24 Dagen Java - Bali

24 Dagen Java - Bali

Wandel door het centrum van het oude Batavia
Breng een bezoek aan de Bromo vulkaan
Geniet van het prachtige Bali
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Java-Bali 24 dagen

Deze zeer fraaie 24 daagse Java Bali rondreis gaat langs de bekende highlights van Java, zoals het oude centrum van Jakarta. Met de trein gaat u van Bandung naar Yogyakarta alwaar u de Borobudur kunt bezoeken. Tijdens het verblijf in Malang kunt u op dagexursie naar de Bromo-vulkaan. Java is het hoofdeiland van Indonesië en een belangrijk toeristisch eiland waar tal van bezienswaardigheden de moeite van het bezoeken waard zijn. U sluit deze reis af met een heerlijke verblijf op Bali, waar ook weer een aantal prachtige excursies op het programma staan. Op Bali verblijft u op prachtige locaties in Pemuteran, Ubud en Sanur. Net als alle rondreizen van het Schone Streven is ook deze reis in een aangenaam tempo. Deze rondreis laat u Indonesië ervaren als geen ander.

Algemene informatie Java-Bali 24 dagen

Het eiland Java is het bruisende hart van Indonesië. Het eiland is 3x groter dan Nederland en is dichtbevolkt: er wonen zo’n 124 miljoen mensen. Kortom Java is druk, vooral rondom metropool Jakarta. Toch zijn er ook nog uitgestrekte rijstvelden te vinden, al komen de landbouwgebieden steeds meer in het nauw door de bevolkingsdruk.

Hoofdstad Jakarta Jaya Karta, betekent Stad van de Overwinning. De Indonesische hoofdstad ligt in het westen van het eiland Java. Jakarta ligt in een lage kustvlakte aan de monding van de Liwung-rivier. Door deze ligging zijn er in de regentijd vaak overstromingen. Er wonen ongeveer 15 miljoen mensen in Jakarta. In het centrale zakendistrict staat het verkeer overdag vaak muurvast. Om die verkeersproblemen het hoofd te bieden, mogen in sommige straten geen auto’s rijden met minder dan drie inzittenden.

De stad Yogyakarta ofwel Yogya is de culturele hoofdstad van Java. De stad ligt in het midden van Java. Het is een echte universiteitstad met meer dan 30 universiteiten. Yogya is een sultanaat binnen Indonesië. De huidige sultan, Hamengkubuwono X, is belangrijk geweest in de onafhankelijkheidsstrijd, waardoor de stad nu de status van speciale regio heeft gekregen.

Bali is het eerste eiland van de zogeheten Sunda eilanden en wordt ook wel het Geschenk der Goden genoemd. De Balinees beschouwt het heerlijke klimaat, de afwisselende groene landschappen, de stranden en de heuvels met vruchtbare bodem als een teken van de speciale aandacht, die de goden voor dit eiland hebben. Bali is een eiland van kunstenaars en ontwerpers, overal langs de weg ziet u werkplaatsen waar prachtige dingen van hout of steen gemaakt worden.
Dit Balinese gevoel voor materialen en ontwerpen is ook terug te zien in de hotels. Deze zijn vaak heel smaakvol ingericht en geven volop ideetjes aan creatievellingen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Bali. Vooral in de plaatsen Kuta, Legian, Sanur en Ubud is dat goed te merken.

Met zijn 5561 km² is Bali een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel te Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Programma

24-daagse rondreis Java Bali

 

Dag 1   Vertrek vanuit Amsterdam.

 
Dag 2   Jakarta

Na aankomst in Jakarta wordt u door uw gids en chauffeur opgevangen en naar uw hotel gebracht. Jakarta behoort met circa 10 miljoen inwoners tot één van de grootste steden ter wereld. In de avond kunt u genieten van een welkomstdiner.

 

Dag 3   Jakarta

In de ochtend maakt u een wandeling door het centrum van het oude Batavia. De koloniale gebouwen tonen de grandeur van vroeger. Aan het Fatahillah plein bevinden zich onder andere het oude Stadhuis en de Nieuwe Nederlandse Kerk waar tegenwoordig musea in gevestigd zijn. Vanaf het plein loopt u via de Hoenderpasserbrug naar de Uitkijk, een Nederlandse uitkijktoren uit de 19e eeuw en naar fort Culemborg. Via pasar Ikan, de oude vismarkt, loopt u naar de oude haven ‘Sunda Kelapa’. Tegenwoordig is Sunda Kelapa een visserswerf en een vertrekpunt om naar andere eilanden te reizen. U wandelt hier over de twee kilometer lange kade waar de houten schoeners worden gelost. Als slot van de wandeltocht loopt u terug naar het Fatahillah plein.

Na de lunch in café Batavia gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Diner is voor eigen rekening.

 

Dag 4   Jakarta - Bandung      

Vandaag gaat u via de tolweg van Jakarta naar Bandung. Bandung is een stad met ongeveer twee miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad het ‘Parijs van Java’ genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer maar wanneer u de imposante koloniale en art Deco gebouwen ziet kunt u zich er wel iets bij voorstellen.

Lunch en diner zijn inbegrepen.

 

Dag 5   Bandung

 De ochtend is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een fietstocht maken door Bandung, de stad waar vroeger de Nederlanders graag woonden. Tijdens de fietstocht van 2½ à 3 uur kunt u genieten van een mengeling van het koloniale verleden met de hedendaagse Indonesische omgeving. ’s Middags gaat u een voorstelling bijwonen in de angklungschool van Pak Udjo. Het programma begint met een korte Wajang-poppen voorstelling gevolgd door een presentatie van het bamboe-instrument ‘de angklung’ door een groep kinderen. Onderdeel van de presentatie is ook dat u zelf mee mag doen met het maken van muziek op een angklung. Lunch en diner zijn voor eigen rekening.

 

Dag 6   Bandung

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Op ongeveer 2 uur rijden van Bandung bezoekt u het kratermeer Kawah Putih, oftewel witte krater. De krater ligt op de berg Patuhu op ruim 2400 meter hoogte waardoor het lekker koel is. Vanwege de zwaveldampen is het aan te raden een mondkapje mee te nemen. Bij de theeplantage Rancabali kunt u mooie foto`s kunt maken van de uitgestrekte theeplantages. Hierna gaat u weer terug naar het hotel in Bandung. Lunch onderweg. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 7  Bandung – Yogyakarta

Vandaag vertrekt u per trein van Bandung naar Yogyakarta. Na aankomst in Yogyakarta wordt u naar uw hotel gebracht. Yogyakarta ligt in midden Java en heeft een hele hoop te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. In de nauwe zijstraatjes zult u de ambachtslieden aantreffen, die hier schitterend zilverwerk en batik maken. Lunchpakket voor onderweg. Diner in het hotel.

 

Dag 8   Yogyakarta

In de ochtend maakt u een stadstoer met een traditionele becak (fietstaxi) door Yogyakarta waarbij u een bezoek brengt aan het Kraton dat stamt uit het jaar 1755. Het complex ligt midden in de stad en biedt niet alleen plaats aan de sultan en zijn familie, het bevat ook vertrekken voor meditatie en plechtigheden en een schitterende troonzaal. Het kraton (paleis) wordt door een drie meter dikke muur omringd en vormt een stad op zich. Hierna gaat u naar het waterpaleis Taman Sari. Hier kunt u rond kijken in de Koninklijke tuin van het Sultanaat. Vervolgens bezoekt u het Sonobudoyo museum, opgericht in 1935 en ontworpen door de Nederlandse architect Kersten. Het gebouw is gebouwd in de traditionele Javaanse stijl. In het museum vind u allerlei cultuurobjecten zoals wajangpoppen, maskers en beelden. Na de lunch in een lokaal restaurant rijdt u verder richting Jalan Malioboro waar u kunt gaan winkelen. Het is ook mogelijk om onderweg nog een stop te maken bij een batik galerij. In de middag wordt u teruggebracht naar het hotel. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 9   Yogyakarta

Vandaag heeft u een vrije dag.

Optioneel kunt u de beroemde tempel de Borobudur bezoeken. Sinds 2022 is er een maximum aantal bezoekers ingesteld per dag. U kunt een entreekaartje kopen alleen voor het plein vóór de tempel. Als u de verschillende lagen van de tempel wilt betreden dan moet u een extra kaartje kopen. Dit is op basis van beschikbaarheid. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de zevende en het begin van de achtste eeuw na Christus. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs en strekken zich uit over een lengte van 5 km.

Een populaire tour is om Yogyakarta in de namiddag te ervaren, “funway to live like locals”. U maakt een wandeling door de straten van Yogyakarta met een lokale gids. Op het Alun-Alun Kidul plein komt de lokale bevolking bij elkaar en komt het plein tot leven met kleurrijke en helder verlichte becaks die rond het park rijden. Op het plein staan 2 grote bodhibomen. Volgens een oude legende brengt het geluk en voorspoed als het lukt om geblinddoekt tussen de 2 bomen door te lopen. Het is moeilijker dan het lijkt en stiekem spieken mag niet. Ook erg vermakelijk om naar de mensen te kijken die een poging wagen.

Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 10 Yogyakarta - Malang   

Na het ontbijt vertrekt u naar Malang. Het is een lange rit van ongeveer 300 kilometer, maar onderweg zal er diverse keren worden gestopt. Malang is gelegen in de provincie Oost-Java en heeft vanwege de hoge ligging een koel klimaat. 

Lunch onderweg, diner in het hotel.

 

Dag 11 Malang

Vrije dag. Optioneel kunt u een dagexcursie maken naar de Bromo vulkaan. Deze excursie start vanaf het plaatsje Tumpang aan de zuidkant van de Bromo. De Bromo ligt met vijf andere vulkanen in één grote krater en zij vormen samen het Tenggergebergte. Deze krater bestaat uit een zandvlakte van 8 bij 11 kilometer en doet aan als een maanlandschap. U rijdt met jeeps door de Tengger zandzee. Bij de Bromo moet u een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand. Het bijzondere van deze excursie is om bij daglicht door het landschap te rijden en zonder honderden andere toeristen op de kraterrand te staan. Tevens brengt u een bezoek aan de Pelangi waterval (regenboog waterval) en bij één van de Jago tempels. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 12 Malang

In de ochtend gaat u Batu verkennen. Batu is een klein stadje 19 kilometer van Malang verwijderd. U brengt een bezoek aan een Tahu (tofu) fabriek waar u kunt zien hoe ze op hun eigen manier tahu produceren. Daarna gaat u naar de waterval Coban Rondo, die 32 kilometer ten westen van Malang ligt. Deze waterval ligt in een natuurpark en is 85 meter hoog. Tijdens een wandeling brengt u een bezoek aan een kampung waar de bewoners de koeienstallen in het huis hebben. Daarna wandelt u naar het bloemendorp, hier worden o.a. cactussen, orchideeën en ook koffiebomen en mahoniebomen gekweekt. Aan het einde van de wandeling bezoekt u een koikarper kwekerij. Lunch bij restaurant Toko Oen. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 13 Malang - Kalibaru

Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Onderweg maakt u een stop bij Kampung Warna Warni wat kleurrijk dorp betekent. In een voormalige krottenwijk in de wijk Jodipan in Malang is op initiatief van een aantal studenten de wijk omgebouwd naar een schone en kleurrijke wijk. Doordat toeristen de kampung bezoeken krijgen ze inkomsten die weer voor betere leefomstandigheden zorgen. Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje met uitzicht op de vulkaan Gunung Raung. Lunch onderweg. Diner in het hotel.

 

Dag 14 Kalibaru

Vandaag kunt u een kijkje gaan nemen bij de school die de Stichting heeft laten bouwen. Hier kunt u met eigen ogen zien wat er met de donaties en opbrengsten van de reizen wordt gedaan. U wordt welkom geheten door de directrice die u een rondleiding geeft. De kinderen hebben de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud, en zijn verdeeld in 6 klasjes. In de klassen wordt u uit volle borst toegezongen. Ook brengt u een bezoek aan de plantage “Grote Tuin” waar u uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden zoals koffiestruiken met zwarte en rode vruchten. Na de rondleiding krijgt u een lunch aangeboden en zullen de kinderen een mooie dans voor u opvoeren. Diner in het hotel.

 

Dag 15 Kalibaru – Pemuteran

Vandaag vertrekt u naar Bali naar het plaatsje Pemuteran. Met een veerboot maakt u de oversteek naar Bali die ongeveer 45 minuten duurt. De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving of snorkelen vanaf het strand. Lunch inclusief. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 16 Pemuteran

 Vrije dag. Optioneel bieden we een snorkeltrip aan naar het eiland Menjangan. In de ochtend vaart u met een snelle boot naar het eiland Menjangan waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Er zijn levendige koraalriffen en veel kleurrijke vissen. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 17 Pemuteran - Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg bezoekt u het bergdorp Munduk wat omringd is door adembenemende panorama`s en een prachtige 35 meter hoge waterval. Daarna gaat u naar het plaatsje Bedugul aan het Bratanmeer. Hier bezoekt u het tempelcomplex Pura Ulun Danu Bratan. De tempel is prachtig gelegen aan de rand van het kratermeer. Vervolgens bezoekt u de staatstempel Pura Taman Ayun bij Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een mooi park met bomen en vijvers. Lunch onderweg. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 18 Ubud   

In de ochtend staat er een mooie wandeltocht naar het noorden van Ubud, Kenderan, op het programma. Deze tocht van een halve dag heeft alles om het beste van Bali te leren kennen:  prachtige uitzichten over de rijstvelden, tempels, waterval, bos en contact met de lokale bevolking door hen thuis te bezoeken. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en aan het einde kunt u genieten van een lokale lunch bij een familie thuis. In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een diner in combinatie met een Balinese dansvoorstelling. Met de muziek en dans worden oude hindoeverhalen uitgebeeld. Diner voor eigen rekening.

 

Dag 19 Ubud – Sanur

Vandaag vertrekt u naar de badplaats Sanur om te genieten van uw laatste vakantiedagen. In de avond is er een afscheidsdiner.

 

Dag 20 Sanur

Vrije dag. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 21 Sanur

Vrije dag. Lunch en diner voor eigen rekening. 

 

Dag 22 Sanur

Vrije dag. Lunch en diner voor eigen rekening.

 

Dag 23 Sanur

De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

Lunch voor eigen rekening.

 

Dag 24 Aankomst Amsterdam.

 

Inclusief

Vlucht Amsterdam - Jakarta / Denpasar - Amsterdam met Singapore Airlines

Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

Rondreis volgens programma

Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

Plaatselijke Nederlandssprekende reisleiding t/m dag 19

Gids tijdens de rit hotel - luchthaven (dag 23)

Logies en ontbijt

Lunch op dag 3,4,6,7,8,10,12,13,14,15,17,18

Diner op dag 2,4,7,10,13,14,19

Vertrekbelasting Indonesië

Late check-out; er zijn 2 kamers beschikbaar voor de groep

 

Exclusief

Administratiekosten € 30 per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

Facultatieve excursies

Fooien

Visumkosten Indonesië

 Toeristenbelasting Bali

Lunch op dag 2,5,9,11,16,19,20 t/m 23

Diner op dag 3,5,6,8,9,11,12,15,16,17,18,20 t/m 22

Reis- en/of annuleringsverzekering

Bijdrage SGR € 5,00 p.p.

 

HOTELS 2024:

Jakarta: Mercure Jakarta Batavia

Bandung: De Braga By Artotel

Yogyakarta: Gallery Prawirotaman

Malang: Santika Premiere Malang

Kalibaru: Margo Utomo Eco Resort

Pemuteran: Adi Assri Beach Resort

Ubud: Sri Aksata Ubud Resort

Sanur: Swastika Bungalows 

Wijzingen voorbehouden.M. Fasting
“Wat een prachtige reis! Het blijft een schitterend land. Geweldig!”
M. Fasting Bali
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
18-5-2024
€ 2.630,00
€ 540,00

Volgeboekt

8-9-2024
€ 2.630,00
€ 550,00

Volgeboekt

12-10-2024
€ 2.645,00
€ 550,00

Beschikbaar

Aantal vrije plaatsen 5
25-4-2025
€ 2.865,00
€ 587,00

Beschikbaar

23-5-2025
€ 2.805,00
€ 587,00

Beschikbaar

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706