16 Dagen Bali Volledig Verzorgd

16 Dagen Bali Volledig Verzorgd

Baden in het heilige water van Tirta Empul
Bekijk de mooiste rijstvelden van de wereld
Wandel door het Bali Barat National Park.
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

16 daagse rondreis Bali

Deze reis laat u de spirituele kant van Bali ontdekken. U reist langs rijstvelden die tot de mooiste van Indonesië behoren. U bezoekt een traditioneel Balinees dorp dat gelegen is aan de voet van de berg Gunung Agung. U maakt een fietstocht langs prachtige rijstvelden waar u de landarbeiders aan het werk ziet. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met het dagelijks leven van de Balinezen. 

Algemene informatie 16 dagen Bali

 

Bali, ook wel het Eiland van de Goden genoemd is met zijn 5561 km² een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Dit populaire en betaalbare vakantie-eiland betovert al haar reizigers met adembenemend uitzichten, uitgestrekte groene rijstvelden, ruige vulkaanlandschappen, een unieke cultuur en haar vele tradities. Ontdek en beleef Bali tijdens deze groepsreis waar alle vluchten, overnachtingen en omschreven excursies (inclusief entreegelden) bij inbegrepen zijn.

16 daagse groepsrondreis Bali

Inclusief / Exclusief / Hotels

 

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Ubud

Op het vliegveld van Bali wordt u opgevangen door een Nederlandssprekende reisleider, die u op Bali zal begeleiden. U wordt met een busje naar het hotel in Ubud gebracht. Nadat u de koffers heeft uitgepakt kunt u zich opfrissen en uitrusten van de lange reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.  

 

Dag 3    

Vandaag maakt u kennis met de Balinese spiritualiteit, beginnend bij de beroemde Tirta Empul watertempel. Tirta Empul is in 962 na Christus gebouwd om de heilige geiser van Tampak Siring. Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten.

Bij de tempel dient u gekleed te zijn in Balinese tempelkleding. De gids zal u uitleg geven over de offers en het gebed voordat u het water in gaat om u te reinigen. Vervolgens gaat u naar het prachtige Gunung Kawi uit de 11e eeuw. Centraal staan de 10 beelden die uit de wand van de berg gehouwen zijn. De 7 meter hoge beelden zijn gebouwd ter ere van Koning Anak Wungsu. Om bij de beelden te komen moet u langs een steile trap van 371 treden naar beneden lopen. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de rijstvelden. Na al deze indrukken gaat u lunchen op een prachtige plek tussen de rijstvelden en bij de klaslokalen van stichting Yayasan Widya Guna. Hier wordt u geleerd hoe u offers kunt maken, Canang genaamd. Deze offers zullen naar de tempels worden gebracht waar om toestemming van de goden word gevraagd om het tempelcomplex te betreden. Daarna gaat u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 4

Na het ontbijt gaat u in Klungkung een kijkje nemen bij Kerta Gosa, de vroegere rechtbank van justitie. Kerta Gosa stamt uit de 17e eeuw en werd gebruikt voor de administratie van de traditionele justitie door een raad van wijze mannen. Het in Balinese stijl gebouwde prachtstuk bezit unieke plafondschilderingen. Er staan een aantal afschrikwekkende taferelen uitgebeeld, bedoeld om mensen normen en waarden bij te brengen en om overtreders angst in te boezemen. Vervolgens gaat u naar Pura Besakih, de grootste en belangrijkste tempel van Bali, ook wel de Moedertempel genoemd. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte tegen de zuidelijke helling van de vulkaan Gunung Agung. Hierna gaat u naar het waterpaleis van Amlapura genaamd Tirtagangga. Tirtagangga, oftewel water van de Ganges, is in 1948 aangelegd voor een Balinese Radja. Als laatste brengt u een bezoek aan Tenganan een traditioneel Balinees dorp. De bewoners leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude tradities die stammen uit de periode voordat het hindoeïsme de dominerende religie van Bali werd. Dit is het enige dorp in Indonesië waar men de dubbele Ikat techniek beheerst. Ikat is een weeftechniek waarbij draden worden gebruikt waarop van tevoren al het patroon is geverfd.

 

Dag 5

Vrije dag. U kunt zich aanmelden voor één van de volgende ochtendexcursies:

Facultatief 1: Een fietstocht ten noorden van Ubud.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar het startpunt van de fietstocht gereden. De route gaat deels bergafwaarts wat u gelegenheid geeft om te genieten van de omgeving. Tijdens de fietstocht langs prachtige rijstvelden ziet u de landarbeiders aan het werk. Er wordt een stop gemaakt bij een Balinees dorp waar u meer te weten komt over het dagelijks leven van de Balinezen. U stopt onderweg bij een tempel en een markt. De lunch wordt op de Balinese manier geserveerd, zittend op de grond. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel.

 

Facultatief 2: Balinese kookles.

U gaat al vroeg in de ochtend naar een lokale markt, het is een fijne manier om kennis te maken met de cultuur en levensstijl van de lokale bevolking. De kok zal u tijdens de rondleiding alles vertellen over de lokale gebruiken, de verschillende smaken en u de geheimen vertellen hoe u de beste en verste ingrediënten koopt. De kookles wordt gegeven in het Engels. U krijgt uw eigen kookstation en keukengerei om alle gerechten te bereiden. Er kunnen maximaal tien personen per les deelnemen zodat iedereen individuele aandacht kan krijgen. De kok zal demonstreren hoe u de gerechten kunt bereiden.

 

In de middag, rond 16.30 uur, wordt u opgehaald bij uw hotel voor een diner bij een Balinese familie thuis. De gastheer geeft u een rondleiding over het terrein waar vaak meerdere families wonen. De verschillende gebouwen binnen het terrein zijn aangelegd volgens de Balinese architectuur, waar de richting wordt bepaald door de locatie van de Heilige berg Gunung Agung. Hij zal uitleggen wat voor soort offers bij welk heiligdom worden geplaatst. U krijgt het diner op Balinese stijl geserveerd, namelijk zittend op de grond, en u kunt ervoor kiezen om met uw handen te eten. Het eten wordt vers voor u gekookt in de familiekeuken.

 

Dag 6     Ubud – Munduk

Na het ontbijt vertrekt u naar Munduk wat gelegen is in het noorden van Bali. Onderweg maakt u een stop bij het dorp Jatiluwih waarvan de rijstvelden tot de mooiste van Indonesië behoren. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief fris aanvoelt. De omgeving van Jatiluwih gaat u op een elektrische fiets verkennen, de gids zal u onderweg van alles vertellen en er zullen uiteraard diverse fotostops worden gemaakt. Op de rand van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danau. De tempel dateert uit de 17e eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danau. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Munduk gebracht.

 

Dag 7    

Vandaag heeft u een vrije dag.

Facultatief: Munduk waterval trekking.

Tijdens deze tocht bezoekt u enkele mooie watervallen in de omgeving van Munduk. Bij sommige watervallen is het mogelijk om te zwemmen, de gids zal u daarover informeren. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar het hotel.

 

Dag 8     Munduk – Pemuteran

Na het ontbijt vertrekt u naar Pemuteran, een klein vissersdorp gelegen aan de noordwestkust van Bali. Onderweg brengt u een bezoek aan de warmwaterbronnen van Banjar en het enige boeddhistische klooster van  Bali de Brahma Vihara Ashrama. Het klooster ligt ongeveer tien kilometer ten zuidwesten van Lovina, is gebouwd op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het land en het water. Het klooster is in 1970 gebouwd en wordt ook wel de kleine Borobudur genoemd.

 

Dag 9    

Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. In de middag wordt u opgehaald bij het hotel door een gids die u zal begeleiden tijdens het snorkelen bij Menjangan eiland. Hier kunt u genieten van de spectaculaire onderwaterwereld vol prachtige koralen en vissen.

 

Dag 10 Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Facultatief: Wandeling door het Bali Barat National Park.

Vroeg in de in de ochtend vertrekt u naar het National Park Bali Barat voor een wandeling van ongeveer 2 uren. Het Bali Barat National Park ligt in het westen van Bali en beslaat een tiende van het hele eiland. Het park is bergachtig en bestaat voornamelijk uit regenwouden, mangrovebossen, savannes en koraalriffen. Er zijn meer dan 200 soorten planten te vinden. Een aantal van deze planten hebben een religieuze en spirituele betekenis, zoals de banyanboom.

 

Dag 11   Pemuteran – Sanur

Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur. Onderweg bezoekt u de prachtige rijstvelden van Pupuan gelegen in het westelijke deel van Bali. Vervolgens gaat u naar de tempel “Pura Tanah Lot” uit de 16e eeuw. Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in de zee. U zult de tempel overdag bezoeken en daarna doorreizen naar uw hotel in Sanur.

 

Dag 12  

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt deelnemen aan de volgende excursie:

Facultatief: Zegeningceremonie.

U wordt van het hotel opgehaald en naar het dorp Keramas gebracht. U gaat naar het Keramas Sacred River Resort dat gebouwd is langs een rivier gevormd door 11 natuurlijke bronnen. Eén bron staat op het terrein van het Resort en staat in verband met een oude tempel. Een perfecte plaats om een Balinese zuivering- en zegeningceremonie te ervaren. Tijdens de ceremonie draagt u een sarong en sjerp.

U leert hoe u offermandjes kunt maken. De priester zal de ceremonie leiden en u reinigen door middel van 4 soorten bronwater en u daarna zegenen. Daarna gaat u naar de tempel om te bidden. 

 

In de avond gaat u de lokale nachtmarkt van Sanur verkennen. Hier kunt u allerlei lekkernijen uitproberen.

 

Dag 13  Vandaag heeft u een vrije dag.

Facultatief:Traditionele Balinese massage.

Geniet van een 1 uur durende traditionele Balinese massage met als doel om lichaam en geest te ontspannen door gebruik te maken van traditionele technieken en muziek en aroma's te combineren om de zintuigen te stimuleren.  

 

Dag 14   Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 15   Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

 

Dag 16   Aankomst Amsterdam.

 

Hotels

Ubud – Sri Bungalows***

Munduk – Puri Lumbung Cottages**

Pemuteran – Adi Assri Beach Resort****

Sanur – Swastika Bungalows***

Wijzigingen voorbehouden.

 

Inclusief

 

Vlucht Amsterdam - Denpasar / Denpasar - Amsterdam met Garuda Indonesia

Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

Rondreis volgens programma

Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

Nederlandssprekende reisleiding

Logies en ontbijt

Lunch op dag 3

Diner op dag 5

Vertrekbelasting Indonesië

 

Exclusief

 

Administratiekosten € 27,50 per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

Facultatieve excursies

Fooien

Visumkosten Indonesië bij verblijf vanaf 30 dagen

Lunch op dag 2, 4 t/m 15

Diner op dag 2 t/m 4 en 6 t/m 14

Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Bram Elsink
“Bali is fantastisch”
Bram Elsink Hengelo
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
10-9-2022
€ 1.720,00
€ 400,00

Afgesloten

22-10-2022
€ 1.737,00
€ 400,00

Afgesloten