Volledig Verzorgde Reizen naar Thailand

Volledig Verzorgde Reizen naar Thailand

Vaar over de beroemde River Kwai
Inclusief vluchten, accommodatie en excursies
Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiding
Bekijk onze Reizen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Thailand informatie

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost Azië en grenst aan Maleisië, Cambodja, Laos en Myanmar. Tijdens een reis door Thailand kunt u kennismaken met de diversiteit van dit prachtige land. Het heeft een schitterende natuur met bergen, rivieren, regenwouden en rijstvelden gelegen in groene valleien. In de hooggelegen gebieden kunt u kennismaken met het bijzondere Longnek bergvolk. Verder staat Thailand bekend om de vele indrukwekkende tempels en ruïnes en het zuiden om de prachtige stranden waar u heerlijk kunt snorkelen en duiken. Het is dan ook één van de populairste verre bestemmingen onder de Nederlanders.

Thailand, land van de Boeddha, glimlach en respect

Thailand, het voormalige Siam, bestaat uit een oppervlakte van 513.115 km² en is opgedeeld in 76 provincies. Het land wordt in het noorden en westen begrensd door Birma, het huidige Myanmar, in het zuiden door Maleisië in het noorden en oosten door Laos en in het zuidoosten door Cambodja. Thailand telt 62 miljoen inwoners, en is ongeveer 22x zo groot als Nederland. Het grootste deel van de inwoners van Thailand beschouwt zichzelf als Thai. Van de etnische minderheden zijn de bergstammen in Noord Thailand het opvallendst, maar de grootste groep wordt gevormd door de Chinezen. 

Thailand is er in geslaagd onafhankelijk te blijven. De meeste inwoners wonen in de vruchtbare, met talloze rijstvelden bezaaide centrale laagvlakte en in de hoofdstad Bangkok. In het noorden domineert de prachtige natuur; bossen, bergen, rijstvelden gelegen in groene valleien en een aantal nationale parken. Het noordoosten echter is een vlak en droog gebied terwijl er in het zuiden de beste stranden en eilanden te vinden zijn. 

 

Bevolking

In Thailand wonen 69,5 miljoen mensen, waarvan zo'n 8 miljoen in de hoofdstad Bangkok.

De bevolking in Thailand is erg vriendelijk, behulpzaam en gemakkelijk in de omgang. Het is dan ook geen toeval dat Thailand vaak het ‘land van de glimlach’ wordt genoemd.

Thailand staat bekend om haar tolerante houding jegens andere culturen en hun vriendelijkheid jegens toeristen. De buitenlandse bezoeker wordt beschouwd als een geschenk van de goden. De hotelaccommodaties zijn schoon en altijd goed verzorgd. Het personeel is hartelijk en de service ronduit prima! De bewoners van Thailand treden u met een glimlach tegemoet! Vriendelijkheid, behulpzaamheid en respect domineert dit intrigerende land. Zie en beleef de fascinerende natuur van Thailand met haar karakteristieke bergvolken, prachtige tempels en paradijselijke zandstranden en eilanden. Het is kortom ons streven om de bezoeker een zo goed mogelijke indruk te geven van het echte Thailand met haar indrukwekkende cultuur. 

 

Godsdienst

Thailand is een boeddhistisch land. Het boeddhisme is meer een levenswijze dan een geloof. Ruim 94% van de Thai is Boeddhist. Samen met de monarchie is het Boeddhisme de belangrijkste bindende kracht binnen de Thaise samenleving het speelt een belangrijke rol in het leven van de Thai en komt op diverse manieren naar voren in het dagelijks leven.

 

Taal

De officiële voertaal is het Thai. In de hotels en de internationale restaurants kunt u met Engels terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn, spreken nauwelijks Engels.

 

Klimaat

Thailand kent drie weerseizoenen: Zeer warm en droog van maart t/m mei. April is de warmste maand. Warm met regenperiodes van juni t/m oktober. Deze periode wordt ook wel de moesson genoemd. Het is dan warm en vochtig. Het is normaal dat er een keer per dag een heftige onweersbui voorkomt. Daarvoor en daarna zijn er doorgaans flinke periodes met zonnig weer. De maanden juli, augustus en september zijn de natste maanden. Positieve kanten kent dit weertype ook. Zo zijn er groene rijstvelden te zien, is er daardoor veel activiteit op het platteland waar te nemen en zijn er vele tropische fruitsoorten te koop zoals Rambutan, mangistan, longan, lychee enz. Het is koel van oktober t/m februari. Droog en lagere temperaturen (toch nog steeds 25 graden en hoger). Doorgaans helder en stralend weer. Een populaire tijd voor de reiziger, maar vaak volgeboekte vliegtuigen en accommodatie en hogere prijzen. De globale weersveranderingen zijn ook in Thailand doorgedrongen. Vandaar dat Thailand het gehele jaar goed is te bereizen. 

 

Klimaattabel Thailand (Bangkok)

 

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Max. temperatuur

31

32

33

35

33

32

32

31

31

31

30

30

Zonuren per dag

9

9

9

9

7

6

6

5

5

6

8

9

Dagen met neerslag

3

3

4

7

16

18

16

17

20

18

12

5

Bovenstaand: het gemiddelde temperatuur weer (klimaat). Bronnen: Weeronline en klimaatinfo.


Flora en Fauna

In Thailand komen veel verschillende dieren en planten voor. Dit komt onder andere doordat Thailand een redelijk langgerekt land is en omdat er veel hoogteverschil is. Er zijn op dit moment 102 nationale parken, waaronder 19 zeereservaten. Het noorden en noordoosten zijn bergachtig en begroeid met teakwouden, esdoorns en rijstvelden. Het centrale laagland is het centrum van de rijstteelt. En in het weelderig begroeide zuiden van Thailand vindt u langs de kust veel mangrovebossen met garnalenkwekerijen. Daarnaast liggen voor de kust in het zuiden natuurlijk de eilandjes met paradijselijke stranden.

Deze overvloed aan vegetatie zorgt voor een grote hoeveelheid wilde dieren zoals: tijgers, olifanten, neushoorns, beren, apen, tapirs, herten, gibbons, luipaarden en niet te vergeten de duizenden soorten kevers, vlinders, vogels en vissen.

 

Geldzaken 

De munteenheid is de Thaise Baht (THB). 

 

Tijdverschil 

Het tijdsverschil met Thailand bedraagt in de zomer 5 uur. In de winter is het 6 uur later. 

 

Elektriciteit 

Over het algemeen treft u in alle hotels normale stopcontacten aan met 220 Volt. 

 

Feestdagen 

In Thailand telt men via de Boeddhistische jaartelling. En de nationale feestdagen, die vaak verbonden zijn met de religie en het oogstseizoen, zijn vaak afhankelijk van de maankalender. Om deze reden wisselen deze feestdagen jaarlijks. 
Het Chinees Nieuwjaar is geen nationale feestdag, maar wordt vooral in Bangkoks Chinatown luidruchtig gevierd. Het valt meestal rond eind januari/begin februari. 
Van 13 t/m 15 april wordt Songkran gevierd, één van de meest uitbundige feestdagen in Thailand. Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar en heeft zich van een zuiver religieus evenement ontwikkeld tot een groots feest ter ere van het water in het warme seizoen. De festiviteiten gaan gepaard met veel watergespetter waarbij toeristen niet worden ontzien. Songkran is uniek om eens mee te maken. 
Tijdens feestdagen kan het voorkomen dat overheidskantoren, postkantoren, banken en sommige winkels gesloten zijn. Het grootste deel van de toeristische attracties zijn bijna altijd wel open. 

 

Vaccinaties

Hoewel vaccinaties in Thailand niet verplicht zijn, worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en soms buiktyfus wel aanbevolen. Daarnaast wordt voor bepaalde gebieden het gebruik van malariatabletten aanbevolen. Voor actuele informatie adviseren we u om minimaal twee maanden voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts, Thuisvaccinatie.nl of de plaatselijke GG&GD.

 

Visum

Alleen bij een verblijf langer dan 30 dagen dient u een visum aan te vragen. Tot een verblijf van 30 dagen heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Bij binnenkomst hoeft u alleen een arrivalcard in te vullen. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw visum kijkt u dan op de volgende website: www.visumcentrale.nl/schonestreven.

Onze gespecialiseerde reizen