12 dagen Cambodja - Zuid Vietnam

12 dagen Cambodja - Zuid Vietnam

Angkor Thom
Tra Su Cajuput Forest
Cruise Mekong Rivier met 1 overnachting op de boot
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

12 dagen Cambodja - Zuid Vietnam

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met twee prachtige landen in Zuidoost Azië, het bijzondere Cambodja en het schitterende zuiden van Vietnam. In Cambodja is uw bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor in Siem Raep één van de absolute hoogtepunten van uw reis. In Phnom Penh maakt u een stadstour en bezoekt u de indrukwekkende Killing Fields. In Vietnam vindt u een eeuwenoude historie met veel exotische tempels en pagodes, paleizen met lotusvijvers en fascinerende markten, maar ook de moderne stad Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. U bezoekt de Cu Chi tunnels en de waterrijke Mekong Delta met de drijvende markten en kleine dorpjes.

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 Siem Raep

Na aankomst op de luchthaven van Siem Raep treft u buiten uw gids en/of chauffeur. Met airconditioned vervoer wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 2 Siem Raep

Deze dag staat in het teken van het grootste en meest indrukwekkende religieuze bouwwerk ter wereld, het tempelcomplex van Angkor. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmerrijk waar Khmervorsten in een periode van 600 jaar vele tempels hebben gebouwd in de dichte jungle van Cambodja. Met uitzondering van Angkor Wat waren alle tempels overwoekerd door de jungle. Het tempelcomplex van Angkor telt meer dan 30 hoofdcomplexen met tempels, baden en beelden. Een deel ervan ligt nog steeds verscholen in de oerwouden. U bezoekt vandaag tempelcomplex Angkor Thom. Dit complex is in de 12e eeuw gebouwd om de overwinning op het rijk Champa te eren. Het herbergt zowel Hindoeïstische als Boeddhistische tempels en het 300 meter lange olifantenterras van de Lepra Koning. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Dit complex is in de 11e eeuw gebouwd en met een tempel van maar liefst 65 meter hoog de grootste in de wereld. Angkor Wat staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 3 Siem Raep – Phnom Penh

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Facultatief kunt u een mooie boottocht maken over het grootste meer van Cambodja, Tonlé Sap. Het Tonlé Sap-meer is bijzonder te noemen vanwege de wisselende stromingen. Tijdens het regenseizoen kan de Mekong Rivier, welke in verbinding staat met het Tonlé Sap-meer, de hoeveelheid water niet aan waardoor het meer twee keer zo groot wordt. In de droge periode stroomt dit water weer terug naar de Mekong Rivier. Door deze stroming leven de mensen aan de oevers in huizen op palen. Daarnaast kent het gebied vele Vietnamese drijvende huizen. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het dagelijks leven langs de oevers. In de middag vertrekt u naar de sfeervolle hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

 

Dag 4 Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour door Phnom Penh. U bezoekt het Koninklijke paleis wat in 1913 gebouwd is en een prachtig voorbeeld is van de typische Khmer architectuur. Het paleis is nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie, maar een deel is te bezichtigen door het publiek. Vooral de Wat Preah Keo, ook wel Zilveren Pagode genoemd, is indrukwekkend. Deze wordt zo genoemd omdat de vloer bestaat uit ruim 5000 tegels van zilver. Daarnaast staan er vele Boeddhabeelden, waaronder een beeld van massief goud, ingelegd met meer dan 2000 edelstenen. Ook staat u tijdens deze stadstour stil bij het verleden van Cambodja. Zo bezoekt u het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng Museum is hier na de bevrijding van Phnom Penh in 1979 gevestigd en was een voormalige school die in 1975 werd overgenomen door de Rode Khmer voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd gebruikt als gevangenis en martelkamer. Vele duizenden Cambodjaanse burgers zijn hier gemarteld en later ter dood gebracht in de Killing Fields. Om u als bezoeker een idee te geven van de daden die op de Killing Fields plaats hebben gevonden is er een monument geplaatst welke is opgebouwd uit schedels. Dit monument staat voor de duizenden slachtoffers welke zijn gevallen tijdens gedwongen werkzaamheden of geëxecuteerd zijn.

 

Dag 5 Phnom Penh – Chau Doc

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de middag wordt u naar de haven gebracht en vanaf hier gaat u met de snelle boot naar Chau Doc (Vietnam)

 

Dag 6 Chau Doc – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u naar Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta. Onderweg brengt u een bezoek aan het Tra Su Cajuput Forest. Het is de habitat voor vele kolonies watervogels, vleermuizen en zeer zeldzame bedreigde reptielen.

 

Dag 7 Can Tho

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Eind van de ochtend wordt u naar de haven gebracht waar u zult inschepen op een mooie comfortabele boot, waar u 1 nacht op zult verblijven. Na een verfrissend welkomstdrankje wordt u rond geleid aan boord en naar uw hut gebracht. Tijdens lunch (inclusief) begint de boot te varen. Leun achterover en kijk naar het fantastische landschap en het dagelijks leven op en rond de Mekong. In de middag kunt u van boord voor een begeleide wandeling door een dorp en de omliggende boomgaarden en rijstvelden. Hierna gaat u terug aan boord en kunt u op het dek genieten van de zonsondergang. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner (inclusief) aan boord.

 

Dag 8 Can Tho – Ho Chi Minh City

Rond 6.30 uur begint de boot weer te varen en kunt u genieten van de zonsopgang. Onder het genot van een ontbijt kunt u langs de oever zien hoe exotische vruchten wordt gedroogd en kijken naar de bouw van houten schepen. Na het ontbijt stapt u over op een klein bootje die u naar de drijvende markt van Cai Be of Cai Rang brengt. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Na de lunch wordt u naar uw hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

 

Dag 9 Ho Chi Minh City

Na het ontbijt staat een stadstour op het programma met bezoek aan het park voor het “Hotel de Ville”, het standbeeld van Ome Ho, het postkantoor en de Notre Dame kerk. Ook een bezoek aan de Chinese wijk Cholon met bezichtiging van de Thien Hau Pagode en de Binh Tay groothandelsmarkt mag niet ontbreken. De middag bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad nog wat meer te verkennen.

 

Dag 10 Ho Chi Minh City

Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U gaat naar Tay Ninh, alwaar zich de Cao Dai hoofdtempel bevindt. De Cao Dai tempels zijn erg kleurrijk en rijkelijk versierd. We zullen proberen de dienst van 12 uur mee te maken. Hierna gaat u de Cu Chi tunnels bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen.

 

Dag 11 Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 12 Ho Chi Minh City – luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht.

 

Highlights

- Angkor Thom

- Tuol Sleng Museum

- Tra Su Cajuput Forest

- Cruise Mekong Rivier met 1 overnachting op de boot

 

Overnachtingen

2 nachten Siem Raep

2 nachten Phnom Penh

1 nacht Chau Doc

1 nacht Can Tho

1 nacht Mekong Rivier

4 nachten Ho Chi Minh City

Joke
“Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad in meerdere opzichten.”
Joke Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706