22 dagen Vietnam – Cambodja

22 dagen Vietnam – Cambodja

Angkor Tempelcomplex
Cu Chi tunnels
Boottocht Mekong rivier
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

22 dagen Vietnam – Cambodja

Een indrukwekkende en uitgebreide rondreis door Vietnam en Cambodja, het oude Indochina. Deze twee bijzondere bestemmingen hebben elk zo hun eigen karakter. In Vietnam is de reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. In het schilderachtige Hoi An lijkt het of de tijd heeft stil gestaan.

Vraag offerte aan

Algemene informatie 22 dagen Vietnam en Cambodja

U maakt een stadswandeling door dit 15e eeuwse stadje. Onderweg naar de kustplaats Qui Nhon brengt u een bezoek aan My Lai, een herdenkingsplaats van de Vietnam oorlog. De adembenemende omgeving van Dalat was van oorsprong een kuuroord voor de koloniale Fransen. Door prachtige bergpassen reist u verder naar de kustplaats Mui Ne, waar u een korte wandeling kunt maken en stopt bij enkele mooie uitzichtpunten. De witte zandduinen ook wel 'de Sahara van Vietnam' zijn indrukwekkend om te zien. Natuurlijk mag een bezoek aan Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, niet ontbreken. 

U bezoekt de Cu Chi tunnels een 205 km bolwerk van tunnels die door de Viet Cong strijders zijn gegraven. In de Mekong Delta maakt u een boottocht over één van de langste rivieren ter wereld. De drijvende markt in de omgeving van Can Tho laat u kennis maken met de vele handelaren die per boot hun goederen verhandelen. U verblijft 2 nachten op het prachtig eiland Phu Quoc, ook wel het Smaragd eiland genoemd. In Phnom Penh maakt u een stadstour en bezoekt u de indrukwekkende Killing Fields en het wereldberoemde Angkor tempelcomplex.

Programma

Dag 1 - Danang – Hue

Na aankomst op de luchthaven van Danang wordt u naar Hue gereden. Hue is de keizerlijke hoofdstad van de laatste keizerlijke dynasty, de Nguyen dynastie, die van 1802 tot 1945 over Vietnam geregeerd heeft. In de middag brengt u een bezoek aan het Citadel, de Keizerlijke stad en de Verboden Keizerlijke (Paarse) Stad. Hier werd tijdens het Tet offensief van 1968 zwaar gevochten tussen de Amerikanen en de Viet Cong strijders.

 

Dag 2 - Hue – Hoi An

In de ochtend maakt u een korte boottocht over de Perfume rivier. U bezoekt de Tien Mu Pagode met de bijzondere 21 meter hoge Phuoc Duyen toren uit 1844, de 2 ton zware bronzen bel uit 1710 en het fraaie complex van de Dai Hung tempel. Vervolgens gaat u per auto naar de tombe Van Tu Duc. Tu Duc was de langst regerende keizer van de Nguyen dynastie, en heeft misschien wel de mooiste keizerlijke tombe bij Hue laten bouwen. Na dit bezoek reist u via de Hai Van pas, ook wel wolkenpas genoemd, naar Danang. In de middag bezoekt u het Chammuseum. Het museum is in 1905 gesticht door de Fransen en de mooiste beelden van de machtige antieke Cham cultuur worden hier veilig bewaard en tentoongesteld. U vervolgt de reis naar Hoi An. Onderweg brengt u nog een bezoek aan een marmer werkplaats.

 

Dag 3 - Hoi An

Hoi An is een toeristenplaatsje dat is opgenomen door de UNESCO als één van de vijf World Heritage sites in Vietnam. U maakt vandaag een stadswandeling door dit 15e eeuwse stadje waarbij u o.a. een bezoek brengt aan één van de Koopmanshuizen, een huis van een Chinese handelaar en de karakteristieke Japanse brug. De middag is ter vrije besteding. U kunt het plaatsje zelf verder gaan verkennen, maar u heeft ook de mogelijkheid om naar het strand te gaan. Facultatief kunt u deelnemen aan een fietsexcursie inclusief boottocht onder begeleiding van een lokale gids waarbij u het dagelijks leven in Hoi An en op het platteland van dichtbij kunt bewonderen.

 

Dag 4 - Hoi An

Vandaag heeft u een vrije dag. Tip: Als u van cultuur houdt dan kunt u ook een bezoek gaan brengen aan het voormalig religieus, cultureel centrum van het Cham Koninkrijk, My Son. Als gevolg van de bombardementen door de Amerikanen zijn vele Chamtorens zwaar beschadigd, maar een bezoek aan deze bijzondere historische plaats is zeker de moeite waard.

 

Dag 5 - Hoi An – Qui Nhon

Na het ontbijt reist u naar de kustplaats Qui Nhon. Onderweg brengt u een bezoek aan My Lai, de herdenkingsplaats van de slachting die de Amerikanen op 16 maart 1968 hebben aangericht onder de lokale bevolking waarbij 504 mensen om het leven zijn gekomen. U krijgt hier een oude Nederlandse documentairefilm te zien. Daarna kunt u het museum bezoeken en het buitenterrein bezichtigen. Daarna vervolgt u de weg naar Qui Nhon waarbij onderweg een vissersbotenwerf wordt bezocht.

 

Dag 6 - Qui Nhon – Pleiku

Vandaag vervolgt u de reis door de Centrale Hooglanden naar de plaats Pleiku. Onderweg stopt u op de An Khe Pas waar u bij helder weer een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Vervolgens maakt u onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeltocht door een paar dorpjes van de Bahnar stam, dit is één van de 54 etnische stammen die Vietnam rijk is.

 

Dag 7 - Pleiku – Lak-meer

Na het ontbijt rijdt u door een mooi berglandschap naar het Lak-meer. Het meer is prachtig gelegen en is omgeven door beboste bergen. Tijdens de reis kunt u genieten van prachtige uitzichten over de vele koffie-, peper- en rubberplantages. Er wordt ook een bezoek gebracht aan een rubber- en peperplantage.

 

Dag 8 - Lak-meer – Dalat

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar de plaats Dalat. Deze rit voert u door een onbekend stuk van de Centrale Hooglanden. Dalat ligt op 1500 meter hoogte en was van oorsprong een kuuroord voor de Fransen. U kunt de Franse invloeden terugvinden in de vele fraaie villa’s die de kolonialen er destijds hebben gebouwd. In de middag maakt u een korte stadsrondrit waarbij u een bezoek brengt aan het zomerpaleis van keizer Bao Dai, de laatste keizer van de Nguyen dynastie. Vervolgens bezoekt u het fantasiehotel Crazy House. Een hotel waarvan de stijl vaak wordt vergeleken met het werk van Gaudi. Hier zult u van de ene verbazing in de andere vallen. Tot slot zult u de zogenaamde “Valley of Love” bezoeken. Op deze plek laten pas getrouwde Vietnamese stellen zich graag vereeuwigen op de foto.

 

Dag 9 - Dalat

Na het ontbijt gaat u per trein naar het nabijgelegen dorpje Trai Mat. Het is een kort tochtje over de spoorlijn van slechts 12 kilometer, maar de weg er naartoe voert u langs vele landbouwterrassen en kassen waar o.a. bloemen en aardbeien verbouwd worden. In Trai Mat bezoekt u de prachtig gedecoreerde pagode Linh Phuoc. In de pagode staat een 49 meter lang drakenbeeld welke gemaakt is van maar liefst 12.000 bierflesjes en een Boeddhabeeld met 1000 ogen. Na dit bezoek gaat u per auto naar één van de vele mooie watervallen in de omgeving. De middag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 10 - Dalat – Mui Ne

Vandaag reist u verder naar de kustplaats Mui Ne. U rijdt door enkele mooie bergpassen en als het weer het toelaat kunt u onderweg nog een korte wandeling maken en stoppen bij enkele mooie uitzichtpunten. U vervolgt uw reis en komt in een droog gebied wat ook wel ‘de Sahara van Vietnam’ wordt genoemd. U bezoekt de witte zandduinen die bij de Vietnamezen bekend staan als Bao Trang (wit meer). Daarna bezoekt u de rode zandduinen die karakteristiek zijn voor de omgeving van Mui Ne.

 

Dag 11 - Mui Ne

Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 12 - Mui Ne – Ho Chi Minh City

Vandaag vertrekt u naar de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. In de middag staat er een stadstour op het programma. U bezoekt eerst de Tien Hau Pagode in Chinatown. Deze prachtige pagode is gewijd aan de godin van de zee. Daarna bezoekt u het oorlogsmuseum waar u een goede indruk krijgt van de impact en verwoestingen van zowel de Franse als de Amerikaanse oorlog. Vervolgens wordt er een korte fotostop gemaakt bij het Reunificatie paleis en bezoekt u het postkantoor en de kathedraal welke beide een mooi voorbeeld zijn van de Franse koloniale architectuur. Na het stadhuis wordt de stadstour afgesloten met een bezoek aan een grote overdekte markt in het centrum van de stad.

 

Dag 13 - Ho Chi Minh City

Na het ontbijt bezoekt u de Cu Chi tunnels. Het district Cu Chi was tijdens de Vietnamoorlog een bolwerk van verzet van de Viet Cong strijders die jarenlang aan het ingenieuze tunnelstelsel hebben gewerkt. Dit tunnelcomplex heeft een omvang van zo`n 250 km en is aangelegd rond 1948. Ter plaatse krijgt u een kaart van het district te zien waar u de doorsnede van een stukje tunnelstelsel kunt zien. Na de documentairefilm betreed u het terrein waar u uitleg krijgt over o.a. boobytraps, gebruikte kamers en de Hoang Cam keuken. Het is ook mogelijk om zelf met de lokale gids een klein stukje door de tunnels af te leggen. De middag is verder ter vrije besteding.

 

Dag 14 - Ho Chi Minh City – Can Tho

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar de Mekong Delta. U reist naar Cai Be voor een boottocht op de Mekong Rivier. De Mekong is met zijn 5000 km één van de langste rivieren ter wereld. Op het water en langs de kant ziet u veel bedrijvigheid. Onderweg bezoekt u een kokosfabriek. Ook maakt u met een roeiboot nog een tochtje door de zijkanalen van de Mekong Rivier. Per auto vertrekt u naar het hotel in Can Tho wat de grootste plaats is in de Mekong Delta.

 

Dag 15 - Can Tho – Phu Quoc

Na het ontbijt bezoekt u per boot de drijvende markt in de omgeving van Can Tho. Het is hier een komen en gaan van handelaren die vele soorten groente en fruit per boot verhandelen. Het grootste gedeelte hiervan is bestemd voor de winkels en markten in Ho Chi Minh City. Na de boottocht rijdt u naar de havenplaats Rach Gia aan de zuidkust waar u de boot neemt naar het prachtige eiland Phu Quoc. Phu Quoc wordt ook wel het Smaragd eiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. De stranden behoren tot de mooiste van Vietnam maar ook het ongerepte binnenland is prachtig om te zien.

 

Dag 16 - Phu Quoc

Vandaag heeft u een vrije dag waarbij u het eiland op eigen gelegenheid kunt gaan verkennen.

 

Dag 17 - Phu Quoc – Phnom Penh

Na het ontbijt vaart u terug naar het vaste land van Vietnam. Na aankomst in het plaatsje Ha Tien rijdt u naar de grens tussen Vietnam en Cambodja. Vervolgens rijdt u naar de sfeervolle hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

 

Dag 18 - Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour door Phnom Penh. U bezoekt het Koninklijke paleis wat in 1913 gebouwd is en een prachtig voorbeeld is van de typische Khmer architectuur. Het paleis is nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie, maar een deel is te bezichtigen door het publiek. Vooral de Wat Preah Keo, ook wel Zilveren Pagode genoemd, is indrukwekkend. Deze wordt zo genoemd omdat de vloer bestaat uit ruim 5000 tegels van zilver. Daarnaast staan er vele Boeddhabeelden, waaronder een beeld van massief goud, ingelegd met meer dan 2000 edelstenen. Ook staat u tijdens deze stadstour stil bij het verleden van Cambodja. Zo bezoekt u het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng Museum is hier na de bevrijding van Phnom Penh in 1979 gevestigd en was een voormalige school die in 1975 werd overgenomen door de Rode Khmer voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd gebruikt als gevangenis en martelkamer. Vele duizenden Cambodjaanse burgers zijn hier gemarteld en later ter dood gebracht in de Killing Fields. Om u als bezoeker een idee te geven van de daden die op de Killing Fields plaats hebben gevonden is er een monument geplaatst welke is opgebouwd uit schedels. Dit monument staat voor de duizenden slachtoffers welke zijn gevallen tijdens gedwongen werkzaamheden of geëxecuteerd zijn.

 

Dag 19 - Siem Reap

Vandaag vervolgt u uw reis naar Siem Reap. Onderweg rijdt u door een vlak landschap met vele rijstvelden. U stopt bij een lokale markt waar insecten verhandeld worden die een delicatesse zijn in Cambodja. De specialiteit van deze markt is de gefrituurde Tarantula spin. Verder zal er gestopt worden bij een brug die meer dan 1000 jaar geleden door de Khmer is aangelegd. De brug verkeerd in een goede staat en wordt nog steeds gebruikt. Siem Reap is een bruisende stad gelegen bij de legendarische tempels van Angkor.

 

Dag 20 - Siem Raep

Deze dag staat in het teken van het grootste en meest indrukwekkende religieuze bouwwerk ter wereld, het tempelcomplex van Angkor. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmerrijk waar Khmervorsten in een periode van 600 jaar vele tempels hebben gebouwd in de dichte jungle van Cambodja. Met uitzondering van Angkor Wat waren alle tempels overwoekerd door de jungle. Het tempelcomplex van Angkor telt meer dan 30 hoofdcomplexen met tempels, baden en beelden. Een deel ervan ligt nog steeds verscholen in de oerwouden. U bezoekt vandaag tempelcomplex Angkor Thom. Dit complex is in de 12e eeuw gebouwd om de overwinning op het rijk Champa te eren. Het herbergt zowel Hindoeïstische als Boeddhistische tempels en het 300 meter lange olifantenterras van de Lepra Koning. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Dit complex is in de 11e eeuw gebouwd en met een tempel van maar liefst 65 meter hoog de grootste in de wereld. Angkor Wat staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 21 - Siem Raep

Vandaag heeft u een vrije dag waarin u in de gelegenheid wordt gesteld om zelf nog enkele tempelcomplexen te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om facultatief een mooie boottocht te maken over het grootste meer van Cambodja, Tonlé Sap. Het Tonlé Sap-meer is bijzonder te noemen vanwege de wisselende stromingen. Tijdens het regenseizoen kan de Mekong Rivier, welke in verbinding staat met het Tonlé Sap-meer, de hoeveelheid water niet aan waardoor het meer twee keer zo groot wordt. In de droge periode stroomt dit water weer terug naar de Mekong Rivier. Door deze stroming leven de mensen aan de oevers in huizen op palen. Daarnaast kent het gebied vele Vietnamese drijvende huizen. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het dagelijks leven langs de oevers.

 

Dag 22 - Siem Raep – luchthaven

De reis zit er weer op en vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Highlights

- Perfume rivier

- Hoi An

- Killing Fields

- Tempelcomplex van Angkor

 

Overnachtingen

1 nacht Hue

3 nachten Hoi An

1 nacht Qui Nhon

1 nacht Pleiku

1 nacht Lak Lake

2 nachten Dalat

2 nachten Mui Ne

2 nachten Ho Chi Minh City

1 nacht Can Tho

2 nachten Phu Quoc

2 nachten Phnom Penh

3 nachten Siem Raep

Joke
“Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad in meerdere opzichten.”
Joke Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706