16 daagse rondreis Singapore - M

16 daagse rondreis Singapore - M

Vraag Brochure Aan
Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden Aangesloten bij SGR

16 daagse rondreis Singapore - Maleisië

Reis en beleef met de 16 daagse rondreis Singapore - Maleisië van HSS Azië Reizen. Tijdens de 16 dagen bezoekt u vele hoogtepunten van beide landen zoals: het Merlion Park, de Cameron Highlands thee plantage en een boottocht door de mangrovebossen. Ook is er genoeg tijd om uw eigen tijd in te delen, ontdek het gehele programma van deze groepsreis.

Programma

Hotel ♦  inclusief /exclusief ♦ aantal nachten per plaats


 

Dag 1     Vertrek vanuit Amsterdam.

 

Dag 2     Singapore

Op het vliegveld van Singapore wordt u opgevangen door een engelssprekende gids. U wordt met een airconditioned bus ppgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Dag 3     Vandaag gaat u Singapore ontdekken. U kunt zelf zien hoe Singapore is getransformeerd van een slaperig vissersdorp naar een wereldstad. U begint met een tochtje op een traditionele boot naar het Merlion Park waar u het Merlion standbeeld (half vis/half leeuw) kunt bekijken. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Marina Bay. Hierna gaat u naar het Civic District waar u tijdens het wandelen over de boulevards de historische gebouwen kunt bekijken. Vervolgens gaat u naar Orchard Road, een chique winkelstraat in het centrum van de stad. Tot slot brengt u een bezoek aan het National Orchid Garden. Hier kunt u wel 60.000 planten en orchideeën bekijken.

 

Dag 4     Singapore - Malakka

In de ochtend vertrekt u richting Johor Bahru, waar u op een andere bus moet overstappen die u naar Maleisië, Malakka zal brengen. Op de grens van Singapore naar Maleisië moet u twee keer uitstappen om de nodige stempels te halen bij het immigratie- en douanekantoor. Omdat de bagage in- en uitgeladen moet worden is het handig als u een koffer op wielen meeneemt. Sinds 2008 staat Malakka op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U maakt een wandeling door dit fascinerende gebied waarbij u de St. peter’s Church bezoekt, de oudste kerk in Maleisië die nog steeds in gebruik is. Bewonder de beroemde poort van Port De Santiago en

wandel door de ruïnes van St. Paul’s Church. Hierna bezoekt u het Rode Plein die zo genoemd is vanwege de zalmroze gebouwen. Hier staat de roodwitte kerk Christ Church,oorspronkelijk een Nederlands Hervormde Kerk, en daar vlakbij het voormalige Nederlandse Stadhuis. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Cheng Hoon Teng Tempel, één van de weinige plaatsen waar de drie pijlers van de Chinese spiritualiteit, het Taoïsme, het Boeddhisme en het Confucianisme onder één dak te vinden zijn.  

             

Dag 5     Malakka – Kuala Lumpur

Na het ontbijt vertrekt u naar de bruisende stad Kuala Lumpur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Putrajaya, bekend om zijn architectonische bouwwerken. Putrajaya is het administratieve centrum van de federale regering van Maleisië.

 

Dag 6     Na het ontbijt maakt u een stadstour door Kuala Lumpur en bezoekt u diverse gebouwen die tijdens de 151 jaar Britse overheersing zijn gebouwd. Als eerste brengt u een bezoek aan de Petronas Twin Towers. Ze steken met hun 88 verdiepingen en 452 meter boven de Skyline van Kuala Lumpur uit. Dit architectonische wonder, welke geïnspireerd werd door de vijf pijlers van de Islam, is het centrum van het ultra moderne Kuala Lumpur. U gaat met de lift omhoog tot de brug die de beide torens met elkaar verbindt. Vervolgens bezoekt u het Sultan Abdul Samad gebouw. Het in Moorse stijl opgetrokken gebouw uit 1897 heeft drie koperen koepels en een 40 meter hoge klokkentoren. Tevens brengt u ook een bezoek aan het Centraal Station, Jamek Moskee, de centrale markt en Sri Maha Mahamariamman tempel. Hierna gaat u naar de Batu Caves die zich ca. 10 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur bevinden. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië. Na aankomst wordt u begroet door de vele apen die daar rondlopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap van 272 treden beklimmen.

 

 Dag 7      Kuala Lumpur – Cameron Highlands

 Na het ontbijt vertrekt u via de Noord-Zuid Highway naar het gebergte van de Cameron Highlands. De Cameron Highlands zijn grotendeels begroeid met thee- en groenteplantages. Onderweg stopt u bij de Lata Iskandar waterval. Het water stroomt hier van grote hoogte ruisend naar beneden. De route gaat verder via een kronkelweg met meer dan zeshonderd bochten waarbij u kunt genieten van steeds mooier wordende vergezichten. Zo is de rit naar de Cameron Highlands al een belevenis op zich. U luncht onderweg in een Steamboat restaurant. Chinese Hot Pot of Steamboat, verwijst naar een constant kokende metalen stoofpot, met als basis bouillon of soep. De pot wordt in het midden van de eettafel geplaatst waarbij de rauwe maar verse ingrediënten rond de pot worden gelegd. Typische hot pot gerechten zijn onder meer dunne plakjes vlees, groenten, champignons, wonton en een verscheidenheid aan zeevruchten. De ingrediënten worden bereid in de pruttelende pot en meestal gegeten na het dompelen in saus.

 

Dag 8     In de ochtend rijdt u met een Land Rover naar de Gunung Brinchang, de hoogste berg in de omgeving. Bij helder weer heeft u tijdens de rit een adembenemend uitzicht op de omliggende theeplantages. Vervolgens brengt u een bezoek aan de theeplantage Boh Tea Factory. U krijgt een rondleiding waarna u zelf de thee kunt gaan proeven. Na de lunch brengt u een bezoek aan een vlindertuin, een insectenboerderij, een fruit- en bloemenmarkt, een aardbeienboerderij en de Boeddhistische tempel Sam Poh. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 9     Cameron Highlands - Penang

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Penang, een rit langs bossen, rubber- en palmolieplantages. Het eiland Penang is een deelstaat aan de westkust van het schiereiland.  Het is één van de bekendste vakantiebestemmingen. Niet alleen Georgetown, een stad met  een rijke historie is bekend, maar ook het lange strand van Batu Ferringhi met zijn mooie hotels en zijn vergezichten op zee. In 1786 richtten de Britten hier hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. Tegenwoordig hebben Penang en de hoofdstad Georgetown een zeer levendig centrum met een unieke mix van culturen uit het Oosten en Westen. Het eiland is door een 13,5 km lange brug met het vasteland verbonden. Het is één van de langste bruggen in Azië. Onderweg bezoekt u de grottempel Sam Poh Tong met zijn enorme Boeddhabeelden. Na de lunch komt u langs de goed onderhouden Koninklijke stad Kuala Kangsar, gelegen in een bocht aan de Perak rivier. U bezoekt hier de Ubudiah Moskee en het Istana Kayangan (het Koninklijk museum).

 

Dag 10    Vandaag gaat u een tocht maken over het eiland Penang. De eerste stop zal zijn bij de botanische tuin ‘Tropical Spice Garden’. In de Tropical Spice Garden vindt u meer dan 500 soorten tropische kruiden en specerijen. Als u geluk heeft ziet u hier ook nog prachtige vogels, vlinders, reuzeneekhoorns en apen. Vervolgens wordt er een kort bezoek gebracht aan Penang Craft Batik Factory. Hier worden batikdesigns op diverse ondergronden, zoals zijde, katoen, wol, papier en hout tentoongesteld. Tevens brengt u ook een bezoek aan ‘The Weld Quay Jetties Waterfront’. Dit is de weg bij de oude haven waar oude statige gebouwen te zien zijn. Aan de waterkant vindt u huizen die boven het water op palen zijn gebouwd. Ze werden in de 19e eeuw gesticht door Chinese migranten. Het unieke van Penang is de culturele diversiteit. U maakt een korte wandeling door de ‘Street of Harmony’ waarin alle godsdiensten te vinden zijn. Er is een moskee, een Chinese tempel en een kerk. In de middag bezoekt u de grootste Boeddhistische Tempel van Zuidoost Azië, Kek Lok Si,   waar u een mix van Chinese, Thaise en Birmese bouwstijlen kunt zien. Vervolgens brengt u een bezoek aan Penang Hill waar u met een kabeltrein naar de top gaat van de 833 meter hoge berg. Hier kunt u genieten van het prachtige panoramische uitzicht over het eiland.

 

Dag 11    Vandaag is ter vrije besteding.

 

Dag 12    Penang - Langkawi

In de loop van de ochtend vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Langkawi. Daar aangekomen staat de plaatselijke gids u op te wachten. Na het inchecken in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen bij het hotel of een wandeling maken door het omliggende natuurgebied.

 

Dag 13    Na het ontbijt maakt u een boottocht door de mangrovebossen van Langkawi. U vaart door het leefgebied van de apen, ijsvogels en varanen. U maakt een stop bij de Bat Cave, waar duizenden vleermuizen aan het plafond hangen. Hierna bezoekt u een viskwekerij waar u zelf de pijlstaartroggen kunt voeren. Met een beetje geluk kunt u zeearenden in het water zien duiken om voedsel te vangen. Op het eind van deze tocht kunt u nog even genieten van de mooie witte stranden van Tanjung Rhu Beach.

 

Dag 14    Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

In de avond wordt u bij uw hotel opgehaald voor een afscheidsdiner. Tijdens de  zonsondergang maakt u een dinercruise op de Andaman Zee.

 

Dag 15    De reis zit er weer op. Vandaag vertrekt u weer naar Amsterdam.

 

Dag 16    Aankomst Amsterdam

 

Aantal nachten per plaats:

Singapore (2) Maleisië: Malakka (1), Kuala Lumpur (2), Cameron Highlands (2), Penang (3), Langkawi (3)

 

Highlights:

National Orchid Garden in Singapore

Bezoek Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur

De theeplantages van Cameron Highlands

Lunch in een Steamboot restaurant

Boottocht door de mangrovebossen van Langkawi

Dinercruise op de Andaman Zee 

 

Hotels

Singapore – Days Hotel at Zhongshan Park***+

Malakka – Hatten Hotel Melaka****

Kuala Lumpur – Hotel Capitol Kuala Lumpur***

Cameron High Lands – Heritage Hotel****

Penang – The Wembley, A St. Giles Hotel Penang****

Langkawi – Aseania Resort Langkawi***

Wijzigingen voorbehouden.

 

* Vluchtinformatie

 

 

Vluchtprijs vanaf: € 700,00 per persoon met KLM, op basis

van beschikbaarheid in de voordeligste vluchtklasse.

 

Inclusief

♦ Binnenlandse vlucht Penang – Langkawi

♦ Rondreis volgens programma

♦ Engelssprekende reisleiding

♦ Alle omschreven excursies, inclusief entreegelden

♦ Logies en ontbijt

♦ Lunch op dag 2, 4, 6, 7, 9, 10 en 13

♦ Diner op dag 2, 14

 

Exclusief

♦ Luchthavenbelasting + brandstof- & veiligheidstoeslag (wijzigingen voorbehouden)

♦ Intercontinentale vlucht

♦ Administratiekosten € 25,00 per factuur (maximaal 6 personen op 1 factuur)

♦ Facultatieve excursies

♦ Fooien

♦ Lunch op dag 3, 5, 8, 11 en 12

♦ Diner op dag 3 t/m 13

♦ Reis- en/of annuleringsverzekering

 

van der Zanden
“Lang naar deze reis uitgekeken en dolblij dat ik hem heb gemaakt”
van der Zanden Malakka