Individuele rondreis Thailand

Individuele rondreis Thailand

Dinercruise over de Chao Praya rivier
Beleef Bangkok per fiets
Breng een bezoek aan Ayutthaya
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

5 dagen Thailand

In Bangkok proef je meteen de sfeer van Azië. Overal is bedrijvigheid en leven. De kruidige geuren op straat van de vele eetkraampjes en de vrolijk gekleurde tuktuk’s brengen u graag naar één van de vele tempels. Geniet van de Thaise keuken tijdens een romantische diner cruise op een typische Wan Fah-boot. Bezoek Chinatown per fiets door smalle bochtige straatjes en vaar met een longtailboot door de kanalen en ervaar waarom Bangkok ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Fiets door de prachtige landelijke omgeving langs de vergeten rijstvelden van de stad. Kortom ontdek Bangkok met deze 5 daagse reis.

Vraag offerte aan

Boek 5 dagen Thailand

Boeken

Algemene informatie 5 dagen Thailand

Thailand telt ca. 62 miljoen inwoners en is ongeveer 22x zo groot als Nederland. De natuur van Noord-Thailand is schitterend; bossen, bergen en rijstvelden gelegen in groene valleien. Hier treft u de bergstammen aan die trouw zijn aan oude gebruiken en gewoonten. Bangkok heeft veel te bieden zoals markten, tempels, parken, musea en natuurlijk een bruisend uitgaansleven. Thailand is een land van karakteristieke bergvolken, prachtige tempels en paradijselijke zandstranden en eilanden. 

Vriendelijkheid, behulpzaamheid en respect domineren dit intrigerende land. De inwoners van Thailand praktiseren het Theravada-boeddhisme en zijn fervente aanhangers van het koningshuis. De Thai staan bekend om hun tolerante houding jegens andere culturen en hun vriendelijkheid jegens toeristen. De hotelaccommodaties zijn schoon en altijd goed verzorgd.

Programma

Dag 1 Bangkok (D)

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgevangen door een Engelssprekende gids en/of chauffeur, die u gedurende de reis zal begeleiden. U wordt naar het hotel in Bangkok gebracht. In de avond maakt u een romantische dinercruise op een typische Thaise Wan Fah-boot. De cruise voert u over de Chao Praya rivier. Tijdens het diner kunt u niet alleen genieten van de Thaise keuken, maar ook van Thaise muziek en dans. De lunch is vandaag voor eigen rekening.

 

Dag 2 Bangkok (L)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Jim Thompson Huis. Dit traditionele en charmante Thaise huis bestaat uit een zestal teakhuizen op palen en is één van de beste musea van Thailand. De Amerikaanse Jim Thompson verhuisde na de Tweede Wereldoorlog naar Thailand en heeft de Thaise zijde-industrie nieuw leven in geblazen. Hij werd een beroemdheid en groeide uit tot een mythe toen hij in 1967 tijdens een trektocht in de Cameron Highlands (Maleisië) verdween. Naast ondernemer was Jim Thompson ook een enthousiaste verzamelaar van antiek en kunst. In zijn voormalige woonhuis, dat sinds zijn verdwijning eigendom is van Thailand, is een museum ingericht met zijn schitterende collectie. U luncht in een lokaal restaurant. Na de lunch maakt u een fietstocht. U begint de tocht in het hart van Chinatown met de smalle, bochtige straatjes. Door alle geluiden en geuren komen uw zintuigen tot leven. Vervolgens steekt u de Chao Praya rivier over in een klassieke longtailboot. U vaart door de kanalen en zult ervaren waarom Bangkok ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. U ziet de klassieke houten paalwoningen, moeders die kleding wassen en de gezelligheid van kinderen die de verfrissing van het water zoeken. Na deze boottocht fietst u door een rustige, landelijke omgeving waar u geniet van de vergeten rijstvelden van de stad. Na dit landelijke uitstapje gaat u weer terug naar het even boeiende Chinatown. Het diner is vandaag voor eigen rekening.

 

Dag 3 Bangkok (L)

Vandaag gaat u eerst naar de voormalig tweede hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Ayutthaya werd door de Birmezen in het jaar 1767 geheel vernietigd wat resulteerde in de instorting van het Koninkrijk. U bekijkt de oude stadsruïnes en bezoekt de tempels Wat Chai Wattanaram, Wat Phramongkol Bophit, Wat Phra Srisanphet en de Wat Yai Chaimongkol. Na de lunch onderweg brengt u een bezoek aan het Bang Pa-In Zomerpaleis. Het paleis is gelegen aan de oevers van de Chao Praya rivier in de wijk Bang Pa-In. Het paleis dateert uit de 17e eeuw en bestaat uit meerdere gebouwen en bouwstijlen zoals de Thaise, Chinese en Victoriaanse, wat het geheel een unieke uitstraling geeft. De paleistuinen bieden een grote variatie aan bloemen en planten. Tegenwoordig doet het paleis vooral dienst als zomerresidentie voor de Koninklijke familie. Het paleis is deels toegankelijk voor het publiek. Na dit bezoek gaat u terug naar Bangkok. Het diner komt vandaag voor eigen rekening.

 

Dag 4 Bangkok

Vandaag heeft u een vrije dag. Er zijn facultatieve excursies beschikbaar. De gids kan u hierbij helpen. De lunch en het diner zijn vandaag voor eigen rekening.

 

Dag 5 Bangkok

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Dinercruise over de Chao Praya rivier

- Fietstocht Bangkok

- Ayutthaya

- Bang Pa-In Zomerpaleis

 

Overnachtingen

4 nachten Bangkok

Janssens en Houben
“Wat een geweldige reis! We zullen HSS en deze reis aanbevelen!”
Janssens en Houben Thailand
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706