24 Dagen Java - Bali Volledig Verzorgd

24 Dagen Java - Bali Volledig Verzorgd

Bezoek een traditionele Sundanese dorp
Ervaar de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan
Beleef de trekking door het National Park op Bali
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Java-Bali 24 dagen

Deze zeer fraaieJava Bali rondreis gaat de bekende highlights van Java, zoals Jakarta, met de trein naar Semarang, zonsopkomst Borobudur, Magelang, Solo, Surabaya en de Bromo-vulkaan. Java is het hoofdeiland van Indonesië en een belangrijk toeristisch eiland waar tal van bezienswaardigheden de moeite van het bezoeken waard zijn. U sluit deze reis af met een heerlijke verblijf op Bali, waar ook weer een aantal prachtige excursies op het programma staan. Op Bali verblijft u op prachtige locaties in Pemuteran, Ubud en Legian. Net als alle rondreizen van het Schone Streven is ook deze reis in een aangenaam tempo. Deze rondreis laat u Indonesië ervaren als geen ander.

Algemene informatie Java-Bali 24 dagen

Het eiland Java is het bruisende hart van Indonesië. Het eiland is 3x groter dan Nederland en is dichtbevolkt: er wonen zo’n 124 miljoen mensen. Kortom Java is druk, vooral rondom metropool Jakarta. Toch zijn er ook nog uitgestrekte rijstvelden te vinden, al komen de landbouwgebieden steeds meer in het nauw door de bevolkingsdruk.

Hoofdstad Jakarta Jaya Karta, betekent Stad van de Overwinning. De Indonesische hoofdstad ligt in het westen van het eiland Java. Jakarta ligt in een lage kustvlakte aan de monding van de Liwung-rivier. Door deze ligging zijn er in de regentijd vaak overstromingen. Er wonen ongeveer 15 miljoen mensen in Jakarta. In het centrale zakendistrict staat het verkeer overdag vaak muurvast. Om die verkeersproblemen het hoofd te bieden, mogen in sommige straten geen auto’s rijden met minder dan drie inzittenden.

De stad Yogyakarta ofwel Yogya is de culturele hoofdstad van Java. De stad ligt in het midden van Java. Het is een echte universiteitstad met meer dan 30 universiteiten. Yogya is een sultanaat binnen Indonesië. De huidige sultan, Hamengkubuwono X, is belangrijk geweest in de onafhankelijkheidsstrijd, waardoor de stad nu de status van speciale regio heeft gekregen.

Bali is het eerste eiland van de zogeheten Sunda eilanden en wordt ook wel het Geschenk der Goden genoemd. De Balinees beschouwt het heerlijke klimaat, de afwisselende groene landschappen, de stranden en de heuvels met vruchtbare bodem als een teken van de speciale aandacht, die de goden voor dit eiland hebben. Bali is een eiland van kunstenaars en ontwerpers, overal langs de weg ziet u werkplaatsen waar prachtige dingen van hout of steen gemaakt worden.
Dit Balinese gevoel voor materialen en ontwerpen is ook terug te zien in de hotels. Deze zijn vaak heel smaakvol ingericht en geven volop ideetjes aan creatievellingen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Bali. Vooral in de plaatsen Kuta, Legian, Sanur en Ubud is dat goed te merken.

Met zijn 5561 km² is Bali een klein eiland met veel mystiek. In tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels. Van de grote Heilige Tempel te Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn. Op Bali is er veel afwisseling in het landschap. Kuta en Sanur zijn de bekendste toeristische badplaatsen.

Programma

Aantal nachten per plaatsInclusief / Exclusief ♦ Hotels 


Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Bogor

Na aankomst in Jakarta wordt u door uw reisleider opgevangen. U wordt met een bus naar het hotel in Bogor gebracht.

 

Dag 3     Bogor
Vandaag bezoekt u een traditioneel Sundanees dorp, Kampung Budaya Sindang Barang. Nadat de dorpelingen u hebben verwelkomd met het spelen van muziek op een angklung, kunt u de traditionele Sundanese huizen bekijken en een wandeling maken langs de rijstvelden waarbij u uitleg krijgt over het proces van het rijst verbouwen. Als u niet bang bent voor vieze voeten kunt u ook zelf ervaren hoe het is om rijst te planten. Daarna brengt u een bezoek aan de Sukarna Gong fabriek.

             

Dag 4     Bogor - Jakarta

Na het ontbijt vertrekt u naar de hoofdstad van Indonesië, Jakarta.

Jakarta behoort met ruim 10 miljoen inwoners tot één van de grootste steden ter wereld. In het oude centrum van Jakarta, het voormalig Nederlands Batavia, gaat u naar het Fatahillah Plein waar u een bezoek brengt aan het oude Stadhuis wat tegenwoordig dienst doet als museum. Hier kunt u oude kaarten en antieke

meubelen uit de koloniale tijd bezichtigen. Onder het museum ligt een ondergrondse gevangenis. In de Nieuwe Nederlandse Kerk wordt een grote collectie wajangpoppen tentoongesteld. Op de binnenplaats ligt het graf van Gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen die in 1619 Batavia heeft gesticht. In het voormalige Paleis van Justitie, wat stamt uit 1870, zit nu het Kunst en Keramiek museum. Aan de noordkant van het plein staat een Portugees kanon, het    kanon der vruchtbaarheid, die na de verovering van Malakka in 1641 naar Batavia is gebracht. De Portugese kerk werd in 1695 gebouwd en is daarmee de oudste in Jakarta.

 

Dag 5     Jakarta - Semarang

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het Gambir Jakarta treinstation waar u de trein neemt naar Semarang. Tijdens de 6 uur durende treinreis verandert het uitzicht voortdurend. In de omgeving van Jakarta zijn er de sloppenwijken maar dat verandert gaandeweg in rijstvelden, bergen, palmbomen en zee. Het station van Semarang ziet er bij aankomst indrukwekkend uit, de koepel op het hoofdgebouw en de rode dakpannen op de stationsvertrekken trekken al van ver de aandacht.

               

Dag 6    Semarang
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Semarang waarbij u een bezoek brengt  aan de oude stad Kota Lama, één van de weinige V.O.C. vestingen die nog behouden zijn. In de Jalan Letjen Suprapto (Heerenstraat) staat de oudste christelijke koepelkerk Gereja Blenduk uit 1753. Daarna gaat u naar Lawang Sewu, Javaans voor duizend deuren, wat eens het hoofdkantoor van de Nederlands Indische Maatschappij was. Het gebouwencomplex werd ontworpen en gebouwd door de Nederlanders en bestaat  uit verschillende gebouwen en de torens kijken uit over de Tugu Muda rotonde,

voorheen het Wilhelminaplein. Het gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis, het verhaal gaat dat het er nog spookt in de kelders.Vervolgens brengt u een bezoek aan Chinatown en de Chinese Tay Kak Sie Tempel.          

 

 

Dag 7   Semarang - Ungaran
In de ochtend maakt u een excursie naar het oudste hindoeïstische tempelcomplex van Midden Java, Gedong Songo. Van de 9 tempels die er oorspronkelijk waren zijn er 5 overgebleven. Van de andere 4 resten alleen nog de funderingen. Deze kleine mooie tempels dateren uit de periode van 730-780 na Christus en liggen verspreid

over zes heuvels bij de zuidwestelijke flank van Gunung Ungaran. De tempels liggen telkens tussen de 100 en 200 meter van elkaar af op een prachtige locatie met schitterend uitzicht over de bergen. Hierna vertrekt u naar het hotel in Ungaran. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 8     Ungaran - Magelang

Na het ontbijt vertrekt u via een prachtige bergweg naar Magelang.

Onderweg brengt u een bezoek aan tempel Mendut en tempel Pawon. De Mendut tempel ligt op 3 kilometer afstand van de Borobudur. De voorzijde van de tempel is gericht naar Benares (India), waar Boeddha Gautama zijn vijf discipelen voor de eerste maal onderwees. In de tempel staat een drie meter hoog Boeddhabeeld en nog een aantal bijzondere beelden. De Pawon tempel is op gedragen aan Kuvera, de boeddhistische god van het geluk.Bedevaartgangers passeren deze tempels alvorens ze de Borobudur beklimmen.

 

Dag 9     Magelang - Yogyakarta

Optioneel: Vandaag kunt u heel vroeg in de ochtend naar de Borobudur om de zonsopkomst mee te maken. Het is het beste moment van de dag om prachtige foto`s te maken van de tempel met uitzicht op het berglandschap en de Merapi vulkaan. De Borobudur is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de 7e en het begin van de 8e eeuw na Christus. Met een steenoppervlakte van ruim 60.000 km² is het complex één van de grootste monumenten van de wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in bas-reliëfs enstrekken zich uit over een totale lengte van 5 kilometer. Hierna vertrekt u naar Yogyakarta waar u het waterkasteel Taman Sari bezoekt. Taman Sari is een voormalige Koninklijke tuin van het Sultanaat van Yogyakarta en is gebouwd in de 18e eeuw. Op weg naar Fort Vredeburg wordt er een stop gemaakt bij het paleis Gedung Agung, één van de zeven presidentiële paleizen in Indonesië. Fort Vredeburg is een overblijfsel uit de Nederlandse koloniale tijd waar een museum van is gemaakt. De dag wordt vervolgd met een wandeling door Malioboro straat.

 

Dag 10   Yogyakarta

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt facultatief deelnemen aan een excursie waarbij u een batikatelier bezoekt waar verschillende batiks in klassieke en       moderne designs worden tentoongesteld. Ook gaat u naar de zilverwijk Kota Gede waar de zilversmeden aan het werk zijn. Hierna brengt u een bezoek aan de Prambanan tempel, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. De Prambanan werd gebouwd rond 850 na Christus en betekent ‘veel priesters’ die in de reliëfs worden afgebeeld met een lange baard. De drie grootste tempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoe Shiva, Vishnu en Brahma.

Facultatief: Een hele populaire tour is om Yogyakarta in de avond te ervaren. U kunt genieten van de stad zoals de lokale bevolking dat doet. U maakt een wandeling door de straten van Yogyakarta. Op het Alun-Alun Kidul plein komt de lokale bevolking bij elkaar en komt het plein tot leven met kleurrijke en helder verlichte trams en skelters die rond het park rijden. Op het plein staan 2 grote bodhibomen. Volgens een oude legende brengt het geluk en voorspoed als het lukt om geblinddoekt tussen de 2 bomen door te lopen. Het is moeilijker dan het lijkt en stiekem spieken mag niet. Ook erg vermakelijk om naar de mensen te kijken die een poging wagen.

 

Dag 11   Yogyakarta - Solo

Na het ontbijt vertrekt u naar Solo, voorheen Surakarta, het oude culturele centrum van Java. Onderweg brengt een bezoek aan het dorpje Pedan dat bekend is om de weefindustrie. U kunt hier zien hoe ze op traditionele wijze de zogeheten ‘lurik’kleding maken. In het centrum van Solo brengt u een bezoek aan het Kraton van Mangkunagara waar nog afstammelingen wonen. Er is ook een museum gevestigd waar een privéverzameling ligt van Mangkunegara IV. De collectie bestaat uit antieke objecten, topengmaskers, juwelen, oude Javaanse en Chinese munten, bronzen figuren en een aantal prachtige krissen. Hierna kunt u op Pasar Triwindu struinen tussen de leuke spulletjes en bezoekt u de Pasar Gede (grote markt).

 

Dag 12   Solo - Surabaya

Vandaag reist u per trein in ± 4 uren naar Surabaya door wisselende landschappen. Van bergen, tot uitgestrekte vlaktes met hier en daar een boer die aan het werk is op de sawa. Surabaya, de hoofdstad van Oost-Java, is na Jakarta de grootste stad van Indonesië. Door de strategische ligging is de stad een belangrijk handelscentrum van tabak, suiker en koffie.   

 

Dag 13  Surabaya
Na het ontbijt maakt u een historische stadstour door Surabaya waarbij u een bezoek brengt aan de haven Tanjung Perak. Het oude gedeelte, Kali Mas, is al 600 jaar het aanmeerpunt voor de Buginese schoeners. Vervolgens wordt er een stop gemaakt bij de rode brug Jembatan Merah wat in 1945 een strategisch punt was tijdens de strijd om Surabaya. Daarna bezoekt u het Indrukwekkende monument Tugu Pahlawan (Hero Monument) dat gebouwd is ter ere van de gevallen helden tijdens de Onafhankelijksstrijd van Surabaya. Ook een bezoek aan het House of Sampoerna staat op het programma. Sampoerna is het sigarettenmerk van Indonesië. Het negentiende-eeuwse gebouw herbergt ook een museum waar u de geschiedenis van de kreteksigaret kunt bekijken en verschillende tabaksoorten kunt vinden. Tevens kunt u zien hoe er op authentieke wijze kreteksigaretten met de hand worden gemaakt. `s Middags kunt u op eigen gelegenheid door de stad wandelen.

 

Dag 14   Surabaya - Bromo

Vandaag vertrekt u naar het Tengger plateau. De Bromo ligt met vijf andere vulkanen in één grote krater en zij vormen samen het Tenggergebergte. Deze krater bestaat uit een zandvlakte van 8 bij 11 kilometer en doet aan als een maanlandschap. Als het weer het toelaat zult u met de reisleider een wandeling maken door dit gebied.       

 

Dag 15   Bromo - Kalibaru

In de vroege ochtend rond 4 uur kunt u de zonsopgang over de Bromo vulkaan meemaken. Als de zon is opgekomen verschijnt er een prachtig uitzicht over de vulkanen. Hierna gaat u met jeeps naar beneden. Daar aangekomen moet u nog een trap op van ± 250 treden naar de kraterrand. De krater is ± 10 kilometer breed, met diverse vulkanen erin. Na het ontbijt vertrekt u naar Kalibaru. Rond Kalibaru liggen verschillende plantages. Het is een klein plaatsje met uitzicht op de vulkaan Gunung Raung.

 

Dag 16   Kalibaru
Vandaag kunt u een kijkje gaan nemen bij de school die de Stichting heeft laten bouwen. Hier kunt u met eigen ogen zien wat er met de donaties en opbrengsten van de reizen wordt gedaan. U wordt welkom geheten door de directrice die u een rondleiding geeft. De kinderen hebben de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud, en zijn verdeeld in 6 klasjes. In de klassen wordt u uit volle borst toegezongen. Ook brengt u een bezoek aan de plantage Grote Tuin waar u uitleg krijgt over de verschillende bomen, planten en kruiden die daar verbouwd worden. Na de rondleiding krijgt u een lunch aangeboden en zullen de kinderen een mooie dans voor u opvoeren. In de middag wordt er een wandeling van ca. 2 uren in de omgeving van Kalibaru Cottages georganiseerd. U loopt door landelijk gebied waar maïs, suikerriet en rijst wordt verbouwd en u kunt zien hoe bakstenen en dakpannen worden gemaakt.

 

 Dag 17   Kalibaru - Pemuteran

Vandaag vertrekt u naar Bali naar het plaatsje Pemuteran. Optioneel kunt u naar Kawah Ijen, een rustige maar nog altijd actieve vulkaan waar zwavel wordt gewonnen. Tijdens de 1,5 tot 2 uur durende wandeling naar boven zult u vele zwaveldragers tegenkomen. Zodra u boven bent heeft u vanaf de kraterrand op 2883 meter een adembenemend uitzicht over het regenwoud en het kratermeer. Nadat u weer terug bent van de tocht maakt u met de veerboot de oversteek naar Bali.

             

Dag 18   Pemuteran
Optioneel: Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het National Park Bali Barat voor een wandeling van 1 - 2 uur. Het Bali Barat National Park ligt in het westen van Bali en vormt een tiende van het hele eiland. Het park is bergachtig en bestaat voornamelijk uit regenwouden, mangrovebossen, savannes en koraalriffen. Er zijn meer dan 200 soorten planten te vinden. Een aantal van deze planten hebben een religieuze en spirituele betekenis, zoals de banyanboom. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 19   Pemuteran - Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Ubud. Onderweg bezoekt u het bergdorp Munduk wat omringd is door adembenemende panorama`s en een prachtige 35 meter hoge waterval. Daarna gaat u naar het plaatsje Bedugul aan het Bratanmeer. Hier bezoekt u het tempelcomplex Pura Ulun Danu. De tempel is prachtig gelegen aan de rand van het kratermeer. Vervolgens bezoekt u de staatstempel Pura Taman Ayun bij Mengwi, tot 1891 het centrum van een machtig koninkrijk. De tempel heeft een indrukwekkende poort met prachtige deuren en hij is omringd door een gracht, gelegen in een mooi park met bomen en vijvers.

Optioneel: In de middag, rond 16.30 uur, wordt u opgehaald bij uw hotel voor een diner bij een lokale familie thuis. De gastheer geeft u een rondleiding over het terrein waar vaak meerdere families wonen. De verschillende gebouwen binnen het terrein zijn aangelegd volgens de Balinese architectuur, waar de richting word bepaald door de locatie van de Heilige berg Gunung Agung. De gastheer zal uitleggen wat voor  soort offers bij welk heiligdom worden geplaatst. U krijgt het diner op Balinese stijl geserveerd, namelijk zittend op de grond, en u kunt ervoor kiezen om met uw handen te eten. Het eten wordt vers voor u gekookt in de familiekeuken.

 

Dag 20   Ubud

Na het ontbijt staat er een wandeling op het programma. U wordt met een auto buiten Ubud gebracht en van hieruit maakt u een prachtige wandeling door de rijstvelden in de omgeving van Ubud. U loopt over smalle paden en maakt kennis met de lokale bevolking, die aan het werk is in de rijstvelden. U zult versteld staan hoe moeilijk en tijdrovend het is om rijst te verbouwen.

In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een diner in combinatie met een Balinese dansvoorstelling. Met de muziek en dans worden oude hindoeverhalen uitgebeeld.

 

Dag 21   Ubud - Legian

Na het ontbijt maakt u een culinaire wandeltocht. Tijdens deze wandeling gaat u samen met de gids door Ubud en proeft u diverse Balinese gerechten. Na deze tour wordt u naar uw hotel in Seminyak gebracht. 

 

Dag 22   Legian
Een dag ter vrije besteding. Om de reis op een speciale manier af te sluiten wordt er voor de groep een afscheidsdiner georganiseerd.

 

Dag 23   Legian - Luchthaven
De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

 

Dag 24   Aankomst Amsterdam.

 

Aantal nachten per plaats:

Java: Bogor (2), Jakarta (1), Semarang (2), Ungaran (1), Magelang (1), Yogyakarta (2), Solo (1), Surabaya (2), Malang/Bromo (1), Kalibaru (2) Bali: Pemuteran (2), Ubud (2), Legian/Seminyak (2)

 

Highlights:

Bezoek aan Sundanees dorp

Zonsopkomst op de Borobudur

Beklimming van de Kawah Ijen vulkaan

Trekking National Park op Bali

Wandeling door de rijstvelden

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Medan - Jakarta / Denpasar - Amsterdam met Garuda Indonesia

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 3 t/m 9 en 11 t/m 19

♦ Diner op dag 2 t/m 18, 21 en 22

♦ Vertrekbelasting Indonesië

♦ Late check-out

 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 27,50 per factuur

   (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Lunch op dag 2, 10 en 20 t/m 23

♦ Diner op dag 19 en 20

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Hotels

Bogor – Mirah Hotel***

Jakarta – Santika Premiere Jakarta****

Semarang – Novotel Semarang****

Ungaran – Balemong Resort****

Magelang – Puri Asri***

Yogyakarta – Gallery Prawirotaman****

Solo – Royal Herritage Surakarta*****

Surabaya – Santika Pandegiling***

Bromo – Lava View Lodge

Kalibaru – Kalibaru Cottages***

Pemuteran – Kubuku ***

Ubud – Sri Bungalow***

Seminyak – Hotel Puri Saron****

Wijzigingen voorbehouden.

M. Fasting
“Wat een prachtige reis! Het blijft een schitterend land. Geweldig!”
M. Fasting Bali
Vertrekdatum
Prijs p.p.
Toeslag 1 p. kamer
Beschikbaarheid
1-9-2022
€ 2.705,00
€ 490,00

Afgesloten

13-10-2022
€ 2.719,00
€ 490,00

Afgesloten

Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 25 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706