18 Dagen Molukken Volledig Verzorgd

18 Dagen Molukken Volledig Verzorgd

Bezoek aan Fort Amsterdam
Boottocht op de Salawairivier
Snorkelen bij een onbewoond eiland
Boek nu
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

Molukken 18 daagse rondreis

Deze reis laat u de Molukken ontdekken met een prachtige route langs de mooiste plekken van dit bijzondere eiland. U bezoekt, onder andere, het goed bewaarde Fort Amsterdam dat door de VOC in 1637 werd gebouwd. De reis brengt u langs traditionele dorpjes, prachtige stranden en eilanden en is het genieten tijdens boottocht over de Salawai rivier. 

Algemene informatie 18 dagen Molukken

De Molukken is een eilandengroep in het oosten van de Indonesische Archipel. Het bestaat uit ruim duizend eilanden waarvan een groot gedeelte onbewoond is. De bekendste eilanden zijn Ambon, Seram, Banda en Saparua. De Molukken hebben een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis gespeeld door de handel in specerijen zoals kaneel, peper, kruidnagel, nootmuskaat etc. De natuur is hier prachtig zowel aan land als in de wateren die de Molukken omringen.

 

 

 

 Ambon is het meest bekende eiland met de gelijknamige hoofdstad. Vogelliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken tijdens een boottocht over de Salawai rivier in Seram. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en daarom is een flexibele en avontuurlijke instelling een must. U krijgt er een prachtige reis door een bijzonder en minder ontdekt gedeelte van Indonesië voor terug.

Programma

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Na aankomst op de luchthaven in Jakarta wordt u via een transfer naar het hotel gebracht.

 

Dag 3     In de ochtend vertrekt u via een binnenlandse vlucht naar Ambon waar u door een gids wordt opgevangen. Er staat een bus klaar waarmee u naar het hotel wordt gebracht. Ambon-stad is de hoofdstad van de Molukken en ligt op het gelijknamige eiland. Ambon-eiland bestaat uit twee schiereilanden die met elkaar worden verbonden door een smalle strook land, met daartussen de mooie baai van Ambon. Met ruim 300.000 inwoners is Ambon het drukbevolkste eiland van de Molukken.

             

Dag 4     Vandaag gaat u het noorden en oosten van het eiland verkennen. Via een mooie route rijdt u naar het noorden en stopt u bij het dorp Hila waar u het goed bewaarde fort Amsterdam bezoekt. Fort Amsterdam werd gebouwd in 1637 door de VOC. Vanaf fort Amsterdam maakt u een wandeling door het dorp naar de oude Immanuel kerk, die in 1780 werd gebouwd en sindsdien verschillende keren is gerestaureerd. Vervolgens gaat u naar de oude moskee Wapaue uit 1414, bij de bouw van deze moskee is er geen enkele spijker of schroef gebruikt. U vervolgt uw weg langs de noordkust naar het strand van Liang. Op de weg terug naar Ambon stopt u bij het plaatsje Waai waar heilige alen leven. U kunt zien hoe ze door de bewoners worden gevoerd en als u dat wilt mag u de glibberige alen zelf ook aanraken. Daarna gaat u richting kampong Tulehu waar warmwaterbronnen liggen. Het water is erg warm omdat het afkomstig is van een vulkaan.

             

Dag 5     Na het ontbijt gaat u de stad Ambon verkennen. Als eerste gaat u naar het centrum waar bij Karang Panjang de monumenten ter nagedachtenis aan de vrijheidsstrijders uit de koloniale tijd staan, van Pattimura en Martha Christina. In de vroege 19e eeuw vocht Martha Christina Tiahahu aan de zijde van haar vader tegen de onderdrukking van de Nederlandse kolonisten. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Ambon. Hierna gaat u naar een rotsformatie genaamd Pintu Kota, dat letterlijk `deur van de stad` betekent. Hierna gaat u naar het strand van Namalatu waar u uitzicht heeft over de prachtige blauwe zee. Vervolgens gaat u naar het traditionele dorpje Soya. Hier bezoekt u een oud kerkje, traditionele huizen en het huis van de koning. Als laatste maakt u een wandeling door Ambon-stad.

             

Dag 6     Ambon - Saparua

Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht waar u met de snelle veerboot naar het eiland Saparua vaart. Saparua is een vrij klein eiland met smaragdgroene heuvels en is onderdeel van Centraal Molukken. Na aankomst in de haven wordt u met lokaal transport naar uw hotel gebracht. In de middag bezoekt u Fort Duurstede en het bijbehorende museum. Het Fort is in goede staat en ligt centraal op het eiland met een heel mooi uitzicht over Saparua en het eiland Nusa Laut.

             

Dag 7     Vrije dag.

Optioneel: U kunt met een boot de overtocht maken naar het eiland Nusa Laut of de lokale markt van Saparua bezoeken waar u kunt zien hoe de traditionele Molukse maaltijden worden klaar gemaakt.

 

Dag 8     Saparua - Mahu

In de ochtend wordt uw bagage verzameld zodat deze klaar staat als u terug komt van de excursie naar het eiland Molana.

U gaat naar de haven waar u met de boot naar het eiland Molana vaart. Een onbewoond eiland met wit strand, azuurblauwe zee en een gastenverblijf. U kunt hier ontspannen, zonnebaden, snorkelen en genieten van de natuurlijke omgeving. Na de lunch op het eiland vaart u terug naar Saparua en wordt u naar het noordelijk gelegen plaatsje Mahu gebracht.

 

Dag 9     Na het ontbijt gaat u naar het pottenbakkersdorp Ouw waar u kennis maakt met het traditionele pottenbakken. Hier worden schalen op de hand gemaakt en gebakken in open vuur. Daarna gaat u naar het dorp Tuhaha en hier krijgt u o.a. een demonstratie over hoe Sago wordt gewonnen. Sago is een zetmeelproduct dat uit het merg van verschillende boomsoorten komt. Sago vormt het belangrijkste voedsel voor de bevolking. Als laatste gaat u naar Itawaka om te snorkelen (neem uw eigen snorkeluitrusting mee).

 

Dag 10   Mahu - Seram

Vandaag wordt u naar de haven gebracht en vaart u naar Seram. Het eiland Seram wordt ook wel Nusa Ina of moedereiland genoemd. Seram is het grootste eiland van de Molukken.

 

Dag 11   Na het ontbijt vertrekt u per boot naar Batu Supun, een prachtige plek om te snorkelen (neem uw eigen snorkeluitrusting mee). Een picknicklunch wordt u aangeboden op het strand en in de loop van de middag gaat u weer terug naar het hotel.   

 

Dag 12   Vandaag gaat u een boottocht maken op de Salawairivier. De natuur is hier ongerept en er is een grote kans op het spotten van inheemse vogels, vlinders en zoogdieren. Misschien ziet u ook krokodillen aan de waterkant liggen. Tijdens de boottocht kunt u aan de rivieroever de lokale bevolking bezig zien met de productie van Sago. In de middag bent u vrij om er zelf op uit te gaan. Misschien wilt u nog meer zien van de prachtige onderwaterwereld of het dorpje gaan verkennen.

 

Dag 13   Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 14   Seram - Ambon

Vandaag wordt u naar de haven gebracht en gaat u met de ferry terug naar Ambon.

Na aankomst in de haven van Ambon wordt u naar het hotel gebracht.

 

Dag 15 & 16  Vrije dagen.

 

Dag 17  De reis zit er alweer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

             

Dag 18  Aankomst Amsterdam.


Inclusief

 • Vlucht Amsterdam ­- Jakarta / Ambon - Amsterdam met Garuda Indonesia
 • Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)
 • Binnenlandse vlucht Jakarta - Ambon
 • Rondreis volgens programma
 • Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Logies en ontbijt
 • Lunch op dag 8, 11 en 12
 • Vertrekbelasting Indonesië
 
 

Exclusief

 • Administratiekosten € 27,50 per factuur

(maximaal 6 personen op 1 factuur)

 • Facultatieve excursies
 • Fooien
 • Visa on Arrival ± Rp. 500.000 (verblijf tot 30 dagen)
 • Lunch op dag 2 t/m 7, 9, 10 en 13 t/m 17
 • Diner op dag 2 t/m 16
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 
 

Hotels

Jakarta – FM7 Hotel****

Ambon – The Natsepa****

Saparua – Perdana Guest House*+

Mahu – Mahu Lodge

Seram – Ora beach***

Wijzigingen voorbehouden.

 

C. Janssen Hansen
“De reizen zijn prima georganiseerd, niets dan lof hiervoor!”
C. Janssen Hansen Java
Team HSS
Team HSS Azië reizen
Waarom reizen met HSS?

Wanneer u naar Azië reist met HSS bent u gegarandeerd van:

 

 • Nederlands- en/of Engelssprekende reisleiders
 • Ruim aanbod van geheel verzorgde reizen inclusief maaltijden en excursies
 • Al 33 jaar ervaring met reizen in Azië 
Contact opnemen Of bel 058-2137706