Individuele rondreis Vietnam

Individuele rondreis Vietnam

Ervaar het prachtige Halong Bay
Verken Hue per boottocht over de Perfume rivier
Bezoek het tunnelstelsel in het Cu Chi district
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

14 dagen Compact Vietnam

Deze prachtige reis voert u langs enkele hoogtepunten van Vietnam. U brengt een bezoek aan het Mausoleum in Hanoi en u maakt een fietstocht door het "Old Quarter". U vaart tijdens deze reis door Halong Bay dat is uitgeroepen tot één van de mooiste baaien van de wereld waar u de nacht doorbrengt aan boord van een cruiseschip.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 14 dagen Vietnam Compact

Deze reist start in Hanoi waar u kunt deelnemen aan een fietstocht in het oude centrum. Onmisbaar is de cruise door Halong Bay met mooie rotsformaties. Met de nachttrein gaat u naar Hue, de keizerlijke stad van Vietnam, en omdat vele bezienswaardigheden via de Perfume rivier bereikbaar zijn, is een boottocht de ideale manier om de stad te verkennen. In het toeristenplaatsje Hoi An lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het is heerlijk om hier door de straatjes te dwalen. Maar u kunt ook naar het strand gaan of een fiets huren voor een fietstocht door de omgeving.

Met een binnenlandse vlucht wordt de reis voortgezet in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, van waaruit excursies per boot over de Mekong rivier zullen worden gemaakt. Ook in Can Tho staat een mooie boottocht op het programma. U bezoekt de drijvende markt in de omgeving van Can Tho waar het een drukte van komen en gaan is van handelaren die vele soorten fruit en groente per boot verhandelen. Een bijzondere reis door een bijzonder land.

Programma

Dag 1 Hanoi

Na aankomst op de luchthaven in Hanoi treft u buiten uw Vietnamese Engelstalige gids en/of chauffeur. Met airconditioned vervoer wordt u naar het hotel in Hanoi gebracht. Onderweg ziet u de Long Bien brug.

 

Dag 2 Hanoi

U bezoekt vandaag het Mausoleum waar het lichaam van Ho Chi Minh opgebaard ligt. Op dit terrein vindt u ook de huizen die Ho Chi Minh bewoond heeft nadat hij de president van Noord Vietnam werd. In dit complex bevindt zich ook de 1 Pilaar Pagode dat stamt uit de 11e eeuw, één van de oudste gebouwen van de stad. Ook bezoekt u de tempel van de literatuur. Deze tempel stamt eveneens uit de 11e eeuw. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gevestigd en tot het einde van de 18de eeuw is het als zodanig in gebruik gebleven. Daarna rijdt u naar het Hoa Kiem meer in het centrum van de stad. Hier bevindt zich de kleine Ngoc Son tempel waar enkele legendes over bestaan. Vervolgens maakt u een fietstocht van een uur door “Old Quarter” en zult u een voorstelling van het beroemde Vietnamese waterpoppentheater meemaken.

 

Dag 3 Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt vertrekt u met een shuttlebus naar Halong Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot, waar u 1 nacht op zult verblijven. U vaart door Halong Bay wat in 1994 door de UNESCO werd opgenomen als World Heritage site. Recentelijk is de baai van Halong, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot een van de mooiste baaien van de wereld. U vaart door de golf van Tonkin langs de diverse eilandjes in dit gebied. Een aantal eilandjes kennen grotten met fraaie druipsteenformaties, u zult tijdens de boottocht dan ook één van de mooiste grotten bezoeken. In de avond kunt u, bij helder weer, vele sterren zien vanaf het dek terwijl de boot in de baai voor anker ligt.

 

Dag 4 Halong Bay - Hue

In de ochtend heeft u tijd om te zwemmen en vergeet niet om foto’s te maken van het prachtige uitzicht. U vaart langs vele mooie rotseilanden. Hierna is het tijd om terug te varen naar de kust. Na aankomst rijdt u terug naar Hanoi waar u even wat tijd heeft om rond te wandelen in het centrum van de stad. Vervolgens gaat u naar het station voor de nachttrein naar de plaats Hue.

 

Dag 5 Hue

Hue is de keizerlijke stad van Vietnam en omdat vele bezienswaardigheden via de Perfume rivier bereikbaar zijn, is een boottocht de ideale manier om de stad te verkennen. Per boot brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens gaat u naar een World Heritage site, t.w. het Citadel, de Keizerlijke stad en de Verboden Keizerlijke (Paarse) Stad. Hier werd tijdens het Tet offensief van 1968 zwaar gevochten tussen de Amerikanen en de Viet Cong strijders. In de middag brengt u een bezoek aan de graven van de keizers Tu Duc en Khai Dinh.

 

Dag 6 Hue – Hoi An

Na het ontbijt gaat u naar Lang Co Beach om te kijken naar een prachtige zonsopkomst. Vervolgens reist u via de Hai Van pas, ook wel wolkenpas genoemd, naar Danang. Hier bezoekt u het Cham museum. Dit museum is in 1905 gesticht door de Fransen en de mooiste beelden van de machtige antieke Cham cultuur worden hier veilig bewaard en tentoongesteld. Na dit bezoek vervolgt u de reis naar Hoi An.

 

Dag 7 Hoi An

Vandaag gaat u naar Quang Ngai en bezoekt u My Lai, de herdenkingsplaats van de slachting die de Amerikanen op 16 maart 1968 hebben aangericht onder de lokale bevolking waarbij 504 mensen om het leven zijn gekomen.

 

Dag 8 Hoi An

Vandaag brengt u een bezoek aan My Son, een World Heritage site. My Son was het voormalig religieus, cultureel centrum van het Cham Koninkrijk en was in gebruik van de 4e tot en met de 13e eeuw. Als gevolg van de bombardementen door de Amerikanen zijn vele Cham torens zwaar beschadigd. Een bezoek aan deze bijzondere historische plaats is zeker de moeite waard. De huidige restanten van de Cham torens liggen in een mooie vallei tussen het heuvellandschap.

 

Dag 9 Hoi An - Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u de ochtend en begin van de middag ter vrije besteding. U heeft de mogelijkheid om naar het strand te gaan of een fiets te huren voor een mooie fietstocht door de omgeving. In de namiddag wordt u naar de luchthaven van Danang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon.

 

Dag 10 Ho Chi Minh City – Can Tho

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar de Mekong Delta. U reist naar My Tho voor een boottocht. Als eerste bezoekt u “Turtle Island” waar u kunt genieten van verse tropische vruchten onder het genot van lokale folkmuziek. Vervolgens gaat u naar de Bee Farm waar de honingthee en enkele locale zoetigheden kunt proeven. Na dit bezoek heeft u een kort tochtje in een roeiboot die u naar de grote boot brengt. Deze boot brengt u naar Phoenix eiland waar u zult lunchen. In de middag vaart u terug naar de haven en vertrekt u per bus naar het hotel in Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta.

 

Dag 11 Can Tho – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt bezoekt u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Het grootste gedeelte hiervan is voor de verhandeling in Ho Chi Minh City bestemd. In de middag gaat u terug naar Ho Chi Minh City.

 

Dag 12 Ho Chi Minh City

Vandaag staat een dagexcursie op het programma. U gaat naar Tay Ninh, alwaar zich de Cao Dai hoofdtempel bevindt. De Cao Dai tempels zijn erg kleurrijk en rijkelijk versierd. Caodisme is een Vietnamees geloof wat ontstaan is in 1926. Het is een mengeling van Oosterse en Westerse religies. In het Caodisme zijn de 3 Chinese religies Boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme vermengd met Christelijke, Hindoeïstische en Animistische elementen. We zullen proberen de dienst van 12 uur mee te maken. Hierna gaat u de Cu Chi tunnels bezoeken. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste krijgt u uitleg aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film betreed u het terrein waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen.

 

Dag 13 Ho Chi Minh City

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Ho Chi Minh City ontdekken.

 

Dag 14 Ho Chi Minh City – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights:

- Halong Bay

- Perfume rivier

- Mekong Delta

- Cu Chi tunnels

 

Overnachtingen:

2 nachten Hanoi

1 nacht Halong Bay

1 x nachttrein

1 nacht Hue

3 nachten Hoi An

1 nacht Can Tho

4 nachten Ho Chi Minh City

Ronald
“Onze kennismaking met HSS is uitstekend bevallen. Prima reis!”
Ronald Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706