Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Hulp aan slachtoffers Padang

Op 30 september 2009 heeft een aardbeving met een kracht van 7.6 de westkust van Sumatra getroffen. Deze aardbeving werd gevolgd door een tweede beving met een kracht van 6.2.

Het Schone Streven helpt slachtoffers in regio Padang

Het dodental als gevolg van de aardbeving loopt snel op en heeft veel slachtoffers geëist. Een groot aantal gebouwen is ingestort en veel mensen zijn dakloos geraakt. In het Padang Pariaman district zijn nog gebieden die moeilijk te bereiken zijn omdat veel wegen onbegaanbaar zijn. De mensen daar zijn nog steeds verstoken van medische hulp.
De organisatie SHEEP Indonesia Foundation is inmiddels aangekomen in het dorp Korong Medan Baiak (Padang Pariaman district) om daar de eerste medische hulp te verlenen. Ze hebben een eerste hulp post opgezet en gaan met een mobiele kliniek op zoek naar overlevenden. 

In 2006 heeft de organisatie SHEEP het project na de aardbeving in Yogyakarta geleid en heel goed werk verricht. Zij hebben nu onze hulp ingeroepen voor Sumatra en wij hebben een bedrag beschikbaar gesteld van € 5.600,-- die gebruikt zal worden voor medische apparatuur en medicijnen. Op deze manier trachten wij ons steentje bij te dragen. 

 

Doneren

Er is echter nog veel meer geld nodig. Als u hen ook wilt helpen dan kunt u uw donatie overmaken op bankrekeningnummer NL88 INGB 0004589543 t.n.v. Stichting Het Schone Streven te Leeuwarden.