16 Dagen inspirerend Bali

16 Dagen inspirerend Bali

Baden in het heilige water van Tirta Empul
Bekijk de mooiste rijstvelden van de wereld
Wandeltocht langs de mooiste watervallen
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

16 daagse rondreis Bali

Deze reis laat u de spirituele kant van Bali ontdekken. U reist langs rijstvelden die tot de mooiste van Indonesië behoren. U bezoekt een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. U maakt een fietstocht langs prachtige rijstvelden waar u de landarbeiders aan het werk ziet. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met het dagelijks leven van de Balinezen. 

Algemene informatie 16 dagen Bali

 

Bali, ook wel het Eiland van de Goden genoemd is met zijn 5561 km² een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Dit populaire en betaalbare vakantie-eiland betovert al haar reizigers met adembenemend uitzichten, uitgestrekte groene rijstvelden, ruige vulkaanlandschappen, een unieke cultuur en haar vele tradities. Ontdek en beleef Bali tijdens deze groepsreis waar alle vluchten, overnachtingen en omschreven excursies (inclusief entreegelden) bij inbegrepen zijn.

16 daagse groepsrondreis Bali

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2    Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u opgevangen door uw reisleider/ster en naar uw hotel in Candidasa gebracht. In de avond kunt u genieten van een welkomstdiner.

               

Dag 3     Vandaag brengt u een bezoek aan het waterpaleis Tirtagangga. Het waterpaleis ligt aan de kust bij Ujung en tegen de hellingen van de vulkaan Agung. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges, is in 1948 aangelegd door een Balinese Radja. De Radja heeft er maar liefst 15 jaar plezier van gehad, want in 1965 heeft een uitbarsting van de vulkaan een groot deel van het park verwoest. De watertuin is in 2003 weer gerestaureerd net als de beschadigde beelden. Vervolgens bezoekt u de Penataran Agung Lempuyang-tempel ook wel “Gate to Heaven” genoemd. Deze tempel bevindt zich op de hellingen van de berg Lempuyang. Lunch in een lokaal restaurant. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 4     Vandaag heeft u een vrije dag maar u kunt facultatief de volgende tours maken:

1.       Jeeptocht

Tijdens de jeeptocht rijdt u door prachtige rijstvelden, langs kleine dorpjes en maakt u contact met de lokale bewoners. U maakt een stop bij een Salak plantage waar u, met hulp van de boeren, de Salak-vrucht kunt proberen te oogsten. Tijdens de tocht kunt u genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over de vallei met uitzicht op Mount Agung. U stopt bij een dorp waar lokale rijstwijn wordt gemaakt. De jeeptocht eindigt met een traditionele lunch voordat u terug wordt gebracht naar uw hotel.

 

2.       Kookcursus bij het strand

In de ochtend wordt u opgehaald en naar restaurant LeZat Beach gebracht voor een kookcursus. De chef van het restaurant vertelt welk Balinees gerecht u gaat maken en welke ingrediënten hiervoor worden gebruikt. Onder leiding van de chef leert u Balinees koken en vervolgens geniet u van een lunch die u zelf heeft bereidt. Lunch en diner voor eigen rekening.          

 

Dag 5     Candidasa – Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg maakt u een stop in het dorpje Sidemen. Dit kleine dorpje is prachtig gelegen tussen de rijstvelden. Hier maakt u tijdens een wandeltocht kennis met het echte Balinese leven. U wandelt door de groene rijstvelden waar u in alle rust kunt genieten van de uitzichten met op de achtergrond het geluid van de zingende vogels en zo hier en daar ziet u een lokale boer aan het werk. Lunch onderweg. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 6     Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u Ubud op eigen gelegenheid verkennen. Facultatief kunt u de volgende tours maken:

1.       Fietstocht in het Noorden van Ubud (± 3 uren)

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Tampaksiring gebracht, het startpunt van de fietstocht. Tijdens de fietstocht kunt u genieten van het uitzicht over de rijstvelden, dorpjes met allemaal hun eigen dorpstempels en een 11e-eeuwse tempel die wordt gebruikt voor specifieke ceremonies en meditatie. U wordt tijdens de fietstocht vergezeld door twee gidsen die niet alleen zorgen dat alles soepel verloopt, maar ook uitleg geven over de bezochte plaatsen. Aan het einde van de fietstocht kunt u genieten van een traditionele lunch.

 

2.       Raften op de Ayung Rivier

Gedurende dit wildwater raft avontuur over de Ayung Rivier peddelt u door de Balinese jungle met tropische bossen, hoge kliffen en torenhoge watervallen.

Bij het startpunt wordt u uitgerust met veiligheidshelmen en zwemvesten, en krijgt u een korte instructie over de veiligheid en het peddelen door de stroomversnellingen.

Lunch en diner voor eigen rekening.

                                        

Dag 7     In de ochtend staat er een mooie wandeltocht naar het noorden van Ubud, Kenderan, op het programma. Deze tocht van een halve dag heeft alles om het beste van Bali te leren kennen. Geniet tijdens het wandelen van de rijstvelden, tempels, waterval, bos en contact met de lokale bevolking door hen thuis te bezoeken in de context van community-based toerisme. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en aan het einde luncht u bij een familie thuis. De wandeling is onder leiding van een lokale gids. In de middag bezoekt u één van de belangrijkste tempels op Bali. De Tirta Empul is in 962 na Christus gebouwd op de heilige geiser van Tampak Siring. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten.

Diner voor eigen rekening.

 

Dag 8     Vrije dag.

Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 9     Ubud – Pemuteran

Onderweg naar Pemuteran maakt u een stop bij het plaatsje Sambangan. Hier begint u met een wandeltocht van 2 tot 2,5 uur naar de 4 watervallen, het zijn de Aling-Aling waterval, de Kroya-waterval, de Kembar-waterval en de Pucuk-waterval. Tijdens de tocht naar de watervallen kunt u genieten van de prachtige landschappen, de vele plantages en de kleine dorpjes. Vervolgens gaat u naar de “Secret Garden” waar u o.a. kunt zwemmen en springen in het water van de waterval. Picknicklunch bij de waterval. Diner in het hotel.

 

Dag 10  Vrije dag.

Facultatief kunt u snorkelen bij Menjangan eiland (incl. lunchbox).

Menjangan eiland staat bekend als de beste snorkelplek van Bali. Het water is er glashelder en het koraal is wonderschoon. Tijdens het snorkelen komt u kleurrijke vissen tegen en met een beetje geluk ook zeeschildpadden. Een geweldige ervaring en een mooie plek om al zwemmende de zeebodem af te speuren. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 11  Pemuteran – Sanur

Vandaag vertrekt u naar Sanur. Onderweg maakt u een fietstocht in Belimbing. De twee uur durende fietstocht zal overwegend bergafwaarts zijn en u fietst door adembenemende landschappen tot aan de Srijong-tempel. Na deze mooie fietstocht vervolgt u de reis naar Sanur met een stop bij de tempel Pura Tanah Lot uit de 16e eeuw. Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in de zee. Lunch onderweg. In de avond is er een diner in een lokaal restaurant waar u afscheid neemt  van de reisleider/ster.

 

Dag 12  t/m 14

Vrije dagen in Sanur.  Lunch en diner voor eigen rekening.

Dag 15  De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.  Lunch voor eigen rekening.

 

Dag 16  Aankomst Amsterdam.

Inclusief

• Vlucht Amsterdam - Jakarta / Denpasar - Amsterdam met Singapore Airlines via Singapore

• Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

• Rondreis volgens programma

• Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

• Plaatselijke Nederlandssprekende reisleiding t/m dag 11

• Gids tijdens de rit hotel - luchthaven (dag 15)

• Logies en ontbijt

• Lunch op dag 3,5,7,9,11

• Diner op dag 2,9,11

• Vertrekbelasting vanuit Indonesië

• Late check-out

 

Exclusief

• Administratiekosten € 30,00 per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

• Facultatieve excursies

• Fooien

• Visumkosten Indonesië

• Toeristenbelasting Bali

• Lunch op dag 2,4,6,8,10,12,13 t/m 15

• Diner op dag 3,4,5 t/m 8 en 10,12 t/m 14

• Reis- en/of annuleringsverzekering

• Bijdrage SGR € 5,00 p.p.

 

Hotels:

3 nachten Candidasa – Ramayana Candidasa / Deluxe Room

4 nachten Ubud - Sri Aksata Ubud resort / Deluxe Room

2 nachten Pemuteran – Adi Assri Beach Cottages / Deluxe Garden View Room

4 nachten Sanur – Swiss Belresort Watu Jimbar / Deluxe Pool View Room

Wijzigingen voorbehouden.

 

 

Bram Elsink
“Bali is fantastisch”
Bram Elsink Hengelo