16 dagen Vietnam

16 dagen Vietnam

Markt van Can Cau
Overnachting op boot Halong Bay
Mekong Delta, drijvende markt van Can Tho
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

16 dagen Vietnam

Met deze individuele rondreis van HSS geniet u van de vele fascinerende kanten van Vietnam. U maakt kennis met de drukte in de steden en de rust op het uitgestrekte platteland. Zo krijgt u een goed beeld van dit indrukwekkende land.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 16 dagen Vietnam

Ontdek tijdens deze rondreis de vele fascinerende kanten van Vietnam. De reis begint in Hanoi, waarna we de drukte van de stad verruilen voor de stilte van het platteland. De reis gaat naar het noordelijk gelegen plaatsje Sapa, het gebied van de bergstammen. De wandeling naar Cat Cat Village voert u langs mooie rijst- en maïsvelden. In het adembenemende Halong Bay overnacht u op een comfortabele boot.

In zuidelijke richting reist u per nachttrein naar de keizerlijke stad Hue en komt u vervolgens terecht in het fascinerende 16e eeuwse vissersdorpje Hoi An waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Met een binnenlandse vlucht gaat u naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon en maakt u, onder andere kennis met de overweldigende natuur van de Mekong delta.

Programma

Dag 1 Hanoi

Na aankomst op de luchthaven in Hanoi treft u buiten uw Vietnamese Engelstalige gids. Met airconditioned vervoer wordt u naar het hotel in Hanoi gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 2 Hanoi – Lao Cai

U bezoekt vandaag het Mausoleum complex van Ho Chi Minh waar het lichaam van Ho Chi Minh opgebaard ligt. Op dit terrein vindt u ook de huizen die Ho Chi Minh bewoond heeft nadat hij de president van Noord Vietnam werd. In dit complex bevindt zich ook de 1 Pilaar Pagode dat stamt uit de 11e eeuw, één van de oudste gebouwen van de stad. Ook bezoekt u de tempel van de literatuur. Deze tempel stamt eveneens uit de 11e eeuw. Hier werd de eerste universiteit van Vietnam gevestigd en tot het einde van de 18de eeuw is het als zodanig in gebruik gebleven. Daarna rijdt u naar het Hoa Kiem meer in het centrum van de stad. Hier bevindt zich de kleine Ngoc Son tempel waar enkele legendes over bestaan. In de middag vertrekt u naar Lao Cai.

 

Dag 3 Lao Cai – Sapa

Na het ontbijt vertrekt u naar Sapa. Vervolgens heeft u tijd om het stadje te verkennen. Sapa is één van de voormalige Franse bergstations in Vietnam. De ligging van Sapa is prachtig tegen het dal van de Fansipan, Vietnams hoogste berg met een hoogte van 3.143 meter. In de middag maakt u een wandeltocht naar Cat Cat village. Deze wandeling voert u via vele trappen naar de beneden gelegen waterval. In het verleden gebruikten de Fransen deze waterval om elektriciteit op te wekken. Aan het einde van de wandeling kunt u ervoor kiezen om weer naar boven terug te wandelen of gebruik te maken van een motorfietstaxi (op eigen kosten). Bij regen of mist kan deze wandeling niet doorgaan!.

 

Dag 4 Sapa – Hanoi

Na het ontbijt gaat u naar Bac Ha waar u de markt van Can Cau bezoekt. Deze markt is nog een echte lokale markt van voornamelijk de Flower H’Mong groepering met hun verschillende kleurrijke klederdrachten en wordt gehouden in de buitenlucht in het hooggebergte. In de middag maakt u een wandeling van ongeveer 2 uren naar Ban Pho. Tijdens deze wandeling bezoekt u het huis van de heer Ho, een lid van de Flower H’Mong stam. Vervolgens rijdt u naar Hanoi.

 

Dag 5 Hanoi – Halong Bay

U vertrekt naar Halong Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Na aankomst zult u inschepen op een mooie comfortabele boot, waar u 1 nacht op zult verblijven. U vaart door Halong Bay wat in 1994 door de UNESCO werd opgenomen als World Heritage site. Recentelijk werd de baai van Halong, met een oppervlakte van 1553 km² en ca. 3000 eilandjes, uitgeroepen tot een van de mooiste baaien van de wereld. U vaart langs vele mooie rotseilanden. Na de lunch bezoekt u de mysterieuze Thien Canh grot en heeft u de gelegenheid om te zwemmen of de baai verder te verkennen per kajak. In de avond kunt u als u geluk heeft vele sterren zien vanaf het dek, terwijl de boot voor anker ligt.

 

Dag 6 Halong Bay – Hanoi – nachttrein naar Hue

Na het ontbijt aan boord brengt u per rustieke roeiboot een bezoek aan het vissersdorp Vong Vieng. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking, bezoekt u de drijvende school en viskwekerijen. De liefhebber kan nog even een duik nemen in het midden van de baai. Na dit bezoek gaat u weer aan boord van de boot en vaart u terug naar de haven van Halong Bay. Na aankomst rijdt u naar Hanoi waar u, na het diner (op eigen gelegenheid), naar het station gaat om de nachttrein naar Hue te halen.

 

Dag 7 Hue

Hue is de keizerlijke stad van Vietnam en omdat vele bezienswaardigheden via de Perfume rivier bereikbaar zijn, is een boottocht de ideale manier om de stad te verkennen. Per boot brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens gaat u naar een World Heritage site, t.w. het Citadel, de Keizerlijke stad en de Verboden Keizerlijke (Paarse) Stad. Hier werd tijdens het Tet offensief van 1968 zwaar gevochten tussen de Amerikanen en de Viet Cong strijders. In de middag brengt u een bezoek aan de graven van de keizers Tu Duc en Khai Dinh.

 

Dag 8 Hue – Hoi An

Na het ontbijt vertrek u naar Danang. Onderweg stopt u bij Lang Co Beach om te kijken naar een prachtige zonopkomst. Lang Co Beach trekt bezoekers door de wilde schoonheid met wit zand en blauwe zee. Aangekomen in Danang bezoekt u het Cham museum. Dit museum is in 1905 gesticht door de Fransen en de mooiste beelden van de machtige antieke Cham cultuur worden hier veilig bewaard en tentoongesteld. Na dit bezoek vervolgt u de reis via de schilderachtige Hai Van pas, ook wel wolkenpas genoemd, naar Hoi An.

 

Dag 9 Hoi An

Vandaag kunt u per fiets het dagelijks leven in het voormalige 16e eeuwse havenplaatsje Hoi An ervaren. U fietst eerst naar het huis van een ambachtsman in de oude straten van Hoi An. Hier kunt u zien hoe een lantaarn wordt gemaakt en u krijgt de gelegenheid om zelf ook één te maken, welke u kunt bewaren als souvenir. In de middag fietst u naar Tra Que Vegetable Village. Hier ervaart u hoe het is om te leven en werken met de lokale boeren in dit dorp. U krijgt een rondleiding door de biologische groenten- en kruidentuinen en tijdens deze rondleiding hoeft u niet alleen te kijken en te leren, maar u mag ook meehelpen. Ter afsluiting van dit bezoek krijgt u een kruidenvoetmassage gevolgd door een kooksessie van diverse lokale gerechten zoals: Tam Huu Spring Roll, Banh Xeo of de lokale pannenkoek. Vervolgens fietst u terug naar uw hotel.

 

Dag 10 Hoi An

Vrije dag. U kunt genieten van het verblijf aan het strand of op eigen gelegenheid het stadje Hoi An verder verkennen. Hoi An is een heerlijk toeristenplaatsje en is inmiddels opgenomen door de UNESCO als één van de vijf World Heritage sites in Vietnam.

 

Dag 11 Hoi An

Vrije dag.

 

Dag 12 Hoi An – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt gaat u naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon). Na aankomst bezoekt u de Cu Chi tunnels. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders, die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Als eerste krijgt u ter plaatse uitleg aan de hand van een kaart van het district, waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentaire film betreed u het terrein waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is mogelijk om met de lokale gids zelf een klein stukje door de tunnels af te leggen.

 

Dag 13 Ho Chi Minh City – Can Tho

Vandaag vertrekt u naar de Mekong Delta. U reist naar My Tho voor een boottocht. Als eerste bezoekt u “Turtle Island” waar u kunt genieten van verse tropische vruchten onder het genot van lokale folkmuziek. Vervolgens gaat u naar de Bee farm waar u de honingthee en enkele locale zoetigheden kunt proeven. Na dit bezoek heeft u een kort tochtje in een roeiboot die u naar de grote boot brengt. Deze boot brengt u naar Phoenix eiland waar u zult lunchen. Na de lunch vaart u terug naar de haven en vertrekt u per minibus naar het hotel in Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta.

 

Dag 14 Can Tho – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt bezoekt u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho. Het is hier een drukte van komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Het grootste gedeelte hiervan is voor de verhandeling in Ho Chi Minh City bestemd. In de middag gaat u terug naar Ho Chi Minh City.

 

Dag 15 Ho Chi Minh City

Na het ontbijt maakt u een korte stadstour waarbij u een bezoek brengt aan The Reunification Palace, het War Remnants Museum, de Notre Dame kerk en het oude Postkantoor welke een mooi voorbeeld is van de Franse koloniale architectuur.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 16 Ho Chi Minh City – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Markt van Can Cau

- Halong Bay

- Mekong Delta

- Drijvende markt Can Tho

 

Overnachtingen

2 nachten Hanoi

1 nacht Lao Cai

1 nacht Sapa

1 nacht Halong Bay

1 nachttrein naar Hue

1 nacht Hue

4 nachten Hoi An

3 nachten Ho Chi Minh City

1 nacht Can Tho

Joke
“Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad in meerdere opzichten.”
Joke Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706