22 Dagen Kleine Sunda Eilanden Volledig Verzorgd

22 Dagen Kleine Sunda Eilanden Volledig Verzorgd

Beleef een traditionele lunch bij locals
Snorkel met zeeschildpadden bij Gili Trawangan
Maak een boottocht door het Komodo Nationaal Park
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Kleine Sunda Eilanden Rondreis 22 dagen

Ontdek het beste van de kleine Sunda Eilanden, een prachtige rondreis die slingert over de eilandenreeks Bali, Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok. De reis begint op Bali, daarna vliegt u naar Flores, waar u in een geheel andere wereld belandt. Flores en Sumbawa zijn nog authentiek en het massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen. Daardoor zijn sommige accommodaties eenvoudig te noemen maar als u flexibel bent ingesteld beleeft u een fantastische reis. Tijdens de reis geniet u optimaal van de prachtige Sunda Eilanden en bezoekt u de bijzondere bezienswaardigheden die deze eilanden kenmerken. Zo bezoekt u onder andere traditionele steden en dorpjes waar u kennis maakt met de lokale bevolking. Geniet van de diversiteit van prachtige natuurgebieden van vulkanen tot koraaltuinen.

Algemene informatie 22 dagen Kleine Sunda Eilanden

Tijdens de reis geniet u optimaal van de prachtige Sunda Eilanden en bezoekt u bijzondere bezienswaardigheden die deze eilanden kenmerken. Zo bezoekt u onder andere traditionele steden en dorpjes waar u kennis maakt met de lokale bevolking. Geniet van de diversiteit van prachtige natuurgebieden van vulkanen tot koraaltuinen.

 

Voor de avonturiers wordt er een ochtend wandeltocht georganiseerd, waarbij u een uitzonderlijk mooi beeld krijgt van de zonsopkomst met uitzicht op 3 meren. Een beeldschone beloning na het leveren van zo’n inspanning die ongetwijfeld aan een bijzondere ervaring zal bijdragen.

Geniet van de mooiste stranden van Lombok, vaar mee met een authentieke Phinisi boot en bezoek het Komodo Nationaal Park en ontmoet de prehistorische komodovaranen. Een prachtige en uitzonderlijke reis waarbij u kennis maakt met de puzzelachtig mooie Kleine Sunda Eilanden.

 

Tijdens de reis heeft u ook enkele vrij te besteden dagen, voor informatie of advies voor het invullen van deze dagen kunt u ons altijd raadplegen. Lees het programma voor het volledige overzicht.

 

Vanwege het karakter van deze reis vragen we u flexibel te zijn ten opzichte van de uitvoering van het reisprogramma. Het kan soms noodzakelijk zijn dat de reisleider het programma ter plaatse aan moet passen. Sommige hotels/resorts zijn heel eenvoudig!

Programma

Aantal nachten per plaatsInclusief / Exclusief ♦ Hotels


Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2    Seminyak

Op het vliegveld van Bali wordt u opgevangen door een Nederlandssprekende reisleider, die u op Bali zal begeleiden. Na aankomst in het hotel kunt u zich opfrissen en uitrusten van de lange reis. De rest van de dag is ter vrije besteding.

               

Dag 3     Seminyak
Vrije dag. Vandaag bent u in de gelegenheid om te gaan shoppen of op eigen gelegenheid het eiland Bali te verkennen.

 

Dag 4     Seminyak
Vandaag staat er een mooie fietstocht op het programma. U wordt met de bus naar het startpunt gebracht. Tijdens de fietstocht langs prachtige rijstvelden ziet u de landarbeiders aan het werk. U fietst door typisch Balinese dorpjes waar de meeste lokale mensen nog op traditionele en ambachtelijke wijze tegels maken. U bezoekt ook de Tanah Lot tempel die gebouwd is op een rotsplateau in zee. In de avond gaat u dineren in een restaurant.

 

Dag 5     Bali - Moni

Vandaag vertrekt u na het ontbijt vanaf Den Pasar met een binnenlandse vlucht naar Ende op het eiland Flores. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel in Moni gebracht. Wat natuurschoon betreft is Flores het mooiste eiland van Nusa Tenggara. U overnacht in een eenvoudig resort.

             

Dag 6     Moni - Bajawa

‘s Morgens heel vroeg, ± half 5, gaat u naar Gunung Kelimutu, waar u de zonsopgang bij de driekleuren meren mee kunt maken. U rijdt met de bus eerst een stuk naar boven tot aan een parkeerplaats. Daar vandaan loopt u verder naar de top op 1600 meter. De wandeling begint met een aantal treden en vervolgens loopt u ± een half uur op een redelijk aangelegd pad. Via een lange trap van ongeveer 200 ongelijke treden bereikt u de top. Zodra de zon opkomt heeft u een prachtig uitzicht over de 3 meren. De kleur van de meren en het feit dat ze slechts door lage kraterranden van elkaar worden gescheiden maakt ze zo bijzonder. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen. In de loop der jaren  zijn de meren verschillende keren van kleur verandert. U betaalt ter plaatse een bijdrage voor het gebruik van een camera. Hierna gaat u terug naar het hotel voor het ontbijt waarna u verder reist naar de plaats Bajawa. U overnacht hier in een eenvoudig hotel. 

 

Dag 7    Bajawa
Het stadje Bajawa is gelegen in de meest traditionele streek van Flores. In de  ochtend brengt u een bezoek aan twee dorpen, Bena en Luba, waar de mensen nog volgens de oude tradities leven. Het dorp Bena is boven op een heuvel gelegen en de verschillende gedeelten zijn door trappen met elkaar verbonden. De hoogte verschillen worden hierdoor vrij goed opgevangen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan de lokale markt.

 

Dag 8    Bajawa - Ruteng

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar het marktstadje Ruteng. Ruteng is de hoofdstad van het Manggarai-gebied. Omdat de weg erg slecht, steil en bochtig is, wordt het een lange reis. Onderweg wordt diverse malen gestopt o.a. bij een Arak-stokerij. Hier kunt u het proces van het stoken van Arak bekijken. Nadat u uw lunchpakket heeft genuttigd op het strand van Bondoro rijdt u verder naar Ruteng. U zult laat in de middag in uw hotel aankomen. U overnacht in een eenvoudig hotel dat alleen over koud water beschikt.

 

Dag 9     Ruteng – Labuan Bajo

Na het ontbijt vertrekt u naar de havenstad Labuan Bajo. Onderweg brengt u een bezoek aan kampung Cancar van waaruit u de rijstvelden in de vorm van een spinnenweb kunt bekijken. De kampung ligt op een heuvel en is via een trap te bereiken.

 

Dag 10   Labuan Bajo – Komodo (boot)

Vroeg in de ochtend gaat u naar de haven waar de boot ligt aangemeerd. Het is een gemotoriseerde houten Buginese Schoener, ook wel bekend als de Phinisi. De boot is 12 meter lang en 6 meter breed. Op het bovenste dek staan banken met daar tussen een lange tafel, hier kunt u gedurende het varen plaats nemen. Aan boord bevindt zich een ruimte met daarin een westers toilet, wasbak en een eenvoudige douche. Met deze boot vaart u naar het eiland Rinca. Het eiland Rinca, Komodo en Padar vormen samen het Komodo Nationaal Park dat in 1980 is opgericht. Direct na aankomst op Rinca maakt u onder leiding van een ranger een mooie wandeling om,  de prehistorische komodovaranen te bekijken. De dieren zijn hier in hun natuurlijke omgeving en moeten zelf hun prooi zoeken. Vandaag is er ook gelegenheid om te snorkelen, vergeet niet uw snorkeluitrusting mee te nemen. Later in de middag kunt u in de buurt van het eiland Flores tijdens zonsondergang kijken naar duizenden vliegende honden die opstijgen voor hun nachtelijke tocht om voedsel te vinden.  U overnacht aan boord van de boot.

 

 

Dag 11   Komodo (boot)
Vroeg in de ochtend vaart u naar het eiland Komodo. Onder leiding van een ranger maakt u een trekking naar Banunggulung. De tocht voert door een spectaculair landschap waarbij u veel bijzondere dieren en planten kunt zien. Hierna gaat u met de boot op weg naar Pink Beach waar u in het heldere water kunt snorkelen en genieten van het mooie kleurrijke koraal en al het moois wat de onderwaterwereld te bieden heeft. U overnacht aan boord van de boot.

 

Dag 12   Komodo (boot) - Bima

Vroeg in de ochtend vaart u naar de havenplaats Sape op het eiland Sumbawa. Na aankomst in Sape rijdt u meteen door naar uw hotel in Bima. U overnacht hier in een eenvoudig hotel.

 

Dag 13   Bima – Sumbawa Besar

Na het ontbijt vertrekt u naar Sumbawa Besar, de hoofdstad van het eiland. Het is een lange rit van zo`n 8 uren, maar onderweg zal er volop gelegenheid zijn om foto`s te maken en een kijkje te nemen bij de zoutpannen. Het hotel waar u verblijft is alleen voorzien van koud water. Het beschikt over een zwembad en heeft uitzicht op zee. U kunt hier ook prima snorkelen.

 

Dag 14   Sumbawa Besar
Na het ontbijt staat er een wandeling door het dorp Pemulung op het programma waar u ook een bezoek brengt aan een kleuterschool. Vervolgens brengt u een bezoek aan Bala Kuning, het voormalige huis van de Sultan in Sumbawa Besar. Tegenwoordig is van het huis een museum gemaakt waar nog veel te zien is uit de Nederlandse tijd. Tijdens een rondleiding kunt u o.a. kleding, sieraden en vele foto’s bekijken. Hierna kunt u een wandeling maken over de Pasar, de lokale markt. Vervolgens gaat u terug naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 15   Sumbawa Besar - Tetebatu

Na het vroege ontbijt vertrekt u via Alas naar de haven Poto Tano waar u de veerboot neemt naar Lombok. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Na aankomst wordt u naar het hotel in Tetebatu gebracht. Lombok is heel wat minder toeristisch dan het buureiland Bali en heeft zijn woeste schoonheid weten te bewaren. Het noordelijke gedeelte van het eiland wordt gekenmerkt door de weelderige plantengroei op de vruchtbare flanken van de heilige vulkaan Gunung Rinjani.

 

Dag 16   Tetebatu
Na het ontbijt gaat u een wandeling naar de Tibu Topat waterval maken. Deze wandeling duurt 3 tot 4 uren en voert u door een prachtige omgeving met rijst- en tabaksvelden.

 

Dag 17   Tetebatu – Gili Trawangan

In de ochtend gaat u op weg naar het eiland Gili Trawangan. Onderweg bezoekt u het weefdorp Pringgasela waar u kunt zien hoe de vrouwen de  songkets op traditionele wijze weven. Songket is zowel de naam voor de manier van weven als de stof (zijde/katoen) en motief. Vervolgens rijdt u naar het pottenbakkersdorp Masbagik, een dorp waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt. Vervolgens gaat u naar de haven voor de overtocht naar het eiland Gili Trawangan.

 

Dag 18   Gili Trawangan
Vrije dag. Faculatief kunt u deelnemen aan de eilanden cruise inclusief barbecue.

U wordt om 14.30 uur bij uw hotel opgehaald om te snorkelen bij verschillende eilanden. In de buurt van Gili Meno bevindt zich “Turtle Point”, waar u de kans heeft om te zwemmen met zeeschildpadden. Verken de riffen van Gili Air waar een enorme verscheidenheid aan kleurrijke vissen te zien zijn. Vervolgens kunt u tijdens de  barbecue aan boord genieten van de zonsondergang terwijl u terug vaart naar Gili Trawangan.

 

Dag 19   Gili Trawangan - Senggigi          

Vandaag gaat u naar Senggigi, gelegen aan de westkust van Lombok. Over een tiental kilometers vindt u hier een aaneenschakeling van prachtige baaien omzoomd door palmbomen.

 

Dag 20   Senggigi 
Vrije dag. Facultatief kunt u deelnemen aan een tour naar Banjerak Village.

U vertrekt vanaf het hotel naar Banjerak Village, gelegen in het centrale deel van Lombok wat vooral bestaat uit landbouwgebied. U wordt verwelkomd in het dorp waar u kunt zien hoe de lokale jeugd Engelse les krijgt wat goed is voor de ontwikkeling van de dorpsbewoners. Daarna stapt u op de fiets voor een mooie tocht van ongeveer 1 uur langs de rijstvelden. U luncht op een mooie plek in een dorp waar u kunt genieten van een traditionele maaltijd. De vrouwen van het dorp zullen u laten zien hoe de lokale cakes en snacks worden gemaakt.

    

 

Dag 21   Senggigi - Amsterdam
Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

             

Dag 22   Aankomst Amsterdam.

 

Bali: Seminyak (3) Flores: Moni (1), Bajawa (2), Ruteng (1), Labuan Bajo (1), Komodo (2) Sumbawa: Bima (1), Sumbawa Besar (2) Lombok: Tetebatu (2), Gili Trawangan (2), Senggigi (2)

 

Highlights:

Fietstocht op Bali

Lunchen bij een Balinese familie

Zonsopgang bij de Gunung Kelimutu

Meerdaagse boottocht Komodo Nationaal Park

 

Inclusief

♦ Vlucht Amsterdam - Denpasar / Lombok - Amsterdam met Garuda Indonesia 

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Binnenlandse vlucht Bali – Ende

♦ Rondreis volgens programma

♦ Nederlandssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 4 t/m 17, 19

♦ Diner op dag 2 t/m 17, 19 en 20

♦ Vertrekbelasting Indonesië

 
 

Exclusief

♦ Administratiekosten € 27,50 per factuur

  (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Visumkosten Indonesië 

♦ Lunch op dag 2, 3, 18, 20 en 21

♦ Diner op dag 18

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

 

Hotels

 

Seminyak – Hotel Puri Saron****

 

Moni – Kelimutu Ecolodge**

 

Bajawa – Silverin Hotel*/Hotel Edelweis*

 

Ruteng – Santa Maria Berduka Cita*

 

Labuan Bajo – Puri Sari Beach Hotel***

 

Boot

 

Bima – Lambitu

 

Sumbawa Besar – Kencana Beach Cottages***

 

Tetebatu – Green Orry**

 

Gili Trawangan – Aston Sunset****

 

Senggigi – Aruna Senggigi Resort***

 

Wijzigingen voorbehouden.

 

 

Kees
“Geweldige reis, gezellige en zorgzame reisleider. We hebben genoten!”
Kees Kleine Sunda Eilanden
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

  • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
  • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
  • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706