12 dagen Zuid Vietnam – Cambodja

12 dagen Zuid Vietnam – Cambodja

Cao Dai Tempel
Boottocht Mekong rivier
Killing fields en Tempelcomplex Angkor
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

12 dagen Zuid Vietnam – Cambodja

Deze bijzondere rondreis brengt u langs de prachtige bezienswaardigheden van Vietnam en Cambodja waarbij u onder andere de steden Ho Chi Minh City, Can Tho, Chau Doc, Phnom Penh en Siem Raep bezoekt.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 12 dagen Vietnam en Cambodja

U reis start in Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. U verkent zowel deze charmante stad als de beroemde nabijgelegen, Cu Chi Tunnels. De volgende bestemming Can Tho zorgt voor een ontspannen boottocht op de Mekong Rivier in de plaats Ben Tre. Uiteraard bezoekt u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho, waar het een komen en gaan is van handelaren die per boot hun waren verhandelen.

Dan is het tijd om Vietnam te verlaten en het volgende land te ontdekken: Cambodja. U wordt naar de haven van Chau Doc gebracht waar u met een snelle boot naar het sfeervolle hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh wordt gebracht. U bezoekt uiteraard ook Siem Reap, waar u het wereldwonder Angkor Wat bezoekt, een zeer indrukwekkend tempelcomplex.

Programma

Dag 1 - Ho Chi Minh City

Na aankomst op de luchthaven in Ho Chi Minh City (Saigon) treft u buiten uw gids en/of chauffeur. Met airconditioned vervoer wordt u naar het hotel in Ho Chi Minh City gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 2 - Ho Chi Minh City

Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U gaat naar Tay Ninh, alwaar zich de Cao Dai hoofdtempel bevindt. De Cao Dai tempels zijn erg kleurrijk en rijkelijk versierd. We zullen proberen de dienst van 12 uur mee te maken. Hierna gaat u de Cu Chi tunnels bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen.

 

Dag 3 - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt staat een stadstour op het programma met bezoek aan het park voor het “Hotel de Ville”, het standbeeld van Ome Ho, het postkantoor en de Notre Dame kerk. Ook een bezoek aan de Chinese wijk Cholon met bezichtiging van de Thien Hau Pagode en de Binh Tay groothandelsmarkt mag niet ontbreken. De middag bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad nog wat meer te verkennen.

 

Dag 4 - Ho Chi Minh City – Can Tho

Na het ontbijt vertrekt u voor een ontspannen boottocht op de Mekong Rivier in de plaats Ben Tre. In de middag vertrekt u naar het hotel in Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta.

 

Dag 5 - Can Tho – Chau Doc

Na het ontbijt bezoekt u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Hierna vertrekt u naar de plaats Chau Doc, een kleine stad in de Mekong Delta. Optioneel kunt u in de middag een bezoek brengen aan Tra Su Cajuput Forest.

 

Dag 6 - Chau Doc – Phnom Penh

Vroeg in de ochtend word u naar de haven van Chau Doc gebracht waar u de snelle boot neemt naar de sfeervolle hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u door middel van een transfer naar uw hotel gebracht.

 

Dag 7 - Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour door Phnom Penh. U bezoekt het Koninklijke paleis wat in 1913 gebouwd is en een prachtig voorbeeld is van de typische Khmer architectuur. Het paleis is nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie, maar een deel is te bezichtigen door het publiek. Vooral de Wat Preah Keo, ook wel Zilveren Pagode genoemd, is indrukwekkend. Deze wordt zo genoemd omdat de vloer bestaat uit ruim 5000 tegels van zilver. Daarnaast staan er vele Boeddhabeelden, waaronder een beeld van massief goud, ingelegd met meer dan 2000 edelstenen.

Ook staat u tijdens deze stadstour stil bij het verleden van Cambodja. Zo bezoekt u het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng Museum is hier na de bevrijding van Phnom Penh in 1979 gevestigd en was een voormalige school die in 1975 werd overgenomen door de Rode  Khmer voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd gebruikt als gevangenis en martelkamer. Vele duizenden Cambodjaanse burgers zijn hier gemarteld en later ter dood gebracht in de Killing Fields. Om u als bezoeker een idee te geven van de daden die op de Killing Fields plaats hebben gevonden is er een monument geplaatst welke is opgebouwd uit schedels. Dit monument staat voor de duizenden slachtoffers welke zijn gevallen tijdens gedwongen werkzaamheden of geëxecuteerd zijn.

 

Dag 8 - Phnom Penh

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 9 - Phnom Penh – Siem Raep

Vandaag vervolgt u uw reis naar Siem Reap. Onderweg rijdt u door een vlak landschap met vele rijstvelden. U stopt bij een lokale markt waar insecten verhandeld worden die een delicatesse zijn in Cambodja. De specialiteit van deze markt is de gefrituurde Tarantula spin. Verder zal er gestopt worden bij een brug die meer dan 1000 jaar geleden door de Khmer is aangelegd. De brug verkeerd in een goede staat en wordt nog steeds gebruikt. Siem Reap is een bruisende stad gelegen bij de legendarische tempels van Angkor.

 

Dag 10 - Angkor

Deze dag staat in het teken van het grootste en meest indrukwekkende religieuze bouwwerk ter wereld, het tempelcomplex van Angkor. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmerrijk waar Khmervorsten in een periode van 600 jaar vele tempels hebben gebouwd in de dichte jungle van Cambodja. Met uitzondering van Angkor Wat waren alle tempels overwoekerd door de jungle. Het tempelcomplex van Angkor telt meer dan 30 hoofdcomplexen met tempels, baden en beelden. Een deel ervan ligt nog steeds verscholen in de oerwouden. U bezoekt vandaag tempelcomplex Angkor Thom. Dit complex is in de 12e eeuw gebouwd om de overwinning op het rijk Champa te eren. Het herbergt zowel Hindoeïstische als Boeddhistische tempels en het 300 meter lange olifantenterras van de Lepra Koning. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Dit complex is in de 11e eeuw gebouwd en met een tempel van maar liefst 65 meter hoog de grootste in de wereld. Angkor Wat staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 11 - Siem Raep

Vandaag heeft u een vrije dag waarin u in de gelegenheid wordt gesteld om zelf nog enkele tempelcomplexen te bezoeken. U kunt de tempelcomplexen bezoeken door bijvoorbeeld een fiets te huren bij het hotel.

U kunt er ook voor kiezen om facultatief een mooie boottocht te maken over het grootste meer van Cambodja, Tonlé Sap. Het Tonlé Sap-meer is bijzonder te noemen vanwege de wisselende stromingen. Tijdens het regenseizoen kan de Mekong Rivier, welke in verbinding staat met het Tonlé Sap-meer, de hoeveelheid water niet aan waardoor het meer twee keer zo groot wordt. In de droge periode stroomt dit water weer terug naar de Mekong Rivier. Door deze stroming leven de mensen aan de oevers in huizen op palen. Daarnaast kent het gebied vele Vietnamese drijvende huizen. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het dagelijks leven langs de oevers.

 

Dag 12 - Siem Raep – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Cao Dai tempel

- Boottocht Mekong Rivier

- Killing Fields

- Tempelcomplex Angkor

 

Overnachtingen

3 nachten Ho Chi Minh City

1 nacht Can Tho

1 nacht Chau Doc

3 nachten Phnom Penh

3 nachten Siem Raep

Joke
“Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad in meerdere opzichten.”
Joke Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706