Mai met onderweg een stop in het Ob Luang National Park, door de Thaise bevolking ook wel de Grand Canyon genoemd. 

 

Dag 17    Chiang Mai – Phuket

In de loop van de dag vertrekt u per binnenlandse vlucht naar Phuket.

*Er zijn diverse optionele tours beschikbaar. De gids kan u hier over informeren.

 

Dag 18-21 Phuket

Vrije dagen.

 

Dag 22    Transfer luchthaven Phuket

De reis zit er alweer op. Middels een transfer wordt u naar de luchthaven van Phuket gebracht.

 

 

  

 

Amy Verbruggen
“Een ultime vakantie in een aangenaam tempo”
Amy Verbruggen Thailand

Reis naar het land van de glimlach, Thailand

Boek nu
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706