7 Dagen Cambodja

7 Dagen Cambodja

Stadstour Phnom Penh per tuk-tuk
Killing Fields
Fietstocht langs Angkor Wat & Angkor Thom
Download Brochure
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

7 Dagen Cambodja

Deze reis laat u de indrukwekkende geschiedenis en historische gebouwen van Phnom Penh zien, waarbij u uiteraard ook een bezoek brengt aan het Tuol Sleng Museum en de beruchte Killing Fields. Natuurlijk bezoekt u ook het grootste en meest indrukwekkende religieuze bouwwerk ter wereld, het tempelcomplex van Ankor. In Siem Raep kunt u een mooie boottocht maken over het grootste meer van Cambodja, Tonlé Sap, bijzonder vanwege de wisselde stromingen. 

Vraag offerte aan

Programma

Dag 1 Phnom Penh

Na aankomst op de luchthaven in Phnom Penh treft u buiten uw gids en/of chauffeur. Met airconditioned vervoer wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

 

Dag 2 Phnom Penh

Vandaag maakt u een stadstour met een tuk-tuk door Phnom Penh. U bezoekt het Koninklijke paleis wat in 1913 gebouwd is en een prachtig voorbeeld is van de typische Khmer architectuur. Het paleis is nog steeds in gebruik door de Koninklijke familie, maar een deel is te bezichtigen door het publiek. Vooral de Wat Preah Keo, ook wel Zilveren Pagode genoemd, is indrukwekkend. Deze wordt zo genoemd omdat de vloer bestaat uit ruim 5000 tegels van zilver. Daarnaast staan er vele Boeddhabeelden, waaronder een beeld van massief goud, ingelegd met meer dan 2000 edelstenen. Ook staat u tijdens deze stadstour stil bij het verleden van Cambodja. Zo bezoekt u het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng Museum is hier na de bevrijding van Phnom Penh in 1979 gevestigd en was een voormalige school die in 1975 werd overgenomen door de Rode Khmer voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd gebruikt als gevangenis en martelkamer. Vele duizenden Cambodjaanse burgers zijn hier gemarteld en later ter dood gebracht in de Killing Fields. Om u als bezoeker een idee te geven van de daden die op de Killing Fields plaats hebben gevonden is er een monument geplaatst welke is opgebouwd uit schedels. Dit monument staat voor de duizenden slachtoffers welke zijn gevallen tijdens gedwongen werkzaamheden of geëxecuteerd zijn.

 

Dag 3 Phnom Penh

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

 

Dag 4 Phnom Penh – Siem Raep

Vandaag vervolgt u uw reis naar Siem Reap. Onderweg rijdt u door een vlak landschap met vele rijstvelden. U stopt bij een lokale markt waar insecten verhandeld worden die een delicatesse zijn in Cambodja. De specialiteit van deze markt is de gefrituurde Tarantula spin. Verder zal er gestopt worden bij een brug die meer dan 1000 jaar geleden door de Khmer is aangelegd. De brug verkeerd in een goede staat en wordt nog steeds gebruikt. Siem Reap is een bruisende stad gelegen bij de legendarische tempels van Angkor.

 

Dag 5 Angkor

Deze dag staat in het teken van het grootste en meest indrukwekkende religieuze bouwwerk ter wereld, het tempelcomplex van Angkor. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmerrijk waar Khmervorsten in een periode van 600 jaar vele tempels hebben gebouwd in de dichte jungle van Cambodja. Met uitzondering van Angkor Wat waren alle tempels overwoekerd door de jungle. Het tempelcomplex van Angkor telt meer dan 30 hoofdcomplexen met tempels, baden en beelden. Een deel ervan ligt nog steeds verscholen in de oerwouden. U bezoekt vandaag per fiets het tempelcomplex Angkor Thom. Dit complex is in de 12e eeuw gebouwd om de overwinning op het rijk Champa te eren. Het herbergt zowel Hindoeïstische als Boeddhistische tempels en het 300 meter lange olifantenterras van de Lepra Koning. Uiteraard brengt u ook per fiets een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Dit complex is in de 11e eeuw gebouwd en met een tempel van maar liefst 65 meter hoog de grootste in de wereld. Angkor Wat staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 6 Siem Raep

Vandaag heeft u een vrije dag waarin u in de gelegenheid wordt gesteld om zelf nog enkele tempelcomplexen te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om facultatief een mooie boottocht te maken over het grootste meer van Cambodja, Tonlé Sap. Het Tonlé Sap-meer is bijzonder te noemen vanwege de wisselende stromingen. Tijdens het regenseizoen kan de Mekong Rivier, welke in verbinding staat met het Tonlé Sap-meer, de hoeveelheid water niet aan waardoor het meer twee keer zo groot wordt. In de droge periode stroomt dit water weer terug naar de Mekong Rivier. Door deze stroming leven de mensen aan de oevers in huizen op palen. Daarnaast kent het gebied vele Vietnamese drijvende huizen. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het dagelijks leven langs de oevers.

 

Dag 7 Siem Raep – luchthaven

De reis zit er alweer op, vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

 

Highlights

- Stadstour Phnom Penh per tuk-tuk

- Killing Fields

- fietstocht langs Angkor Wat & Angkor Thom

- Tonlé Sap-meer

 

Overnachtingen

3 nachten Phnom Penh

3 nachten Siem Raep

Joke
“Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad in meerdere opzichten.”
Joke Vietnam
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706